Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

בבעלותי ניקון D300,יש לי שני עדשות(17-80 קיט ו70-300 סיגמה F5.6).

העדשת קיט היא עוד מהניקון D70 שנרכשה לפני בערך 5 שנים ודיי עשתה את שלה(העדשה לא המצלמה).

החלטתי שהגיע הזמן שלמצלמה רצינית תהיה עדשה רצינית, nikon 17-55 f2.8.

עלות העדשה כ1200 דולר,מחיר לא זול בכלל. ידוע לי שזאת אחת מבין העדשות הכי חדות בשוק היום(אם לא הכי חדה).

לרוב אני מצלם אנשים ולפעמים שיש חשק גם נוף.

האם איכשהו אפשר להתפשר על עדשה אחרת? כגון 16-85 F3.5? או שמה ה17-55 היא האחת?

בן.

Got To love It

פורסם

תקנה טמרון 17-50 2.8 ותחסוך כסף. הטמרון בנויה פחות טוב, אבל עולה רבע.

אם כסף זו לא בעיה, קנה את הניקון.

אני כן הייתי מחפש עדשה עם 2.8 קבוע. זה משמעותי, לדעתי (אבל יש מי שיעדיף עוד טלה על חשבון צמצם. זה עניין של אופן שימוש).

נ.ב. למה אתה חושב שעדשת הקיט "עשתה את שלה"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי את ה-16-85 של ניקון ואני יכול להגיד עליה רק דברים טובים,היא חדה,הצבעים מאוד נאמנים למקור,אין הרבה אברציות או פליירים או גוסטים וכו',מתפקדת לא רע במצבים של תאורה נמוכה וכו'.

אבל ה17-55 f/2.8 יותר טובה מבחינה אופטית והיא יותר נוחה לישמוש במצבי תאורה קשים בגלל הצמצם שלה והיא נחשבת לאחת העדשות היותר טובות למרות שהיא לא זולה.

עם התקציב הוא לא הבעיה כאן אז הייתי רוכש את ה-17-55 למרות שהביקורת של קן רוקוול לא הכי בשמיים לעדשה הזו.

הנה קישור לביקורת:

http://www.kenrockwell.com/nikon/1755.htm

מקווה שעזרתי.

פורסם

מה הקשר לשרשור 85 מ"מ 1.4?! ומה קשורה הD700?

תענוג תענוג זה לא חלק מהשרשור.

אני מעדיף לשלם פי 4 ולקבל את התמורה,הטמרון 17-50 לא נראה מקווה תחרות לניקון.

אומנם יש תקציב ל17-55,השאלה היא אם היא תהיה יותר טובה משאר העדשות בסדר גודל שלה(לא מחיר אלה טווחים וצמצם).

למה העדשה עשתה את שלה? היא לא חדה כמו פעם,ואין לה יותר מידי יתרונות.

Got To love It

פורסם

אמנם אני קנוניסט אך התלבטתי גם בעדשות לא מעט.

אם התקציב שלך מאפשר תלך על עדשות של ניקון אני בטוח שלא תתחרט.

החברה,במקרה שלך ניקון, יודעת מה לייצר לגופים שלה.

עם כל הכבוד לטמרון המדוברת אי אפשר להשוות אותה לניקון זה פשוט לא כוחות :)

אך אם התקציב דל טמרון תספק אותך, השאלה כמה מסופק אתה רוצה להיות וכמה השריטה עמוקה.

פורסם
מה הקשר לשרשור 85 מ"מ 1.4?! ומה קשורה הD700?

תענוג תענוג זה לא חלק מהשרשור.

אומנם יש תקציב ל17-55,השאלה היא אם היא תהיה יותר טובה משאר העדשות בסדר גודל שלה(לא מחיר אלה טווחים וצמצם).

למה העדשה עשתה את שלה? היא לא חדה כמו פעם,ואין לה יותר מידי יתרונות.

טוב אם ככה אני אענה לשאלתך.

בתור אחד שעבד בתמיכה הטכנית של ניקון אירופה, אני יכול למליץ לך לקנות את העדשה של ניקון.

לא בגלל שאני מעריץ שלהם אלא בגלל שאתה תקבל הרבה יותר ממנה מאשר מהעדשה של טמרון.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

מבחינת איכות תמונה?

יותר ממתחרה. אתה יכול לבדוק ב-http://www.photozone.de/

בניקון אתה מקבל איכות בנייה ו-QA עדיף. כלומר, אם אתה קונה טמרון תבדוק את העותק טוב.

אם זה שווה פי 4 במחיר מבחינת תוצאות בצילום.

אין ספק שלא.

אם אתה מחפש עדשה ללטף אותה בערגה, לדגדג לה את הפוקוס ולשכב לידה כשאתה יודע כמה היא עלתה - שווה. אבל אתה משלם על הערך שלה כתכשיט, לא ככלי עבודה.

פורסם
מבחינת איכות תמונה?

יותר ממתחרה. אתה יכול לבדוק ב-http://www.photozone.de/

בניקון אתה מקבל איכות בנייה ו-QA עדיף. כלומר, אם אתה קונה טמרון תבדוק את העותק טוב.

אם זה שווה פי 4 במחיר מבחינת תוצאות בצילום.

אין ספק שלא.

אם אתה מחפש עדשה ללטף אותה בערגה, לדגדג לה את הפוקוס ולשכב לידה כשאתה יודע כמה היא עלתה - שווה. אבל אתה משלם על הערך שלה כתכשיט, לא ככלי עבודה.

תרשה לי לחלוק עליך, מצד אחד אתה אומר שהניקון בנוייה יותר באיכות ומצד שני היא לא כלי עבודה?

שוב אני לא יודע איך זה ניקון אבל תראה עדשות L של קנון הם בנויות כמו טנק (סוס עבודה) אפשר להרביץ עם חלק מהעדשות ולא יקרה להם כלום.

פורסם

אתה צודק, אני אחדד. למקצוען הניקון שווה את ההפרש גם מבחינה מעשית, אבל לחובב אין סיבה לשלם פי 4. אם תישבר הטמרון, תיקנה חדשה.

לגבי סיפורי "החבר שלי וגו'" נכנסים לאתר שקישרתי ובודקים עובדות.

אחרי זה חושבים אם שווה לשלם פי 4 על איכות תמונה.

אני אומר שוב, הניקון עדשה יותר טובה. יש סיבה מוצדקת לכך שהיא עולה כמו שהיא עולה. רק אין לחובב רגיל צידוק פרקטי לשלם את ההפרש, רק צידוק סנטימנטלי או שההפרש בעלות אינו משמעותי לו פיננסית.

• תוכן חדש...