Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת טמפ' של מעבד במחשב

erga25
שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מדי פעם למכר שלי נכבה המחשב , אנחנו חושדים בטמפ' גבוהה של המעבד כתוצאה מפעילות לא תקינה כנאה של המאורר שיושב

על המעבד .

אני יודע שקיימת פונקציה לבדוק את הטמפ' של המעבד ? , איך אני מגיע לפונקציה הזאת , באיזה תוכנה ? .

מה הטמפ

'התקינה של מעבדי אינטל -פנטיום 3 לצורך העניין ? .

תודה מראש ויום טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדי פעם למכר שלי נכבה המחשב , אנחנו חושדים בטמפ' גבוהה של המעבד כתוצאה מפעילות לא תקינה כנאה של המאורר שיושב

על המעבד .

אני יודע שקיימת פונקציה לבדוק את הטמפ' של המעבד ? , איך אני מגיע לפונקציה הזאת , באיזה תוכנה ? .

מה הטמפ

תודה מראש ויום טוב .

בדגמים המאוחרים של לוחות תומכי פנטיום 3 וכמובן בדגמים התומכים בפנטיום 4 ניתן להכנס ל BIOS ולראות שם את טמפרטורת המעבד.

כניסה ל BIOS בדרך כלל דרך לחצן DEL במקלדת מיד עם אתחול המחשב.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההמלצה שלי היא לא רק לראות את הטמפ, אלא גם לבדוק אם המאמץ זה הבעיה.

תוריד את prime95, ואת real temp או core temp, תריץ את שניהם ותן לprime95 להתחרע איזה 20-30 דקות ותעקוב אחרי הטמפ'.

אם הטמפ' היא הבעיה, אני מבטיח לך שהמחשב יכבה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעלה לביוס כמו שאמרו, תראה כמה מעלות, מעל 50 זה כבר לא נורמלי, מעבדים של אינטל עושים ריסט למחשב ב90 אלא אם מוגדר בביוס למשהו אחר כמו 70 80 וכו

במידה וחם, פתח את המארז קנה ספרי לחץ אויר נקה הכל, את כל הגופי קירור, או שואב אבק ומברשת צבע חדשה, כמובן הכל בעדינות.......

במידה וזה בכלל לא בעיה של חום, כנראה וירוס או איזה בעיית חומרה אחרת.

Audi A3 2.0TFSI 2006

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בביוס זה לא בדיקה רצינית, המחשב בביוס ב IDLE ובקושי מריץ משו

תוריד את התוכנה שנאמר לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הטמפ

אצלי בשרת טמפרטורת מעבדים לפעמים בקיץ מגיעה לכימעט 50 מעלות תחת עומס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טמפ. גבוהה נובעת בד"כ ממאוורר לא תקין, צלעות קירור עמוסות אבק ו\או משחה תרמית שיבשה ואינה מתפקדת עוד.

לא כל לוח אם יודע לבדוק את הטמפ. של המעבד, וודאי אם מדובר במוצר עתיק כמו פנטיום 3.

טמפ. העבודה הטיפוסית של מעבד תלויה בארכיטקטורה שלו ובתדר העבודה. אין מספר אחד שרלוונטי לכל המעבדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק ארנון - סביר להניח שאין בכלל מדידת טמפרטורה למעבד ואין בקרה למאוררים, אז אי אפשר לראות טמפרטורת מעבד ומהירות מאווררים - לא משנה באיזו תוכנה תשתמש. במחשבים מודרניים יש 2 חיישני טמפ' במעבד (באינטל - איזורים שונים של הצ'יפ) והשליטה על עוצמת המאווררים היא לא רק בהתאם למהירות סיבובם אלא גם לפי הטמפרטורה, מה שמאפשר החזקת המאווררים במהירות "כמעט עצירה" כשלא צריך קירור.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתעלק על השרשור,המחשב שלי נכבה רק אחרי כ10-15 דקות משחק באחד המשחקים שדורשים האצה גרפית די גבוהה...

מה זה יכול להיות?

המחשב הוא

AMD Athlon 64 x2 Dual

Core Processor 5000+

ram 1GB 2.61ggh

מערכת הפעלה XP SP2

כ.מסך: 512Mb Nvidia Geforce 8500GT

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפאת גילו הישן של המחשב, עזוב שנייה הורדת תוכנות ובדיקת טמפרטורות ושאר ירקות, תשאיר אותם לאחר כך, לאחר ביצוע הבדיקה הבאה:

פתח את צד המחשב והסתכל על לוח האם, התמקד באזור המעבד

שים לב לשורות הקבלים אשר עומדים בשורות מסביב למעבד

האם הקבלים מנופחים?

האם אחד מהם נפרץ?

הסתכל בדקדקנות ועבור על כולם, כולל שאר הקבלים על לוח האם, מניסיוני במחשבים ישנים וגם חדשים, תקלה זו קורית מחוסר אוורור והתחממות של המחשב לאורך תקופה ארוכה.

אם לא תמצא דבר, המשך בבדיקות אשר המליצו לך מקודם, בדיקת טמפ' המעבד ובדיקת ספק הכח.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...