Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,בימים הקרובים אני משדרג שוב ומתקין מחדש את המערכת.

החלטתי שנמאס לי מהפודים המקוריים של מורל לטויטר MT23 ואני עושה להם בניה בקורות.

הטויטרים כרגע עומדים על הדשבורד, שניהם פונים לכיוון הנהג.

הטויטר הוא האלמנט בעל הכי הרבה נוחכות ברכב , והייתי רוצה להחליש אותם טיפה.

מה הוא המיקום הטוב ביותר לטויטר על הקורה?,לכיוון הנהג?,האמצע או בכלל לכיוון החלון?.

הטויטרים מוגברים BI-AMP דרך הקרוס של מורל,על מגבר אקליפס 3520 ומקבלים בסביבות ה40RMS.

האם זה מספיק לטויטרים?.

ישנה אפשרות נוספת לחבר את הטויטרים ליציאה פנויה על מגבר אודיסון שמוציא בסיבובת ה90RMS ליציאה.

אשמח להמלצות ויעוץ.

תודה על העזרה,סטס.

פורסם

הטוויטרים האלה ממש לא זקוקים להספק גבוה בכדי לעבוד נקי ויפה.

תחתוך אותם ב2.5 קילוהרץ ומעלה בדרגת חיתוך ראשונה או שניה, בשביל שהם לא יצרמו לך כל כך באוזן - רצוי לחתוך אותם גבוה יותר - משהו בין 3.2 ל 3.5 קילוהרץ

אצלי הטוויטרים חתוכים ב3.5 - הסיבה היא שהטוויטר ינגן פחות מיד ואז אתה לא תצטרך להגביר אותו כי הוא לא מפצה על תחום שהוא לא אמור לנגן, מה שיקרה זה שהוא ינגן תחום תדר שהוא מיועד לנגן בלי להתאמץ והוא ישמע טוב יותר ויהיה פחות צורם לאוזן.

אתה תוכל להשאיר אותו אפילו און אקסיס במצב כזה כי סה"כ מדובר בטוויטר מאוד נעים לאוזן שמתאפיין במפרט צליל יפה ובגוון צליל מתוק.

אני באופן אישי נוטה להתקין טוויטרים בצורה כזו שהם כמעט בקרוספייר (פונים אחד כלפי השני ב90 מעלות) בפינת הקורות.

אבל הדבר הכי טוב הוא כמובן - כל מקרה לגופו - לקחת את הזמן, סבלנות ולשחק עם המיקומים והזוויות של הטוויטרים על שיר שאתה מכיר היטב. (הולך להמאס לך מהשיר הזה תיקח בחשבון).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ה MT23 נשמע זוועתי כאשר הוא מותקן אחד מול השני, עמום וכמעט לא קיים.

בסט אפ הקודם שלי כיוונתי אותם כלפי מרכז הרכב, הם כאילו "נפגשו" מעל ידית ההילוכים. שמעו נהדר.

מצד שני ידוע שכל רכב נשמע ובנוי שונה. הייתי מציע לך לשחק איתם קצת ולראות מה נשמע הכי טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אהבת איך ששומעים רק הבעיה היא הנוכחות החזקה שלהם תחתוך אותם גבוה יותר וכיוון של הזוית יכולה להיות אחד מול השני עם כיוון למראה האמצעית

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

מה שאיתמר רושם הוא נכון כי סדרת הMT של מורל מאבדת פירוט ברגע שהיא לא באון אקסיס - בניגוד לסדרת הסופרימו של מורל ולמקבילים להם של אומגה הCR101 והטריומף.

אבל זה תלוי עד כמה האוזן שלך רגישה - יתכן ותעדיף שמשהו אחד יבוא על פני השני ובאמת - בכל רכב התוצאות יהיו שונות במידה.

תתחיל בלחתוך אותם יותר גבוה וקצת להרגיע להם את הגיין ותראה איך אתה מסתדר עם זה.

אם אתה תגיע למצב שאני הגעתי אליו - סט שני חלקים - לא מצליח למצוא שום תצורה בה הטוויטר נשמע לי נעים לאוזן - הפתרון הכי טוב הוא מעבר לסט שלושה חלקים - עולם אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השדרוג ל3WAY יבוא מהר לאחר ההתקנה החדשה זה בטוח ומתוכנן כבר.

אתם יכולים להעשיר לי את הידע על אוף ואון אקסיס?.

תודה לעוזרים :).

פורסם

בגדול זה מתאר את הכיוון אשר אליו הטוויטרים פונים, יחסית לאוזני המאזין. אם הטוויטרים "מסתכלים" עליך - און אקסיס, אם הטוויטרים מכוונים אחד מול השני - אוף אקסיס.

AXIS (ציר) נמדד במעלות, המעלות שמצויינות בגרפים כמו 30, 45, 60 וכו'.

אני לא זוכר את שיטת המדידה המדוייקת, אך נדמה לי שממקמים מקרופון בזוויות הנ"ל במרחק מטר מהרמקול ובודקים את תחום הענות התדרים. שים לב שככל שהזווית כהה יותר ככה גרף ההענות הולך ויורד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחד מול השני, זה מיקום אידיאלי שלהם. הם נפגשים בדיוק במרכז הרכב, ואם יש לך את TC ב-HU אז ניתן לכוון את זה בדיוק מול הפנים כך שהתמונה של גבועים יהיה מולך

בהצלחה

פורסם

מבולבלים :shock: גם אנחנו :lol:

כל מקרה לגופו, כל אחד וטעמו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...