Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש פה, נכנסתי בעקבות קנייה קרובה ובאה שאני מתכנן לעשות ועקב מחסור בידע בתחום החלטתי להכנס ולשאול אנשים יותר מבינים ממני בתחום.

קצת רקע

אני נוסע על איביזה 2002 טורבו ספורט, משופרת כבר הרבההה זמן, כבר לאחר השחרור מהצבא התחלתי להרגיש שאני נוסע בקופסת צעצוע מאוד מאוד מהירה.

בנוסף לאיביזה אני גם נוסע לעיתים בגולף GTI שנת 2001, שעכשיו עברה לאחי, וההבדלים בין המכוניות (גם באיכות, ובנוכות הנסיעה) הוא ענק. הגולף מרגישה מבפנים הרבה יותר איכותית, ועד היום נמצאת במצב מצויין מבחינת עיצוב הפנים שלה, דבר שאני לא יכול להגיד על האיביזה, שכל הפלסטיקים אצלה מתקלפים ונשברים (למרות שהיא הרבה יותר מהירה :) ).

שאלה ראשונה

רציתי לשדרג, לקנות עכשיו את הגולף GTI החדשה, אך אין יותר במלאי, והבאות שיגיעו יהיו רק לקראת סוף 2009.

הייתי שמח לשמוע על אלטרנטיבות, והצעות מחברה' שיותר מבינים ומכירים את התחום.

חיפשתי אלטרנטיבות, מה שבדקתי היו:

ליאון קופרה, רכב ממש מהיר, אך הקלאץ' שלו הרגיש לי "ארוך" (בנסיעת מבחן), מה שממש לא מתאים לספורטיביות (או אולי זה רק היה אני..) וחלק גדול מהדש מלא פלסטיקים, מה שמחזיר אותי לטראומות של האיביזה.

אאודי A3 1.8T, אומנם יותר חלשה, וזה בגלל שהיא יותר יקרה, ה 2.0 טורבו יוצאת הרבה יותר יקרה (בכ50k כמעט) יותר מהקופרה. ה1.8T חסרת הרגשה ספורטיבית כשיושבים בה, מרגישה מאוד פשוטה ביחס למחיר.

ישנה גם את הוולוו C30 T5 איכותית מאוד, באותו תג מחיר כמו הGTI, וביצועים דומים.

עלו גם הצעות בסגנון יבוא אישי של הגולף GTI, או ה מוסטנגGT, אבל עדיין לא קיבלתי נתונים לגבי מחיר הייבוא.

בנוסף בסוכנות של VW אמרו שהשירוקו מגיעה ממש בקרוב לקראת סוף השנה, ותג המחיר שלה יהיה קרוב לשל הGTI.

אם יש הצעות נוספות באיזור המחיר הנ"ל, גם יד שניה (שלא עולה על יותר משנה-שנתיים על הכביש), או חיזוקים לגבי אחת מהמועמדות, אני אשמח לשמוע. :)

שאלה שניה

קראתי המון כתבות בזמן האחרון בנוגע לירידת מחירים של המכוניות החדשות, הירידה של המחירים מינואר בעקבות הירידה במס, ירידת המחירים הצפויה בעקבות המיתון הקרב ובא, צפי של קריסת שוק המכוניות ב2009 ועוד המון כתבות נוספות.

העניין הוא שחלק מהכתבות סתרו אחת את השניה, חלק דיברו על ירידה בערך של מכוניות ליסינג, חלק דיברו על ירידה של מחירי כל המכוניות, וחלק אמרו שהמחירים של מכוניות הHOT HATCH שמגיעות בכמויות קטנות - לא יושפעו מעודף המכוניות שנתקעות בנמלים כי גם ככה מביאים מלאי מאוד מוגבל של מכוניות אלה.

שאלתי היא מה דעתכם בנוגע לקניית רכב עכשיו? האם זה שווה? או אולי כדאי לחכות לינואר כדי לקנות רכב שנתון 09?

הרי קניה של רכב שנת 08 תוריד את ערכו המון כבר בינואר כשיתחלף השנתון.

מהן היתרונות והחסרונות של קניית רכב חדש עכשיו/בינואר?

תודה רבה לכם :)

עומר

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוסיף לרשימה ולדעתי כדאי לך לבצע נסיעת מבחן על הרנו מגאן טורבו החדשה.

ישאר לך עודף מ200K...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יצחק לוי אמור לחשב מחירון לא לפי שנתון אלא מתאריך עלייה לכביש. כלומר אין יותר משמעות של שנתון ורכב שנקנה עכשיו סעוד שנתיים יחושב לפי 24 חודשי שימוש מול רכב שנקנה בינואר 09 יחושב לפי 20 חודשי שימוש.

כל זה יפה בתיאוריה, אבל לך תדע.

תשכח מאודי . אפילו TT זה סתם צעצוע ולא רכב ביצועים.

הייתי מאוד ברצינות שוקל מאזדה MX5.

180+ אלף שקל. pure fan

פורסם
:shock:

אתה בטוח?

כן.. לפחות זה מה שאמרו לי בצ'מפיון ובעוד מוקד מכירות שלהם ברעננה.

מה עם איוו / sti יד2?

עברה במוחי המחשבה על sti או איוו, העניין הוא שאני מעדיף משהו יותר מעודן (או בוא נקרא לזה בתקווה שזה לא ישמע פלצני, אלגנט), משהו בכיוון הS3 יד שניה נגיד.. העניין שבינתיים המחירון עומד על 260K, ובקרוב אמור לרדת בעוד כ30k-40k.

יצחק לוי אמור לחשב מחירון לא לפי שנתון אלא מתאריך עלייה לכביש. כלומר אין יותר משמעות של שנתון ורכב שנקנה עכשיו סעוד שנתיים יחושב לפי 24 חודשי שימוש מול רכב שנקנה בינואר 09 יחושב לפי 20 חודשי שימוש.

כל זה יפה בתיאוריה, אבל לך תדע.

תשכח מאודי . אפילו TT זה סתם צעצוע ולא רכב ביצועים.

הייתי מאוד ברצינות שוקל מאזדה MX5.

180+ אלף שקל. pure fan

כן, זה מה שאמרו לי הסוכני מכירות באוודי, אבל באמת, לך תדע, עדיין יהיה כתוב על הרישיון 2008 ולא 2009 - ולפי התפיסה עד היום אם היא לא תשתנה כ"כ, אז לשנת ייצור עדיין תהיה השפעה.

בכל מקרה, כמו שאמרתי לעיל, רכב "ביצועים" זה לא ספציפי מה שאני מחפש, זה כן מה שחיפשתי פעם, אבל היום אני יותר מחפש את הנוחות בתוך הרכב, בשילוב עם הכוח המתפרץ כשצריך אותו.

מהניסיון שלי, כשיש לי רכב שהוא רק ביצועים, קשה להנות מהנהיגה בלי כל הזמן לתת גז, לקחת פניות מהירות, ולהתפרע על הכביש (לפחות בשבילי זה ככה), ומאז ש"התבגרתי" קצת (ליטרלי, וגם תוספת של 3 דוחות מהירות שפשוט באים טבעי עם רכב כזה כי אין מה לעשות איתו חוץ מלתת בראש) אני מרגיש שאני מחפש משהו שיהיה מאוד נוח/מאובזר מבפנים שיהיה לי את השקט הנפשי הזה מלתת בראש כל הזמן כדי להנות מהנהיגה :)

חחח נראה לי שברגע זה צמחו לי כמה שערות לבנות..

פורסם

B4 3.0R לדעתי הלא מקצועית נשמע מתאימה לך בול!

רכב מאוד מפנק בעל פוזה לדעתי במיוחד בשחור ושצריך את הכוח הוא נמצא שם :).

בכל מקרה אם תרצה למכור את האיביזה אני מעוניין לשמוע פרטים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
B4 3.0R לדעתי הלא מקצועית נשמע מתאימה לך בול!

רכב מאוד מפנק בעל פוזה לדעתי במיוחד בשחור ושצריך את הכוח הוא נמצא שם :).

בכל מקרה אם תרצה למכור את האיביזה אני מעוניין לשמוע פרטים.

B4? שמע, הציעו לי לקחת אוודי A4 3.0 יד שניה (של סבא שלי) די חדשה, אבל ויתרתי כי אני עדיין לא מחפש את הלוק המנהלי, HOT HATCH זה הסגנון הבאמת אהוב עלי, זה למה הגולף GTI היא בחירה מאוד אידיאלית כי אני מכיר אותה, נסעתי בא תקופה (במקור היא של סבתא שלי שנסעה בה עד לפני שנתיים בערך), אומנם דגם 2001, רק 150 כ"ס, אבל ההנאה בתוך האוטו היא אידאילית :)

גם נהגתי בS3, ממש נהנתי, הכל מרגיש כ"כ במקום, אבל חדשה היא עוברת את התקציב שלי בכמעט 50k

יש פה אולי מישהו שעשה יבוא אישי? שיודע אם יוצא טיפה יותר זול (נגיד גולף GTI מגרמניה)? או מוסטנג GT?

קיבלתי כמה הפניות ל מוסטנג GT, אומנם יד שניה עם 5000 ק"מ, 4600 סמ"ק V6, ב190k יבוא כולל הכל, זה נשמע מחיר הגיוני?

אהה... ולגבי האיביזה

שנת 2002, יד שניה (קניתי אותה בסוף 2002 עם 12000 ק"מ מאוטודיל), עכשיו עם 126000 ק"מ, מצב מכאני מצויין (עד היום היא ראתה מוסך רק פעמיים שלא היה קשור לטיפול תקופתי, נראת טוב, סקסית..

יש לה תוספות של צ'יפ ניהול מנוע של אבסולוט, שסתום פריקה, אגזוז לחץ, כל מני איבזורים בפנים כמו ידית הילוכים, מערכת - טוויטרים, רמקולים אחוריים, 2 מגברים וסאב.

פורסם

מה לגבי האוקטביה vRS? גם כאן תקבל ביצועים טובים מאוד עם פרקטיות אינסופית, ועוד ישאר לך עודף לא מבוטל מהתקציב שלך.

!AWDSOME

פורסם

העניין הוא שחלק מהכתבות סתרו אחת את השניה

הכתבות סותרות את עצמן כי הן ספקולציות.

אף אחד מהעיתונאים לא היה בעתיד, בדק את המחירים וחזר לזמננו כדי לכתוב על זה.

תקציבך 200K. אתה מוגבל לרכב חדש בלבד ? או שיכול לקנות גם רכב משומש ?

ב-200K יש מגוון אפשרויות לא קטן, ככל שיורדים בשנתון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כן.. לפחות זה מה שאמרו לי בצ'מפיון ובעוד מוקד מכירות שלהם ברעננה.

..

בעיקרון נכון להיום ישנה גולף GTI אחת אחרונה למכירה בצבע לבן DSG 5 דלתות! המחיר קצת יותר גבוה מתקציבך...

אולי אבל רק אולי תהיה עוד אחת אדומה (ישנה הזמנה על הרכב אך עדיין לא שולם במלואו וזה יכול להשתנות..).

נ.ב:אני מסניף מרכז והמלאים זהים לחלוטין בכל הארץ ...

מעבר לזה GTI MK6 לא צפויה להגיע בקרוב (תמיד הGTI מגיע מאוחר יותר ) אך בקרוב מאוד תהיה השירוקו והיא תגיע ב2 מנועים (2.0T ו1.4TSI 160 עם 7 היל').

לדעתי הTSI 160 אולי תהיה בתקציב שלך ואני אישית ממליץ להמתין מעט (חודשיים+\-) או לרכוש מיאטה :-).

שיהיה בהצלחה.

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...