Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נחמד מאוד יפה שהם יזמו לעשות את הוידאו הזה זה יעזור בטח להרבה אנשים :D

להביא מחול כזה מחשב מוכן קומפלט אני מאמין שיעלה יותר מאשר להכין אותו לבד ולהזמין רק מה שצריך וחסר

אין פה רמת סיבוכיות גבוהה אם אתה חושב לכיוון אני מציע שתחקור קצת ותראה מה מתאים לך :)

:beerchug:

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

סרטון נחמד, ולמען האמת די אינפורמטיבי.

מה שלא ברור זה מה תפקידם של הג'אמפרים על הספק?

זה סוג של טיימר למחשב שמשאיר אותו דלוק? בערך כמו אל פסק?

שלושת החוטים שיוצאים ממנו (לא ללוח), לאן הם מתחברים?

הבנתי שאחד מהם הוא Switch - אז הוא הולך לסוויץ', וכך הוא יודע שהרכב דלוק או לא?

ראיתי גם Car Pc's שהיה להם מעין כפתור שבורר בין כיבוי עם הרכב, לכזה שנשאר דלוק עם כיבוי הרכב.

זה פשוט כפתור שבורר בין לפני סוויץ' ואחרי?

את הלוח המדובר ניתן להשיג בארץ? אני יודע שיש לוחות שמגיעים עם מעבד מוכן, אבל לוחות קטנים כאלה זמינים בארץ?

מה טווח מחירם? כנ"ל גם מארזים.

ובכלל - ספק ה-M2 הזה הוא היחיד שקיים לנושא? יש אמנם דגמים חזקים יותר, אבל מלבדו אין עוד ספקים כאלה?

מה מייחד אותו?

פורסם

הג'מפרים על הספק בדיוק זה תפקידם - הגדרות הדלקה כיבוי וכדומה - כמה זמן לחכות לפני הדלקה, כמה זמן לחכות לפני כיבוי קשה - במקרה שכיבוי רגיל לא מצליח, וכו..

שלוש החוטים שיוצאים מהספק הם ל - פלוס קבוע, מינוס, ופקודה (+ אחרי סוויץ) אכן לפי הפקודה הוא מזהה אם הרכב "דלק" או לא (זה בעצם אם הסוויץ פתוח או לא)

יש אפשרות לעשות כפתור OVERRIDE שכזה במעיין קומבינה קלה אבל מה שיותר מועיל לדעתי זה לשים כפתור בדרך פשוט שאיתו תוכל להחליט אם להדליק את המחשב עם האוטו או לא ואחרי שנדלק כמובן אפשר ידנית להדליק עם הכפתור

עוד אופציה היא לתת + קבוע במקום הפקודה ולשים כפתור בדרך ואז לא משנה אם האוטו דלוק או לא הכפתור יחליט אם להדליק או לכבות את המחשב..

לגבי הלוח אם אני מאמין שיש בארץ, אין לי מושג מה המחירים :) מארזים כאלה קטנים אני חושב שלא תמצא בארץ - הם מיוחדים ל CARPC אז או שתכין לבד(לא סיפור) או שתזמין מחו"ל..

הספק עצמו M2 - לא היחיד שיש בסוג יש המון סוגים חזקים יותר חלשים יותר וחברות שונות אבל הכל בערך אותו רעיון :)

מה שמיוחד בו לעומת ספק מחשב רגיל זה היכולת להדליק ולכבות את המחשב בהתאם לצרכים ולמצב ולשמור גם על המחשב וגם על המצבר שלך באותו הזמן :)

בהצלחה

Mitsubishi king

פורסם

אז הספק כח הזה הוא שעושה את ההבדל בין מחשב ביתי לרכב?

מי שיש לו ספק כזה יכול לציין אולי מה פרקי הזמן שניתנים להגדרה?

למען האמת זה פותר פחות או יותר את כל הבעיות שאפשר להתקל בהם בהסבת מחשב לביתי.

הבנתי כבר שעדיף להשתמש בדיסק של מחשב נייד שעמיד יותר לזעזועים.

מסך מגע גם כן הבנתי מהודעות קודמות שחיבור המחשב לשליטה עובר דרך חיבור נוסף למחשב.

מה אחוז היציבות של מחשבים כאלה? מחשבים רגילים גם כן יכולים לסבול מכל מיני תקלות,

לפעמים מסכים כחולים, ריסטרטים לא מתוכננים, טמפ' גבוהה, רעש מהמאווררים -

איך כל המשתנים האלה באים לידי ביטוי ברכב?

רדיו דיסק רגיל כולל בתוכו בולם זעזועים, ואחוז האמינות שלו יחסית גבוה - זמן הדלקה נמוך ואתה כבר מנגן.

ראיתי בוטים מהירים (כל מיני שפצורים למערכת ההפעלה), אבל זה באמת נוח ביום-יום?

פורסם

לי אישית יש מחשב (שעדיין בתהליכי מזעור ושפצורים) שמותקן בערך חודש-חודשיים ללא שום בעיות

לי אישית יש הרדיסק בגודל רגיל של WD אבל אכן היו המלצות להשתמש בהרדיסק של מחשב נייד. אני כרגע לא נתקלתי בבעיה אז אני ממשיך עם הרגיל.

מסך מגע VGA מגיע עם 2 יציאות - VGA,USB (ה USB מדמה עכבר רגיל)

בקשר לטמפרטורה כדאי להשקיע בכמה מאווררים לקירור טוב אין ספק הרעש ממש לא ישמע כי אני מניח שתמקם את המחשב בבגאז..

בקשר לדיסקים אני לא מאמין שתשמע עם המחשב דיסקים תאמין לי שכשיש לך המון גיגות פנויות על ההרדיסק אתה תעדיף אותם - דיסק און קי זה כל מה שתצטרך :)

תקלות מיוחדות עוד לא ראיתי :)

Mitsubishi king

פורסם

אני מבין שאתה כבר עם ניסיון בנושא אז אוסיף עוד כמה שאלות :)

אם יצא לך להשתמש במחשב בנסיעה ארוכה - האם זה נוח? האם זה דורש ממך יותר התערבות בזמן הנסיעה או שהמערכת עובד חלק?

מאווררים לא יעזרו הרבה אם אין זרימת אוויר קר לתוך תא המטען. הרי במידה והרכב חשוף לשמש ביום חם - הטמפרטורה בתא המטען בוודאי לא תהיה נמוכה במיוחד, תוסיף לזה מערכת שכזו (שבין היתר כוללת רכיבים צפופים). יש לך אולי נתוני טמפרטורה על המערכת בזמנים שונים?

אני מניח שאתה כבר יודע שמחשב שמתחמם מתחיל להשתגע ולהיות איטי להחריד.

ואיך עובד השימוש בדיסק און קי? אתה מחבר והוא מאפשר לך לגשת ישירות לכונן?

יש אפשרות גם להעתיק קבצים ישירות מהדיסק און קי דרך הממשק, או שאתה חייב לצאת ממנו למערכת ההפעלה?

פורסם

אני לא חושב שזה דרש ממני יותר התערבות בזמן נסיעה מברגיל - החסרון היחיד לעומת מכשיר זה שבמכשיר אפשר לשחק עם הידים בלי להסתכל, פה בגלל שזה מסך צריך לראות במה נוגעים, זה אומר בעיקרון בווליום או החלפת שיר וכו

אבל זה לא כזה נורא.. צריך להיזהר זה מפתה לפעמים להתעמק בנסיעה

מאווררים כן יכולים לעזור במיוחד במיקומים נכונים שיכולים לעשות סרקולציה טובה.. נתוני טמפרטורה אין לי וגם תכלס המחשב שלי לא כזה מקורר כרגע וזה לא טוב ואני מודע לזה.. יש לי צורך להוסיף מאווררים.

השימוש בדיסק און קי מבחינתי עובד כמו בכל מחשב רגיל מחבר למאריך USB שיש בחלק הקדמי של הרכב שמחובר למחשב

מעתיק את השירים דרך הוינדאוס לתיקית השירים וטוען אותם בממשק (FRONT END) שלי

זה לא כזה נורא ואל תשכח שיש המון מקום אפשר לשים כמויות של שירים

ויש גם אפשרות לחבר עכבר קטן שצריך אז זה בסדר

Mitsubishi king

פורסם

אני חושב להביא מחשב PC כזה

משהו שראיתי באתר שם שנמצא בתוך הדש בורד, ויוצא ממנו מסך מגע.

נמכר באיזור ה1000 יורו

מה עדיף? לבנות מחשב לבד ולשים בבאגז' או מתחת לכסא, ולשים מסך נגיעה איפשהו מקדימה?

או את האופציה שהמכשיר נמצא בדש...

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם
אני חושב להביא מחשב PC כזה

משהו שראיתי באתר שם שנמצא בתוך הדש בורד, ויוצא ממנו מסך מגע.

נמכר באיזור ה1000 יורו

מה עדיף? לבנות מחשב לבד ולשים בבאגז' או מתחת לכסא, ולשים מסך נגיעה איפשהו מקדימה?

או את האופציה שהמכשיר נמצא בדש...

אין פה עיניין של עדיף או לא,

יש פה נקודה של כמה עבודה בא לך להשקיע

כמה כסף בא לך להשקיע וכו'

המכשיר שאתה מדבר עליו עולה ממה שאני מכיר (אולי יש דגמים נוספים) 2500 דולר זה 10 אלף שקל, אם מתקלקל לך שם משהו החלקים נדירים בצורה מחרידה ואתה בבעיה סופר עצבנית

אני את כל הפרוייקט קומפלט הרמתי בערך ב4 וקצת אלף שקל והפרוייקט גמיש בצורה מעולה כל חלק שלא יתקלקל עיניין של עשרות עד מאות בודדות של שקלים להחליף אותו

למעשה מלבד המסך שעולה אלפיה אין שום חלק שעולה יותר ממאה\מאתיים שקל

פורסם

+1 עתיד :) זו גם דעתי לבד הכי טוב בקטע הזה

ד"א לגבי ה ROADRUNNER למי שמותקן על המחשב אנטיוירוס AVG - הוא טוען שהתוכנה היא וירוס וזה לא נכון

אין מה לחשוש מזה צריך רק להגדיר לו שלא יבדוק בתיקיה הספציפית ואז אפשר להפעיל..

בהצלחה

Mitsubishi king

פורסם

או קיי טוב לדעת,

עתיד מעניין אותי התקנה אל מחשב לרכב.

מאיפה רכבת את המוצרים למחשב שלך?

אתה יכול לתת לי המלצה על חלקים לבניית מחשב שכזה?

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

• תוכן חדש...