Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכיבים :

לוח אם של ג'יבייט הכי זול עם סוקט AM2, ומאיץ גרפי מובנה, (עולה פחות מ300 שקל)

זיכרון DDR2, 1GB במהירות 800MHZ (עולה פחות מ100 שקל)

מעבד AMD, מסדרת BE או לחילופין מהסדירה שנגמרת בe עם צריכת חשמל של 45W,

ספק מתח m2-atx 160w,

מסך lilliput 629GL עם תאורת led אחורית (הדגם משנת 2008 ומעלה) התמונה הכי יפה ברכב שראיתי עד עכשיו,

בעיקרון הקו המנחה לבחירת רכיבים :

א.הסטאפ חייב להיות עמיד מבחינת איכות הרכיבים, לכן מומלץ לקחת רכיבים של חברות מוכרות כשורדות,

אפשר ורצוי לחסוך בעלויות בעזרת רכיבים "נחותים" שכן הדרישות ממחשב כזה לעומת יכולת חומרה עכשווית הם בדיחה.

לצורך עמידה בסעיף הנ"ל רצוי כמה שפחות רכיבים שלא מחוברים ללוח האם מהמפעל, מעבד סטיק זיכרון אחד והארד דיסק למעשה אלה הרכיבים שאנחנו מוסיפים ללוח אם (כרטיס קול לאלה שהולכים על הפרוייקט כמו שצריך:)) - ותוספת חשובה : שימוש בדיסק קשיח של מחשב נייד !

ב.הסט אפ חייב להיות חסכן בחשמל מכמה סיבות, אתה מוגבל בהספק, שלא כמו בבית אתה לא יכול לרכוש ספק עם 600 ואט ולזרוק עליו איזה רכיבים שבא לך, גם כי כל העסק הזה יושב לך על המצבר, גם כי אתה לא רוצה להיות מונע כל פעם שאתה שומע מוזיקה, ובכלליות כמה שפחות צריכת חשמל יותר טוב בכלל וברכב בפרט !, לצורך זה אנחנו משתמשים במעבד של AMD עם 45 וואט, שהוא גם צורך מעט וואטים (באיזור ה9 וואט בשימוש נמוך), משתמשים בכרטיס מסך על לוח האם תצורה שידועה כפחות זללנית, ומשתמשים בסטיק בודד של זיכרון, - ותוספת חשובה : דיסק קשיח של מחשב נייד, הנ"ל צורך וואטים בודדים אל מול כמה עשרות

ג.הסט אפ חייב להיות קריר גם כי הסביבה ברכב לרוב חמה מהחדר הממוצע, וגם כי המחשב לרוב נמצא בתנאים בעלי איוורור נמוך ביותר, לצורך כך השתמשנו כבר במעבד צורך 45וואט בלבד, הפחתנו רכיבים כמה שאפשר כדי שיהיה פחות חלקים ויותר איורור, ונשתמש באמצעי קירור יעילים - קירור טוב למעבד העלות היא 160 שקלים בערך, ועוד 2 מאווררים לפחות של 12 אינץ' עלות כל אחד היא בין 35 ל50 שקלים,

זהו, אלה הקוים המנחים בבחירת רכיבים, כמובן שיש כאלו שיחלקו יש כאלו שישנו יש כאלו שלא מסכימים, ואני אומר "מה הם מבינים" ? סתאםםםםםםםםםםםםם :), לכל שאלה בתחום הזה יש 10 תשובות נכונות, והגדולה היא ללמוד את כולן ולגבש איזה קומבינציה אולטימטיבית !

פורסם

עתיד, נושא שמעניין אותי זה על כמה עומדת הטמפ' ב-Carpc בארץ.

נתונים ממדינות אחרות פחות אפקטיביים כי האקלים שונים.

ידוע לך בערך מה נתוני הטמפ' אצלך במחשב לדוגמא?

פורסם

המעבד שלי לא עובר את ה45\50 מעלות גם ביום הכי חם בשנה אחרי שהרכב עמד בשמש את כל שעות הצהריים והמדידה היתה איזה עשרים דקות אחרי הבוט - בלי לנסוע ובלי מזגן

זה תקין לחלוטין במחשב לדעתי

פורסם

אפשר לדעת איפה מיקמת את המארז? בבאגז' או מתחת לכסא בתא הנוסעים?

עתיד יהיה חצוף לבקש ממך את הגרסא של התוכנה בעברית? :)

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

את המארז מיקמתי בתוך הגלגל ספייר שבתא המטען (אני מדגיש - בתוך) כך זה מאוד אסטטי (דבר שלי מאוד חשוב)

ומאוד חוסך במקום (שוב - מאוד חשוב)

אני מעלה תמונה של התא מטען שלי, - ניתן לראות גם את הגריל שהכנתי :)

ואולי shorlakk יעלה כמה תמונות של המחשב עצמו כי אני זוכר שהוא צילם,

בקשר לסקין - לא רק שזאת לא חוצפה, מדובר בתוכנת קוד פתוח, וכל היופי בתוכנה הזאת זה המאגר העצום של אנשים שמפתחים ומשפרים והכל בחינם !,

אני אצרף את הסקין שערכתי כדי לקבל תמיכה בעברית ברגע שאגיע הביתה,

car1.jpg

פורסם

גורל, כל הכבוד על הפירוט וההסבר. אין ספק שאתה הגורו כאן שלנו לנושאי CarPC..:-D

אם וכאשר אלך בשלב מסויים על פרוייקט כזה [כנראה שכן..], איתך פה אני מסודר..:wink: לגבי התמונות, באמת צילמתי אבל אם אינני טועה זה לא יצא טוב כל כך. אבדוק זאת כשאגיע הביתה [אני מהמחשב באוטו עכשיו... סתםם..] מהעבודה ואם רואים טוב, אעלה.

איפה אדגר? מתקדמים?

פורסם

עתיד, יפה מאוד הפרוייקט שלך אני זוכר גם שבזמנו קראתי אותו ומאוד התרשמתי.

מה קורה כאשר מתעורר בי הצורך לBAMP? טיים קורקשן? אקולייזר רחב תדרים?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

היי אמיר,

קרא על הKX projects, הדרייברים שעם כרטיס קול תומך/ייעודי ייתנו לך ככל העולה על רוחך כמעט.

ביאמפ, טריאמפ, קוואדאמפ וכו', TC, קרוס אקטיבי 3-4-5-6-WAY, פילטרים מכל סוג, חיתוכים ברמת ההרץ הבודד [!]אקולייזר וכו'. הרבה יותר מרוב הפרוססורים [או כל] הקיימים בשוק.

זה פשוט דבר מגניב. אתה ממש בונה לך את התצורה על המחשב. יש אות מקור, ממנו אתה משחק ומושך, לכל מיני פילטורים וחיתוכים עד לקבל האות היוצא.

http://kxproject.lugosoft.com/shots.php?language=en

פורסם

כרטיס audigy 2 כמו זה

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=14189

תצורת Mini-ITX ואפילו פופולרית. מארז ברכב ניתן גם לבנות לבד, זה לא כזה קריטי, למרות שהייעודים נראים טוב יותר - כמו מגבר.

CCC-121-4.jpg

אם אתה מתעניין באינפ' נוספת בענין, רק לאחרונה דובר די הרבה על כך, בצע חיפוש בהודעותיו של הגורו, "עתיד".

וגם כאן

http://store.mp3car.com/help_answer.asp?ID=20#129

וזה החנות שלהם

http://store.mp3car.com/Car_Computer_Systems_s/25.htm

ויש שם פורום ענק עם ים אינפ'.

פורסם

B-AMP זה בדיחה, אתה מדבר פה על מכונה שיכולה להריץ דברים שגם הפרוססים הכי משוכללים לא מגיעים אליהם, לדוגמא אני לא מכיר פרוססור לרכב שחותך ברמת ההרץ הבודד מ20HZ עד 20KHZ בסלופ משתנה מ6 ועד (לא יודע) - אני חותך על 36

מארז אפשר לבנות לבד, אם הוא כמו אצלי ממוקם מתחת לשטיח אז אין חשיבות לאסטטיקה, רק נטו לפרטיקה, אבל גם לעשות משהו יפה קל מאוד (מעץ או מפח)

עם המארז שshorlakk הציג (נקרא גם VOOM-PC) מצריך לוח אם MINI ITX, זה לוח אם שהוא 17 סנטימטר על 17 במקום 24 על 24 במיקרו, והוא מאוד נדיר בארץ אם בכלל תצליח למצוא, ומאוד יקר גם בארץ וגם בחול, חלק גדול מהלוחות האלו מגיעים עם מעבדים חד ליבתיים תוצרת VIA במהירות של 800MHZ\1000MHZ\1.2GHZ ו2GHZ, מדובר במעבדים חלשים משמעותית מאינטל וAMD,

קיימים בעולם גם לוחות MINI מבוססי אינטל עם מעבדים מסדרת C2D המעולים של אינטל, אבל מחירם גבוה,

באופן עקרוני לטעמי אין סיבה בעולם ללכת על תצורה כזאת מלבד סיבה אחת : חיסכון במקום !, עם מארז כזה ניתן לבצע התקנה מתחת למושב הנוסע (כתלות בסוג הרכב מן הסתם) וזה חוסך קצת עבודה, ובמצבים מסויימים מהווה פתרון אולטימטיבי, בכל מצב אחר - קאסטום זה הפתרון !

לוח אם micro ATX ניתן לרכוש בכל חנות מחשבים ולמעשה מדובר בלוח סטנדרטי בעלות מאוד נמוכה (כאמור פחות מ300 שקל)

shorlakk : לאדגר יש כבר מחשב עובד ברכב, הוא עוד לא הרכיב לו את הכרטיס קול המיוחד ועוד לא עשה בניה למסך לכן הוא בנתיים עם זרוע מהחלון אבל סך הכל עובד נחמד

פורסם

יש בארץ לוח מיני ITX משולבים מעבדי אטום שהם מעבדים מאוד חסכוניים ומספקים את הסחורה לדרישה של מחשב ברכב

לדוג' http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=D945GCLF&affiliate=zap

אבל גם אני אישית מעדיף להשתמש בלוח מיקרו ATX בגלל הזמינות ובגלל המבחר שקיים

עתיד אם אפשר כמו שהבטחת לקבל את הממשק בעיברית שיצרת, תודה מראש!

פורסם
החסרון היחיד לעומת מכשיר זה שבמכשיר אפשר לשחק עם הידים בלי להסתכל, פה בגלל שזה מסך צריך לראות במה נוגעים, זה אומר בעיקרון בווליום או החלפת שיר וכו

אבל זה לא כזה נורא.. צריך להיזהר זה מפתה לפעמים להתעמק בנסיעה

למה לא לקנות שלט למחשב (מחיפוש מהיר מאוד מצאתי את זה למשל: http://www.usbid.co.il/product74.aspx)

מדביקים אותו לדשבורד ואז זה כמו רדיו דיסק רגיל עם כפתורים :-P

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...