Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בחום מנוע (פונטו 98 )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

הרכב הוא פונטו שנת 98 דגם XTZ

מנוע 1250 (60) מזגן תוצרת הארץ.

בעמידה ממושכת חום מנוע עולה עד ל- 3/4 ,בנסיעה בין עירונית חום מנוע על רבע ואפילו מתחת לרבע,

עשיתי פלאשינג לרדיאטור ,ניקזתי אוויר בצורה נכונה מהבורג שברדיאטור וגם מהבורג שעל קיר האש,

בדקתי גם שהוונטה זורקת אוויר לכיוון הנכון .

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

פורסם

הוונטה עובדת בשתי המהירויות שלה?

בגלל שיש לי רכב דומה והטמפרטורה שלו לעולם לא ירדה מתחת לרבע - אני הייתי בודק את האופציה של תרמוסטט תקוע במצב חצי פתוח.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
הוונטה עובדת בשתי המהירויות שלה?

בגלל שיש לי רכב דומה והטמפרטורה שלו לעולם לא ירדה מתחת לרבע - אני הייתי בודק את האופציה של תרמוסטט תקוע במצב חצי פתוח.

בדגם שלי אני חושב שיש לוונטה רק מהירות אחת (לא סגור על זה)

ואייך מבצעים בדיקת טרמוסטט?

פורסם

שני החשודים העיקריים כאן יכולים להיות יוניט חום מנוע, שמזייף ומשגע אותך או בעיה שקשורה בשעון החום עצמו /חיבורים /הארקה לא טובה /כל בעיה אחרת שקשורה בשעון.

אילו התרמוסטט תקול יכול היה להיתקע בשני מצבים פתוח /סגור ואז הרכב יסבול מחום יתר או קור יתר.

קור יתר- המנוע לא יתחמם כלל.חום יתר- המנוע ירתח.

אצלך זה לא זה ולא זה.

המצב שאתה מתאר יותר מתאים לאפשרויות שציינתי וכדי לאבחן במדוייק גש למוסך, שבעזרת שעון חום יוכל לבדוק את טמפ' נוזל הקירור /המנוע וכך תוכל לדעת את המצב האמיתי.

כדאי לפתור את הבעיה מהר כי אם חלילה הרכב מתחמם מעבר למותר לא תדע זאת כיוון שברור, שיש תקלה והשעון אינו מספק מידע אמיתי לגבי הטמפ' שבה עובד הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איזה מזגן ישראלי מותקן במכוניתך, רסקור או אלכס אורגינל?.

שיטת פעול מאורר הרדיאטור שונה ביניהם.

האם ההתחממות קיימת רק כשהמזגן פועל או גם בעמידה ללא מזגן?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

המזגן של אלכס אורגינל אין השפעה מהמזגן שהוא דלוק/כבוי

לדעתי אין בעיה בשעון של זיוף ,כי בעמידה ממושכת הוא מגיע ל-3/4 חום ובנסיעה מהירה בכביש עירוני הוא מגיע לרבע ולפעמים פחות.

פורסם

יתכן שהרדיאטור סתום פנימית ו/או חזית מעבה המזגן (שנמצא לפני הרדיאטור) ורשת הרדיאטור מלוכלכים בבוץ, עלים וכו' ולכן לא מאפשרים טוב זרימת אויר דרכם ונסה לשטוף עם צנור מיים מבחוץ לכוון תא המנוע וזאת בזרם לא חזק או ממוקד כדי שלחץ המיים לא יכופף את לוחיות האלומיניום הדקות של המעבה והרדיאטור.

במזגן אלכס, כשמאורר הרדיאטור מופעל עקב חום המנוע הוא עובד לאט כ 5 שניות ועובר מייד לפעול מהר יותר במהירות 2, בדוק זאת.

בהפעלת המזגן מייד מופעלת קבוע המהירות 1 האיטית של המאורר רדיאטור וכשלחץ הגז במזגן עוד עולה מופעל המאורר במהירות 2 המהירה.

מעורבים בזאת יוניט הרדיאטור לחום מנוע, מתג לחץ המזגן (טרינרי), ממסרים ויחידת בקרה אלקטרונית (של אלכס).

מאורר הרדיאטור עצמו הנו מתוצרת "בוש" שהותקן ע"י אלכס במקום המקורי (גדול יותר וחזק יותר).

הערה: בפיאט פונטו עם מזגן מקורי, יש פגוש קדמי עם פתחי אויר גדולים יותר לשיפור קרור המנוע ומעבה המזגן.

פורסם
יתכן שהרדיאטור סתום פנימית ו/או חזית מעבה המזגן (שנמצא לפני הרדיאטור) ורשת הרדיאטור מלוכלכים בבוץ, עלים וכו' ולכן לא מאפשרים טוב זרימת אויר דרכם ונסה לשטוף עם צנור מיים מבחוץ לכוון תא המנוע וזאת בזרם לא חזק או ממוקד כדי שלחץ המיים לא יכופף את לוחיות האלומיניום הדקות של המעבה והרדיאטור.

במזגן אלכס, כשמאורר הרדיאטור מופעל עקב חום המנוע הוא עובד לאט כ 5 שניות ועובר מייד לפעול מהר יותר במהירות 2, בדוק זאת.

בהפעלת המזגן מייד מופעלת קבוע המהירות 1 האיטית של המאורר רדיאטור וכשלחץ הגז במזגן עוד עולה מופעל המאורר במהירות 2 המהירה.

מעורבים בזאת יוניט הרדיאטור לחום מנוע, מתג לחץ המזגן (טרינרי), ממסרים ויחידת בקרה אלקטרונית (של אלכס).

מאורר הרדיאטור עצמו הנו מתוצרת "בוש" שהותקן ע"י אלכס במקום המקורי (גדול יותר וחזק יותר).

הערה: בפיאט פונטו עם מזגן מקורי, יש פגוש קדמי עם פתחי אויר גדולים יותר לשיפור קרור המנוע ומעבה המזגן.

אני לא מרגיש שהוונטה מסתובבת מהר, אומנם היא נדלקת כאשר המזגן דולק וגם דולקת שהמנוע מתחמם (בפונטו אחרת שהיתה לי sx 75 הוונטה היתה מאוד מורגשת בעת ההפעלה ממש מרגישים אותה) ובדגם הנ"ל XTZ זה שונה ,השפרצתי גם מיים על הרדיאטור.

פורסם
אני לא מרגיש שהוונטה מסתובבת מהר, אומנם היא נדלקת כאשר המזגן דולק וגם דולקת שהמנוע מתחמם (בפונטו אחרת שהיתה לי sx 75 הוונטה היתה מאוד מורגשת בעת ההפעלה ממש מרגישים אותה) ובדגם הנ"ל XTZ זה שונה ,השפרצתי גם מיים על הרדיאטור.

אם כך,יכול מאוד להיות שאמנם הררנטה מסתובבת,אך לא במהירות הרצוייה.זה קורה לעיתים כשישנה בעיה במנוע הונטה,ואין היא מסתובבת מהר דיה בכדי להוריד את הטמפ' לערך הרצוי.

אולי תנסה לבדוק את עוצמת האויר ברכב זהה? או שפשוט להיכנס למוסך שיאבחן את הסיבה:)

בהצלחה.

• תוכן חדש...