Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מלפני יומיים שי לי בעיה במזגן: קודם כל, הוא לא עובד.....:cry:

שנית, באוורור בדרגה 1, הנורה של ה-AC ושל לחצן סירקולציית אוויר עוד דולקת. אבל כשאני מעלה את עצמת האוורור, גם הנורה עצמה נכבית.

1. מה יכולה להיות הסיבה לתקלה? חשמלית? גז למזגן (לא סביר..)?

2. האם יש בעל מקצוע מומלץ לתיקון מזגנים באזור המרכז והשרון ? (תל-אביב, בני-ברק, פתח-תקווה, הרצליה/רמה"ש/רעננה/כפ"ס)

תודה רבה!

פורסם

שלום אביב, תודה על התגובה.

לגבי קוד מנוע - התקלת אותי... אני אבדוק.

לגבי הבקרה, לדעתי היא ידנית [עם מחוג שמסובבים 1-2-3-4, מד טמפ' שמסובבים קר-חם, ומד שבורר את פתחי היציאה].

מה שלדעתי חשוב לציין זה שכשאני מפעיל את המזגן (גם כשהוא לא מקרר), אז מד הטורים עולה ואני שומע מיתוג הפעלה שלו, כמו בימים שהוא עוד קירר.

כמו כן, עד התקלה, הוא קירר ממש אחלה.

פורסם

נשמע על פניו כתקלה חשמלית ואוליי אפילו בבורר המהירויות. אם תרשום את קוד המנוע אני אנסה לבדוק בשרטוטים אם מה שאתה מתאר אפשרי במצב של בורר לא תקין.

גם במהירות 1 אין קירור או שלא בדקת מספיק זמן?

פורסם
שלום

.

2. האם יש בעל מקצוע מומלץ לתיקון מזגנים באזור המרכז והשרון ? (תל-אביב, בני-ברק, פתח-תקווה, הרצליה/רמה"ש/רעננה/כפ"ס)

תודה רבה!

יש כמה בעלי מקצוע מומלצים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=214269&highlight=%D7%90%D7%A9%D7%A8+%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
נשמע על פניו כתקלה חשמלית ואוליי אפילו בבורר המהירויות. אם תרשום את קוד המנוע אני אנסה לבדוק בשרטוטים אם מה שאתה מתאר אפשרי במצב של בורר לא תקין.

גם במהירות 1 אין קירור או שלא בדקת מספיק זמן?

חשבתי שכן, אבל היום נמסתי בנהיגה כשבורר ההמהירות היה על 1.... מהר מאד עברתי לחלונות פתוחים...

מספר מנוע - AFT158007.

פורסם

למרות שזה מאד מוזר בשרטוטים זה נראה שהנורה של הסירקולציה והנורה הכללית של והבורר אכן ידלקו רק כאשר הבורר נמצא במהירות 1. תמוה מאד. לעומת זאת נורת ה-AC אמורה לדלוק כל זמן שהלחצן לחוץ. נמתין לתגובת שאר מומחי VAG.

אם דווקא המהירות הנמוכה פועלת והגבוהה ביותר לא זה כמעט בוודאות בעיה בבורר או בחיווט/חיבורים אליו.

הדבר היחידי הלא מוסבר הוא שגם במהירות 1 המזגן לא מוציא קור, במיוחד לאור העובדה שאתה מציין שאתה שומע את המדחס מתחבר. כדאי שתבדוק מחר באור יום אם כשמישהו בתוך הרכב מפעיל את המזגן אתה רואה את הקלאץ' שעל המדחס נצמד אליו והוא מתחיל להסתובב.

בכל מקרה יש לך בפ"ת את יצחק וויס שהוא מזגניסט וחשמלאי רכב אמין והגון. חזור לעדכן.

פורסם

תודה.

אני חושב שאני פשוט אסע לוויס בבוקר וזהו... הבנתי שהוא מסוג האנשים שאפשר לבוא אליו מבלי להכין שיעורי בית (הוא לא ידפוק אותי..)

בכל מקרה, אולי הייתי לא הכי ברור, אבל הנורה דולקת בעוצמה מלאה כשהבורר על מצב "1", ובאור חלש חלש בשאר המצבים (גם של AC וגם של כניסת האוויר) - ובכל המקרים, המזגן לא מקרר..

כדי שאני לא אפול מהכסא מחר בבוקר, האם ייתכן שמדובר בבעיה גדולה (מדחס) ויקרה, או משהו פשוט וזול...?

פורסם

לי יש את אותה הבעיה ולאחר מס' בדיקות אני צריך להחליף את הלחצנים

זא לא את החיצונים אלא את כל הקונסולה הפנימית יש בה מגעים אלקטרונים והם נהרסו

בהצלחה אם זה הבעיה עדכן כמה עלה לך

חמי

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה שלך הינה בבורר המהירויות של המזגן (המפוח)

יח שליטה כזאת חדשה מקורית עולה כ 550 שח לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני מקווה שהלכת לבעלי מקצוע שהומלצו לך.

לא נורא, קורה.

תתקן כי אי אפשר בלי מזגן אפילו באוקטובר :x.

לפני שנתיים גם אני החלפתי מדחס בפולו SDI מודל 2000.

לפני שנתיים מדחס משומש (מפירוק) עלה בסביבות 1000 ש"ח ומשופץ קרב ל1500

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הראשן שהלכתי אליו הוא וייס. והוא איתר שהמדחס לא פועל. לצערי הרב, הוא לא היה יכול לקבל את הרכב היום (ולא בשישי הקרוב).

בדרך הביתה עברתי במוסך ה"רגיל" שלי רק כדי לקבל אלטרנטיבה למחיר.

גם הוא בדק ומצא שזה המדחס, ובגלל שהוא היה מוכן לקבל את הרכב היום ולהוציא אותו היום, ונתן לי מחיר גג (נמוך יותר ממה שוייס העריך) אז השארתי את האוטו אצלו.

אני פחות סומך עליו, אבל הוא "חבר" של המשפחה אז היה לא נעים... מקווה שלא יעשה נזק (הוא אמר שיבדוק מה אפשר לעשות, אולי לתקן את הקיים, אולי להחליף במשופץ וכו'..... השמים הם הגבול.. :-()

בכל מקרה, בשני המקרים המחירים היו גבוהיום יותר ממה שאתה (VLADCAR) שילמת לפני שנתיים. מעל 2000 רק לחלק.

פורסם

עכשיו דיברתי איתו

הרכיב מדחס חדש של SANDIN (שקראתי שזה המדחס התחליפי שהיצרן מרכיב).

העריך לפני זה שהכל כולל עבודה יעלה 2600 ש"ח (פלוס כמה תיקונים שהוא יעשה לי..).

נקווה לטוב וקארמה טובה.

אעדכן לאחר התיקון, בינתיים תודה לכל המסייעים.

• תוכן חדש...