Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

ליפני שבוע החלפתי משאבת מים ביגלל נזילה.

יום אחרי עוד פעם היתרוקנו המים אבל הפעם אין סימן או נזילות בריצפה (גם עם משאבה במנוע קר/חם )

אין יציאה של מים מהאגזוז או בשמן.

לפי דעתי מהכרות עם הרכב הראדיאטור וצינורות המים חמים מבעבר, אבל האוטו לא מתחמם (חישן תקין ).

האוטו הוא מזדה טנדר B2500 שנה 99.

למישהו מוכרת הבעיה? או הצעות לתיקון?

תודה.

פורסם

חובה לגשת למוסך לאבחון ולבדוק את כל מערכת הקירור יסודי ולעומק עד שתימצא התקלה.

יתכן שיש נזילה שאינה נראית לעיין ואינה משמעותית באופן חד פעמי אבל במצטבר יש איבוד נוזל קירור.

יש לבצע בדיקה בלחץ /לחץ הפוך למנוע באם לא תתגלה הסיבה לאיבוד המיים כדי לשלול את האפשרות לסדק בבלוק המנוע /פריצת אטם ראש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי במוסך לא מצאו את הנזילה, בדקו בלחץ.

אמרו לי לבדוק עם יוצא מים מהאגזוז בבוקר בדקתי ואין כלום.

הביאו לי את המשאבה לבדוק כשהמנוע קר גם לא היה כלום.

מיקודם נסעתי וכשכיביתי את האוטו נזל חצי ליטר מיד אחרי שכיביתי. לפי מה שניראה לי זה יצא מהמיכל איבוי (הנזילה היתה מתחתיו, והיה רטוב באיזור שלו ).

עוד פרט במוסך אחרי שהחליפו משאבה שמו לי מים אדומים. יכול להיות קשר?

תודה.

פורסם
הייתי במוסך לא מצאו את הנזילה, בדקו בלחץ.

אמרו לי לבדוק עם יוצא מים מהאגזוז בבוקר בדקתי ואין כלום.(מים מהאגזוז רצוי לבדוק במנוע חם ולא קר, במקרה של סדק בראש המנוע, הסדק מתכווץ בקור, את מתפשט בחום, לכן יש לבדוק , לחצים במערכת הקירור במנוע לם ולא קר)!

הביאו לי את המשאבה לבדוק כשהמנוע קר גם לא היה כלום.(כמו שכתבתי למעלה, יש לבדוק לחצים במכשיר יעודי ברדיאטור,ואו בבדיקת לחץ הפוך, במנוע חם בלבד)!

מקודם נסעת,וכשכיביתי את האוטו, נזל חצי ליטר מיד אחרי שכיביתי. לפי מה שניראה לי זה יצא מהמיכל עיבוי (הנזילה היתה מתחתיו, והיה רטוב באיזור שלו ).

עוד פרט במוסך אחרי שהחליפו משאבה שמו לי מים אדומים. יכול להיות קשר?

תודה.

אין קשר למים האדומים, (שהם נוזל קירור)אך יש קשר להחלפת משאבת מים, שיתכן ולא בוצע ניקוז אוויר, בצורה יסודית, ונשאר כיס אוויר במערכת, או החלפת משאבת מים היתה, באיחור רב, לאחר שהמנוע התחמם וסבל מחמום יתר, והנזק לאטם המנוע נגרם כבר.

פרט והסבר יותר את היסטוריית הרכב לאחרונה, התייחס בעיקר לסיבה העיקרית להחלפת משאבת המים, ההאם הקפדת לשמור על מפלס מים, תקין מרגע שגילת את נזילת המים ממשאבת המים, והאם הרכב לא הגיע למצב של התחממות יתר.

ולסיום יש אפשרות ש תרמוסטט תפוס במצב סגור, ולכן לא מאפשר סירקולציית מים, וקירור יעחל.

בדוק צינור עליון ותחתון לאחר נסיעה, שניהם חייבים להיות חמים במידה שווה.

חזור לעדכן, הרגשתי שהבעייה בתרמוסטט, וניקוז אוויר לא תקין לאחר החלפת משאבת המים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדקו שהמנוע חם לא ראו כלום אז אמרו לי לבדוק על קר.

המשאבה הקודמת דלפה וממש ראו מיתחתיה מים אז החליפו אותה. ולפי מה שאני יודע ריקנו אוויר (פקק פתוח מנוע עובד והאוויר יוצא. נכון? )

החלפתי משאבה ממש אחרי שגיליתי את איבוד המים.

האוטו לא היתחמם בשנה האחרונה אבל ב 6 שנים אחרונות פעמיים ראש מנוע ( באחד המקרים כתוצאה מחוסר מים וחוסר ידע של המוסכניק הקודם שלא עלה על הבעיה ואמר שהכל טוב )

שכחתי להגיד ועכשיו הזכרתה לי הצינור העליון רותח התחתון קר אפילו מאוד קר ( אמרתי למוסכניק את זה אבל הוא לא אמר לי על זה כלום )

והחום מנוע לא עולה אפילו טיפה מעל האמצע.

תודה על ההיתיחסות.

פורסם

שלום רב!

התרמוסטט תפוס במצב סגור, ויש להחליפו מידית.

חום המנוע לא עולה, משום שיוניט חום לא מקבל מספיק מים חמים.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מחר ילך למוסך ויעשה את זה.

אפשר רק לדעת כמה אמור לעלות החלק והעבודה בנפרד?

באמת הרבה הרבה תודה אני מקווה שזה יפתור את הבעיה. תודה.

פורסם

מחיר התרמוסטט והעבודה לא ידוע לי, והמחיר שולי בהחלט, לעומת המחר שתשלם, במידה וכבר נגרם נזק.

בדוק והחלף תרמוסטט, לפי הצורך, וחזור מחר לעדכן.

בהצלחה

צביקה

פורסם

הלכתי היום ופתחו כניסת מים עליונה לא היה טרמוסטט,

פתחו תחתונה היה שמו במים חמים וניפתח החזירו חזרה.

מחר אני יסע עם האוטו וידע עם זה עזר.

שאלה: למה יש טרמוסטט תחתון לפי מה שאני יודע מים חמים עולים למעלה וקרים למטה אז איך הטרמוסטט נותן למים לעבור עם הם קרים?

פורסם

לפותח השרשור שלום.

כשהמנוע חם תבדוק את הצינורות שהולכים מהרדיאטור למנוע.

לדעתי יש לך באחד מהם חור ( קרה לי שהיה לי באחד הצינורות חור קטן שלא נראה לעין , אם תלחץ על הצינור כשהמנוע חם יתכן ותראה סילון דק של מים יוצאים ממנו ).

טרמוסטט מקורי של מזדה עולה 150 ש"ח , ההחלפה צריכה לעלות גם סדר גודל דומה.

אם עפולה לא רחוק לך , ממליץ בחום שתקפוץ למוסך של אייל ( ליד השוק הישן ) , הוא מומחה אמיתי ומטפל בטנדר שלי כבר 4 שנים ( מאזדה B2500 שנת 98 ) , והוא בעצמו החזיק טנדר כזה לא מעט זמן.

צום קל וגמר חתימה טובה.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

גם אני נתקלתי בבעיה כזאת ב 2 B2500 שהיו לי

יש להם מין "מחלה כזאת" שהרכב עובר מעל 200K ק'מ,הראש מנוע הולך

אני החלפתי לשני המזדות שנסעתי בהם את הראש מנוע..לא זול אבל לא היתה לי ברירה.

אולי גם לרכב שלך יש אותה בעיה..תבדוק את זה.

• תוכן חדש...