Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הרכב - בעל הרכב סיפר לי מראש על מרבית הדברים החשובים. נראה ונשמע אמין.

נסעתי עליו - בסך הכל בסדר.

תוצאות בדיקה של קורולה 2001 במכון קומפיוטסט.

מנוע –

תצרוכת שמן מהצלינדרים, להחליף טיימינג, חוסר שמן מנוע – מסווג כבינוני (צהוב)

מערכת קרור - צינורות פגומים קורוזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור - מסווג כבינוני (צהוב)

הספק - 88.8 (110)

סבב מנוע הספק – 5566 (6000)

מומנט מנוע/ קב מ(???)– 12.2 (15)

סבב מנוע מומנט - 3870 (3800)

מרכב-

צבע מרכב, מעיכות, שריטות צבע מרכב+פגמים

תיקוני מרכב, משנעות נמוכה, סימני פגיעה דופן ימין, מעיכות בתחתית/רצפה, נזק בפנלים,נזק לפגושים, הוחלפו חלקי מרכב, סימני פגיעה דופן שמאל, נזק בתא מטען+מעיכות,תקוני מרכב וצבע.

עמודים, משמעות נמוכה, סימני פגיעה עמודים ימין, מעיכות, סימוני מילוי חומר,צבע עמודים לא מקורי.

מערכת הנעה –

בלאי דיסקיות, שמן כהה, נקישות יתר (בינוני)

מיתלים –

מיתלה אחורי - בדוק הקבלת גלגלים (בינוני)

בולמי זעזועים – בלאי יתר להחלפה (בינוני)

מיתלה קידמי – בדוק זווית שפיעה שלילית לתקן/לכוון(בינוני)

סטייה בצד ימין קדמי ואחורי Feet/Mil -14 (בינוני)

מחוונים –

שגיאת מד מהירות ב- 80 קמש = 6%-

משקלים:

מרכב – 76%

שילדה – 100%

פליטת גז ועשן – 96%

מערכת הנעה – 63%

מנוע – 62%

בלמים – 100%

מיתלים – 52%

מה דעתכם ?

פורסם

ראשית, בקורולה 2001 אין רצועת טיימינג, אלא שרשרת טיימיניג שאינה דורשת החלפה.

שנית, הייתי בוחן בתשומת לב את ליקויי המרכב- סימני הפגיעה בדופן, פגיעה בדופן שמאל והנזק בתא המטען.

שאר הדברים סבירים ביחס לגיל הרכב.

מה המחיר הנדרש בעבור הרכב? כמה ק"מ עבר הרכב? יד?

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מנוע וגיר נשמעים בסדר גמור,יד ראשונה ממש טוב אבל דבר אחד מטריד אותי והוא ,שמכון בדיקה מציין שפגיעה מסויימת בעמודים היא ממשמעות נמוכה,בנקודה הזו ברור, שעדיף לשמוע עוד דעות גם של יותר מומחים בפורום וגם עבורך עדיף לגשת לפחח להערכת מהות הנזק האמיתי ואם הרכב היה מעורב בתאונה לבקש מהמוכר את דו"ח השמאי ,שיצביע על % ירידת הערך שהרכב קיבל.

מילוי חומר ותיקון כלשהו, שנעשה לעמודים עלולים להוות בעיה אם לא עכשיו אז במכירת הרכב ליד הבאה אחריך כשיקול מסחרי ונראה לי, שבעל הרכב כבר הוריד לך סכום מסויים מהמחירון כי הרכב שווה יותר מהמחיר שציינת,מבלי לפרסם את המחירון בגלל זכויות יוצרים.

בד"כ הרכבים הללו נסחרים במחירון ומעלה מכך ועוד יד ראשונה וברור, שהרכב עבר משהו ותצטרך לתחקר את בעל הרכב לגבי הסיבה לפגיעות כאלו או אחרות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי כל תיקוני הפחחות והצבע מסביב הייתי אומר כי אלו דברים בהחלט סטנדרטים למכונית מ 2001 , אבל הייתי שם לב כי העמוד הימיני נפגע ותוקן ויושר ע"י חומר פחחים ,שכן המכה היתה חזקה ולא רק הדלת נפגעה אלא גם העמוד שנמצא מאחור .

לא משהו חמור אך שווה בהחלט עמדת מיכוח מול המוכר ,אני בטוח כי קיבל ירידת ערך לגבי העמוד הפגוע .

פורסם

הפחתה של 7%

בנוסף

- כאשר המזגן עובד במקסימום ישנו רעש מטרטר (קטן יש לומר) מאזור הפאן, לא רעש זרימת האויר. הורד שלב יחיד - הרעש נעלם לחלוטין.

- אחד מחלונות החשמליים (נהג) מתאמץ בזמן עבודה אך עובד האם סימן לבעיה נוספת או שאפשר לחיות עם זה? אני יודע שתיקון חלון חשמל נע סביב ה- ~1100 ש"ח.

אבל שוב בנסיעה יש תחושה סבירה, הרכב לא מושך לצדדים גם ללא ידים בהאצה, בלימה ו נסיעה במהיריות שונות.

ההגה מגיב טוב.

האם המחיר סביר ?

פורסם

בפעם האחרונה שתיקנתי חלון חשמל זה עלה פחות מ1100 ש"ח, הרבה פחות. אמנם זה לא היה בקורולה אבל קשה לי להאמין שזה המחיר האמיתי של תיקון חלון חשמלי. ובכל מקרה, הרבה פעמים שימון וגירוז של החלון יפתרו בעיות של עבודה איטית.

לגבי הרכב - מוזר שמכון הבדיקה מציין שהשלדה 100% למרות שיש פגיעה בעמודים. זה לא עניין של מה בכך, ויחד עם העובדה שהרכב עבר תיקונים גם בריצפת תא המטען והמכות מימין ומשאל - יש לזה השפעה מסחרית. לא יודע מה מחיר המחירון של הקורולה הזאת, אבל כדאי לקצץ ממנו בצורה משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב חטף בומבה בצד ימין שהגיעה עד לשלדה של הרכב (העמודים) העמודים הללו מחזיקים את הגג ובעצם נותנים תמיכה רציניצ של כל המרכב, זה לא סתם קצה שילדה מאחור, מה גם שבמקרה של תאונה באותו הצד ההגנה לא תהיה מקסימלית בגלל החלשות המתכת, מה גם שאנחנו לט יודעים את טיב התיקון, עם כל הכבוד אני לא הייתי נוגע ברכב הזה, לא חסרות קורולות בשוק במצב הרבה יותר טוב מהנוכחית.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לאור כל הנתונים שכתבת והליקויים שנמצאו , קח בחשבון כפי שנאמר את הערך המסחרי של הרכב הזה במכירה עתידית ,שכן יהיו הרבה שירתעו מהאירוע שהמכונית עברה (צד ימין תיקון עמוד ).

בכל אופן אם המכונית כל כך שמורה ויזואלית ואכן חשקה נפשך אז הייתי אומר כי 25% פחות ממחירון זה יהיה מחיר שישקף את הליקויים ואת מצב השוק שמוצף במכוניות אחרות .

אם המוכר לא מסכים הייתי ממשיך לחפש ,אני מאמין כי תמצא אקזמפלר כזה שמור .

נ.ב ניסיתי לשאול בטויוטה אם יש להם משומשת כזו ?

פורסם

משקלים:

מרכב – 76%

שילדה – 100% ????????? איך מאה אחוז אם יש פגיעה בעמוד של הרככב?

פליטת גז ועשן – 96%

מערכת הנעה – 63%

מנוע – 62%

בלמים – 100%

מיתלים –

אני לא הייתי לוקח את הרכב אם החיים שלי חשובים לי, כמו שכתבתי זה לא קצה שלדה קטנטן מאחור, זה איזור ספיגה קריטי של הרכב, במצב של התהפכות או כניסה של רכב מהצד העמוד לא יחזיק מעמד והתוצאות בהתאם, רכב כזה לפי דעתי צריך להיות מורד מהכביש.

לפני מספר שנים נכנסה לנו בצד הרכב משאית שעיקמה מעט את העמוד, הפחח נשבע שהוא יכול לתקן את הרכב אבל אנחנו ויתרנו על התענוג והרכב הלך לטוטאלוסט למרות שהוא היה מושקע ולא היה לו ביטוח מקיף.

נ.ב אם הבוחן ציין את הפגיעה כשולית אני הייתי חושד באותו בוחן ומוכר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

פותח השרשור,הם זו היתה בדיקה מוכנה של קומפיוטסט מאתר WINWIN או שאתה לקחת את הרכב למכון שאתה בחרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני כמובן ויתרתי - המוכר לא היה מוכן לרדת במחיר. ובטיחות....

פניתי להילוך שישי - עוד לא חזרו אליי

בכל אופן, אני רוצה להודות לכם על התגובות המהירות. תודה

• תוכן חדש...