Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי נסיעה שיגרתית באיילון, נכנס לעיר, דקה אחרי נסיעה בעיר הרכב מתחיל לקרטע ולגמגם, לא סוחב, לא מגיב לדוושת הדלק, אני לוחץ קצת יותר כדי לעבור את הצומת ולנסות לחנות בצד, אז מופיעות אזהרות של משהו על הממיר הקטליטי ו AIR FAULT או משהו כזה, נדלקה גם נורה צהובה בלוח המכוונים. לפני כשבועיים בוצע ניקוי בית מצערת.

הרכב יגרר מחר למוסך, זכור לי שדבר כזה קרה בעבר ואחרי כיבוי והדלקה של האוטו זה הסתדר. לא הפעם.

על מה מדובר הפעם? זכור לי שמישהו תיאר תופעות דומות וזה התברר כסליל הצתה.

תודה!

פורסם

הערכה גסה: 1500-1800 כולל עבודה - לפני מעמ.

היצרן לא הוציא לישראל שום קריאה שקטה להחלפת סליל הצתה, מדובר במדינה אחרת וככל הנראה סטוק חלפים אחר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחיר מטורף מבחינתי. האם זהו חלק שאפשר להביא מפירוק (מכיר בעל פירוקיה) ושיעבוד באמינות? אם כן אני משער שאפשר להביא מכל מנועי ה 1.6 16V של פיג'ו? ה 307 שלי שנת 2002, אוטומט, 1.6

האם יש תחליפי?

פורסם

איציק תודה!

אפרסם פה מחר את התוצאות, אם המחיר יהיה דומה למה שציינת, נצטרך לחשוב על אפשרויות. מה עולה פה הרבה, החלק או העבודה?

פורסם

גם לי קרה בדיוק אותו דבר לפני כמה ימים (עם 307 XS)

באיזור מחלף יקום התחיל לקרטע לי האוטו בזמן שלחצתי על הגז. הבעיה קרתה לי גם בעבר, אבל היתה נעלמת אם הייתי מוריד את הרגל מהגז ואז מחזיר אותה. במידה והקרטוע היה ממשיך מעבר לכמה שניות רציפות, הייתי מקבל את ההודעות הבאות:

ANTI POLLUTION FAULT

ואחריה:

CATALYTIC CONVERTER ERROR

ואז גם היתה נדלקת לי המנורה שמצביעה על בעיה במנוע.

בפעם האחרונה שזה קרה, הבעיה לא הפסיקה (גם לא אחרי עצירה וכיבוי המנוע). כיבוי המזגן עזר קצת אבל לא לגמרי.

למזלי הייתי קרוב למוסך המרכזי בנתניה אז הכנסתי אותו לשם (השתדלתי לגלוש לשם כמה שיותר בלי הרבה גז). אחרי כמה שעות חזרו אלי ואמרו לי שיש בעיה עם אחד המצתים והיו צריכים להחליף אותו כולל כבלים וחיישנים (שיצאו מתיאום??). בסופו של דבר יצא 3500 שקל (אחרי הנחה) :bigcry:

פורסם

בדיוק שתי הודעות האזהרה שקיבלתי אחת אחרי השנייה. הרכב נגרר בבוקר לדקל, אכן סליל הצתה. למרות ההמלצה של איציק לא להביא מפירוק, אני בכל זאת אלך על זה ואביא שני סלילים מפירוק, המוסך יחליט מי מהם במצב יותר טוב. הדבר נעשה רק כי מחירו של החלק הוא אסטרונומי סביבות ה 1200 שקל. אעדכן לכשיוחלף.

פורסם

נשמע לי מטורף שמחליפים דברים בסכומים כאלה בלי לשאול את הסכמת בעל הרכב.

אצלי כשבטיפול 10 אלף בקסארה מצאו מוטות מייצבים עם חופש בעלות של 180 שקל למוט, דאגו להתקשר ולבקש אישור.

לא הייתי מטפל במוסך כזה שוב.

פורסם

אז היום בבוקר נסעתי לפירוקייה להביא את הסליל הצתה(פירוקייה של חבר, המחיר היה "סימלי"), ד"א למי שיצטרך סליל ל 307 או C4, הם זהים מכל השנים לאותו מנוע כמובן. 1.6 16V. אדי ממוסך הדקל אמר שצריך להחליף פלאגים אחרי שסליל הצתה הולך, אז הוחלפו 4 פלאגים עם הסליל הצתה( אגב, אם מישהו מאבחן שזה באמת הסליל הצתה, אז מדובר על כ 8 ברגים, קונקטור של הסליל הצתה ועוד שני קונקטורים, סיפור די מהיר.) הרכב לא הניע לפני ההחלפה של הסליל. אחרי ההחלפה, הניע בפעם הראשונה, סרק יציב, הכל נראה טוב.

אני משער שמצב הסליל היה בכי רע אם נתקלתי בתופעה של הגמגום וההיכבות כבר לפני כשנה. אז אני משער שאני אוכל לצפות לביצועים טובים יותר וצריכת דלק טובה יותר. אבדוק ואעדכן.

תודה רבה למסוך הדקל על השירות, מדהימים!

תודה גם לעיריית הרצליה שדאגה לתת דוח על חנייה בכחול לבן מול המוסך ללא כרטיס חנייה:evil:

פורסם

בקשר לדו"ח, נסה לשלוח מכתב לעריית הרצליה בו כתוב שהרכב היה תקוע ולא היתה לך ברירה. עם המכתב צרף את הקבלה מהמוסך (חשוב שלדו"ח ולקבלה יהיה אותו תאריך) ובקש לבטל את הדו"ח.

אם לא יועיל גם לא יזיק.

• תוכן חדש...