Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנפט מתרסק

roslan1984
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 398
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חצי רופא תמיד מסוכן יותר מאחד שלא מבין דבר בתחום...

מה היה שער הדולר באותה התקופה? אני מעריך שכ- 4.5 ש"ח לדולר.

לכן, הנתון הזה רלוונטי לצרכן האמריקאי.

לנו חשובים בעיקר מחיר הנפט ושער הדולר מהם גוזרים את מחיר החבית בשקלים.

פורסם

לי כואב הלב כשאני רואה את הפער בין 98 ל-95 לפני 13 שנה...

למישהו בכלל היה איכפת בשנים הלו מצריכת דלק?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

להורים שלי היה אכפת, בגלל זה הם מכרו את הCHEVY NOVA שלנו...

ולחשוב שכיום מכוניות ליסינג מסוימות גם עושות 6 קילומטר לליטר ושוקלות אותו הדבר :evil: (מיצובישי לנסר למשל, אם לוחצים טיפה יותר מדי על הגז).

פורסם
לי כואב הלב כשאני רואה את הפער בין 98 ל-95 לפני 13 שנה...

למישהו בכלל היה איכפת בשנים הלו מצריכת דלק?

אתה מתכוון שבשנים האלו המכוניות היו יותר שותות דלק מהמכוניות של היום ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

יוסי, להערכתי מדד המחירים לצרכן עלה משנים הללו ועד היום ביותר מ- 100% (בין השנים 92 ל- 99 המדד עלה בכמעט מאה אחוז), לכן אחרי התאמה אינפלציונית ליטר בנזין של אז עלה קצת יותר מ- 4 ש"ח.

אנחנו לא כ"כ רחוקים מהמחיר הזה.

נ.ב. להערכתי גם אם הנפט ימסר בחינם אזי מחיר הבנזין לא יפחת מ- 4 ש"ח לליטר: 2.3 ש"ח בלו + עלויות זיקוק + עלויות הובלה והפצה + מע"מ על הכל = לא פחות מ- 4 ש"ח.

פורסם

גם אני לא חושב שזה נכון לראות את מחירי הדלקים בתחילת שנות התשעים מנקודת המבט של 2008.

למיטב זכרוני, בשנת 1992 המשכורת של 3000 ש"ח היתה הרבה יותר גבוהה מהמינימום (למעשה, כפולה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתה מתכוון שבשנים האלו המכוניות היו יותר שותות דלק מהמכוניות של היום ?

לא, אני יודע שהמכוניות של היום יותר חסכוניות (בראייה כללית, כמובן שיש יוצאות מן הכלל) מאשר פעם.

השאלה שלי היתה אם אנשים ממש לקחו בחשבון צריכת דלק כפרמטר לקניית מכונית, ובאמת בדקו עם ההיא עושה 1:13 ואם ההיא עושה 1:10 ועל-סמך זה החליטו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אני יודע שזה לא היה מדד עיקרי אצלי כשאני רכשתי את הסובארו שלי בתחילת 2002.

אז המחיר היה בסביבות 3 שקלים לליטר. אני זוכר שקיללתי בכמויות כשזה הגיע ל-4 שקלים. היום אני מוכן לעשות הרבה מעשים מתועבים כדי לתדלק במחיר הזה.

ובימינו אנו - סביר להניח שלא הייתי מגיע בכלל למחשבה על רכב דיזל אם לא הייתי רואה השפעה מיידית על חשבון הבנק שלי.

מחירי הדלק הגבוהים יכולים פשוט לרושש בנאדם - גם אם הוא נוסע 15 אלף ק"מ בשנה.

פורסם

עכשיו גם הסתכלתי בטבלה וראיתי שמחירי דלק ה-98, שהיום יקרים כמעט בשקל תמים ממחירי 95, היו אז כמעט זהים ל-95.

מה קרה מאז? למה פתאום עולה כ"כ יקר לתדלק בדלק איכותי יותר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...