Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי חשבתי להשים לרובר 216,98 אוטו' פילטר אוויר פתוח

הרצתי חיפוש פה בפורום ועדיין לא הבנתי אם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק או שורף יותר דלק?

הבנתי שזה לא משפר שום דבר מבחינה מכנית חוץ מזה שזה מכניס יותר אוויר לתערובת של הדלק

ומקבלים צליל שונה

אבל השאלה בגדול... האם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק?

תודה מראש, רונאל

פורסם

לא מיועד לחסוך בדלק, השפעתו על צריכת הדלק שולית ביותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מיועד לחסוך בדלק, השפעתו על צריכת הדלק שולית ביותר.

לא מיועד אבל האם הוא יקח טיפה יותר דלק?

פורסם
השפעתו על צריכת הדלק שולית ביותר.

אבל האם הוא יקח טיפה יותר דלק?

כן, טיפה :shock:

פורסם

מוזר מאוד דווקא אצלי השיפור בצריכה היה לטובה.

מאז התקנת הפילטר האוטו נוסע כ 40 ק"מ יותר על אותו מס ליטרים (סופר לנסר ידנית).

ד"א לא היו שינויים בהרגלי נסיעה ולא הורגש שיפור כלשהו אבל הצליל בטורים גבוהים פשוט מדהים.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם
אוקיי חשבתי להשים לרובר 216,98 אוטו' פילטר אוויר פתוח

הרצתי חיפוש פה בפורום ועדיין לא הבנתי אם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק או שורף יותר דלק?

הבנתי שזה לא משפר שום דבר מבחינה מכנית חוץ מזה שזה מכניס יותר אוויר לתערובת של הדלק

ומקבלים צליל שונה

אבל השאלה בגדול... האם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק?

תודה מראש, רונאל

לא משפר כלום רק עושה קצת רעש, אם אתה רוצה לשפר את האוטו הזה תחליף את הסעפת יניקה לסעפת VVC עם מצערת 56MM מברזל ולא הפלסטיק שמורכבת כרגע על הרכב. תחליף גם קאמשפטים לחמים והאוטו רק אז יהיה מוכן לקבל את הפילטר אוויר פתוח שאתה רוצה. מעבר לזה זה פוזה ורעש נטו ובטח לא חוסך בדלק רק גורם לצריכה קצת יותר גדולה בלי שום מטרה.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם
לא משפר כלום רק עושה קצת רעש... מעבר לזה זה פוזה ורעש נטו ובטח לא חוסך בדלק רק גורם לצריכה קצת יותר גדולה בלי שום מטרה.

הפילטר לא גורם לצריכה גדולה יותר, זה הנהג שלוחץ יותר על דוושת הגז כדי לשמוע את הרעש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
הפילטר לא גורם לצריכה גדולה יותר, זה הנהג שלוחץ יותר על דוושת הגז כדי לשמוע את הרעש.

עידן

המחשב של הרובר טיפש - צריכת אוויר גדולה יותר גורמת ליותר דלק להכנס למנוע, רוצה להתווכח עכשיו אם צורך יותר דלק או לא ?

פורסם

1. סגנון הכתיבה שלך לא מקובל עלי, תתחיל לנהל פה שיחות עניניות ונעימות או שנתחיל לערוך אותך.

2. אני מתנדב להתווכח איתך, פילטר אויר מאפשר למנוע בסה"כ לשאוב את האויר ביתר קלות, בדיוק כמו לנשום עם מסיכת אב"כ או בלעדיה. הוא לא מגדיל את כמות האויר כי זה נקבע ע"י מהלך הבוכנה בירידתה. אם אתה רוצה להכניס יותר אויר אתה צריך לגדוש את המנוע בצורה זו או אחרת.

פורסם

סליחה שלא הבנת אותי כמו שצריך - לא התכוונתי להעליב פה אף אחד.

המחשב של הרובר באמת טיפש כמה שנכנס לו יותר אוויר הוא מזריק יותר דלק, ומניסוי שערכתי עם פילטר אוויר פתוח הוא יונק קצת יותר אוויר והאוטו עולה בצריכת דלק.

עכשיו לא חייבים לגדוש את הרכב הזה בשביל להשיג יניקת אוויר גדולה יותר, ברכבי ה MG ZR 160 יש סעפת ברזל עם פורטים גדולים יותר ומצערת 56MM שמספיק להחליף אותה עם זאת מהפלסטיק ולחרוט את הפורטים בשביל לקבל יניקת אוויר יותר גדולה שמגיעה למנוע מה שכן בלי החלפת קאמשפטים אין לזה באמת הצדקה וכבר רשמתי את זה למעלה - בסך הכל יאכל יותר דלק וזה מניסיון של אנשים בפורום MG-ROVER הבריטי, אצלי אישית יש את רוב החלקים ששצוינו למעלה פשוט לא נראה לי שחריטה של הפורטים עכשיו זה דבר כל כך כדאי, בהזדמנות הראשונה שתהיה לי ואני מקווה שלא תגיע בקרוב יוחלפו הקאמשפטים, השסתומים שהזמנתי ומיועדים לכך, הסעפת, והמצערת שתצטרך לעבור איזה MOD קטן בשביל להתאים לרכב אוטומט.

יהיה אפשרי להשאר עם הפילטר הישן אבל במקרה הזה פילטר אוויר פתוח של PIPERCROSS או של BMC שמותאמים לרובר עדיפים.

פורסם

מאחר ואני לא מעוניין להכנס לויכוח בדינמיקה למתחילים אני אשאל אותך בצורה הכי פשוטה, קח מזרק של 10CC.

בין אם אתה מגדיל לו את חור היניקה, מקטין לו את חור היניקה,שם עליו פילטר בשאיבה מחומר דק ביותר או מחומר צפוף ביותר, האם אי פעם בסוף המהלך שלו הוא ינק אי פעם יותר או פחות מ 10CC?

אני מקוה שאתה מבין שתמיד תמיד הוא ישאב 10CC.

מה שכן, הכח שאתה צריך להפעיל בשביל למשוך את הבוכנה ולינוק את האויר משתנה מאוד ומכאן באה תוספת הכח במנוע.

לא מתוספת אויר ולא מתוספת דלק.

עכשיו תבוא ותשאל למה מחשב המנוע דורש כיול לפעמים בהחלפה לפילטר פתוח אז התשובה היא שמהירות הזרימה של האויר משתנה (שים לב, בשביל שתשתנה הכמות אויר צריך להשתנות הלחץ, לא המהירות) ועל הדרך משגעת את חיישן המד זרימת אויר.

פורסם

אני חושב שהלחץ משתנה לפחות בתוך הסעפת - ממה שזכור לי משיעורי אווירודינמיקה ( למדתי בבית ספר מקצועי ) כשאתה משנה את הקוטר אתה מקטין או מגדיל את הלחץ, ממעבר ממצערת 48MM למצערת 56MM יש שינוי קוטר מה שיצור שינוי בלחץ לשלילי,גם ההגדלה של הפורטים תגרום לזה, היניקה תהיה יותר חלשה אבל לדעתי הכמות של האוויר שיכנס לסעפת תגדל ב30%.

פורסם

דיברתי על הפילטר ולא על החלפת הסעפת.

• תוכן חדש...