Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי את הסאב הזה החברה רשמה עליו 800W MAX ו300WRMS

וקניתי אותו כי ראיתי שהוא ממש זול אז לא היה לי מה להפסיד 350 עם משלוח..

בקיצור לפני שהכנסתי אותו לאוטו עשיתי כמה בדיקות....

חיברתי את הסאב של הקליפורניה בום 900W למגבר מונו בולק לא זוכר את החברה אבל סבבה... וחיברתי את הסאב של מוראל במקביל לסאב של קליפורניה בום....

נתתי עוצמה גבוהה שתייהם זזו אותו הדבר בערך אבל אחרי חצי שעה אני הסאב של מוראל מוציא באסים מסריחים אחרי כמה דקות הוא היה סתם עושה רעשים והמגנט היה רותח מחום

והקליפורניה תיפקד רגיל לא רע לא התחמם עבד טוב.....בקיצור אז הכנסתי 2 של קליפורניה בום לאוטו כמו שראיתם בתמונות......

אני שוקל אולי לשים דאבל סאב של מוראל 15 אינץ באוטו במקום ה2 של קליפורניה בום..

אבל אני לא רוצה שידפוק חלש יותר...אני קונה במטרה שיהיה חזק יותר...

מישהו התנסה עם הסאב של מוראל פעם??

ואם איבדתי את הקבלה של הסאב אני עדיין יכול להחליף אותו ? כי נשאר אחריות

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

בלי קבלה אף אחד לא ייקח ממך סאב שרוף.

תנסה אולי לשלוח אותו לתיקון במפעל שלהם - אבל גם אז הסיכויים שהם יעשו את זה בפחות מעלות של SUB היא נמוכה.

בכל מקרה, אני לא חושב שהיה לך מה לצפות יותר מידי מSUB של 300 שקל.

לא בשביל להעליב או לפגוע או משהו, אבל אין מתנות בחיים.

מעבר לזה - בקשר למבחן שלך - לא כתבת אם שניהם היו בתיבות או שניהם היו בלי תיבה או מה.... כי לפי מה שאתה כותב,שמעת את המוראל בלי תיבה - ואם הוא לא סאב FREE AIR להפעיל אותו בלי תיבה זה כמו לקחת את הממברנה שלו ולמשוך ולדחוף אותה חזק עם היד בלי סיבה.

סאב שבנוי לתיבה לא יכול לעבוד בלעדיה, מה שאתה מתאר יכול היה גם לנבוע מזה שהפעלת אותו בלי תיבה.

בלי שום קשר,חיברת שני סאבים במקביל למגבר, ועזוב שעל ידי זה מה שעשית היה למעשה לחתוך את ההתנגדות שלהם יחד בחצי, אתה גם חיברת אותם ככה שאין לך מושג מהו עקומת ההתנגדות של כל אחד מהסאבים, יכול מאוד להיות שאחד מהם נופל \ מתעוות הרבה יותר מוקדם מהאחר, ואז אחד למעשה "דופק" את השני מבחינת זרם שמגיע אליו וההתנגדות שהוא "רואה" מהמגבר.

ודבר אחרון, לחבר סאבים במקביל או בכלל, לחבר דאבל-סאב זו תיאוריה שלמה, העמדת גם את המגבר שלך בסיכון וגם את הסאבים במה שעשית, ובדיוק כמו הבחור עם הג'נסן והמגבר ששרף לו 3 סאבים... פשוט עשית את אותו הדבר.

כעקרון, לעולם אל תחבר שני דרייברים שהם לא זהים בתכונותיהם במקביל, כי קיים סיכוי סביר שהם יתרמו, אחד להרס השני במוקדם או במאוחר, כי הם לרוב לא יהיו מאוזנים, לא בעקומת ההענות שלהם, לא בעקומת ההתנגדות שלהם ולא באף תכונה אחרת שיכולה לשמור על סימטריה מסויימת ביניהם, מה שיוביל להכחדתו של "החלש" יותר :)

רון.

ו-

-חבל.-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא יכול להיגרם לסאבים שום נזק מלחבר את שניהם במקביל. יכול להיגרם נזק למגבר בשל ההתנגדות הנמוכה אם הוא לא יכול לעמוד בה (ואם אין לו הגנה טובה) אך לא יקרה דבר לסאבים (כל עוד כמובן לא מדובר במגבר 1000W ב 2 אוהם למשל).

הדבר היחידי שיכול להיות הוא ביטולי קול בשל הענות תדרים שונה ולכן באמת לא מחברים שני סאבים שונים. לשים שני סאבים זו לא תאוריה שלמה וזה דבר פשוט מאוד, לא מסובך יותר מסאב אחד למען האמת.

תמיר, באיזו תיבה שמת את המורל? את הקליפוריה בוודאות אתה לא שם בתיבה נכונה שכן איש לא יודע מה הם הנתונים שלהם (וגם לא בטוח שאת של מורל אבל אם אני לא טועה במכירה שלהם יש המלצה על תיבה) ככה שיכול להיות שלמרות שהתיבות לא מותאמות לסאבים, עדיין התיבה התאימה יותר לקליפורניה בום ולכן הוא נשמע טוב יותר.

פורסם

שתיהם לא היו בתיבות בכלל.......רציתי לבדוק עד איזה עוצמה הם מגיעים בלי לעשות הרבה רעש....... ואמרתי שהם חוברו למגבר מונו בלוק שמסוגל לרדת ל 1 אוהום....

שתיהם פעלו יופי אבל כנראה המוראל קיבל יותר מידי עוצמה אז נשרף.

פורסם

איזה מין קנה מידה הוא זה??

מכיוון שאני די מכיר את המגברים, ואת הטעם המוזיקלי שלך, הייתי ממליץ לך ללכת

על הסאבים של רוקפורד , שהם נצילים מאד 90db ויזוזו בקלות עם הרבה מגברים.

מה שכן, לטעמי בציק-בום הם טובים, אך מוזיקה אחרת הם לא יודעים לנגן.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

בינתיים יש לי את הקליפורניה בום הם דיי נצילים 90 dB

הם דופקים מאוד חזק אני מרוצה...

אבל סתם בגלל שהמוראל עלה 350 שקל אז קניתי.....

וזה לא קשור להתנגדות של הבוקסה בכול מקרה הסאב היה נשרף אם הוא יהיה בבוקסא או לא בעוצמה כזו.

ולא הבנתי מה זה ציק בום? יעני באס כזה כמו של רמקולים של DJ ? אני יכול להביא מלא רמקולים כאילו אבל בתדרים נמוכים הם סתם זזים....

תמיר.

פורסם

"ציק-בום" הפרשנות שלי....

הענות תדרים גבוהה מאוד באזור ה60 הרץ.

שאר תדרי הסאב באס בענות מאוד שטוחה.

מה שיכול להתפרש כ- "ציק-בום", "אומצה-אומצה". "בום תה דא דם" :screwy:

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

הם ממש לטעמי, פאנצ'ים בדיוק שצריך, מוזיקליים ובעלי רזוננס קטן מאד, כשהם בתיבתם

המקורית, ומכוונים נכון. הם לא נועדו לתקלוט במסיבות, ומי ששופט לפי הגודל, טועה.

בדומה לסאבים של mb quart . שמעתי גם כאלה שלא אהבו, וטענו שהסאבים הנ"ל

אנמיים, וחסרי חיים.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

הסאב המדובר הוא לא מהליין של מורל אלא מיוצר ע"י והם מייצרים המון רמקולים ולכל מיני חברות.

אין לסאבים שלהם FS נמוך במיוחד. איזה דגם שלהם שמעת?

בכל אופן לסאבים של מהליין הרגיל של מורל אין SPL גבוה ויש להם מהלך קטן. תמיר מחפש סאב בעל עוצמה גבוהה ממה שהבנתי ולכן הם לא מתאימים לדרישותיו.

• תוכן חדש...