Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

עשיתי קצת חיפוש בפורמים אבל לא מצאתי תשובות לשאלתי , ולכן פתחתי נושא חדש..

התחלתי לעבוד בחברה חדשה שנותנת לי אפשרות לקחת רכב בליסינג

אני מחפש תאופציה הזולה ביותר

מליסינג היא יונדאי גטס בחישוב גס בסביבות 2200 שח מהנטו בחודש ודלק חינם עד 1300 שח בחודש

אני שואל, אם לא עדיף לי לשבור כמה חסכונות ולקנות רכב פרטי בשנתון גבוהה שעדיין תחת אחריות יצרן?

אני צריך לברר את זה עדיין אבל יתכן שגם אם אני עם רכב פרטי עדיין יממנו לי תדלק

כרגע אני חושב שאני צריך תרכב לשנתיים בערך , מה ישתלם לי יותר?

הציעו לי יונדאי גטס 2008 30 אלף קמ ב69 אלף שח

נשמע הגיוני?

בברכה

נדב

פורסם

כלכלית, לדעתי, עדיין יותר משתלם לך לקחת רכב ליסינג.

אתה לא סופג את ירידת הערך ולא משקיע את סכו"ם הרכישה הראשוני (תוכל להשקיע בתכנית חיסכון כלשהי).

אני כבר לא מדבר על הביטוחים, טסט, טיפולים ותיקונים (יכול לקרות גם ברכב יחסית חדש).

אם יש את האפשרות להחזרי הוצאות הדלק, ההפרשים בין שתי האפשרויות לא יהיו גדולים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום ,

עשיתי קצת חיפוש בפורמים אבל לא מצאתי תשובות לשאלתי , ולכן פתחתי נושא חדש..

התחלתי לעבוד בחברה חדשה שנותנת לי אפשרות לקחת רכב בליסינג

אני מחפש תאופציה הזולה ביותר

מליסינג היא יונדאי גטס בחישוב גס בסביבות 2200 שח מהנטו בחודש ודלק חינם עד 1300 שח בחודש

אני שואל, אם לא עדיף לי לשבור כמה חסכונות ולקנות רכב פרטי בשנתון גבוהה שעדיין תחת אחריות יצרן?

אני צריך לברר את זה עדיין אבל יתכן שגם אם אני עם רכב פרטי עדיין יממנו לי תדלק

כרגע אני חושב שאני צריך תרכב לשנתיים בערך , מה ישתלם לי יותר?

הציעו לי יונדאי גטס 2008 30 אלף קמ ב69 אלף שח

נשמע הגיוני?

בברכה

נדב

נדב,

יש דברים שלא נמדדים בכלל בכסף והם

1.השקט הנפשי מתקלות והוצאות לא צפויות בגלל הרכב

2.הנוחיות העצומה בכך שהרכב נלקח ע"י אנשי הליסינג לטיפולים ,תיקונים וטסט .

3.קבלת רכב חלופי מיד עם מסירת הרכב !!

4.ולבסוף לאחר מקסימום 3 שנים ככל הנראה תקבל רכב חדש מהליסינג.

לדעתי אין כאן הרבה מקום למחשבה !

פורסם

יש עוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון:

1. קנסות על החזרת המכוניות לפני תום ה-3 שנים - מה שבעצם "כובל" אותך לחברה בה אתה עובד ל 3 שנים.

2. אובדן הפרשות לפנסיה/ביטוח מנהלים, אבדן כושר עבודה, קרן פיצויים, קרן השתלמות - מדובר במאות שקלים מידי חודש. השתמש במחשבון מס כדי לבדוק כמה זה באמת יורד לך מהנטו.

3. שוי השימוש יתעדכן ב 1.1.2009 ואח"כ ב2010 וב2011 ככה שבעוד שנתיים וקצת תשלם עוד כמה מאות שקלים למס הכנסה.

בקיצור תחשב בדיוק כמה זה עולה לך ואז תשווה מול האופציה לרכישת רכב. מובן גם שמה שאמרו מקודם הוא גם שיקול - יש דברים שקשה לכמת במונחים של כסף.

פורסם

גם אני התחבטתי בעניין.

עשיתי חישובים, ומבחינה כלכלית, עדיף לקנות רכב, אפילו חדש עם כי משומש יותר כלכלי

כמובן שיש גם תלות בשאלה כמה אתה נוסע, ככל שאתה נוסע יותר ככה כדאיות הליסינג עולה מבחינה כלכלית עם כי

עדיין עדיף רכב פרטי

קח בחשבון שהמס על ליסינג יעלה בשנים הבאות ויהפוך הליסינג לעוד פחות כלכלי, וכפי שנכתב, יש בדר"כ קנס עזיבה

יש מחשבוני השוואת כדאיות, למשל http://www.bankrate.co.il/site/banking_lising_calc.asp

אני אישית מתכוון לקנות רכב חדש, אבל רוב האנשים החברה שאני עובד בה לוקחים ליסינג.

לליסינג יש יתרונות שלא נמדדים בכסף, כמו השקט הנפשי בקשר לטיפול באוטו.

בקשר למימון הדלק ברכב פרטי, זה בדר"כ קורה רק עם בכירים, אבל זה תלוי חברה. בדר"כ יש החזר הוצאות נסיעה והוא תלוי מחיר נסיעה בתחבורה ציבורית למקום העבודה.

פורסם

גם לפי חישוב שאני ערכתי עדיף לקנות רכב פרטי. זה מאוד תלוי גם במרחק שאתה צריך לכסות מדי מדי יום והאם אתה צריך גם את הרכב במסגרת העבודה או רק להגיע לעבודה.

אני למשל הבהרתי למעסיק שלי שאם אני לא מקבל רכב שמכוסה במלואו ע"י מקום העבודה,

שלא יצפה ממני לנסוע לפגישות או כל דבר אחר במסגרת העבודה - ברכב הפרטי שלי.

אני אישית גם לא מוכן לנסוע באף אחד מרכבי קבוצה 2 הערומים מאיבזור , חלקו בטיחותי , ודיי עלובים מבחינה דינמית.

אם היו מציעים לי קבוצה 3, הייתי לוקח משהו הרבה יותר מעניין, אפילו סופר מיני חמימה, אבל מכיוון שמדובר בקבוצה 2,

אני מעדיף להתפנק ברכב הפרטי שלי בקבוצה 5, שאחזקתו וההוצאות עליו (כולל ירידת ערך) עדיין יותר זולות ממה שהיה יורד לי מהמשכורת במקרה של רכב ליסינג.

לך מציעים פחנועים מקבוצה 1 , שזה עוד יותר גרוע, לכן הייתי יורד מזה בלי לחשוב פעמיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה למגיבים..

באמת עשיתי תחישובים בעצמי.. ויוצא שעד תקופה של שנתיים בערך יש יתרון כלכלי לטובת הליסינג , מעבר לזה רכישה של רכב תצא יותר זולה..

העניין הוא שאני לא כלכך בטוח כמה זמן אני מתכוון להישאר בחברה לדעתי זה יהיה כשנה..

במקרה כזה אני אצתרך לספוג משהוא כמו 4000 שח קנס על החזרה של הרכב.

לדעתי אני אלך בסוף על הליסינג.. כמו שאמרו פה כבר , אין כמו השקט הנפשי :)

פורסם

קח בחשבון שגם הקנס על החזרת הרכב הוא מהברוטו, כלומר זה פחות מ- 4000 ש"ח, תלוי במס השולי שלך.

בנוסף לכך, אם אתה דופק את הרכב גם השתתפות עצמית (אם יש) גם יורדת מהברוטו, בשנה הבאה אין תוספת עבור העדר תביעות ואתה לא צריך לחשוב איך תמכור את הרכב וכמה צריך להוריד מהמחירון בגלל דפיקה כזו או אחרת.

ברגע שיכנסו רכבים חשמליים לשוק (בעוד כשנתיים), תהיה ירידת ערך חזקה מאוד של מכוניות בנזין (אלא אם חבית נפט תרד ל- 30$, הסיכויים קלושים). במקרה כזה עדיף שחברת הליסינג תספוג את ירידת הערך ולא אתה.

פורסם

אייל צודק. העלות של ליסינג היא לא קטנה - אנשים לא ממש מבינים שכדי לנצל את הרכב צריך לעשות הרבה מאוד קמ בשנה - הרבה מעבר לממוצע. אגב, במוסף הכלכלי של ערוץ 2 לפני מספר שבועות אמרו באופן חד משמעי שרוב האנשים שלוקחים ליסינג, העלות בסוף התקופה גבוהה מרכב פרטי. נאמר במפורש שליסינג זה כבר לא סמל סטאטוס וכדאי לעשות את חישוב העלות שלו.

בגדול המחיר שקיבלת לגטס הוא סביר אבל אייל צודק - הקבוצה אליו שייך הרכב היא הנמוכה ביותר.

בחברות שאני עבדתי (כולל בנוכחית), רוב החשבים ואנשי הכספים נוסעים ברכב שלהם !!!

הכל תלוי במרחק שאתה צריך לכסות מדי יום, האם אתה צריך את הרכב רק כדי להגיע לעבודה, האם חשוב לך הרכב או שהוא רק אמצעי להגיע מנקודה A ל B והאם יש לך את הכסף לרכוש רכב יחסית חדש שלא ידרוש הרבה ביקורים במוסך.

פורסם

לידיעתכם, כל היונדאי גטס הנמכרות כיום בישראל שייכות לקבוצה 2 (מעל 92K ש"ח).

לגבי הקנסות חברות הליסינג מחייבות בשנה הראשונה על 3 חודשים, בשנה השניה חודשיים ובשלישית על חודש אחד, וכמובן שהחברות נוהגות לגלגל את זה על העובדים.

פורסם

בדרך כלל לקחת רכב מליסינג עולה יותר כסף מאשר לקנות רכב פרטי, אולם פה ניכנס הפרמטר של נוחות וזה תלוי כמה אתה מוכן לשלם בשבילו.

כיום עלות מס לרכב מקבוצה 2 מהברוטו היא 1570 שקל תוך כשנתיים בערך זה אמור להגיע ל- 2500 שקל, כרגע שוקדים במשרד האוצר איך לקצר את הזמן להעלאת המס כמה שיותר מהר ל-2500 שקל בנוסף יש להוסיף את את עלות הליסינג, נניח כ- 3000 שקל בברוטו להוסיף את ההשתתפות בדלק, אם קיימת מגבלת דלק, להוסיף גם את הכסף שהחברה מוכנה לשלם לך אם לא תיקח רכב ליסינג (אחזקת רכב,נסיעות), לבדוק אם קיימת פגיעה בהפרשות כמו לפנסיה וכו', בצד השני יש לבדוק כמה יעלה לך להגיע לעבודה ללא ליסינג, אם זה רכב שלך קח בחשבון שתפסיד כ- 15% בשנה מערכו, דלק, תיקונים,טיפולים, ביטוחים...

קח בחשבון שהמס על הרכב מתעדכן כל הזמן, בשנת 2000 לא היה מס ועוד שנתיים יהיה 2500 שקל לאחר מכן לא ניתן לדעת מה יהיה, כרגע המשק לפי כל המומחים הולך לכיוון מיתון, ואז למדינה יהיה חסר כסף, סבירות גבוה מאוד ששוב הם יחזרו לבעלי הליסינג לקחת עוד כסף, בנוסף המדינה רוצה להמשיך ולצמצם את כמות הליסינג בישראל ואני סומך עליהם שהם ימצאו פיתרונות יצירתיים.

ואם אתה עובד בת"א - כרגע שוקדים להפוך את איילון לכביש אגרה שהעלות היומית תעלה בין 20 ל-50 שקל ביום, יש שמועות שהתוכנית תצא לפועל בתחילת 2009 ועירית ת"א היא בין היזמיות של התוכנית זה אומר שיש כל נהג ישלם כ-1000 שקל בחודש נטו שזה קרוב ל-2000 שקל ברוטו.

פורסם
קח בחשבון שגם הקנס על החזרת הרכב הוא מהברוטו, כלומר זה פחות מ- 4000 ש"ח, תלוי במס השולי שלך.

בנוסף לכך, אם אתה דופק את הרכב גם השתתפות עצמית (אם יש) גם יורדת מהברוטו, בשנה הבאה אין תוספת עבור העדר תביעות ואתה לא צריך לחשוב איך תמכור את הרכב וכמה צריך להוריד מהמחירון בגלל דפיקה כזו או אחרת.

ברגע שיכנסו רכבים חשמליים לשוק (בעוד כשנתיים), תהיה ירידת ערך חזקה מאוד של מכוניות בנזין (אלא אם חבית נפט תרד ל- 30$, הסיכויים קלושים). במקרה כזה עדיף שחברת הליסינג תספוג את ירידת הערך ולא אתה.

אל תדאג לפקידי האוצר, הם יעלו את הטסט לרמה כזאת שהעלות הכוללת תהיה קרובה לבנזין, זכור את מקרה הדיזל והטסט היקר.

על הדלק יש מיסוי של עשרות אחוזים, ברגע שהאוצר יראה שהולכים להיות חסרים מספר מליארדי שקלים בקופה,הוא ימסה את הרכבים החשמליים במיסוי כבד, אני מציע שאנשים לא ישלו את עצמם עם הרכבים החשמלים שהעלויות ירדו דרמטית.

פורסם

אני הייתי באותה דילמה, בסוף העדפתי להשאר עם הפרטי.

לשיקולים שלי תרמו: הקירבה למקום עבודה, הימצעות כלי רכה (אי צורך לקנות אחד חדש), חששות מפני העלאת מס שימוש, רמת האבזור/בטיחות של רכב מוצע מול זה שמצוי אצלי.

מצד שני: לאור עלית מחיר הדלק, "מתקמצנים" על נסיעות מיותרות, הכאב ראש במכירת הרכב, הכאב לב מכל שריטה.

בסוף אחרי הרבה חישובים, טבלאות אקסל, וכימות כל הגורמים הכספיים והלא כספיים, נשארתי עם הפרייבט.

אם מסתכלים כלכלית נטו רכב פרטי בן 3-5 משתלם הרבה יותר.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
אל תדאג לפקידי האוצר, הם יעלו את הטסט לרמה כזאת שהעלות הכוללת תהיה קרובה לבנזין, זכור את מקרה הדיזל והטסט היקר.

על הדלק יש מיסוי של עשרות אחוזים, ברגע שהאוצר יראה שהולכים להיות חסרים מספר מליארדי שקלים בקופה,הוא ימסה את הרכבים החשמליים במיסוי כבד, אני מציע שאנשים לא ישלו את עצמם עם הרכבים החשמלים שהעלויות ירדו דרמטית.

נסיון העבר מלמד שאתה צודק, אבל בכל זאת צריך להיות יתרון קל לרכבים חשמליים כדי "לעודד" אנשים לעבור.

יתכן שאפילו יתחילו להסב מכוניות בנזין למכוניות חשמליות.

בלי קשר, בתקופה שעדיין לא הסתיימה הרפורמה בהורדת מיסי קניה, אני מעדיף להשאר עם רכב ליסינג ולא לספוג את התוספת של ירידת הערך בגלל הורדת מיסים.

לדוגמא: לפני שלוש שנים (לפני שפורסמה הרפורמה של הורדת מיסי קניה המדורגת מ-95% ל-72%) לקחתי מאזדה 3 בליסינג (אותה אני מחליף עכשיו) והיא עלתה אז 122 אלף ש"ח. כשעשיתי את כל החישובים אז, חשבתי שירידת הערך תהיה 30 אלף ש"ח בשלוש השנים (וכך גם חברת הליסינג חשבה כנרא).

אלא שבפועל בנוסף לירידת הערך ה"רגילה" של הרכב התבספה גם ירידת מחיר הרכב החדש (היום אותה מאזדה 3 חדשה עולה 111 אלף ש"ח, וב-1 לינואר כנראה תרד ל- 106 אלף ש"ח).

בעקבות זאת מחירון של הרכב היום הוא 82 אלף ש"ח, כלומר ירידת ערך של 40 אלף ש"ח בשלוש שנים !!! (ועוד חשבתי ש- 30 אלף זה המון).

כלומר אם תקח בחשבון 40 אלף ש"ח ירידת הערך לשלוש שנים (1111 ש"ח לחודש) ותוסיף לזה 1300 ש"ח תקציב דלק שאתה מקבל - כבר קיבלת 2411 ש"ח.

ועוד לא חישבנו "עלות הכסף", טיפולים, ביטוחים, טסט ,שטיפות ועוד כל מיני דברים שלא ניתן לכמת אותם בכסף.

ואתה מקבל את הרכב ב- 2200 ש"ח.

פורסם

אינני מעריך כי בעוד שנתיים תהיה מהפכה בשוק הרכב ומפולת ערך לרכבים הנוכחיים. אומנם יתכן כי אי-אלו רכבים חשמליים יעלו ארצה, אך אלו יהיהו צעצועים נורה יקרים ולא פרקטיים בעליל.

אילו באקדמיה הייתה האפשרות לקבל ליסינג - בטח ובטח שהייתי לוקח אפילו את יונדאי גטס ובורח מאריאל העירה, אפילו תוך הפסד כספי ניכר. את איכות החיים קשה לכמת ואם כבר - אזי הסכומים לא יהיו זניחים כלל וכלל. אבל לצערי באקדמיה לא מחלקים רכבי ליסינג, לכן לא נותרת לי בריירה אלה לקנות פרייבט.

• תוכן חדש...