Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צולם בגדרה 1937

attachment.php?attachmentid=222457&d=1291238255

משאית עם ג'אנט פתוח ב-1937?!?! ממתי בכלל קיים הפטנט הזה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אנו רואים צילומים של שמוליק יבור ז'ל שהיה בעל חברת הובלה גדולה בנס ציונה והלך מאיתנו לפני ארבעה חודשים 1מימין קנוורט טי 800 1991 היו לו שניים.בצילום השני תערוכת קנוורט ב1990 בצילום הבא די אם של שמוליק 79 והאוטוקר שלמוט'קה ניראל אוטוקר מפלצת של תובלה שההוא עבד איתו באילת קווי תובלה וכאן הוא הוציא את המנוע והגיר והעביר למאק אף 700 74 שהיה לו מנוע v8

7 008.jpg

7 005.jpg

7 002.jpg

7.jpg

פורסם
אנו רואים צילומים של שמוליק יבור ז'ל שהיה בעל חברת הובלה גדולה בנס ציונה והלך מאיתנו לפני ארבעה חודשים 1מימין קנוורט טי 800 1991 היו לו שניים.בצילום השני תערוכת קנוורט ב1990 בצילום הבא די אם של שמוליק 79 והאוטוקר שלמוט'קה ניראל אוטוקר מפלצת של תובלה שההוא עבד איתו באילת קווי תובלה וכאן הוא הוציא את המנוע והגיר והעביר למאק אף 700 74 שהיה לו מנוע v8

משתתף בצער המשפחה,בשנת 88 העברתי לשמוליק את הסיכה שלי בנס ציונה,וב93 כשחזרתי מדרום אפריקה עבדתי אצלו (הוא כבר היה באשדוד)כמה חודשים על הלובי ,(אבן ממצפה),קרע לי את הטוסיק...

פורסם
מספר שאלות לגבי white road commander II , אני יודע שהוזכרה איפשהו במעלה השרשרור.

מישהו יודע באיזה שנים יוצר ועם אילו מנועים ?

שרדו משאיות כאלה בארץ ? יש מוסכים שיודע לטפל בהן, כולל חלפים ?

שאלה נוספת - תיבה 18 הילוכים חצי אוטומטית של קטרפילר (ללא קלאץ'), משהו משנות ה 70 - מוכר במחוזותינו ?

תודה, חיים

לחיים שלום,

אני לא יודע לכמה קדימה בשרשור אתה מתכוון אבל אחד מהמגיבים אישר שדוד שלו בעל משאית כזו ואאל"ט היא היתה עדיין עם רשוי אז (חשוב מאוד בקשר לשאלה אם ניתן להעלותה לכביש - גם על כך יש בשרשור דיון). איני יודע באם המשאית למכירה. הRC 2 יוצרה מראשית שנות השבעים עד אמצע שנות השמונים. אני די בטוח שכל המשאיות שהגיעו לארץ היו עם מנועי קמינס ותיבות פולר ידועים ומוכרים. אין לי שום ספק שהמכונאים היותר ותיקים יוכלו לטפל במכלולים הללו. חלפים יש למנועים ולתיבות (כמו גם לסרנים) גם בארץ וכמובן בארה"ב. הקבינות מחלידות ואלא אם תמצא משאית ספר לחלפים עם קבינה ללא חלודה תיאלץ או לתקן בארץ או לחפש בארה"ב. אם אתה רציני בקשר לשימור וזקוק למידע יותר ספציפי, הפורום של הATHS, באנגלית כמובן http://forums.aths.org/instantforum2010/Default.aspx

בקשר לתיבה של קטרפילר, משהו זכור לי במעורפל, נדמה לי שהיה כאן שילוב בין מכלולים של תיבה של טרקטור D8 או D9 ומשהו אחר - אתה מתכוון לתיבה שהייתה במשאית כבישים רגילה?

בברכה,

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
...והאוטוקר שלמוט'קה ניראל אוטוקר מפלצת של תובלה שההוא עבד איתו באילת קווי תובלה וכאן הוא הוציא את המנוע והגיר והעביר למאק אף 700 74 שהיה לו מנוע v8

סביר להניח שהמנוע שהיה במפלצת היה כבר קמינס 335 שבעצמו החליף את הקמינס VT האוריגינלי, שכמו המנוע האוריגינלי של הF700 היה מנוע V8 (עוד אפילו פחות מוצלח מהמאק)...

מה שנותר מהמפלצת בטח נגרט זמן לא רב אח"כ:-(

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
סביר להניח שהמנוע שהיה במפלצת היה כבר קמינס 335 שבעצמו החליף את הקמינס VT האוריגינלי, שכמו המנוע האוריגינלי של הF700 היה מנוע V8 (עוד אפילו פחות מוצלח מהמאק)...

מה שנותר מהמפלצת בטח נגרט זמן לא רב אח"כ:-(

T

שלום לך גיא לדעתי כל מי שרכש בזמנו אוטוקר מפלצת ממפעלי תובלה לא הפעיל אותו עם המנוע המקורי ויש לי הרגשה שעוד במפעלי תובלה הם החליפו אותם רק אתמול יצא לי לדבר עם אבנר עזרא , שהיה לו אחד מהם(600-766), והא טען שאצלו היה קמינס 250 כ"ס

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה: האם הג'אנטים ה"פתוחים" של כל המשאיות זהים? כלומר- סתם לדוגמה: האם אני יכול להרכבי על הפורד 9000 גלגלים של הביבר (שניהם במידת הצמיג זהה), או שיש הבדלים כלשהם במבנה, שלא רואים ישר (בניגוד כמובן לג'אנט ה"סגור", ששם יש כמות החורים ומרחק ביניהם)? תודה!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אוה, הנה שאלה מעניינת. שאלה מאוד שאלתית, שאלה שאולה מהרבה שאלות אחרות, שאלה שצריכה היתה להישאל עוד בראשית הימים, ממש בטרם המצאת הגלגל, שאלה... שגם אני רוצה לשאול!

קודם כל יש כמה דגמים של כוכבים, של חמש ושש זרועות (שאני יודע), ושני סוגים נפרדים של ג'אנטים - טרילקס (זה הבנוי משלוש קשתות) והרגיל, זה עם הטבעות.

ואז אני מחדד קצת את השאלה - האם אפשר לשים ג'אנט טרילקס על כוכב של ג'אנט רגיל?

ודרך אגב, גנאדי, שאלה לגבי הכוכבים במשאיות הישנות מאוד - אם אני לא טועה, הכוכבים כולם חייבים את דמותם לגלגל השפיצים הוותיק, וגם בעגלות הרתומות לסוסים בימים קדומים יותר הגלגלים היו של זרועות...

אני זוכר, דרך אגב, בשנות החמישים, אמבולאנסים (בדפורד אולי?) קטנים למדי, עם גלגלי כוכב!

שאלה: האם הג'אנטים ה"פתוחים" של כל המשאיות זהים? כלומר- סתם לדוגמה: האם אני יכול להרכבי על הפורד 9000 גלגלים של הביבר (שניהם במידת הצמיג זהה), או שיש הבדלים כלשהם במבנה, שלא רואים ישר (בניגוד כמובן לג'אנט ה"סגור", ששם יש כמות החורים ומרחק ביניהם)? תודה!:-)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גנאדי מהנסיון שלי לא הצלחתי להרכיב גלגל 11.00X22של ליילנד ג'אנט פתוח על כוכב במידה הזאת של פורד 9000 מודל 80 למרות שהם ניראו זהים.לדעתי אין אפשרות להרכיב ג'אנט פתוח אמריקאי על כוכב טרילקס בגלל צורת ההידוק אבל זה רק השערה אין לי נסיון במקרה זה.

פורסם

ערב טוב לכולם ואני משתתף לצערכם הרב אני מעונין במק הדיאם אם הוא עדין קיים

פורסם

בקשר לתיבה של קטרפילר, משהו זכור לי במעורפל, נדמה לי שהיה כאן שילוב בין מכלולים של תיבה של טרקטור D8 או D9 ומשהו אחר - אתה מתכוון לתיבה שהייתה במשאית כבישים רגילה?

בברכה,

T

תודה על התשובות הכוונה לתיבה של משאיות. דגם התיבה, כפי שרשום ליד הידית - CAT 7155 . נתקלתי בה במשאית וויט RC2 משנת 1979 שהגיע לארץ בדרך כלשהי. לא מצאתי כמעט מידע ברשת.

זה נראה כמו תיבה חצי אוטומטית, עם ידית בעלת 18 מצבים (הילוכים) במסילה ישרה משוננת, ללא קלאץ'. מכירים תיבות כאלה בשימוש בארץ ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למי שלכמוני חולה: תרופת הרגעה- לשים אותה פעמיים ביום במשרד- והכל יהיה בסדר!:twisted: לי זה עוזר (לעובדים האחרים פחות יש לציין:lol: ).... ברוכים הבאים למסע!:twisted:

פורסם

מה שכן, איזה אורך של ירידה! ואני כל הזמן עם הראש של נהיגה בצד ימין - משהו בא ממול במסלול שלנו... הי, מה הוא עובר לנתיב השמאלי!....

למי שלכמוני חולה: תרופת הרגעה- לשים אותה פעמיים ביום במשרד- והכל יהיה בסדר!:twisted: לי זה עוזר (לעובדים האחרים פחות יש לציין:lol: ).... ברוכים הבאים למסע!:twisted:

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...