Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים יקרים,

אני רוצה לבקש הצע מהמלומדים פה... חברי טוב חושב ברצינות לקנות סוס ולעבוד איתו בהובלות בנמל. עד כאן הכל רגיל, הוא פחות או יותר סגור עם העבודה שהוא הולך לבצע וכו'. הקטע שהוא ממש מתלבט האם ללכת עם ליבו או עם שכלו. ואני אסביר:

ליבו רוצה לקנות קנוורט ישנה, מדגם K100 (אלה, ללא האף). הן בדרך כלל בנות 20 +-. הוא טוען שזו ממש משאית החלומות שלו למרות שלא עבד עליה אף פעם (עכשיו הוא עובד על רכב חדיש, מודל 2009, מרצדס לדעתי). בזמנו עבד על MACK ישנה, אז הוא מתגעגע....

שכלו אומר לו שלא כדאי לו להתעסק עם משאית אמריקאית ישנה. עדיף לקנות משהו יותר פרקטי ואולי חדש יותר (שזה כמובן גם תוספת כסף, אבל ת'כלס לא כל כך חשוב בכמה אתה קונה את המשאית, אלא כמה עולה להחזיק אותה ואיך היא תעשה את העבודה).

הבעיה שלא מצאתי כלום, אבל ממש כלום על הקנוורטים האלה, איך הם בשימוש השוטף, מה הבעיות, מה החסרונות ויתרונות, למרות שאני כן רואה אותן על הכביש (לא הרבה, אבל יש, מצורפת תמונה להמחשה). אז אני ממש אשמח שמישהו שיש לו ניסיון עם המשאיות האלה, יכתוב פה כמה שיותר פרטים.

תודה מראש!

22389a.jpg

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

נו, הטקסט נעלם לי...

בקיצור ראיתי את התמונות של הוויט הזה גם כאן וגם בפורום משאיות נוסטלגיות, וישר חשבתי על הדגם המופלא של אמנון יוגב:

לידענים הוותיקים שבינינו (דב, רוני, גיא...?)

דגם הוויט של אמנון מבט לאורך, מימין.jpg

גב התמונה של הוויט של אמנון.jpg

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ועוד תמונה..., יש כפילות, אני יודע, פשוט אני לא הכי מסתדר עם העלאת התמונות...

בקיצור, בדגם של אמנון, וכמובן גם במשאית המקורית, הסרן הקדמי היה עם ג'אנט סגור, והאחורי ג'אנט פתוח.

כילד, אני זוכר סוס כזה בדיוק ותמיד חשבתי שיש רק אחד, והוא הבסיס שלפיו אמנון עשה את הדגם.

אבל בתמונה של הוויט מכינרת, אני מזהה שגם הוא עם אותו סידור סרנים.

מישהו יכול להסביר את העניין?

תודה, דב

הוויט של אמנון.jpg

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בקיצור, בדגם של אמנון, וכמובן גם במשאית המקורית, הסרן הקדמי היה עם ג'אנט סגור, והאחורי ג'אנט פתוח.

כילד, אני זוכר סוס כזה בדיוק ותמיד חשבתי שיש רק אחד, והוא הבסיס שלפיו אמנון עשה את הדגם.

תודה, דב

לאחר מלחמת יום הכיפורים יובאו קנוורטים K100 שהגלגל הקדמי היה גאנט סגור מאלומיניום ומאחור גאנט פתוח לא ידוע לי הסיבה.
פורסם
חברים יקרים,

אני רוצה לבקש הצע מהמלומדים פה... חברי טוב חושב ברצינות לקנות סוס ולעבוד איתו בהובלות בנמל. עד כאן הכל רגיל, הוא פחות או יותר סגור עם העבודה שהוא הולך לבצע וכו'. הקטע שהוא ממש מתלבט האם ללכת עם ליבו או עם שכלו. ואני אסביר:

ליבו רוצה לקנות קנוורט ישנה, מדגם K100 (אלה, ללא האף). הן בדרך כלל בנות 20 +-. הוא טוען שזו ממש משאית החלומות שלו למרות שלא עבד עליה אף פעם (עכשיו הוא עובד על רכב חדיש, מודל 2009, מרצדס לדעתי). בזמנו עבד על MACK ישנה, אז הוא מתגעגע....

שכלו אומר לו שלא כדאי לו להתעסק עם משאית אמריקאית ישנה. עדיף לקנות משהו יותר פרקטי ואולי חדש יותר (שזה כמובן גם תוספת כסף, אבל ת'כלס לא כל כך חשוב בכמה אתה קונה את המשאית, אלא כמה עולה להחזיק אותה ואיך היא תעשה את העבודה).

הבעיה שלא מצאתי כלום, אבל ממש כלום על הקנוורטים האלה, איך הם בשימוש השוטף, מה הבעיות, מה החסרונות ויתרונות, למרות שאני כן רואה אותן על הכביש (לא הרבה, אבל יש, מצורפת תמונה להמחשה). אז אני ממש אשמח שמישהו שיש לו ניסיון עם המשאיות האלה, יכתוב פה כמה שיותר פרטים.

תודה מראש!

22389a.jpg

תשמע: הכי טוב- שיתפוס איזה בעל K100 לשיחה, ואולי יבקש סיבוב, אם הוא כבר נהג שעובד- לא מאמין שיגידו לו "לא", בד"כ הנהגים אוהבים כאשר מתעניינים באוטו שלהם (אני מדבר על "אוהבי האמריקאיות" ספציפית!:twisted: )- ואז גם יראה: האם זה בכלל מתאים לו? -יש מקרים לפעמים, כאשר "החלום" מתגלה כ"סיוט" במציאות, ועדיף שיישאר בגדר ה"חלום", ויש להפך- יעשה סיבוב ולא ירצה בכלל לרדת! כעיקרון ה-K100 האלה עובדים כבר המון שנים, ואמינותם לדעתי לא ממש צריכה את ההוכחות הנוספות, גם זמינות החלקים לא רעה- יש כמה "שוחטים" שמחזיקים מלאי די רציני ממשאיות שפרקו! אז בהצלחה! אני אישית אוהב את ה-K100, אבל איכשהו יותר מתחבר למק MH- כנראה שאני ה"טיפוס של המק"!:-D:twisted: אבל אני גם לא אינדיקציה טובה- אני הרי לא ממש עובד בזה, זה רק התחביב, כפי שאתה יודע!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מישהו יכול להביא לכאן את דב בינדר? נראה לי שאם הוא לא יידע, אף אחד לא ידע... אה... אולי גיא? נו?

תודה, דב

פורסם

Don't know about the different wheels but saw it on US trucks, also not sure about what model White this is - WC28 or maybe bigger. One of the biggest in this series for sure. T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

תודה, דב

ג'אנט סגור מקדימה ופתוח מאחורה מחייב כמובן שני גלגלים רזרביים לפחות ולכן בדרך כלל אין כאלו אלא אם מישהו עשה איזשהו שינוי ברכב כמו החלפת בקקס קומפלט.מצד שני זכור לי האוטו של לולקה מרעננה שכולם חשבו שהוא וויט אבל באמת הוא היה ווסטרן סטאר זכור לי שהוא הגיע במקור עם ג'אנט סגור מלפנים ופתוח מאחור וככה הוא הגיע חדש ואני לא מבין למה,יותר מאוחר לולקה החליף לו את הדרמים עם הג'אנטים מקדימה והתאים לו של מק עם גלגלים במידה 1100/22 כמו הגלגלים האחוריים שלו.עוד משאיות עם ג'אנטים סגורים קדימה ופתוחים אחורה היו חלק מהליילנד ביברים 150 כ"ס שהגיעו עם בקקסים עם תמסורת חלזונית ולא קורונה ופיניון ולהם החליפו את הבקקסים לג'י ג'י כמו באוטוקאר סינגל ולחלק מהם נשאר קדימה הג'אנט הסגור,לי היה ליילנד כזה אבל מי שמכר לי אותו זוסיה חרש ז"ל הוא שעשה את השינוי ושינה גם קדימה לכוכב אבל אצלי בגלל השינוי מידות הצמיגים היו קדימה ואחורה 1100/24 כי זה היה הכוכב המקורי שהיה בבקקס שהרכיבו לאוטו הזה,לאיצ'ה הרשקוביץ' היה ביבר דומה אבל אצלו היה בקקס ג'י ג'י אחורה עם גלגלים 1100/24 וקדימה ג'אנט סגור אבל בגודל המקורי 1100/22.לא נראה לי שהיה וויט עם סידור כזה במקור אלא אם עשו לו איזשהו שינוי לא מקורי.

פורסם
מישהוא מכיר את סוג המשאית הזו?

יש לאישתי תמונה של הדוד שלה עם המשאית שלו שכרגע אני לא יכול לסרוק אבל מהאינטרנט מצאתי משאית דומה.

גם המשאית וגם הדוד שלה נעלמו ואין קצה חוט...

ירון מאיר

מדובר במשאית צרפתית שנקראת"ברלייט"היו בזמנו כמה כאלו ברצועת עזה עוד מימי המצרים אבל לא מהדגם שבתמונה אלא דגמים יותר חדשים,ההוא שבתמונה כנראה עוד משנות ה 30 או מקסימום ה 40.זכור לי שב 1969 או 70 עולה חדש מצרפת הביא משהו חדש כזה אבל מדגם בלי אף וקצת עבד איתו אבל הוא לא שרד הרבה זמן.
פורסם
נמצאת במפעל "אורון"

14092010.jpg

משאית להובלת חומר נפץ אזרחי מדגם"אמוניום ניטרט"שלפני הפיצוץ הופכת את החומר לפעיל ע"י ערבובו עם בין 4% ל 9% סולר ואז מתבצע הפיצוץ אבל עם נפץ.
פורסם
דב,:wink:

5004017613_7491b304e5.jpg

:?::?::?:

:evil:

T

בריירוס תוצרת ספרד שלל ממלחמת ששת הימים היתה שייכת למשרד הובלה"עליה"בת"א בבעלות אדם בשם שלמה גלזר הידוע בכינויו"גלזר בנזין"כינוי שאותו קיבל לאחר מעורבותו בגניבת בנזין מהצינור שהוביל דלק מבתי זיקוק חיפה למתקני פי גלילות,מישהו גילה לו על קיום בית מגופות בצינור ליד כפר ויתקין והוא היה מגיע בלילות עם מיכלית מתחבר וגונב משם בנזין.
פורסם

מספר שאלות לגבי white road commander II , אני יודע שהוזכרה איפשהו במעלה השרשרור.

מישהו יודע באיזה שנים יוצר ועם אילו מנועים ?

שרדו משאיות כאלה בארץ ? יש מוסכים שיודע לטפל בהן, כולל חלפים ?

שאלה נוספת - תיבה 18 הילוכים חצי אוטומטית של קטרפילר (ללא קלאץ'), משהו משנות ה 70 - מוכר במחוזותינו ?

תודה, חיים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...