Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
גיא , עקרונית אתה צודק .אבל איך תסביר ש "מאיר " מוכרים גם את וולבו וגם את רנו תחת אותה קורת גג ?

.

יעקב, רק הערכה- בוולבו וברנו המכלולים שונים, בקונוורט ופרטבילט יש אחידות פחות או יותר. אולי התמחור שונה ורנו זולה יותר? אולי אפשר לשחק עם שערי מטבע כי וולבו נקנית בקורונות שבדיות ורנו במטבע יורו? שכחת לציין את מאק שגם היא תחת 'מאיר', ובכן מאק מכרה בערך 14,000 משאיות בארה"ב בשנה שעברה ורק משאית אחת באירופה.. מאק הורכבה בעבר בישראל. גם כיום יש מקום להרכבת משאיות טובות כבדות בישראל, אנחנו לא פחות טובים מההודים והסינים. זה שוק עצום שמגלגל כל כך הרבה כסף או יותר נכון- זאת מכונת רכש שהופכת שקלים למט"ח וזורקת את המטבעות להולנד, שבדיה, גרמניה ועוד. בכל מקרה מכלולים כמו גירים, מנועים נקנה במט"ח אבל יש מקום ליצרנים מקומיים להשתלב- מחלקי פנים תא נהג, שמשות, מגבים, צמיגים, דרייבשפטים ועד מערכות בקרה, לא חסר..

my 2.5 cents

- גיא א.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ל "מק " יש סוכן בארץ ? אני יודע שיש קשר בין "רנו " ו "מק ". ב"מגנום " למשל , חלק מהמשאיות באות עם מנועי "מק ".

מאחר ש "מאיר " הם סוכני "רנו " בארץ סביר להניח שהם גם סוכני "מק " , למרות שבפועל לא נמכרה משאית אחת .

זה מזכיר לי שבשנות ה 90 "דאף " נכנסה חזק לארץ , בעיקר עם משאיות חלוקה בסביבות 8 עד 10 טון. לוולבו לא היתה תשובה למשאיות מתחת ל 11 טון . הביאו לארץ את דגם FLC, משהו בסביבות ה 8 טון . למשאית שודך מנוע "פרקינס " 6 צילינדרים בסביבות ה150 כוח סוס. זה היה כישלון טוטאלי . נמכרו מעט מאוד משאיות שסבלו מהרבה בעיות .

נדמה לי שהם שימשו לקוי חלוקת מוצרי חלב , בעיקר של "טרה ".

פורסם
ל "מק " יש סוכן בארץ ? ".
רנו מאק וולבו בהחלט מצליבות טכנלוגיות בינהן אבל אלו מכלולים אחרים, מאק היה שייך ל'אחים אלקון' ועבר ל'מאיר', יבואן וולבו. רנו מגנום, כן הדגם העתידי עם הקבינה העצומה משנות ה 90 היה עם מנוע מאק V8 שנקרא E9, דור המשך של המנוע ב-DM800 הצבאי. רנו הרגה את המנוע אחרי שלא התאים לדרישות זיהום אוויר וחבל, כי וולבו נאבקת בהגדלת הספק מנוע 16 ליטר שלה. סקניה למשל, שמרה על ה V8 במשך 40 שנה והיום מספק 730 כ"ס ועומד בתקני יורו.

בשנה שעברה מאק לא מכרו כלום בארץ ובאירופה - רק משאית אחת, ככל הנראה מדיניות מלמעלה, לא של 'מאיר'. אגב, הכרת או עבדת עם אלקון ביהוד?

לגבי וולבו FLC עם פרקינס, אחד הדברים הקריטיים במשאית / רכב זה שידוך נכון של מכלולים, כמו חתן וכלה. מישהו שם לא בדק אם המנוע הזה יעבוד טוב במשאית הזו בישראל, אחת הבעיות שהזכרתי ותעלה בכל פעם שהגלמים מכים שוב- פינוי חום. ישראל מדינה חמה, מנוע שעובד טוב בחו"ל לא בהכרח יתאקלם בארץ, צריך תכנון מחודש של כל סביבת תא המנוע ואמצעי פינוי חום כמו וונטות ומצננים.

פורסם
גנאדי והאספנים, שאלתם איפה המשאיות? דיברתי היום עם נהג משאית גרר, אז כן, הוא גורר מקים R600 ו- DM800, מאיפה ? מתוך השטח עובדים כמיכליות מים ורכינות, לדבריו הכלים האלו צריכים תפריט של מים-דלק-שמן וזהו. לא נעצרים, הוא גורר רק כשבאמת יש בעיה, לכן קשה להניח שמישהו יסכים למכור. :x אולי תחפשו איזה קבלן שיעשה טרייד..

- גיא א.

יש גם עוד כמה ליילנדים עם מיכליות ומכונות קידוח שמסתובבות ככה, יש פורד 9000 אחד לפחות שאני מכיר, שהיה בעברו סוס והפך למיכלית, בטח יש עוד כל מיני... הבעיה ש: א) הקבלנים פשוט גומרים אותם ואז זורקים לברזל- אין להם שום אינטרס לימכור כלי כזה לפני, כי גם ככה לא יקבלו מחיר מעל הברזל. ב) לכלים האלה שנים כבר אין טסט- זה במיקרה הטוב, במיקרה ה"רע" הם אף הורדו מהכביש ו/או מעוקלים וכ"ד- אין מה לעשות איתם... מעט מאד כלים ישנים שעובדים רק בשטח- יש להם רישוי כלשהו... עצוב- אבל ככה זה... :roll::-(:?:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

היכרתי היטב את אלקון . אני מכיר את לק לורנס שניהל את מכון הדיזל של אלקון ביהוד . היום הוא אחראי שירות של רנו בחברת "מאיר ".

חנוך ויוסי מנהלי המחסן ביהוד הם היום שכני לעסק באור יהודה .

פורסם

אובכן, אני פונה כאן בקריאה: אני מחפש מק-סופרליינר, עם שלדה ה"ארוכה"- הייבר או הייבר לשעבר בלבד. הדרישות: א) מחיר ברזל פלוס-מינוס; ב) תקין מכנית (לא במצב חדש- אבל לפחות לא עם המנוע גמור או מעשן לבן כמו קטר). ג) חובה שיהיו לו רישיונות- לא חייב טסט בתוקף אבל לפחות לא מעוקל או 5-6 שנים ללא טסט. זהו בערך... מראה החיצוני ממש לא חשוב. התמונה להמחשה (למי שלא יודע/זוכר):

superliner.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אובכן, אני פונה כאן בקריאה: אני מחפש מק-סופרליינר, עם שלדה ה"ארוכה"- הייבר או הייבר לשעבר בלבד. הדרישות: א) מחיר ברזל פלוס-מינוס; ב) תקין מכנית (לא במצב חדש- אבל לפחות לא עם המנוע גמור או מעשן לבן כמו קטר). ג) חובה שיהיו לו רישיונות- לא חייב טסט בתוקף אבל לפחות לא מעוקל או 5-6 שנים ללא טסט. זהו בערך... מראה החיצוני ממש לא חשוב. התמונה להמחשה (למי שלא יודע/זוכר):

גנאדי ביום חמישי סיירתי בשטח המכרזים של נעמן בצפון וראיתי סופר שהובא לשם בחודש האחרון .אין לי מושג עליו מעבר לזה אם היתי יודע שיש לך ענין בו היתי שואל.

פורסם

בצומת סירקין יש חניה של משאיות (בכניסה לבסיס), אתם מכירים? יודעים מה יש שם?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
היכרתי היטב את אלקון . אני מכיר את לק לורנס שניהל את מכון הדיזל של אלקון ביהוד . היום הוא אחראי שירות של רנו בחברת "מאיר ".

חנוך ויוסי מנהלי המחסן ביהוד הם היום שכני לעסק באור יהודה .

יעקב, אולי תעזור לגנאדי למצוא מאק סופרליינר וחלפים דרך החברים מאלקון? הם אמורים לדעת מי היו לקוחות בעלי סופרליינר ואיפה החלקים שוכבים עכשיו.

פורסם
בצומת סירקין יש חניה של משאיות (בכניסה לבסיס), אתם מכירים? יודעים מה יש שם?

כן. לא לדרוך על היבלות בבקשה... :cry: רוצים עליו יותר מדי...

פורסם
גנאדי ביום חמישי סיירתי בשטח המכרזים של נעמן בצפון וראיתי סופר שהובא לשם בחודש האחרון .אין לי מושג עליו מעבר לזה אם היתי יודע שיש לך ענין בו היתי שואל.

רוני, בטח שיש לי עניין! אם תהיה שם שוב- אשמח ליותר מידע/תמונות! ואיזה- הייבר?

פורסם

שלום רב

אומנם האיווקו שלי היא לא ממש משאית אספנות נחשקת אבל אני שבניתי אותה כקראוון ואוהב אותה מאוד, ניתקע כול פעם מחדש עים חלפים . העומד בראש הרשימה כרגע היא משאבת בלם מרכזית .

אים ישלך אנשי קשר בארץ או בחול שמתעסקים עים איווקו אשמח מאוד .

להתראות

ובהצלחה עים הענתיקות גדולות הגלגל

דוד בן עזרא

אילת

0505486900

פורסם

אז קודם כל אנחנו נשמח לראות את התמונות שלה!:-D

פורסם

בקשר לבקשה של גיא לעזור לגנאדי הרי אני כבר פניתי ליוסי שעבד במחסן אלקון ביהוד . הוא מנסה לבדוק .

הבעיה היא שהוא עבד ועדיין עובד מול מוסכים ולא מול בעלי המשאיות, לכן קשה לאתר איפה הן זרוקות .

בכל אופן הוא משתדל .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...