Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב ש 250 כוח סוס מספיק לרכב כזה .הוא לא כבד במיוחד וגם לא סוחב מטענים כבדים במיוחד . מה עוד שיש לו גיר די איטי המספק לו כוח נוסף ובשילוב עם הנעה קידמית הוא יכול לעקור הרים .

אם אני לא טועה זה מנוע ללא טורבו . הכי פשוט והכי טוב ללא בלבולי מוח מיותרים .

הוזכר כאן הנגמש עם מנוע ה"דטרויט דיזל ". צירי מגדש שבורים היו דברים שביום יום , לפחות בזמני . מזל שבנגמשים אין גם טורבו אחרת באמת היו עסוקים איתם כל היום במקום להתאמן .

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוזכר כאן הנגמש עם מנוע ה"דטרויט דיזל ". צירי מגדש שבורים היו דברים שביום יום , לפחות בזמני . מזל שבנגמשים אין גם טורבו אחרת באמת היו עסוקים איתם כל היום במקום להתאמן .

חירשות גם הייתה בעייה למי שעבד לידם או איתם:-)

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

גם אני - באותה מידה שאני אוהב את ג'ימי הנדריקס בפול ווליום מידי פעם...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

המנוע בריאו נקרא גם 855 שזה נפחו באינץ' מעוקב או-14 ליטר בשפת המערב המודרני.

אסף צודק שאפשר להפיק מהמנוע הזה יותר, ואכן עם טורבו, אינטרקולר וגלי זיזים אחרים בגרסאות חזקות המנוע כבר נקרא NT855 ובא עם 335-400 כ"ס ויותר, מחליפו היה N14 ואחר כך ISX.

במנוע GM בנגמ"שים מה שנשבר היה ציר בלאואר שנקרא גם "ציר מגדש" ובטעות היו מי שחשבו שזה ציר טורבו. זה לא. הבלאואר נועד להזרים אוויר לחלל הצילינדרים במנוע השתי פעימות כדי שבכלל יהיה מוכן להסתובב...

המנוע הזה - V6-53 ללא טורבו נמצא בזחל"דים (יש עדיין כאלה שלא עשו מהם מטרות??) עם 174 כ"ס.

בנגמשי"ם נוסף טורבו, האות T וההספק עלה ל 212- 275 כ"ס, היו ויש תוכניות להעלות עוד את ההספק בנגמשי"ם, בגרסא ימית יש 400 כ"ס, אין בעיה להעלות עוד. המכלולים - קרנק, בוכנות וכו' יחזיקו אחרי שהכלי מסביבם יתפרק.

אכן מוציא צליל מעניין ומהנה (כל עוד לא קודח לך במוח 24/7) שמסרב להיכחד..

את גימי הנדריקס, זאק ווילד ועוד אני מוכן לקבל בפול ווליום, אבל זה כבר פורום אחר..

גיא א.

פורסם
גנאדי . לפני כמה חודשים נכתב כאן על משאית פורד עם בעיה שהרכב כבה כל הזמן אלא אם כן לוחצים על הדוושה . האם זה אתה ? אם כן , מה נגמר ?

כן, אני... בינתיים אני מניח שהבעיה באמת בכיוון טורי סרק של המשאבה, והמשאית כרגע במוסך לצורך הטיפול. בנסיעה למוסך אגב, לפני כחודש, נתקעתי בדרך בדיוק בגלל זה: נכבה לי המנוע כי עזבתי לרגע את הגז, וכאשר ניסיתי להניע- גיליתי שהמצבר מת- טוב מה לעשות, המצבר הזה לדעתי לפחות בן 8 ועבר חיים לא קלים- פלא שעוד שרד עד היום!:shock: הייתי צריך שתבוא ניידת משטרה ותביא לי כבלים- והנעתי מהאוטו שלי שנסע אחריי, אבל לא היו בו כבלים, לרוב בושתי...:oops:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אסף, כל הכבוד- אני רואה שהצלחת להחות אותו!

קיים דבר כזה- משאית ללא כל מערכת האטה?! אגזוז ברקס, ג'קובס, משהו?! -פעם הראשונה אני שומע על דבר כזה....:shock:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יעקב, לגנאדי יש פורד D1210, ייתכן שהמשאבה תוצרת לוקאס? לא נראה לי מש' סימס כמו ב-2117 ו-1617 עם המנוע המגמגם והמקרטע.. איך..איך הסכימו לנסוע ככה? מי קונה רכב שהמנוע לא יציב בטורים?? איך זה עובר טסט?? :? העולם התקדם וטוב שככה.. אאל"ט בפורד D0910 (תשע טון, 100 כ"ס) היתה משאבת לוקאס.

גיא א.

פורסם

המשאבה של גנאדי היא תוצרת "סימס ". מפעל שאוחד לאחר מכן עם CAV . לאחר מכן שניהם נבלעו ב "לוקאס ". כיום הם לא קיימים כי "דלפי " קנתה אותם והפסיקה לייצר משאבות טוריות . רק רוטוריות .

לגבי הקרטועים זה אופייני בעיקר לפורדים הגדולים עם מנועי פרקינס 8 צילינדרים . התאימו למנועים משאבה של מנוע תעשייתי עם ווסת המתאים לגנרטור שהוא מאוד רגיש לשינויים בטורים ולכן מנסה כל הזמן לפצות . מכאן הקרטועים .

פורסם
אסף, כל הכבוד- אני רואה שהצלחת להחות אותו!

כי הוא היה רק "חצי מת"...

קיים דבר כזה- משאית ללא כל מערכת האטה?! אגזוז ברקס, ג'קובס, משהו?! -פעם הראשונה אני שומע על דבר כזה....:shock:

קיים דבר כזה. מי שבנה את המכונה רצה הפעלה מה שיותר פשוטה (ולכן הגיר המסונכרן, הרבה לפני שהיה נפוץ בשוק הרחב, למשל) ותחזוקה מה שיותר פשוטה.

ההוראות הן לרדת ירידות בהילוך נמוך. ועם 14 ליטר שדוחסים אוויר, בלימת המנוע לא רעה בכלל, גם בירידות ארוכות.

נראה לי שאני הולך לבדוק מתחת ל"נבלות" במטווחים איפה יש מערכת בילום כפולה ולראות כמה מסובך להשתמש בחלקים כדי להעתיק אותה אצלי.

בכל זאת, מערכת של מעגל אחד... לא משהו.

אסף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...