Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, ריאו קאמינס כמו בצה"ל, אבל לא של צה"ל.. אבל בלם מנוע? לחצן באזור הדוושות? אין כזה דבר, והאמת אני לא זוכר שראיתי דברים כאלו גם בכלים הצה"ליים שנהגתי בהם.

אני מצרף איור מספר הנהג.

אסף.

tm10.jpg

פורסם

אורן, מספר 9 בתמונה הוא מחליף אורות.

אני יודע שבכלים בצה"ל יש מערכת בילום משופרת (שני מעגלים, כמקובל, במקום מעגל בודד) ובדיגומים הכבדים גם נוסף בלם חניה משופר (מופעל אוויר). יכול להיות שהיו דגמים שהוסיפו להם גם בלמנוע?

אסף.

1 to 9.jpg

פורסם
אכן, ריאו קאמינס כמו בצה"ל, אבל לא של צה"ל.. אבל בלם מנוע? לחצן באזור הדוושות? אין כזה דבר, והאמת אני לא זוכר שראיתי דברים כאלו גם בכלים הצה"ליים שנהגתי בהם.

אני מצרף איור מספר הנהג.

אסף.

אם אני לא טועה בלם המנוע (האגזוזברקס) ממוקם על ידית ההילוכים, על הרצפה קרוב לקיר האש ממקום מחליף האורות בין אורות הדרך לאורות המעבר.

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני נהגתי בפעם האחרונה ב- m-813a1 (ריאו קאמינס) צה"לי בשנת 2005 ואכן היה לו כפתור בלם מנוע על הרצפה ליד הדוושות.

אני זוכר גם שבאותה תקופה יובאו משאיות כאלו מעודפי צבא ארה"ב. כל המשאיות עברו במש"א ועברו שיפוץ שבמהלכו, בין היתר, הותקן בלם מנוע (בלם פליטה, למעשה) - עכשיו אני גם נזכר במיקום שלו על סעפת הפליטה ובסולנואיד שמפעיל אותו - על קיר האש.

בקיצור, אסף, אסוף כמה פרטים ובצע את השו"ש הזה.

פורסם

עשיתי רישיון מעל 15 טון על ריו צהל"י, כמו שכתבו קודמי- היה כפתור אגזוז ברקס ברצפה.

אאל"ט היה נכנס לעובד אוטומטית כאשר דוושת בלם לחוצה ודוושת גז משוחררת. היה כפתור בעזרתו היו מבטלים הפעלה אוטומטית. רק השערה- הריו של אסף פליט נאט"ו ולכן שונה מקרובי משפחתו בצה"ל.

אסף -רק הצעה כי קטונתי.. תבדוק אם יש פרפר הפעלה לבלם אגזוז בסעפת הפליטה.

-גיא א.

פורסם

יעקב, קמינס NHC250 מוציא 250 כ"ס, עד כאן הכל לוגי, רק מה הנפח שלו 14 ליטר.. מנוע מודרני מוציא כפול.

ההספק הנמוך תוצאה של יחס דחיסה נמוך מאד, כי המטרה פשוטה- מקסימום אמינות.

את המנוע הזה מצאתי במוטורגריידר של איזו חברה קנדית, משאבות מים בשדות רחוקים ועוד.. ועדיין לעניות דעתי לריאו מגיע מנוע קצת יותר חזק.

לאסף- בהצלחה בשיפוץ, אתה צודק, חבל לדחןף בלמנוע סתם, לך תדע אולי השדרוג הישראלי לבלם מנוע כלל גם החלפת אטם ראש לאטם מחוזק וכד'.

עוד שדרוג - לא ראיתי רק שמעתי- חברה ישראלית הרכיבה ג'ייקוב ברקס לנגמש"י M113 של האו"ם ברמת הגולן, בגדול לא סיפור כי יש קיט מוכן למנוע דטרויט דיזל 6V53T שמותקן בנגמשי"ם.. אגב, יוצרו 80,000 נגמש"ים כאלו, חלק גדול מאד נמצא בשרות, יש כל מיני נסיונות להאריך את החיים שלהם, גם לאמריקאים אין כסף ונשבר להם לפתח כל מיני קומבינות חדשות ויקרות.

פורסם

לגבי ההספק - יחס הדחיסה נמוך מאוד, באזור ה 1:15, לעומת מנועים מאותה סדרה עם כמעט 1:20. המנוע הזה גם בא בלי טורבו, אבל לא בעיה להרכיב לו טורבו ממנועים אחרים מאותה הסדרה, בלי שום שינויים נוספים. מי שמכיר קצת את מחזור דיזל התרמודינמי, יגלה שדווקא הוספת טורבו על מנוע עם יחס דחיסה כל כך נמוך תהיה יעילה יותר מאשר על מנוע עם יחס דחיסה גבוה (בכל המובנים), ויותר חשוב - במנוע הזה לא תיפגע האמינות עם הוספת טורבו.

אבל... כל זה לא בשבילי. הריאו הזה סטנדרטי עד העצם, או לפחות מה שנשאר ממנו. אם כבר, תרומה של גלגלים לסינגל או צמיגים בקוטר גדול או גם וגם - זה השינוי היחיד מהמצב הרגיל שאני מתכוון לעשות. (כן, זו קריאה למי שיש לו זרוקים צמיגי טרקטור לחישוקי 20 אינצ' ובקוטר של 45 עד 50 אינצ', וחושב שעדיף שהם ירקבו על הריאו ולא אצלו במחסן, לשלוח הודעה)

אם יזדמן לי אז אולי מערכת בלמים קצת שונה לטובת תחזוקתיות, ואם יום אחד יהיה לי כוח, אז מי יודע? אולי הריאו הזה יתעורר בבוקר להיות 4X4 ...??

אבל קודם, שייסע ויבלום, ואז אני מתקין את הכננת, אחר כך נדבר.

אסף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...