Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
עופר, מה זה תיבת הילוכים כפולה? ב- DM895 SX יש גיר 5X2 עם שתי ידיות הילוכים, אולי לזה התכוונת. בעבר הרחוק מאד באמת חברו שתי תיבות הילוכים שונות אחת אחרי השניה כדי לקבל הרבה יחסי העברה, מכאן מוטציות 5X4 שדרשו מהנהג לעשות ג'גלינג ובחישות בידיות.

הוראות היצרן במאק הצבאי אסרו להשתמש ביחס העברה "לואו", אלא רק לתחילת נסיעה ובעצם עמדו לנהג רק 5 הילוכים כמו בטויוטה קורולה ידנית. כן, זה הספיק, נסעתי מס' פעמים כמלווה עם מאק עמוס מרכבה ברמת הגולן ולא היה צורך מעולם לרדת ל"לואו"..

מאקים עדיין בשירות פעיל, לפחות על פי התמונה הזו מ-2010.. תמונה משפתית של כמה מאק ומאן אחד עמוסים בטנקים, התמונה מפורום אחר ועלתה כאן בעבר..

0003.DSC00122.JPG

תמונה מ2010 נראת ישנה יותר מאנים כאלו יש עדיין?היה מאק אחד גדול שנבנה לצורך נסיון לשאת את המרכבה אני זוכר שהביאו אלינו את תיבות העברה שלו

עופר בן צבי

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני אזכור אני אצלם מחר כבאית מהעבודה שלי.

יש לנו שמה אחת מאד ישנה

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

היה כאן דיון מעניין בנושא ריטרדרים ובלמי מנוע .אני עוד זוכר את המשאיות של פעם שבחלק מהן לא היה אפילו בלם מנוע שלא לדבר על ריטרדר שעוד לט הומצא. כל שבוע היתה תאונה עם משאית שאיבדה בלמים . נתחיל מסבוב מוצא המפורסם שהיה בית קברות למשאיות , ירידת שער הגיא ועוד . אני זוכר את הירידה לטבריה מכיוון צומת גולני שכל פעם מחדש משאית היתה מבקרת בשוק של טבריה ועושה שמות . אז עוד לא היה הכביש מצומת גולני צפונה עד עמיעד . תאונה מענינת שאני זוכר מלפני הרבה שנים היתה בראשון לציון . ליילנד ביבר שחנה בצד מאחורי טור מכוניות קיבל מכה מאחורה ממכונית פרטית וכנראה היה לו אויר בבלמים כי הוא קפץ קדימה , הותנע והחל לנוע כשהוא מגהץ את כל הפרטיות לפניו . נוסיף כאן גם את הירידות לסדום .

פורסם
הזכירו כאן את "תחבורה". מה זה היה ? האם זה עוד קיים? זה נראה לי כמו אירגון המאגד בתוכו חברות הובלה , אבל אני רוצה יותר פרטים. נתקלתי בעבר ב"סע שא" מה הסיפור של זה? היו גם "אירגון נהגי פה....", "אירגון נהגי שם...." האם האירגונים עוד קיימים ? איך זה התנהל?

תחבורה הינו ארגון הגג של הקואופרטיבים לתחבורה של תנועת הקיבוצים והיה מארגן את סידורי ההובלה עבורם בנמלים ומול משרד הבטחון כאשר בנוסף לכול קואופ בפני עצמו יש את לקוחותיו הוא.בעבר ל"תחבורה" לא היו כלי רכב והם השתמשו בכלים של הקואופ השונים,בעקבות המהפכה בקואופ, דברים השתנו וכיום יש לתחבורה כלי רכב של המשרד.

פורסם
תמונה מ2010 נראת ישנה יותר מאנים כאלו יש עדיין?היה מאק אחד גדול שנבנה לצורך נסיון לשאת את המרכבה אני זוכר שהביאו אלינו את תיבות העברה שלו

עופר, התמונה מ-2010, עדות של הצלם. קראתי בפורום אחר מאנים שלא נכחדו בתאונות נמצאים בימחים ולא יצאו למכרזים. מאקים נמכרו לאפריקה עיראק וגאורגיה. יש חבר'ה שישימו הרבה כסף עבור DM895 בחצר. אי אפשר עד שלא ישונו חוקי אספנות ומכירת רכב משהב"ט. בעסה..

נודה אם תביא כמה פרטים- מה זה "תיבת העברה" ? במאק יש 5 הילוכים בידית אחת ועוד גיר משני של רברס היי ולואו. אולי לזה התכוונת? באיזה שנה מדובר? מה זה מאק גדול ונסיון לשאת מרכבה? זה מה שה- DM עשה במצבו הסטנדרטי. אולי היה נסיון לתת לצבא לנסיון מאק אחר, סופרליינר או משהו כזה.

סיפר לי נהג שהוביל מרכבות משיזפון לרמת הגולן תחת קבלן אזרחי עם מאק MH אזרחי רגיל, שמונה שעות נסיעה בסבבה, בלי דרמות, וקמינס 410 כ"ס. פשוט. אאל"ט הוא זרק משהו שהצבא שילם 7,000 ש"ח עבור הובלה לצד אחר.

למה נראה שההספקים הגדולים יותר בוולבו FH16 ובאקטרוס לא ממש מספקים את הסחורה?

פורסם
גיא , שנה טובה , טוב שחזרת . לגבי הצקר הרי הסיפור שלי נכתב על משהו שהיה לפני כ30 שנה . מי הסתכל אז על יותר עשן או פחות עשן . מנוע הפרקינס 4-108 היה די פרימיטיבי עם משאבת הזרקה עם וסת הידראולי . ערב חג תיקנתי משאבה כזאת ללא פחות ולא יותר -ביובית . אבל הרכבים נסעו ונסעו עם ערמות חבילות ו20 נוסעים בפנים , הרבה מעבר למשקל המותר אבל הגיעו וחזרו מאילת כל יום , עם הרבה עשן .

יעקב האם לצ'קר לא היו משאבות פנאומטיות תוצרת CAV

פורסם
עופר, התמונה מ-2010, עדות של הצלם. קראתי בפורום אחר מאנים שלא נכחדו בתאונות נמצאים בימחים ולא יצאו למכרזים. מאקים נמכרו לאפריקה עיראק וגאורגיה. יש חבר'ה שישימו הרבה כסף עבור DM895 בחצר. אי אפשר עד שלא ישונו חוקי אספנות ומכירת רכב משהב"ט. בעסה..

"הרבה"- זה מושג יחסי... אני רוצה כזה- אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לשלם עבורו "הרבה", במיוחד כאשר מדובר בכלי ללא רישוי- למעשה אני לא יכול ו/או מוכן לשלם יותר ממחיר הברזל שלו. וככה גם רוב אלו שרוצים אותם, כולל אגב גם כאלה שיש להם "קצת" יותר אמצעים ממני...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
"הרבה"- זה מושג יחסי... אני רוצה כזה- אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לשלם עבורו "הרבה", במיוחד כאשר מדובר בכלי ללא רישוי- למעשה אני לא יכול ו/או מוכן לשלם יותר ממחיר הברזל שלו. וככה גם רוב אלו שרוצים אותם, כולל אגב גם כאלה שיש להם "קצת" יותר אמצעים ממני...:roll:

לפני כשנתיים דיברתי עם אחד הסוחרים שזכה במכרזים של משה"בט ורכש את רב הDM800 שיצאו והוא טען ששילם עבור כל אחד כ15 אלף דולר ומכר אותם לאחר שהתחייב לצבוע אותם ב25 אלף דולר כ"א.לפני כחודשיים פורסם בפוקוס למכירה אחד כזה בודד שהיה "מציאה" אמיתית שלם לגמרי מצב חיצוני מעולה מצב מכני עוד יותר טוב הרכב מסתבר היה מוצב באחת היח המיוחדות ולא היה בתובלה ללא סליפר לא ראה טנקים ועבר רק 16000 מייל כן נכון רק כ25 אלף ק"מ לא להאמין מענין אם מישהו בארץ "אימץ" אותו וכמה עלה התענוג הזה?

פורסם

בס"ד

לאחר ש"בחשנו" בנושא הליילנד מעין החורש

מסתבר שהמוח היהודי ממציא ומחדש לנו דברים חדשים ומוזרים עקב הוראת השעה.

מדובר ברכב משטרתי ממוגן ירי שכמוהו נוסעים ומפטרלים ביש"ע.מה שאני יודע המכללים שלו הם מדגם פורד,השוטר שדברתי

איתו בקושי ידע שמדובר בפורד ותו לא.אם תשימו לב למראה האחורי שלו ישנן דלתות שאפשר לפתוח אותן במקרה של ארוע ירי

ולהילחם משם.

מישהו יודע עליו עוד פרטים?אשמח לקבל תשובה.

001.JPG

002.JPG

003.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם
בס"ד

לאחר ש"בחשנו" בנושא הליילנד מעין החורש

מסתבר שהמוח היהודי ממציא ומחדש לנו דברים חדשים ומוזרים עקב הוראת השעה.

מדובר ברכב משטרתי ממוגן ירי שכמוהו נוסעים ומפטרלים ביש"ע.מה שאני יודע המכללים שלו הם מדגם פורד,השוטר שדברתי

איתו בקושי ידע שמדובר בפורד ותו לא.אם תשימו לב למראה האחורי שלו ישנן דלתות שאפשר לפתוח אותן במקרה של ארוע ירי

ולהילחם משם.

מישהו יודע עליו עוד פרטים?אשמח לקבל תשובה.

קרקל של חב' פלסן סאסא, נמכר תחת אושקוש בשם sandcat, שילדה מקוצרת של פורד F350 או F450? עם קובית מיגון תוצרת פלסן. למשטרה נמכרו 77 יח' לאחרונה.

הרעיון הוא מבנה ממוגן נושא עומס ולא הדבקת פלטות מיגון על רכב קיים. מי שהכיר סופה ממוגנת יודע מה זה רכב מאולץ.. פחד בסיבובים וגם בחניה..

רק רכב מתוכנן מראש יבצע טוב את המשימה. צה"ל אלוף בקומבינות. לא תמיד, אבל מדי פעם צץ איזה מח "גאוני" ששולף פתרונות חסרי אחריות, דוגמא אחת - סלי ציוד בג'יפ M151 שבכלל לא תוכנן למשקל העצום ששמו עליו אלא לתובלת מפקד ונהג + מנת קרב +מימיה וזהו. יש עוד זוכי פרס נובל פוטנציאליים מפאת קוצר המקום ולשון הרע לא נדון בזה..

פורסם

שמעתי על דיאם 800 בצפון אצל בחור באיזה מושב עד שלא אראה בעיין לא יכול לודא זאת אני זוכר את המאק הענק שנבנה לצורך ניסוי בכשרות לסחוב את המרכבה אך הוא לא צלח את המבחן

עופר בן צבי

פורסם
כן גיא, הכל נכון, רק באמת, בהזדמנות, מה באמת שונה בדיינאטארד לעומת הג'קו ברקס (חוץ מהיעילות הנמוכה יותר)?

ודרך אגב, אני חושב שרק במאקים היה "בלם מצמד" - שבלחיצת דוושת המצמד עד הסוף היה מאיט את גלגל התנופה ועוזר בכך גם לשילוב הילוך בעמידה, וגם להעלאת הילוכים מהירה.

ועוד דרך אגב, אני זוכר את הוויכוחים בין נהגים בשנות השבעים עם זה "בסדר" לתת נגיעה בבלם המנוע כדי לזרז העלאות הילוכים. היו כאלה שהתעקשו שאסור, שזה גורם לנזקים...

(אני זוכר שכשהכניסו את הסקניות לאגד, עם מנוע ה- V הגדול, בעליות המעבר מהילוך ראשון (וגם שני) לבא אחריו היה פרוייקט - או שהאוטובוס התטלטל קשות, אם שהנהג הטוב היה ממתין ארוכות לירידת הסל"ד. אני הייתי אז עדיין תלמיד תיכון, אבל את הפרקטיקה של הורדת הסל"ד עם בלם המנוע היכרתי, ודי ברוח שכנעתי נהג חבר שינסה. אכן ההחלפה היתה מהירה וחלקה יותר, אבל הוא סירב להשתמש בה, מכיוון שהוא חשש שזה יעשה נזקים...)

והנה היום כל תיבה רובוטית מדסרת את הסל"ד בעזרת בלם המנוע לצורך החלפות הילוכים מהירות!

דב, לכתוב על ההבדל בין דיינאטארד לג'יקובס קצת גדול כרגע על מעטפת הביצועים, זה דורש דגירה חפירה ולימוד, ובכלל עדיף לפרק כדי להבין בדיוק איך זה עובד באמת. אולי מסתובב כאן מכונאי שמכיר מקרוב את שתי השיטות.

כדי להוסיף עוד שחקנים - לוולבו יש בלם מנוע שנקרא VEB , וגם הוא משחק בטיימיניג של שסתומי הפליטה. בעיה מעניינת עלתה בגורר צבאי FH16 , בהספק 610 כ"ס, זה גורר שנלקח מהמדף, כרגיל צה"ל לא מזמין משהו תפור, העיקר שאת האושקוש בעטו.

בכל מקרה, בדגם הנדון ה VEB מייצר איזשהו עומס על המנוע וסעפת הפליטה בדומה לאגזוז ברקס רק לא באותן עוצמות, ולכן כדי למנוע נזק על המכלולים ה-VEB מתבטל אוטומטית בהילוך הנמוך. אתה הבנת את זה אלברט? בירידה, דווקא שאתה צריך בלימת מנוע לא תקבל אותה. רוצה בלימה? אין בעיה, תעביר לשני! השיטה המדהימה כסחה רפידות ברקסים, נוצר עומס מטורף על רפידות בילום שעפו מהסנדלים. רק בישראל. רק למען האיזון וולבו מייצרת כלי רכב מדהימים ,אבל ראבאק- יש הוראות יצרן, מפרטים וחוקים. לצה"ל זה לא מזיז.. יקום מקביל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...