Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן להפוך קובץ ל-WAV בעזרת WINAMP (נכון לגירסא 2.9):

ctrl +P (כניסה ל Preferences)

Plugins >> Output

בחירה Nullsoft Disk Writer (במאפיינים שלו תצטרך לבחור לאן אתה רוצה שישמור את התוצר, וכמובן לבחור לאיזה פורמט להמיר)

אחרי שסיימת, פשוט תריץ קובץ כלשהו, והתוכנה תהפוך אותו אוטומטית ל-WAV.

ואם גם זה לא עזר,

Google: flac to wav convertor

בהצלחה :]

פורסם

לפותח השרשור: ניסית לצרוב עוד דיסקים (חוץ מ2 שציינת) בפורמט הזה או בAPE?

תוריד לדוגמה : DIVISSION BELL של PINK FLOYD בפורמט APE, תצרוב, ותגיד לנו מה התוצאה.

יש לי תחושה שהSOFTWARE שלך פגומה . או עפילו הצורב.

פורסם
זה קורה כי אתה ממיר את הקובץ לWAV ב48K ולא ב44.4K אם תמיר אותו חיצונית לWAV ב48 תראה שהוא תופס 1.4 גיגה בערך, אתה תצליח לצרוב אותו על דיסק רגיל (לפי אורך הדיסק בדקות) אבל תקבל את הרעש שציינת, המרה רגילה(44.4) תביא אותו בערך ל770 מגה ואז זה ישמע טוב. לגבי תוכנות המרה, תיכנס לTUCOWS ותחפש שמה, יש מספר תוכנות לתקופה מוגבלת שאני מאמין שתדע מה לעשות איתם :)

אני אבדוק את העניין הזה, מצאתי תוכנה שתבצע המרה ב44.4K.

השאלה שלי היא כזו, המרה ב44.4K לא מורידה מהאיכות בצורה משמעותית?

אחרי הכל לא עשיתי כלום אם הורדתי את האיכות בצורה כזו, לא?

ד"א למה זה קורה בהמרה של 48? מה הסיבה לכך?

MoranLan, אתה צודק, אני אעשה גם את הבדיקה הזו, נראה מה התוצאות.

Transporter, תודה על העזרה, אבל אני מעדיף תוכנות יותר מקצועיות, מצאתי לי אחת כבר, נבדוק אותה.

לפותח השרשור: ניסית לצרוב עוד דיסקים (חוץ מ2 שציינת) בפורמט הזה או בAPE?

תוריד לדוגמה : DIVISSION BELL של PINK FLOYD בפורמט APE, תצרוב, ותגיד לנו מה התוצאה.

יש לי תחושה שהSOFTWARE שלך פגומה . או עפילו הצורב.

תחושה לא נכונה, אבל אני בכל זאת אעשה את הניסיון, הדיסק הזה כרגע בהורדה.

-------------

עדכונים בהמשך.

פורסם

Transporter, תודה על העזרה, אבל אני מעדיף תוכנות יותר מקצועיות, מצאתי לי אחת כבר, נבדוק אותה.

אני מבטיח לך שיש לי נסיון בכל מה שקשור ל ENCODING\RIPPING.

אם בכל זאת אתה לא בטוח בזה, תבדוק אם LAME יכולה להפוך FLAC ל WAV. זו התוכנה הרישמית של הסצינה.

פורסם

קצת מוזר שאני מגדיר לו צריבת CD [בתוכנות] והתוכנה עצמה מבצעת המרה של 48 כשזה מתאים לDVD, לא?

שיהיה...

בכל מקרה מצאתי תוכנה אחרת שעושה את העבודה טוב, תכף אצרוב ונראה מה קורה.

ד"א שאלה נוספת,

איך הגיוני שבפורמט FLAC כל הדיסק שוקל לדוגמא 450MB ולאחר המרה לWAV כולו שוקל 499MB?

הרי לא הפחתנו את האיכות?

פורסם

אוקיי חברה שבוע טוב שיהיה אני מגיע בבקשה מוזרה הינה היא באה....מתעלק על השרשור כמו שכמה אמרו

יש לי שאלה ברשותכם,כל מני הרדיו דיסקים קוראים את הפורמט הזה? כי אני חובב מוסיקה ובאמת שכנראה ששחכתי את הפורמט

הכל כך מצויין הזה אגב ECLIPSE7200 יודע לקרוא אותו?? פשוט אני לא יודע חיפשתי אלבום של אמן באמיול אסטריקס עם סיומת FLAC והוא לא מצא לי יש למישהו תשובה לזה?

אני פשוט לא מבין באמת אני מופתע לטובה מהשרשור הזה.

ג'ובני

פורסם

אוקיי, הגעתי למסקנה שbassboost צדק.

מצאתי תוכנה שתמיר את קבצי הFLAC ב44.1 שזו המרת CD-R, לאחר מכן צרבתי את הקבצים המומרים בWAV ע"ג דיסק CD-R רגיל ובום!!!

שומעים סאונד נקי וחלק, הכל עובד כמו שצריך :)

הבנתי עוד כמה דברים בנושא על הדרך, אם למישהו יש שאלות יכול להיות שעכשיו אני זה שאוכל לעזור.

מי שמעוניין, אני ממיר את הקבצים עם התוכנה River Past Audio Converter Pro, עושה עבודה מעולה :)

יש שם אופציה לבחור המרה של 44.1 או 48, ממש נוחה, מקצועית וקלילה.

תודה רבה לכולם.

פורסם

שמח בשבילך שבעייתך נפתרה אך צריך לזכור דבר חשוב, קבצי FLAC וAPE רבים שמסתובבים בעיקר באימיול, מזוייפים. ולכן לא פעם, אתה מבסוט לאללה, מכניס דיסק שצרבת לפי הספר מקובץ פלאק ואופס.. שומע על הפנים.. מתחיל להאשים את כל העולם ואחותו [HU, רמקולים, RCA...] ובסוף מבין שאיזה ילד משועמם בן 12 המיר לך MP3 128 לפלאק..

פורסם
שמח בשבילך שבעייתך נפתרה אך צריך לזכור דבר חשוב, קבצי FLAC וAPE רבים שמסתובבים בעיקר באימיול, מזוייפים. ולכן לא פעם, אתה מבסוט לאללה, מכניס דיסק שצרבת לפי הספר מקובץ פלאק ואופס.. שומע על הפנים.. מתחיל להאשים את כל העולם ואחותו [HU, רמקולים, RCA...] ובסוף מבין שאיזה ילד משועמם בן 12 המיר לך MP3 128 לפלאק..

אוקיי חבר'ה יש לי לחדש לכם קצת, הבעיה לא נפתרה במלואה.

כשכתבתי את ההודעה הקודמת שהכל תקין דיי הסתמכתי על דיסק אחד מסויים, שכנראה היה קידוד FLAC מקצועי.

סמכתי יותר מידי על אתרי הטורנט, חשבתי שהקידוד בכל הדיסקים יהיה זהה והבעיה היא בהמרה, נראה שהבעיה אכן הייתה קידוד לDVD בטעות, אך זו לא הבעיה היחידה כאן.

חלק מהשחרורים לא משוחררים בצורה נכונה כנראה ולכן יש צליל "צצצצצצ" מציק.

דוגמא:

כשצרבתי את הדיסק של infected mushroom עם המרה לWAV ב44.1 הכל היה תקין, הסאונד נקי ללא רעשים.

לאחר מכן צרבתי דיסק מסויים של U2 שהורדתי מאתר טורנט המתמחה בFLAC שכביכול הכל שם מקודד לפי הספר, וכשאני מגביר את הסאונד אני שם לב לצליל "צצצצצצ" מציק גם בקובץ בFLAC [שהוא קובץ המקור] ככה שמן הסתם אם אבצע קידוד לWAV הרעש המציק יעבור יחד לקובץ המקודד.

נראה שהבעיה עצמה נובעת מצורות שונות של קריעת FLAC, חלק מהדיסקים אכן לא מועלים "לפי הספר" גם אם נקרעו מדיסק מקורי או שישנו גורם אחר ואני לא יודע עליו.

אחרי שהבנתי שבחלק מהמקרים הבעיה הייתה נובעת מקבצי המקור שהורדתי, השאלה שלי היא כזו:

במידה ויש לי מעין קובץ [לוג] עם נתונים על קריעת הדיסק כיצד אוכל לדעת אם הקריעה התבצעה "לפי הספר" [לא יהיו רעשים, יהיה צליל נקי כמו בדוגמא עם הדיסק של infected] או שמא זו קריעה שלא התבצעה כמו שצריך והרעשים עדיין יופיעו?

אילו נתונים יכולים להצביע כל כך?

ישנה דרך לדעת?

אני מניח שכדי לבדוק זאת אני צריך קובץ נתונים של דיסק שנקרע "לפי הספר" [ללא רעשי "צצצ"] ובנוסף קובץ נתונים של דיסק עם רעשים.

לאחר מכן צריך לבצע השווה בניהם ואולי באמת למצוא את הנתונים וההבדלי בין הקבצים שיצביעו לי על הגורם לרעשים.

כיוון שאני לא כ"כ מבין בתחום אבקש מכם לנסות...

העלתי כאן 3 קבצי נתונים של 3 דיסקים שונים.

ראשון - דיסק של מייקל ג'קסון

שני - דיסק של הביטלס

שלישי - דיסק של U2

אולי מישהו מכם ידע לזהות מה הגורם לרעשים?

בדיסק של מייקל ג'קסון יש רעשים אבל בקושי מרגישים אותם, רק בשיר מספר 10 זה מורגש קצת.

בדיסק של הביטלס הרעשים יחסית חזקים ומציקים.

ובדיסק של U2 זה מורגש בחלק מהשירים.

הכל כמובן כשמגבירים קצת את הווליום, כשהשיר מושמע נמוך אז בקושי שומעים את הרחש המציק.

תודה לעוזרים.

פורסם

לאף אחד אין מה לומר בנושא?

חבר'ה בבקשה עזרו לי, אני רוצה להנות ממוזיקה איכותית ברמה גבוה גם, ולצערי אין לי למי לפנות..

• תוכן חדש...