Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי מאזדה 323f (הפנסים שעולים למי ששכח.. :wink:) 93'.

לפני מספר חודשים מילאתי גז ברכבי (זאת מכיוון שהוחלף מנוע והגז התרוקן כנראה).

הקירור עבד למשך שבועיים, ומאז כבר לא מקרר...

יש לציין שבזמן שמילאו לי גז המוסכניק אמר שעל פי הלחצים במילוי אין נזילה!

חוץ מזה עוצמת האוורור ברכב דיי חלשה יחסית לרכבים אחרים, מדוע ולמה??

גם כשהמזגן הוציא קור הרכב לא ממש היה מתקרר..

מה לעשות בכדי בכדי להעלות את לחץ האוורור? ואיזו בדיקה לגילוי נזילה הכי יעילה וזולה?

תודה מראש לעונים!!!:lol:

פורסם

תיגע בצינורות מיזוג כדי לוודא שאין עליהם חומר שמנוני אם יש אז הצינורות דולפים ממקום מסויים,

כשאתה מפעיל מזגן גע בצינורות כדי לוודא שהם קרים אם הם לא אז כנראה שהמדחס לא נכנס לעבודה ,

בכל מקרה הפעולה הראשונית שצריך לעשות זה למלא גז בתוספת זרחן , ואז להפעיל את המזגן בנסיעה עד שהגז יתרוקן שוב ,

לחזור למוסך ולבדוק מאיפה יש נזילה.

הנזילה לא חייבת להיות גדולה , המזגן יקרר מצויין אחרי שימלאו גז שוב, ואז לאט לאט הגז יברח, וכשחסר גז אפילו מעט, זה מאוד משמעותי לתפוקת הקירור.

עוד בדיקה שאתה יכול לעשות זה מתי שהמזגן עובד, תסתכל בעינית של המייבש ותראה אם אתה מבחין בבועות. אם כן סימן שחסר גז , וכנראה הוא בורח ממקום מסויים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
תיגע בצינורות מיזוג כדי לוודא שאין עליהם חומר שמנוני אם יש אז הצינורות דולפים ממקום מסויים,

כשאתה מפעיל מזגן גע בצינורות כדי לוודא שהם קרים אם הם לא אז כנראה שהמדחס לא נכנס לעבודה ,

בכל מקרה הפעולה הראשונית שצריך לעשות זה למלא גז בתוספת זרחן , ואז להפעיל את המזגן בנסיעה עד שהגז יתרוקן שוב ,

לחזור למוסך ולבדוק מאיפה יש נזילה.

1. באיזה צינורות הוא צריך לגעת? אתה מציע למשש את כל צנרת המיזוג בכדי לבדוק אם היא שמנונית?
  2. אילו צינורות אמורים להיות קרים? למשל זה שיוצא מהמדחס? אני מציע לך לנסות לגעת בו ולראות כמה הוא קר אצלך ברכב (רמז- כדאי שתיגע לשבריר שניה).
  3. אין הכרח לחכות עד שכל הגז יברח. את הבדיקה ניתן לבצע מייד לאחר מילוי השמן הזרחני.

אנא המנע מלייעץ חלקי מיידע או מידע לא מדוייק להבא.

לפותח השרשור-

לאחרונה (וגם לא לאחרונה) פורסמו שרשורים רבים בנושא זה. כדאי ששתמש בחיפוש ותקרא את כל המידע בנושא. בטוחני שלאחר מכן תהפוך למומחה בנושא נזילות במערכת המיזוג.

חפש בנושא מזגן לא מקרר, מזגן הפסיק לקרר, בריחת גז, נזילת גז וכו'. ככל שתהיה יותר יצירתי עם מילות החיפוש תמצא יותר מידע.

לגבי המאוורר- יתכן והרכיב שאחראי על ויסות המהירות ("נגד מהירויות") התקלקל אצלך, יתכן שנכנס לכלוך למעברים או כל דבר אחר. כדאי שתיגש למזגניסט טוב ותבדוק את כל הנושאים יחד.

פורסם

יש לבדוק את הצינור העבה מבין השניים, צינור היניקה/חזרה . אם הוא קר אז יש עבודה של המדחס ויש גם מספיק גז. צינור יניקה לא קר ומזגן מקרר "מעט" יצביעו בדר"כ על חוסר גז. כדאי מאוד לדעתי להתעקש ולמצוא את הדליפה במקום למלא כל הזמן גז מחדש...

mazda lantis 1998 1840

פורסם

1. באיזה צינורות הוא צריך לגעת? אתה מציע למשש את כל צנרת המיזוג בכדי לבדוק אם היא שמנונית? יש את החיבורים בצינורות המיזוג לדוגמה למדחס למעבה לפילטר, וגם ייתכן שצינור דולף מהחיבור המתכת שלו במידה והצינור רותך לאחד אחד (כמו שהיה אצלי). ייתכן שאפילו הבריחה של הגז היא מהוונטיל עצמו,
  2. אילו צינורות אמורים להיות קרים? למשל זה שיוצא מהמדחס? אני מציע לך לנסות לגעת בו ולראות כמה הוא קר אצלך ברכב (רמז- כדאי שתיגע לשבריר שניה). אחד הצינורות אמור ליהיות קפוא ולמעשה אם יש היוצרות מים על צנרת המיזוג משמע שהמדחס פועל.עד כמה הוא בשיא כוחו זה עדיין לא ידוע אבל הוא עובד.

בנוסף ,הצינור העבה שנכנס לקיר האש אמור להיות קר ,והשני (הדק)שיוצא אמור להיות קצת פחות קר , אם הדק חם משמע שחסר גז.

1. אין הכרח לחכות עד שכל הגז יברח. את הבדיקה ניתן לבצע מייד לאחר מילוי השמן הזרחני.

אנא המנע מלייעץ חלקי מיידע או מידע לא מדוייק להבא. לא ציפיתי שאצטרך לפרט עד כדי כך , אם אתה קצת לא מבין אז בשבילך עד חצי המלכות.

לפותח השרשור-

לאחרונה (וגם לא לאחרונה) פורסמו שרשורים רבים בנושא זה. כדאי ששתמש בחיפוש ותקרא את כל המידע בנושא. בטוחני שלאחר מכן תהפוך למומחה בנושא נזילות במערכת המיזוג.

חפש בנושא מזגן לא מקרר, מזגן הפסיק לקרר, בריחת גז, נזילת גז וכו'. ככל שתהיה יותר יצירתי עם מילות החיפוש תמצא יותר מידע.

לגבי המאוורר- יתכן והרכיב שאחראי על ויסות המהירות ("נגד מהירויות") התקלקל אצלך, יתכן שנכנס לכלוך למעברים או כל דבר אחר. כדאי שתיגש למזגניסט טוב ותבדוק את כל הנושאים יחד.

תבדוק את מה שכתבתי לך, וכשתבוא לאיש מקצוע לפחות תבא עם ידע מסויים , כדי שלא יוכל לעבוד עלייך.

פרטים בה"פ .

פורסם

שלא יעבוד עליו? לא נראה לי שמקריאה של תרד' ,יהיה טוב ככל שיהיה, ניתן להגיע למצב של "התקלת" איש מקצוע מיומן ומתוחכם.

אכן, ניתן ליתן, המלצות ועיצות לבדיקה, ואם יש כשרון, אז פותח התרד' יקבל מושג וזה מה שטוב כאן, בהמלצות הטובות.

אבל, לזכור את המגבלות:

איך בדיוק אתם רוצים שהוא ידע אם הצינור קר, וכמה קר, ואם מספיק ,ואם לא, לצורך כך יש צורך בנסיון, וגם אז, זו אולי דרך ל"מישוש" הכיוון לאיתור התקלה, אך בהחלט לא דרך לקבוע סופית, ובמקרה של מזגן שיש לו בעיה.

המזגן לא מקרר, הוא גם יכול ללחוץ על הוונטיל, ולראות אם יוצא גז.. ולא, אני לא ממליץ על השיטה.

כל שצריך הוא לקבל מושג לפי ההמלצות, אך בנוסף, לגשת לאיש מקצוע מיומן, ואמין.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני , אני הייתי אצל הרבה בעלי מקצוע בקשר למזגן המנחוס אצלי ברכב, (בשישי האחרון פתרתי את הבעיה סופית!!! אני מקווה...)

והאמת היא שכל אחד המציא לי "חידוש" אחר, בנוסף להאשמה הקבועה ששמעתי מהם ואני מצטט "תראה המדחס שלך לא תקין וגם המערכת שלך ישנה וכנראה יש סתימות במעברים ..." ועוד כל מיני המצאות כאלו ואחרות

ישנם אנשי מקצוע שמנסים לחלוב את הלקוח ולהפציץ לו כל מיני בעיות שתיקונם הוא לא זול כלל והאמת היא שברוב המקרים זה לא פותר את הבעיה ואז הם אומרים "הבעיה ההיא סודרה אבל עכשיו יש בעיה אחרת... "

אני לא אומר שכל בעלי המקצוע רמאים , אבל רוב המזגניסטים שהייתי אצלהם המציאו שטויות חדשות .

בסך הכל ניסיתי לתת לבחור מושג כלשהוא כדי שלא יבא "כצאן לטבח" אל בעל המקצוע.

פרטים בה"פ .

פורסם

מצויין (לא שסיפרו לך סיפורים, אלא שרצית לתת לו מושג) ,ואני בעד.

פשוט, לציין בפניו, שכל מה שרושמים לו, ולצורך התרד' הזה , בבעיה זו שקיימת אצלו, בשורה התחתונה תפתר רק על ידי בעל מקצוע, ו/או עזרה חיצונית מקצועית אחרת. (מישהו שיעזור לו בפועל).

לדעתי, לא חסרים מזגניסטים מכובדים, ישרים, מקצועיים, והוגנים.

באם יציין מאיזה איזור הוא, אני מניח שיקבל המלצות ראויות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה לכל המגיבים!

קודם כל אשמח להמלצת איש מקצוע אמין באזור פתח תקוה.

ושנית מה בנוגע לעוצמת האוורור? האם יש לי ברכב איזשהו מסנן אויר שיכול להיות סתום?

בנוסף הבחנתי באוורור מתחת לדשבורד מצד הנוסע, יכול להיות שיש שם את השאיבה של הסירקולציה הפנימית?

פורסם
דני ,

בסך הכל ניסיתי לתת לבחור מושג כלשהוא כדי שלא יבא "כצאן לטבח" אל בעל המקצוע.

כצאן לטבח :-) , ...אבל אל תשכח שיש אנשים שניקו מחראות באאושביץ כדי לצאת בחיים ....

בכל אופן פעם הייתה לי אוסטין מטרו שהמזגן לא עבד עם בעיות בצנרת וכל מיני , אשר מזגנים תיקן הכל תמורת 500 שקל

וגם קרוב לפתח תקוה בבני ברק ליד המכבי אש.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

הסירקולציה הפנימית שואבת אוויר מהמקום שציינת (מתחת לדשבוארד בצד הנוסע) אני מעריך שאם הרכב היה במצב של סירקולציה חיצונית הרבה מאוד זמן ושאב עלים ולכלוך מבחוץ אז כנראה שיש סתימה,

אני מניח שהמפוח ממוקם מאחורי תא הכפפות,

בכל מקרה תקפיד לנקות את כניסות האוויר החיצוניות שנמצאות בצמוד לשמשה הקדמית מעלים ולכלוך כדי שלא יווצר מצב של סתימה.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...