Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההשלכות של פגיעה קלה בשאסי בחזית של MX5? האם ניתן לתקן זאת לחלוטין?

מערכות האוטו (מנוע ושות') לא נפגעו כלל, אך ורק הפרונט.

מה צריכות להיות ההשלכות מבחינת המחיר? האם בכלל להתקרב לאוטו כזה (ק"מ נמוך, יד ראשונה, תוקן במלואו)?

האם תהיה בעיה למכור אותה (כל השיפורים, ריפודי עור, הילוכים כמובן)?

פורסם

אומנם לא מניסיון, אבל מחיפושים שערכתי בפורום מתברר שאין שום בעיה לקנות רכב עם מה שמוגדר כ"קצה שילדה" אבל הבעיה שלאחר מכן יהיה יותר קשה למכור את הרכב.

ברוב המקרים שאנשים שומעים שיש לרכב משהו עם השילדה הם מייד נרתעים ויורדים מזה.

כמו כן אתה אמור לרכוש את הרכב במחיר מוזל יותר (לפי הערכת שמאי), ועקב כך בתור מוכר תצטרך ליידע את הלקוח על הנושא.

חברים תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

דעתי האישית שרירותית , אבל אני דבק בה , והיא שלא תעז .

אני מניח שאתה קונה את המכונית בגלל התכונות הבולטות שבה , התנהגות והנאה מנהיגה , ולא בגלל תכונות אחרות .

מניסיון מאוד , ואני מתכוון למאוד , מעמיק עם מיאטות (חשוב לציין שאין לי ניסיון נהיגה על NC שעברה פגיעה כלשהי , ולגבי ה-NC בלבד אני מסתמך מעדויות של מביני עניין) - היא מגלה רגישות יתר לפגיעות פיזיות .

זה נכון למכלולי ההנעה (כולל ה-PPF שאפשר לשייכו גם לשלדה , הדיפרנציאל וכו') , למכלולי ההיגוי (נמוכים יחסית וחשופים מאוד לפגיעות גחון) ולמכלולי השלדה (לרבות השלדה עצמה) .

לאחר שרכיב מסוים באחד מהמכלולים האלו נפגע , המכונית תאבד את האיזון המאוד רגיש שלה , וחבל - כי זו הסיבה לקנות אותה .

נכון שבלי לבדוק לעומק לא נוכל לדעת באמת עד כמה הושפעה המכונית המדוברת מהפגיעה בה , אבל כמו שאמרתי , דעתי היא שרירותית .

יותר מזה , למה להתפשר?

בשוק המיאטות ניתן למצוא מספר מיאטות שמורות , נכון לכל אחד משלושת הדורות שלה .

בממוצע של כל כמה חודשים , ניתן "לדוג" אחת במצב ראוי (אם אתה צריך עזרה עם העניין , אל תתבייש לשלוח הודעה פרטית) .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

איפה ראית שמדובר על NC?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש גם NB שנת 2003 עם 20,000 על השעון,

יד ראשונה שאני מכיר (ולה אין תאונות בכלל),

כך שזו לא חייבת להיות NC :roll:

בכל אופן - בלי פרטים על מה תוקן, מה הוחלף, באיזו קורה הפגיעה, וכו',

קשה באמת לענות על השאלה.

אגב, NC שנת 2006 כן קשה למצוא, וזאת מניסיון אישי של עזרה

ללפחות חמש אנשים בחיפושי קנייה של אחת כזו.

המוכר מתקזז איתך גם במחיר על התאונה ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

התייחסתי לNC (כמו שגם אתה טרחת לעשות) כי הוא ציין שיש גם ריפודי עור :?

בכל מקרה ממליץ לך להמתין קטנה אם אכן מדובר בNC יש לא מעט בשוק ובניגוד למה שבעל העניין מעלי כתב לא קשה למצוא אחת טובה .

פורסם
מה ההשלכות של פגיעה קלה בשאסי בחזית של MX5? האם ניתן לתקן זאת לחלוטין?

מערכות האוטו (מנוע ושות') לא נפגעו כלל, אך ורק הפרונט.

אני חושב שמדובר על תאונה קטנה מאוד. אם הרכב טוב והורידו מחיר בגלל תאונה, שווה לשקול. השאלה מה הכוונה פגיעה בפרונט? נפגעה גאומטרייה, ציר קדמי, מתלים התעקמו? מה זה פרונט מבחינתך?

לא מזמן ראיתי בימר סדרה 5 בפרוקייה שמוגדר כטוטל לוס. מה הנזק? פגוש קדמי ופנס. לא נפגע רדיאטור ולא נפגע שום דבר. אפשר לתקן ולהמשיך לנסוע כאילו לא קרה כלום.

אני חושב שלתאונות קלות בארץ מיחסים חשיבות יתרה. אם זה ימשיך ככה, יתחילו להתרגש ולהוריד 30% ממחיר על זה שהוחלפה נורית בסאלון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שלתאונות קלות בארץ מיחסים חשיבות יתרה. אם זה ימשיך ככה, יתחילו להתרגש ולהוריד 30% ממחיר על זה שהוחלפה נורית בסאלון.

מה עדיף? מצב הפוך? האוטו יורכב מ-3 חלקים שונים ויגידו שזה ממש תיקון מינורי ואין מה לדאוג ?!?

לדעתי זה ככה גם מסביב לעולם..

לא כולם הם חובבי נהיגה מושבעים או מביני עניין וכשאדם חסר ידע מחפש רכב, מבחינתו תאונה זו תאונה.

אם רוב הנהגים בעולם היו יודעים משמעותה של קצה שלדה אז המצב היה טוב בהרבה ממה שאתה מתאר, על זה אין ויכוח.

פורסם

המוכר ציין את המכה או שזה נמצא בבדיקה? פרט חשוב לאמינות המוכר ....

אם הוא מוריד לך סכום נכבד (שאותו הוא וודאי קיבל מהביטוח על ירידת ערך) יש מצב לקנות.

כך בחשבון שפעם הבאה שתמכור תצטרך לחשוף את המידע ולקזז את המחיר.

הייתי ממליץ לעשות בדיקה במכון נוסף כדי לקבל חוות דעת שניה + נהיגה ברכב.

בהצלחה.

פורסם

א. לא ניתן לתקן כל פגיעה במרכב הרכב ללא סימני תיקון.

ב. רוב פגיעות בחזית הרכב יגרמו לפגיעה בקצות דפנות/קצה שילדה.

ורוב הפגיעות האלה הם מנריות בעלי משמעות נמוכה, מלבד אלא שגורומות לעיקומים בקורות שילדה עצמם.

דעתי האישית עם הרכב במצב מכני/קוסמטי שמור ויפה אין שום סיבה לא לקנות את הרכב, בהיתחשב לירידת ערך בעבר.

• תוכן חדש...