Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סאב של הרץ דגם HX300D בעל 2 סלילים (כל סליל 4 אום).

בנתוני יצרן כתוב שההספק שלו הוא 600W RMS ואין שום התייחסות (חפשתי ולא מצאתי) להשפעת החיבור של הסלילים (כלומר במקביל, בטור או סליל בודד) על ההספק של הסאב.

אז אם אני אחבר את הסלילים של הסאב למשל בטור אז תהיה התנגדות של 8 אום ולכן הזרם ייקטן ובהתאם ייקטן ההספק... אז איזה הספק יהיה?? או לחילפין אם אני אחבר את הסלילים במקביל אז ההתנגדות תהיה 2 אום ולכן הזרם ייגדל ובהתאם יגדל ההספק... ושוב השאלה איזה הספק יהיה??

פורסם

חברים, הגעתי לתובנה מסוימת אחרי שחשבתי עוד קצת ותגידו לי אם אני צודק:

הסאב בעצם מפתח קבוע הספק של 600W RMS בלי קשר לצורת חיבור הסלילים, אבל צורת חיבור סלילים בעצם יוצרת עכבה (התנגדות) מסוימת שבעצם רואה המגבר ובהתאם לאותה עכבה שיראה המגבר הוא יוציא הספק מסוים המתאים לאותה עכבה?

לדוגמא:

הסאב שלי הוא 600W RMS

אם אני מחבר אותו למגבר שב-4 אום מספק 300W RMS וב-2 אום הוא מספק 600W RMS.

אז אם אני אשתמש בסליל בודד של הסאב אז המגבר ירגיש עכבה של 4 אום ולכן יספק 300W

ואם אני אחבר שני סלילים במקביל אז המגבר ירגיש בעכבה של 2 אום ולכן יספק 600W

אני צודק?

פורסם

סאב מפתח הספק?

חשבתי שזה התפקיד של מגבר.

אתה מסתכל על זה הפוך לגמרי, ואני ממליץ לך לשבת ולקרוא עוד קצת לפני שהיית פותח כזה שרשור.

סביר להניח שכל חוו"ד שתתן, תיתפס בערבון מוגבל אחרי שרשור כזה, לגבי ההבנה פחות מבסיסית שלך בסאונד:)

בכל מקרה, זה לא מספק, סאב מקבל.

זה שמוצהר שסאב מסוגל לקבל 600 אראמאס, זה אומר שהסלילים שלו והעמידות המכנית של הסאב, תחזיק 600 וואט ללא בעיה.

לא משנה איך תחבר את הסלילים, 2 או 8 אום, הם יחזיקו 600 אראמס. [ולא יפיקו] הכל תלוי במגבר שתחבר אליהם.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

elik0 אני מודה לך על ההערה (עוקצנית משהו הייתי אומר), אבל לא צריך להתפס לכל מילה. ניסחתי לא נכון אז לא צריך ישר לרדת עליי אלא פשוט לתקן (אני מסכים שקשה לא לעקוץ כשכותבים דבר כזה), בכל אופן אני אף פעם ובשום מקום לא ציינתי שאני מבין הכי הרבה, הכי טוב וכו'. אני עדיין לומד ויש לי עוד המון ללמוד!

פורסם

זה הסגנון דיבור\כתב שלי. מצטער אם זה נראה לך פוגע.

בכל מקרה, לשאלתך, כן, אם המגבר שלך מסוגל להפיק 600 אראמאס ב 2 אום, ותחבר לו את הסאב בגישור 2 אום, אז כן, הסאב "יראה" כ 600 אראמאס מהמגבר.

ושלושתכם תהיו מרוצים:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...