Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתייעץ בעניין עם חבר פורום יקר ומודה לו על כך, אך ברצוני לפרוס את הסוגיה מול כל חכמי הפורום:

הוולקן שלי הוחלפה בקסארה ידנית.

את הקסארה רכשתי לאחר שהגדילו לה את קוטר ורוחב הצמיגים (195/55/15)

והתקינו בה בולמי קוני ספורט בסרן האחורי בלבד.

הרכב נועל רביעיית צמיגי קומהו חדשים יחסית, רשום לי הדגם.

כרגע, הרכב אוחז לא משהו משהו.

בביצוע "פרובוקציות":

1. כניסה לסיבוב (50/60 קמ"ש) ועזיבת דוושת הגז, הרכב זורק תחת מהר מדי ובאופן קיצוני מדי (לעומת הוולקן)

2. כניסה לסיבוב (50/60 קמ"ש) עם קלאץ' דרוך (בלי גז, בלי ברקס, בלי מנוע) הרכב מתנהג אותו דבר בדיוק.

3. כניסה לסיבוב (40/50 קמ"ש) תוך לחיצה עדינה על דוושת הגז (לא האצה חזקה, למעשה כמעט בלי האצה בכלל) - הרכב זורק גם כן. פחות, אבל זורק.

להערכתנו, המדובר בסרן אחורי מוקשח מדי, לעומת סרן קדמי רך מדי.

אשמח לחוות דעת, לעבור מהוולקן האוחזת לקסארה הזורקת הזו, זה מוזר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אביחי - שים לב שבלי קשר לקשיחות - לא נראה לי תקין לשים ארבעה בולמים שונים ברכב ולעשות כזה שעטנז.

לדעתי כל הבולמים צריכים להיות זהים. ככה ההגיון אומר לי. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

זה חוק אצבע, נכון.

פיתרון מידי זה לבדוק רמת קשיחות. אם לדוגמא הוא כרגע על המצב הכי קשיח, כיוון למצב הכי רך יביא להבדל משמעותי מאוד.

כמובן שממליץ לרכוש בולמים דומים מקדימה, אם התקציב מאפשר.

כמובן שעם כל שינוי שעליו אני מדבר, כרוך בהגדלת תת-היגוי. עד כמה זה יפריע? זה כבר אינדיבידואלי.

אביחי

פורסם

אני חושב ההיפך: תחליף את הבולמים מאחור לבולמים מקוריים ותהנה מהנוחות שהועידו לך מהנדסי סיטרואן!

8)

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הבולמים האחוריים הם בני 15,000 ק"מ. (נבדק עם מי הבעלים הקודמים הבוקר)

האם....

1. יש טעם לפרק אותם, לשים סט אחיד חדש על כל הרכב ולנסות למכור אותם למרבה במחיר? (קוני / בילשטיין / מקוריים...)

2. להחליף קדמיים בלבד לקוני ספורט? יש המלצות היכן לעשות זאת או איפה טוב לקנות את הסט?

בנוסף:

איך מגיעים לברזי הכיוון של האחוריים? כלומר, לפני ההוצאה על בולמים קדמיים, הייתי שמח לבדוק את העניין.

אביחי, אני חושב שבוולקן היה קצת יותר תת-היגוי, משום שהיא מאוזנת יותר. היא כרגע הרפרנטית שלי לקסארה, אני מעוניין להשיג אחיזה הדוקה יותר וקצת קשיחה יותר.

כמו כן, הומלץ על קיט ביטול הגוי אחורי. מה בעצם המשמעות של ביטול היגוי אחורי? מה קורה שם בפועל כשהקיט כן מותקן ולא מותקן?

ולבסוף, איך מקטינים זווית גלגול בפניות ומה המשמעות של זה מבחינת התנהגות, אחיזה ויציבות?

תודה לעוזרים!

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

אליה,

שמת לב במקרה באיזה פורום אתה כותב כרגע?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה נהנה מנהיגה ספורטיבית, אז תשדרג את הקדימה לבולמי קוני גם כן.

אם לא כזה קריטי לך ואתה מסוגל להנות גם על רכב רך יחסית, אפשר למכור אותם.

בשביל להגיע לברזי הכיוון, אתה חייב לפרק את הבולמים (לא כזה מסובך כמו שנשמע, רבע שעה במוסך עם ליפט), מוריד את פקק הפלסטיק,

ורואה גומה קטנה - לוחץ אותה ואז יש לך 3 "קליקים". אם אני זוכר נכון - עם כיוון השעון - מקשיח, נגד כיוון השעון, מרכך.

האמצעי זה מצב פשרה.

שווה לך לבדוק מה המצב שבו הבולם מכוון כרגע.

תת היגוי בהנעה קידמית טוב רק לדבר אחד - יציבות בסיבובים מאוד מהירים, הוא מאזן את הרכב, שהתחת לא יצא עם כל הרפייה קלה מהמצערת.

לג'מיקאנות, למשל, זה גרוע.

לבטל היגוי אחורי אין טעם כרגע, הוא זה "שמהדק" את הזנב בפניות.

בדוק מצב כיוון בולמ"ז וחזור אלינו.

(אם אתה כבר מפרק, שים על המצב הכי רך ודווח)

אביחי

פורסם

היי,

1. לא רוצה להגיע לתת היגוי ממשי, רוצה לתקן קצת את ההיגוי יתר שאני מרגיש כרגע.

2. אפשר להגיע לבולמים עם בוקים וג'ק, או שלא תהיה גישה נוחה?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מחזיר את השרשור.

אחרי שצברתי עוד כמה ק"מ על הרכב החדש ולמדתי קצת יותר איך הוא מגיב, למה ואיך -

כמו כן, ברמה של שבועיים, שבועיים וחצי אקח אותו לשדרוג הבולמים הקדמיים.

אני משווה הכל לוולקן, כי להבנתי, השלדה אמורה להיות דומה.

ייתכן שכל מה שארשום יישמע בלבול מוח אחד גדול, אני אלמד לאט לאט מה בלבול מוח ומה לא.

השאיפה היא, להבנתי, להדק את הרכב - להקטין את הזוויות שהרכב תופס בשעות פניה (זווית גלגול?)

ולאפשר אחיזה של הרכב כל עוד אני מאיץ (כלומר, כל עוד אני מאיץ, להיות מסוגל לשלוט בירכתי הרכב. אם אני עוזב את הגז, לאפשר פרובוקציה)

כרגע, בפניות, הרכב מתנדנד כמו ספינה בים. כמו כן, גם אם דוושת הגז צמודה לרצפה, כשאני נכנס לפניות, התחת עובר נתיב והצמיגים צורחים.

חדש לי, לעומת הוולקן.

הסברים והמלצות לביצוע בזמן החלפת הבולמים יתקבלו בהערכה ובתודה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

תרכיב לה אנטירולים של הגרסה הספורטיבית של קסארה (VTS), וסטארט ואתה בכיוון הנכון.

עם הרבה פחות בודי פלקס שאתה לא רוצה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

זיו, מה שאתה מתאר פשוט לא מתחבר לי בכלל עם הגרסה שלי (שגם בה יש צמיגים 195\55 R15 אבל אנטי-רול של 21 ממ מקדימה ו 19 ממ מאחורה. האוטו פשוט דבוק לכביש כמו מניאק + זוויות גלגול מועטות ביחס למשפחתית (ובמיוחד ביחס לקסארה דור ראשון - שם גם הצמיגים צרים יותר ובעלי חתך גבוה יותר בגרסאות הרגילות).

האם בדקת תקינות המוט המייצב ? מה מצב הצמיגים ? על איזה לחצי אויר נוסע הרכב כרגע ?

מה רוחב הג'אנט המותקן כרגע על הרכב ? (6 אינץ' ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא בדקתי תקינות. (מוט מייצב? היכן מי ומה?)

הצמיגים נראים בסדר, קומהו בני שנה. לדעתי 758, אבל אני לא סגור על הספרות. אני אבדוק תיכף שאלך לאוטו.

195/55/15

מותקן הג'אנט של 307.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

תראה, במקור הרכב שלך מגיע עם מוט מייצב 19 מ"מ קדמי ו 20 מ"מ אחורי. אם לא נגעו בסט-אפ אזי הגיוני שהרכב מתנהג כמו שהוא מתנהג.

אצלי למשל זה בדיוק הפוך מאצלך: מוט המייצב בחלק הקדמי הוא 21 ממ (אצלך 19) ומאחור 19 מ"מ (אצלך 20 מ"מ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...