Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שיש לי דליפת גז מזגן בחיבור שבין הצינור גומי לבין הצינור ממתכת.

רציתי לדעת איך הולך החיבור בין שני סוגי הצינורות

מדובר על צינור שחור שבכל קצה שלו יש חיבור לצינור ברזל, אני מניח שדליפה בצד אחד מאלצת אותי להחליף את כל הצינור השחור בחדש.

כמה אמור לעלות החלפה של הצינור הזה? בגלל שהמערכת ישנה, אני שוקל החלפה של כל הצינורות השחורים כדי למנוע אפשרות לדליפה חוזרת מצינור אחר בעתיד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יש כמה סוגים של מחברי מתכת אל צנור הגומי של מע' מזגני רכב.

לפעמים יש אורך מספיק לצנור המאפשר חיתוכו בקצה וחיבור מחבר מתכת חדש בקצהו, כמובן אם הוא עדיין תקין.

זאת מבצעים אצל מזגניסט רכב מקצועי שיש לו את כל המחברים ומכשיר לייצור צנורות ומחברים.

כמובן שקודם צריך לרקון אל מכונת מיחזור את הגז מהמע' (אם נשאר גז) ואח"כ לבצע ואקום ומילוי גז בחזרה במשקל מדוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בדקתי היום מחיר כדי לקבל תמונת מצב

רק הצינור 300 ש"ח! על זה להוסיף עבודה וגז וכ"ו.

מה יש בצינור גומי הזה שהוא עולה 300 ש"ח לאיזה 30 ס"מ צינור?

in the face

with a chair

פורסם

קח את הצינור וסע לפורת באזור התעשיה ברחובות,

הוא מתקן צינורות מזגן בשליש מהמחיר שכתבת.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה דויד

רפי הוסבר לי שיש צורך בחיתוך הסופית של צינור המתחת, ריתוך של אחת חדשה (אלוהים יודע למה להחליף את הסופית) ואז לשים צינור גומי חדש באורך של 30 ס"מ.

על זה בלבד רוצים 300, וזה לפני עבודה, גז ומס אשכנזים.

במוסך מורשה טענו שהדליפה שנראית לעין היא בכלל שאריות של שמן מנוע והם רוצים לפרק את הצינור ולבצע לו בדיקת לחץ (תוספת כסף) ורק אז להחליט מה לעשות. וזה, למרות שיש זרחן במערכת לבדיקת דליפה!

in the face

with a chair

פורסם

תומר גש למזגניסט רציני שיקבע בוודאות את מקור הדליפה. נשמע שבמקרה שלך זה יהיה פשוט יחסית.

כעיקרון התהליך בתיקון הצינור הוא חיצוך הקצה, הלחמת קצה חדש ולחיצה של צינור גומי חדש (או קיצור הנוכחי באם ניתן).

אני לא אוהב מאד את הפתרון הזה אבל צינורות חדשים מקוריים הם עניין יקר מאד.

פורסם

900 ש"ח לחדש מקורי

אבל אביב לא הבנתי למה לחתוך את הסופית ולשים חדשה, מה מונע שימוש בסופית הקיימת של הצינור?

in the face

with a chair

פורסם

יש ללחוץ את הסופית ע"י מכשיר יעודי, זה המכשיר, ויש גם יותר משוכללים שנלחצים ע"י אוויר.

אגב, יש מצב שיש לי את הצינור שלך. תעלה תמונה.

דוד.

תמונה 019.jpg

תמונה 020.jpg

פורסם

תומר הסיבה היא שכלל החלקים במעורבים בלחיצה המאסיבית (ניפל פנימי, צינור גומי והגליל החיצוני) מבטיחים סגירה הרמטית פעם אחת בלבד. במידה מסויימת הם נמעכים אחד כלפי השני באופן שלא יאפשר שימוש חוזר בהם.

העיוות בניפל הפנימי כתוצאה מהלחיצה עשוי לגרום לדליפות (הלחץ שם דיי גבוה) ולכן מחליפים אותו.

בפעם הבאה שאני אצטרף להחליף כזה אני אגש לבית מלאכה בכדי שירתכו אותו בטיג ולא ילחימו אותו בהלחמת אלומניום מסכנה.

פורסם

"תומר הסיבה היא שכלל החלקים במעורבים בלחיצה המאסיבית (ניפל פנימי, צינור גומי והגליל החיצוני) מבטיחים סגירה הרמטית פעם אחת בלבד. במידה מסויימת הם נמעכים אחד כלפי השני באופן שלא יאפשר שימוש חוזר בהם".

לא מדוייק.

היעוד של המכשיר בתמונה שהעלתי הוא, להיכנס איתו כמעט לכל מקום בתא המנוע ולהדק צינור דולף .

לא אחת נמצאתי אצל חשמלאי/ מזגניסט שהידק צינור בלי לפרק אותו, הכניס חנקן בלחץ לבדיקה והצינור לא דלף.

לאחר מכן עשה ווקום ומילא גז. המכשיר היותר משוכלל תוצרת יפן מסורבל ולא ניתן לחזק צנרת בתא המנוע.

תומר, לא נפתחת שום תמונה בה"הפ. (אגב, גם אני לא מצליח לשלוח תמונות בה"פ). :-P

דוד.

פורסם

דוד אני לא מדבר על מצב שצריך להתפשר ולהדק צינור מבלי לפרקו. במקרה כזה אפשר לנסות. הצלחת טוב, לא לא.

כאשר הצינור מפורק ומבצעים החלפה של מקטע הגומי מחליפים את הניפלים הפנימיים. זאת כדי לעמוד במדדי איכות שנקבעו מסיבות ראויות.

אתה בא ואומר- לא פעם החליפו צינור מבלי להחליף את הניפל ולאחר זאת בדקו ולא הייתה דליפה. בסדר, אין ויכוח. אך לא תוכל לקבוע כמה העבודה איכותית ולכמה זמן הסיפור יחזיק מעמד.

אם רוצים לקבל החלטה מושכלת צריך לבדוק כמה מתכווץ הניפל לאחר לחיצה ובהתאם לכך לקבוע האם ניתן לעשות שימוש חוזר בו. בהתאם לכך שכולם ממליצים להחליף וכך עושים, כנראה שיש סיבה.

אם אתה רוצה הסבר מקצועי שמבוסס גם על נסיון ולא רק תיאוריה, נסה לדבר עם אלי מטכנו צינור. אני בטוח שהוא ידע להסביר לך. אני יודע שגם הם חותכים ומלחימים.

פורסם

לפעמים אפשר פשוט לחזק ולא חייבים להחליף. לי גם הייתה נזילה כזאת וחיזקו לי והיא נפתרה תברר עם מזגניסט נורמאלי (לי עשו את זה במוסך מורשה)

פורסם

בדרך כלל חותחים את הניפל הישן .ואז מלחימים אליו קצה עם שינים שנכנס אל צינור הגומי החדש .אם הניפל הוא סטנטרטי עז שמים חדש ...ניניו

• תוכן חדש...