Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הדברים, סבירות גבוהה באמת לשעון חום מציג טמפ' גבוהה מהקיים. אם למוסך יש סורק תקלות אימות החשד יהיה קל ביותר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי היסתתיגות מההנחה שלך, כי אם שעון החום היה מזייף, הוא היה מציג טמפרטורה גבוהה כל הזמן.

אצלי בשיוט רגוע וגם בנסיעה בתוך העיר מחוג החום עומד על 1/2, כמו שהיה תמיד.

פורסם

היום הרכב חזר מטיפול קטן (5000 ש"ח).

בטיפול הוחלף רדיאטור ונוזל קירור.

אין שום שינוי לטובה.

פורסם

אני מבין שהשלב הבא הוא החלפת טרמוסטט.

רק מה, הטרמוסטט אצלי יחסית חדש (בן שנה ומשהו), הוא די יקר - כ 600 ש"ח למקורי + נשפכים כמה ליטרים של נוזל קירור בהחלפה.

לגבי הצעה של דניאל - לחבר סורק תקלות על מנת לבדוק טמפרטורה אמיתית של המנוע - בעייתי גם כן.

האוטו מתחמם רק אחרי נסיעה של 5-10 דקות במצערת מלאה, כלומר בעליה ארוכה, כמו עליה לירושלים או עליה מהמחסום לכיוון אריאל.

ברור לי לגמרי שאף מוסך מאיזור המרכז לא יעשה איתי את הנסיעות האלו.

מה, לדעתכם, כדאי לעשות ?

פורסם

איזה עוד פעולות ברכב בוצעו טרם זוהתה התקלה? ברכבי דיזל שינוי בעבודת המנוע יכול לגרום להתחממות בעליות ממושכות.

פורסם

לא נעשה כלום, חוץ מהחלפת לוח שעונים.

אבל, אני כמעט בטוח, שהבעיה לא בלוח שעונים, כי בנסיעה הראשונה לירושלים עם הלוח ה"חדש" חום המנוע היה תקין.

הבעייה הופיעה כשבועיים (2000 ק"מ) לאחר החלפת הלוח. הלוח הוא של רכב זהה.

פורסם

אם הוחלף רדיאטור וטרמוסטט ואתה משוכנע שאין בעיה עם לוח השעונים אז צריך לבצע בדיקת מרססים וכוון למשאבת ההזרקה.

פורסם

אני לא משוכנע שאין בעייה בלוח שעונים, אבל מירב הסוכויים שאין.

החלפת הרדיאטור הייתה מיותרת, הרדיאטור שירד מהרכב היה נקי למידי, וללא סתימות.

פעם אחרונה שנגעו במשאבת הזרקה הייתה לפני 50000 ק"מ (טיימינג + שיפוץ משאבת הזרקה )

מאז אין שינו בהתנהגות המנוע, אין שינוי בסחיבה, אין שינוי בצריכת דלק ובכמות העשן השחור.

איך המשאבה יכולה לצאת מכיוון סתם כך ולא תיהיה השפעה על התנהגות הרכב ?

אני מנסה לארגן עכשיו לוח שעונים חליפי.

האמת, כן היה שינוי מסויים אחרי החלפת הרדיאטור - תפוקת המזגן ירדה משמעותית:roll:

פורסם

ועוד שאלה על הדרך -

האם, כשהרכב עומד מונע במקום, אמורה להיות זרימת מיים בצינורית העליונה, שנכנסת למיכל העיבוי ?

פורסם

זה אני, רק שהבעייה במקדם הייתה לפני חצי שנה או יותר, ומישהוא הקפיץ את השירשור היישן שלי.

כרגע אין בעיות עם קידום ההזרקה.

פורסם

קראתי עכשיו שירשור של מישהוא עם קיאה פרגיו שהייתה לו בעייה דומה לשלי.

אצלו הבעייה הייתה במאוורר עם מצמד ויסקוזי, שהחילק ולא סיפק הצמדה מלאה. אחרי שהוא ביטל את המצמד וחיבר את המאוורר באופן קשיח, נפתרה הבעייה.

שאלתי היא האם יתכן, שמאוור חשמלי מאבד את המהירות שלו ?

אצלי רואים שהמאוורר מסתובב, אבל אולי הוא אמור להיסתובב מהר יותר ?

עוד חיזוק לכיוון זה - המזגן לא מקרר טוב בעמידה (בקנגו יש רק מאוורר אחד, משותף למזגן ולמערכת קירור מנוע)

או שמאוור חשמלי יכול להיות רק תקין או מת ואין מצבים בעמצא ?

תודה למגיבים.

• תוכן חדש...