Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז מן הסתם אני חושב ששימומש ומשחקים בגיר גומרים לשחיקה ודפיקה שלו.

מה אתם אומרים?

פירוט קצר לגבי אופן השימוש שלי: (עשיתי את זה רק פעם או פעמיים)

קודם כל שימוש בטיפטרוניק במאזדה 3 בעליות למשל, במקום שהמחשב של האוטו יעביר הילוכים לבד , אז אני מעביר בעצמי , ומושך עוד קצת את ההילוך עם הטיפטרוניק כדי לקבל תנופה בעלייה קשה.

הדבר השני הוא הורדת הילוך בירידה קשה- למשל אני נוסע על DRIVE והמחשב של האוטו הגיע כבר להילוך רביעי. אני לקראת רמזור וצריך להאט , אז אני מוריד הילוך אחד , והבלימה מורגשת מיד + שימוש בברקס.

עכשיו השאלה שלי היא: האם כל המשחקים האלה של השימוש בטיפטרוניק מזיקים לגיר?

היה לי וויכוח קטן עם אבא שלי שהוא אמר לי שלא כדאי בכלל להוריד הילוך אחד בירידה קשה, ועדיף להשתמש בבקרס - מקסימום החלפת רפידות וצלחות היא יותר זולה משיפוץ גיר ( כמה עשרות אלפים לפחות) והבנתי שאבא שלי צודק.

הטיפטרוניק הזה מן הסתם נועד לשליטה ידנית על ההילוכים.

רציתי לדעת, מהי דעכתם לגבי העניין של הגיר? להשתמש רק בעליות קשות? בנסיעה רגילה ובירידה להשתמש רק ב DRIVE ? לא לשחק איתו יותר מדי?

תודה.

פורסם

אתה יכול להסביר את עצמך? אפילו אם יש את האופציה , אז אני חושב שיש גם אופציה לנזק. אתה לא חושב?

ולגבי החיפוש לא מצאתי את מה שרציתי אלא רק דברים דומים.

פורסם

קודם כל אם לא היה תועלת לא היו מכניסים את האופציה בגיר לתפעול ידני,למה למהנדסים להתאמץ ולתכנן גיר מתוחכם יותר שיש בו אפשרות לתפעול ידני של ההילוכים.

אם תיסע בהילוך ראשון במנתק הצתה כל הזמן יש סיכוי לנזק אבל רוב הסיכויים לא בגיר אלא במנוע עצמו.

גיר טיפוטרוניק של המזדה לא מאפשר להוריד הילוך להילוך נמוך מידי בכדי לא לגרום נזק למנוע ולגיר עצמו,בדוק את זה,סע ברכב בכביש בין עירוני והעבר לידני ותנסה להוריד הילוכים,אתה תראה שבמהירות גבוה אתה לא תוכל להוריד להילוך נמוך מ-2 בדרך כלל,ולפעמים לא נמוך מ-3 כמובן תלוי במהירות נסיעה שלך.

דבר שלישי שימוש בהילוכים והורדה להילוך נמוך מומלצים מאוד בירידה תלולה בכדי לשלוט על מהירות הרכב,ולשמור על הבלמים,אם תרד את הירידות של ירושלים על ברקסים בלבד יש לך סיכוי טוב מאוד להישאר בלעדיהם בסופו של דבר בגלל התחממות יתר של האחרונים ואיבוד יעילות בלימה לחלוטין.

לסיכום תמיד עדיף לבלום עם המנוע ולהשתמש בבלמים כמה שפחות,כמו שאמרתי במיוחד בירידות תלולות,כמובן שכל הדברים צריך לעשות בטעם ולהשתדל לא להוריד להילוך 2 ב-140 כי זה בטח לא יעשה דברים טובים למנוע.

פורסם

תשמע על מהיריות גבוהות אני יודע שלא צריך להוריד כי אין טעם בכלל.

בכל מקרה במישור גם אין טעם להשתמש בטיפטרוניק אני גם בכלל לא עושה את זה.

פורסם

התחלת מזה:

טוב אז מן הסתם אני חושב ששימומש ומשחקים בגיר גומרים לשחיקה ודפיקה שלו.

מה אתם אומרים?

אז אתה צודק. אתה רוצה אמינות? - שים DRIVE וסע. אתה רוצה משחקים? - תשחק.

המהלך השלישי בגיר הזה הוא עדין במיוחד.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...