Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאור עליית מחיר הדלק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שינוי תרבותי יביא פתרון לכיס, לבריאות, לנפש ולעולם.

זה רק ענין של זמן - אופניים יהיו תחליף לרוב הנסיעות העירוניות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז אמיר שליט, מה שבעצם אתה אומר זה שאין מה לעשות, לפי איך שאתה מציג את זה עם העובדות כל עם ישראל יכול פשוט לשבת ולהתלונן באוויר כמה הדלק יקר ובפועל אין מה לעשות?

מה יהיה אם מחר המדינה תחליט שהדלק יעלה 10 שקל לליטר? אני מאמין שיש גבול מחיר שמישהו יושב שם בממשלה ואומר שהמחיר לא יעבור סכום ספציפי לפי ליטר, אבל מה עם הגבול הזה עומד על 10+ שקל? נשב נשתוק ונשלם?

שביתה? - לא טוב כי בסוף האיזון יחזור לעצמו.

שביתה לטווח ארוך? - גם לא טוב כי זה יבוא על חשבון משהו אחר.

אני לא ראיתי או שמעתי רכב חשמלי אחד בישראל ונניח ויש, לא ראיתי עמדות "תדלוק" חשמליות ואני בספק אם בכלל קיים אחד כזה בארץ, ביום שיבואו רכבים חשמליים נטו לארץ אז יהיה על מה לדבר, בנתיים,

השאלה המתבקשת למצב הנוכחי:

מה הפתרון?

אוהד.

**בקשר לזה לרעיון האופניים, זה ממש לא ריאלי ובטח שלא כאן בחיפה, אני רוצה לראות מישהו שעולה חצי עליה בחיפה רק עם אופניים עם סלים של סופר ועם הילד הקטן בדרך לביה"ס - לא ריאלי לחלוטין.

אני מניח שהבאת את הרעיון הזה מחו"ל כי שם זה תופס, אז בשביל שזה יעבוד צריך להביא את כל מה שמסביב (לדוגמא העלאת שכר מינימום) ולא רק את הרעיון:"אופניים" ולהגיד הנה עכשיו תסעו בזה כי זה חינם.

פורסם

מחירי הדלק עלו מכיוון שהדולר צנח.

לדעתי, אין פתרון באופק, ז"א שצריך להתרגל למצב החדש.

הפתרון צריך להיות גלובלי, ז"א שהעולם צריך להתאחד נגד ספקי הנפט.

עד אז, תשתדלו לתדלק כמה שפחות.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

מי שבונה על תדלוק חשמלי זול, רק משלה את עצמו.

כבר דובר על זה שבשלב מסויים האוצר ידרוש חיוב מיוחד לחשמל הנצרך בעמדות טעינה.

הכל ענין של כמה אנשים נתפסו כבר ל"טרנד" החדש.

זוכרים שפעם כמעט לא היה רכב פרטי דיזל והסולר היה זול. אחרי שנהיו מספיק מכוניות פרטיות על סולר - הסולר עולה כמו בנזין ולפעמים אפילו יותר.

ענין הגז לרכב לא תפס מספיק ולכן לא הגיע למדרגה ששווה לאוצר להטיל מיסוי מיוחד על זה.

בדיוק כך יהיה עם רכב חשמלי למינהו.

ולכל אלה שחושבים שיהיה פתרון:

אי שם בשנות ה-70 כאשר מחירי הדלק המריאו שחקים והיה אפילו חשש מדומה של פגיעה ברזרבות המדינה, הונהג יום שבתון לכל רכב. מדובר היה ביום שבתון על פי חוק ועל כל חלון רכב הודבקה מדבקה (כמו של הטסטים/תו עירוני) ובה צויין בגדול היום השבועי שבו אסור לרכב לנוע. (דתיים בחרו ביום שבת והם אלה שלמעשה כמעט לא חשו במגבלה).

בתקופה ההיא לא היה בכל בית 2-3 כלי רכב ופתאום כולם ידעו לנסוע לעבודה פעם עם חבר א', פעם עם חבר ב' וגם עם תח"צ.

כך שלחשוב ש-10 שקלים זה משהו דמיוני, או שגזירות ממשלתיות כאלה ואחרות הן מנותקות מציאות, פירושו לטמון את הראש בחול ולחשוב שיהיה בסדר.

יהיה בסדר רק אם עוד ועוד מדינות יתחילו למצוא נפט ולשווקו.

אם האוצר צריך X מליארדים לתקציב המדינה, הוא ימצא כל דרך להגיע לתקציב הזה, בין שזה יהיה במחיר הדלק, בין שזה יהיה במע"מ, בין שזה יהיה בנטל המס האישי, בין שזה יהיה בקיצוץ ערך נקודת זכות ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה.

לא נכון לחשוב שאין מה לעשות ושאנחנו מובלים כעדר אחר גזירות, אבל פתרונות צריכים להיות ראליים, יצירתיים, חדשניים ולא רק התקוממותיים.

אם כל העולם יחליט לצמצם דרסטית שימוש בדלקים - או אז מפיקות הנפט יחושו במכה ניצחת ומחיר הנפט ירד פלאים.

מצד שני אולי הדרך להציל את העולם היא לא לחכות עוד 30-40 שנה ולראות איך קרחונים נמסים ויבשות נעלמות מהצפה. אולי המכה באה על העולם דרך הכיס עכשיו, ומה שלא השכילו לעשות למען איכות הסביבה, יעשה כפועל יוצא בגלל המכה בכיס.

.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אין טעם להמשיך לשבת על הגדר ולצפות במעללי הממשלה. על כמה דברים אתם אומרים לעצמכם שזה מעצבן, אבל אין לי כח לעשות משהו בנידון...? עצוב, אבל זו המציאות שלנו. פעם ידעו לעשות חרם צרכנים כאשר העלו את מחיר הלחם, היום אנו שותקים, מקבלים את הגזירה כמו ילד קטן שנענש.

אתם שוכחים דבר אחד- הממשלה שם בגללנו! אנחנו בחרנו בה, והם צריכים לעשות את מה שאנחנו רוצים, ותפסיקו לשבת ולקבל את זה!!!

אז נכון שמחירי הדלק עלו בכל העולם, אבל אין סיבה שאת הקופון העצום של הממשלה הם יעשו ממיסים על הדלק! לא מספיק המיסוי הלא נורמאלי על רכבים, הביס במשכורות, ובגדול האויר שאנחנו נושמים (לא שהם עושים משהו בשביל לנקות אותו, אבל זה עולה לנו..). מחירי הדיזל פשוט לא נורמאליים, גם מחיר הגז מתחיל לעלות, ואין שום אלטרנטיבה! בעסקים זה נקרא מונופול, כי אין מתחרים, הם יכולים לגבות ככל העולה על רוחם ואנחנו צריכים להתכופף ולאכול את זה...

אז די, כל מהלך גדול התחיל מתישהו בצעד הראשון והקטן. אם לא נצא לרחובות, מבחינת הממשלה זה אומר שאנחנו מוכנים להמשיך לאכול את הח** הזה בכיף ובחיוך.

השאלה היא כמה עמוד שדרה יש לכם?

אני בפנים.

אייל

נ.ב

בשבוע חרם קחו בחשבון נסיעות משותפות. זה חוסך המווווווווווווווון...

פורסם

אפשר לשכוח מזה למה? כי הישראלי הוא הפראייר הכי גדול בעולם.

מתי שמעתם על איזושהי התארגנות פה בארץ שבאמת שינתה משהו.

הכי הרבה זה הריצו שמועות הקימו איזה משהו מישהו גזר מזה קופון פרטי והכל נעלם כאילו לא היה.

הישראלים מוכנים לסבול ממשלה מושחטת שכל עיסוקה זה למלות כיסים של עצמם.

הישראלים מוכנים לספוג עליות מחירים בעשרות אחוזים על מזון.

לשלם פי 3 על רכב חדש.

לתת לחברות מונופוליסטיות לשלוט במשק שלנו.כמעט כל המשק שלנו הוא מונופול אחד גדול (פשוט חלק מאוגדים לקרטל).

לקבל את העובדה ששכר המינימום הוא פחות מ 4K ש"ח העיקר שיש פנסיה לכל עובד בזכות הסתדרות שזה הבלוף הכי גדול במדינה כי עובד בשכר מינימום גם אם 200 שנה יפריש לפנסיה לא יזדקן בכבוד.

לסבול את שירותי המדינה (משטרה רפואה ומשרדים שונים) המחפירים שיש פה ולא לעשות כלום אני מאמין שאם בצרפת המדינה היתה נותנן כזה שירות מזמן היו מעלים באש שם את כל בתי החולים ותחנות המשטרה.

מחירי הדלק עולים, ולפחות 2.5 שקל מזה הולך לממשלה (מע"מ והבלו).

והאם מישהו יעשה אם זה משהו לא. ואתם יודעים למה ? כי הישראלי נמצא באותו הרגע בשוק ורב עם מוכר המלפפון על 10 אגורות , ואחרי שיצליח להוריד את מחיר קילו המלפפונים ב 10 אגורות (וזאת אחרי קרב דמים קשה עם המוכר) ילך הישראלי לדרכו/ביתו אם חזה נפוח ועם תחושת גאווה שהישראלי הוא בכלל לא פראייר.

קצת ארוך אבל זה האמת למה שום דבר אף פעם לא קורה בארץ.

פורסם
כל ההשוואות של באנגליה זה ככה ובטיזימשהו זה ככה זה לא רלוונטי.

א. אנחנו גרים כאן, לא גרים שם אז לא בדיוק "חצי נחמה" שאם הם ככה אז יאללה גם אנחנו.

ב. אל תשכחו שבכל מדינה המשכורת וערך הכסף הוא אחר לגמרי, אני בטוח שאם באנגליה ליטר דלק הוא כמעט 8 שקל, אז המשכורות שלהם גם בהתאם וגם שאר הדברים.

מה שהולך כאן בארץ זה שהמשכורות נשארות אותו דבר, השכר לשעה נשאר אותו דבר, אבל תנאי המחייה עולים לדוגמא הדלק.

בכל מקרה, אם זה יתפוס, אני בעד אפילו שבועיים לעשות שביתת דלק ומצידי לצאת לרחובות ולסגור כבישים.

אוהד.

מה לא רלוונטי?

אנחנו מגדלים דלק על עצים?

כולם קונים דלק מאותו מקור.

אם בכל העולם עולה אז גם פה עולה.

בגלל שבארץ יש פיקוח על המחיר,בארץ עולה פחות מבשאר העולם.

רוצה פיתרון?

שיחייבו חברות ליסינג לתת רק רכבים חשמליים,בחניון של כל חברה יהיה חיבור לחשמל ול 70% מהמדינה לא תהייה בעיה עם עליית מחירי הדלק.

מכוניות כמו ה GWIZ מחברים לשקע חשמל רגיל.

לא צריך תחנות טעינה מיוחדות.

אייל

פורסם

זה כבר נהיה מגעיל.

100 שקל 12 ליטר, אני זוכר הייתי מתדלק 15 ליטר לפני שנה...

הדלק נהיה פשוט גועל נפש!

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אני חושב כמוהו, הרי מחירי הדלק עולים בהתאם לביקוש אם אתה מתדלק לפני זה בגלונים תסחוב שבוע ואז שוב תרוץ לתדלק וכמוך עוד מאות הרי הכמות החודשית של הצריכה פה לא תשתנה אז אנחנו בבעיה

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

סתם כך להאיר את עניכם, מחירי הדלק תמיד יעלו וסיבה למה תמיד תימצא, עד לפני חצי שנה תלו את עלית מחירי הדלק בדולר המתיקר אבל כשהוא התחיל לרדת לא ראיתי ירידה יחסית במחיר והנה עכשיו קראתי בעיתון שהסיבה להתיקרות היא משום שהארצות השולטות בנפט הם עוינות לישראל וארה"ב והנפט הוא הקלף היחיד שיש להם עלינו

בקיצור, חפירות חפירות,הישראלים לא יודעים להפגין, שבחו"ל הנס קפה התייקר אז אף אחד לא שתה נס קפה והמחירים ירדו פה תגיד לישראלי אל תשתה נס חודש, "עזוב אותי כולם חארות" זה מה שהוא יגיד לך

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

נראה לי שקצת הלכתם לאיבוד - ה'ממשלה' כמו שאתם קוראים לה, או המדינה אם ננסה לדייק יותר - לא מעלה את המס על הדלק ולא מחליטה על העלאת מחירי הדלק, המס נשאר סכום קבוע ואם אני לא טועה סכום זה לא השתנה כבר כמה שנים טובות, מחירי הדלק עולים בשאר העולם והדרך היחידה לעצור את זה תהיה להפסיק להשתמש בדלק או לפחות להוריד את הצריכה בעשרות אחוזים (היצע וביקוש - מכירים?).

המדינה חייבת שיהיו לה הכנסות כדי לתפקד, רוב ההכנסות מגיעות ממסים שלובשים צורות שונות ואחד מהם הוא הבלו.

אין טעם להתמרד כנגד הממשלה בעניין הזה, הם לא יכולים לשנות דבר.

זה כבר נהיה מגעיל.

100 שקל 12 ליטר, אני זוכר הייתי מתדלק 15 ליטר לפני שנה...

הדלק נהיה פשוט גועל נפש!

וואללה, אתמול מילאתי סולר אחרי כמה חודשים שלא הייתי צריך - שילמתי 50 ש"ח וקיבלתי בקושי 6.5 ליטר.

זה היה התמריץ שהייתי צריך כדי לרוץ הביתה ולהכין ביו-דיזל לשבוע הבא.

בריאות לכולם!

פורסם
רוצה פיתרון?

שיחייבו חברות ליסינג לתת רק רכבים חשמליים,בחניון של כל חברה יהיה חיבור לחשמל ול 70% מהמדינה לא תהייה בעיה עם עליית מחירי הדלק.

מכוניות כמו ה GWIZ מחברים לשקע חשמל רגיל.

לא צריך תחנות טעינה מיוחדות.

אתה יודע מה הבעיה?

כיום יש מכונית חשמלית בארץ אבל היא עולה כ-120 אלף שקל בעוד שמכונית דוגמת מאזדה 3 עולה 110 אלף אוט יונדאי גטס שעולה אפילו פחות. תוסיף לזה הנחות של היבואן ותקבל מחיר ממש זול. אז מי רוצה מכונית יקרה אבל נקיה?

נכון שעכשיו יש שמועות שהליסינג רוצה לבצע הגבלות מסוימות (מעניין אם זה ישאר בגדר שמועות או ממש יבוצע), אבל אף אחד לא ישלם כל כך הרבה על מכונית חשמלית.

דבר שכן אפשר לעשות הוא שחברות הליסינג יציעו מכוניות קטנות וחסכוניות במיוחד.

פורסם

זה בדיוק העניין- ההתמכרות שלנו.. ואנחנו לא מוכנים לזוז מילימטר מ"איזור הנוחות" שלנו כדי לשנות משהו.

עם ראש ממשלה מאפיונר שעושה מה שבא לו, מצפצף על כווולם, ואף אחד לא דורש ממנו להתפטר- זו דוגמא מצויינת לסימפטום שנמצא לפנינו.

אל תחשבו אל סיבות בשבילם, אני קורא את הט'רד ולא מאמין שאתם בעצמכם מנסים לתרץ את העליה! אנחנו צריכים לדרוש שינוי! אם אין להם פיתרון לדלק, הלחץ שנפעיל עליהם יזיז אותם לכיוון אלטרנתיבות, אבל משהו יקרה!!!

ומה עם מונופול החשמל??? אתם קולטים שפיתוח מסויים בלוחות סולריים הוא ישראלי, ואתה יכול לרפד את הגג שלך בכאלו, ולתחזק את הבית! ויותר מזה, יהיה לך עודף שתוכל למכור למדינה (ביוקר, כי החשמל מסובסד) וגם להטעין את הרכב!

אבל כאשר אנחנו פשוט יושבים וסופגים ומאפיה רק תגדל והכיס שלהם יתפח!

ראש הממשלה והשרים לא משלמים דלק- אנחנו משלמים בשבילם.

חייבים להתאגד! ומי שלא קולט את זה מראה רק ששטיפת המוח עבדה.. עייפו אותנו עד כדי כך.

ושוב, הכח הוא בידיים שלנו בלבד! מדינה דמוקרטית, לא? הם צריכים להגיד תודה שאנחנו לא זורקים אותם, אבל מצד שני, אנחנו עד כדי כך עייפים שאנחנו שוכחים לבקש שיתפטרו!!!!!! והארבעה או חמישה אנשים שכן מבקשים לא חזקים מספיק..

אייל

• תוכן חדש...