Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אסבך אתכם בסיפורים, ואני ייגש [בעברית: ואגש] ישר לעניין.

לגבי האוטו:

מי שמכיר אותי, יודע שזאת הB4 השנייה שלנו, הקודמת הייתה סדאן והנוכחית סטיישן.

אז רציתי לצאת לבדוק מה יש בתכולתה, והאם הסטיישן משנה את התמונה.

לאחר שביקרתי בנחשורינג, ונהניתי פחות מאשר בערד (עם הB4 הקודמת), החלטתי לחזור למנחת הדרומי עם הסטיישנית.

אני חייב לציין שהB4 נשארה מכונית מדהימה, עם אחיזה מטורפת והגה מעולה. והסטיישן מפריע רק במעט עם זווית גלגול קצת יותר גדולה מאחורה ועם קצת הרגשת מסורבלות. אבל עדיין המון המון כיף והרבה חיוכים.

דבר אחד מאוד הפריע לי, ופה אני מאוכזב קשות מסובארו.

בB4 הקודמת, התיבה האוטומטית נתנה חופש לכל דורש, ולא הייתה מעלה הילוך גם את הייתי נפגש על בסיס יומיומי עם המנתק. אך לא כך בB4 החדשה. משום מה, סובארו החליטו לסרס את המנוע סופית (שזה גם ככה סובל מתיבה מיושנת עם 4 היל' בלבד) ולבטל את החופש בטיפט' לחלוטין. כל אימת שהמחוג מעיז להתקרב לקו האדום, התיבה מעלה הילוך מבלי להסס ומשאירה אותי עם 2000 סל"ד בלבד. ממש לא מהנה, וממש לא עוזר לי להתקרב בכלל ליכולות של האוטו. נקודה שחורה וגדולה מאוד לסובארו.

לגבי המנחת:

לא תאמינו, אבל סופסוף יש אישור, המנחת הוא רשמי כביש ציבורי תקני!

הבדואים ברוב חוצפתם החליטו להקים מושבות בסמוך למנחת, ולהפוך את המנחת לכביש הגישה לחצר שלהם. כך שסבלתי שם במשך קצת פחות משעה מאוטובוס, משאית ועשרות רכבים פרטיים שנוסעים וחוזרים על המנחת. מאוד מסוכן ומאוד מאוד לא לעניין.

ומקרה מעצבן נוסף שקרה באותו יום. כשהגעתי לשם, היו על המנחת שני בחורים עם רכב מחברה שאני לא יפרסם את שמה, שעשו "קורס" שליטה מאולתר לרכב (עם קונוסים). בסגנון "מסלולים" עם בלימות והתחמקויות ממכשולים. הם התמקמו בתחילת המסלול של אוטו, ולכן נאלצתי להתספק בצד המצויר של אוטו בלבד. הבלגתי והתחלתי להתאמן.

לאחר 10 דק' הם החליטו לעבור למרכז המנחת, ולחסום לחלוטין את הגישה מצד לצד. כשבאתי לשאול מה פשר הדבר הם טענו שהם צריכים מרווח גדול, הצעתי להם להיות נחמדים ולעבוד לצד המזרחי של המנחת (ליד הכיכר) שגם שם יש מקום גדול מספיק. והם טענו שהאספלט שם לא מספיק טוב עבורם וביקשו ממני לא להפריע. אני העדפתי להימנע מעימותים (לא באופי שלי) עם אנשים שחושבים שהכביש שייך לאבא שלהם, ושהתחשבות בזולת מעניינת את ה*ין הקטן שלהם, אמרתי תודה רבה נסעתי להתאמן קצת על הכיכר ולאחר מכן נסעתי הביתה.

תמונות של האוטו במנחת אני יעלה לקראת סופשבוע.

עד אז, שיהיה שבוע טוב!

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אני גם יודע מה זה הגיר הזה, עצלן אבל לא נורא.

בכל אופן, הB4 לא רכב מירוץ, למה להיכנס לתחום האדום ולהרוס את המנוע? סובארו שומרת על המנוע שלה, בשביל זה בעצם המנתק.

פורסם

בכל אופן, הB4 לא רכב מירוץ, למה להיכנס לתחום האדום ולהרוס את המנוע? סובארו שומרת על המנוע שלה, בשביל זה בעצם המנתק.

אתה צודק. אבל לא לזה התכוונתי.

מה שרציתי לעשות הוא להגיע עד כמעט לקו האדום, ולעזוב טיפה את הדוושה, להיכנס לסיבוב ומיד ביציאה לחזור לגז, ככה הסל"ד לא נופל. הבעיה היא שהתיבה ישר מעלה הילוך, ועד שהיא מורידה אותו אני כבר אחרי הנקודה שאני אמור לחזור לגז. זה מבזבז זמן ולא כיף להתחיל להתעסק עם ההילוכים כששתי ידיים צריכות להיות על ההגה.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

חביבי - אם התחום האדום היה הורס את המנוע - אז מנתק ההצתה היה נמצא לפניו.

אגב - אם אתה רוצה לא להרוס את המנוע - אל תניע את האוטו, רכב זה לא פסל במוזיאון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

1. כיף לשמוע שנהנית

2. חבל לקרוא שסובארו החליטו שהתיבה תעביר הילוך ולא תיתן למנוע לפגוש במנתק, מצד שני זה מאוד מתקבל על הדעת לרכב שעיקר המכירות שלו הן בארה"ב

3. עניין כביש הגישה של הבדווים, אני לא שופט אנשים שגרים באוהל ומתים בגיל40-50. כשאני הייתי שם גם לי הפריעו המעברים התכופים והילדים [!!] שרכבו על אופניים והתקהלו מסביב עד שבסוף פשוט עפתי משם.

4. לגבי אותם חברה שהתאמנו - זו סיבה מצויינת למה לכאלה מקומות עדיף להגיע בקבוצה. כמו עם הבדווים - עניין הכמות קובע, תבוא עם עוד שניים-חמישה חברה עם מכוניות והמסלול שלכם. תבוא לבד, וכל שני ילדים עם הונדה יפריעו לך ותתקשה לשמור לעצמך מרווח ביטחון ראוי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

2. חבל לקרוא שסובארו החליטו שהתיבה תעביר הילוך ולא תיתן למנוע לפגוש במנתק, מצד שני זה מאוד מתקבל על הדעת לרכב שעיקר המכירות שלו הן בארה"ב למה אתה חושב כך? לא בדיוק הבנתי את הקשר.

רון.

אגב, לי הפריע, בכיול החדש של הגיר לעומת השנים הקודמות,העובדה שיש נקודת זמן שהרכב מגיע למעשה לקו האדום, באותו זמן שאתה מעביר ידנית את הגיר להילוך הבאה, מחשב הגיר גם הוא מעביר הילוך (כי הוא כיבכול נמצא בקו האדום) וכך נוצר מצב שהרכב מעביר למעשה 2 הילוכים בבת אחת.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

המנתק ניכנס לפעולה בדיוק ב7 אלף, ב7 מתחיל הפס האדום, המנוע לא ניכנס לשם.

המשפט השני שלך זה עוד משפט חכמולוגי של חברי הפורום, אם זה לא פסל במוזיאון לך תהרוס אותו, סע על 50 קבוע במשך חצי שעה על 5 אלף סל"ד, לזה התכוונת?

פורסם

לקחת את מה שאמרתי והקצנת - כל הכבוד.

זה לא "משפט פורום", אלא דעתי.

אני לא קונה רכב בשביל לשמור עליו, אלא כדי להנות ממנו, בדיוק כמו כל דבר אחר.

בשבילי להינות מרכב זה לא לנסוע 110 בכביש 6, אלא ללכת למקומות כמו ערד ולהשתעשע לי.

איפה אתה רואה שאני ממליץ על נסיעה קבועה ב5000 סל"ד ב50 קמ"ש?

אתה בתגובה הראשונה שלך כתבת:"למה להיכנס לתחום האדום ולהרוס את המנוע?"

וכאן אתה כותב שזה בלתי אפשרי בכלל כי המנתק נמצא לפני ה"תחום האדום"... אז מה אתה רוצה?:roll:

אגב אתה חושב שקצת "כיף" בערד הורס את הרכב? או יותר נכון - אתה חושב שבגלל השחיקה המוגברת - זה לא בסדר להינות קצת ממשהו שהשקעת בו הרבה כסף?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלייקס - אתה צודק ולא צודק באותה התגובה:

אני איתך בעניין הסל"ד גבוה, הדבר הזה איננו גורם לשום נזק במנוע ואם הוא נעשה נכון אז זו הדרך שבה המנוע מתנקה מהפיח שבתא השריפה.

אז היכן לדעתי אתה טועה? אני טוען שגם רכב שלא מניעים אותו יסבול מבלאי (קורוזיה, ייבוש אטמים וכו'), לכן גם מנוע שלא יותנע יהרס.

משמע - הספירה לאחור התחילה ברגע שהמנוע יצא מפס הייצור - לא ניתן למנוע את זה.

פורסם
לקחת את מה שאמרתי והקצנת - כל הכבוד.

זה לא "משפט פורום", אלא דעתי.

אני לא קונה רכב בשביל לשמור עליו, אלא כדי להנות ממנו, בדיוק כמו כל דבר אחר.

בשבילי להינות מרכב זה לא לנסוע 110 בכביש 6, אלא ללכת למקומות כמו ערד ולהשתעשע לי.

איפה אתה רואה שאני ממליץ על נסיעה קבועה ב5000 סל"ד ב50 קמ"ש?

אתה בתגובה הראשונה שלך כתבת:"למה להיכנס לתחום האדום ולהרוס את המנוע?"

וכאן אתה כותב שזה בלתי אפשרי בכלל כי המנתק נמצא לפני ה"תחום האדום"... אז מה אתה רוצה?:roll:

אגב אתה חושב שקצת "כיף" בערד הורס את הרכב? או יותר נכון - אתה חושב שבגלל השחיקה המוגברת - זה לא בסדר להינות קצת ממשהו שהשקעת בו הרבה כסף?

ניסית להוציא אותי טמבל ולא הצלחת, אמרתי את זה מכיוון שפותח הדיון אמר שחבל שהמנתק ניכנס לפעולה, סובארו עשתה ככה שהמנתק ניכנס לפעולה בכדי שהמנוע לא יכנס לתחום האדום וכן יהרוס אותו, זהו.

פורסם

פרסם, פרסם את שם החברה.

אני גם הייתי כותב למנכ"ל ולחברת הליסינג, רק בגלל ההתנגות שלהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דבר אחד מאוד הפריע לי, ופה אני מאוכזב קשות מסובארו.

בB4 הקודמת, התיבה האוטומטית נתנה חופש לכל דורש, ולא הייתה מעלה הילוך גם את הייתי נפגש על בסיס יומיומי עם המנתק. אך לא כך בB4 החדשה. משום מה, סובארו החליטו לסרס את המנוע סופית (שזה גם ככה סובל מתיבה מיושנת עם 4 היל' בלבד) ולבטל את החופש בטיפט' לחלוטין. כל אימת שהמחוג מעיז להתקרב לקו האדום, התיבה מעלה הילוך מבלי להסס ומשאירה אותי עם 2000 סל"ד בלבד. ממש לא מהנה, וממש לא עוזר לי להתקרב בכלל ליכולות של האוטו. נקודה שחורה וגדולה מאוד לסובארו.

ניסית להוציא אותי טמבל ולא הצלחת, אמרתי את זה מכיוון שפותח הדיון אמר שחבל שהמנתק ניכנס לפעולה, סובארו עשתה ככה שהמנתק ניכנס לפעולה בכדי שהמנוע לא יכנס לתחום האדום וכן יהרוס אותו, זהו.

:roll:2+3=5

dorki, (sorry no hebrew) i had the same thought in my head when i wrote that post, don't know why i didn't add a "*" to that sentence..

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יאיר, אני לא מבין מה התלונה שלך לגבי המנחת בערד (שים לב, מנחת לא מסלול), מדובר ברצועת אספלט פרוצה לכל דכפין.

"זכויות" השימוש שלך בה אינן עולות על אלו של הבדווים, יתרה על זאת. הם עושים בה שימוש של הגעה מנקודה A ל- B לרוב תוך נסיעה ישרה ואפילו לא מהר מדי (בכל זאת טנדר סובארו והיילקס...) בעוד אתה מזגזג לרוחבו במהירות גבוהה יותר, נו אז מי כאן הבעייתי?

מכאן גם נגזר השימוש של חבורת המתרגלים, מה לעשות חתיכת האספלט הדרומית ההיא משמשת גם כמקום אימונים לבתי הספר לנהיגה מתקדמת, גם למירוצי חובבים וכן לשימושם של מגזיני רכב. בהתנהגותם האנטיפטית יש בהחלט טעם נפגם אבל שוב, באין חוקים...

אני מודה שגם לי יותא להגיע ואפילו לעיתים די תכופות למנחת בערד במסגרת המגזין ומשתמשים במסלול המצוייר של און והמופע המוטורי, גם אנחנו נתקלים שם בתופעות דומות אבל זה מה יש.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...