Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירסאות המוקדמות היו מנועי בוקסר, במאוחרות T SPARK.

בוקסר 1.6 מפיק כ-102כ"ס ויש לו 8 שסתומים, 1.7 עם 16V זה כבר סיפור של כ-130כ"ס - הדגם האופטימלי לפי דעתי.

יש גם דגם TI עם מנוע 2 ליטר TS ו-150 סוסים.

מנוע TS בגירסאות המאוחרות יותר בנפח 1.6 זה 120 סוסים.

למעשה אלפא 145 ו-146 אותה מכוניות מבחינה טכנית, הן מבוססות על פיאט טיפו. לפי טעמי האישי, 146 בעלת צורה הרבה יותר אטרקטיבית. ה-145 היא הצ'בק 3 דלתות, כאשר ה-146 יש לה 5 דלתות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אוסיף ואומר שהרכב מאוד רגיש להזנחה, יש לבדוק טוב טוב את היסטוריית הטיפולים שלו, לבדוק באיזה נוזל קירור השתמשו.

לבדוק שכל האלקטרוניקה עובדת, כל המתגים עובדים, שום נורת אזהרה לא דולקת וכו'.

פורסם

ומה אם אמינות הרכב, החלקים של האוטו. זה שהשתמשו במים מינרלים ולא בנוזל קירור, זה בעיה. אבל אחרי הקניה כל אחד שהחפתלו מהאוטו שלו, יכניס אותו למוסך לעשות טיפול, כמה החלפות, תיקונים קטנים, זה המינימום לדעתי, כי האוטו לא יצאה מהחנות.

פורסם
אני אוסיף ואומר שהרכב מאוד רגיש להזנחה, יש לבדוק טוב טוב את היסטוריית הטיפולים שלו, לבדוק באיזה נוזל קירור השתמשו.

לבדוק שכל האלקטרוניקה עובדת, כל המתגים עובדים, שום נורת אזהרה לא דולקת וכו'.

מילים חשובות לכל מי שקונה רכב משומש, אבל נכון בצורה קריטית ומהותית למי שמחפש איטלקיה דוגמת ה145 \ 146 או ישנה יותר.

אלה רכבים שמערכת החשמל שלהם פריכה ורגישה, הם אמנם מגלים שרידות גבוהה יותר מאלפות ישנות יותר, אבל עדיין נחותות משמעותית מה147 ומהדגמים החדשים יותר.

לגבי מערכת הקירור - אסור לקבל בשום אופן הזנחה כזו. מיים מינרלים \ מיים קדושים \ מיים של הבאבא סאלי - לא תופס ולא תקין.

אך ורק נוזל קירור.

אגב- למה דווקא ה146? ה145 עולה עליה בכל פרמרטר כמעט, למעט אולי, ענין הבגאז' העדיף ב146.

רון.

-לי כבר אין אינטרס בענין.-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון,במה מתבטא ההבדל בין ה146 ל145?

תמיד חשבתי שזה אותו אוטו רק עם הבדל של חתיכת בגאז' מאחורה :-)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
רון,במה מתבטא ההבדל בין ה146 ל145?

תמיד חשבתי שזה אותו אוטו רק עם הבדל של חתיכת בגאז' מאחורה :-)

זה בדיוק הענין -

חתיכת הבגאז' הזו היא עוד משקל מאחורי הסרן האחורי.

ההשפעות על ההתנהגות מורגשות.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אחלה רכב , קפיצת מדרגה באיכות ובאמינות מה33.

ה146 הרבה יותר נפוצה מה145 .

הסיכוי למצוא אחת כזאת במצב הגון גבוה הרבה יותר מלמצוא 145 במצב הגון.

תקפיד מאוד על תיעוד של טיפולים , פראפלו ומערכת קירור מטופלת ,תבדוק את מערכת החשמל לפני הקנייה.

בעקרון זה אותו רכב , רק קיים השרך (בגאז') מאחורה.

כמו לנצ'יה דלתא II והדדרה , טיפו וטמפרה , בראבו ובראבה וכו'.

תחפש את שתיהם , מה שתמצא קודם שמור במצב טוב , תיקח!

לא משנה 145/146.

תהייה קטנה ,

איך אלפא 146 יותר כבדה מהדדרה שלי ב100 קילו ?

הדדרה יותר גדולה והרבה יותר מאובזרת..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
איך אלפא 146 יותר כבדה מהדדרה שלי ב100 קילו ?

הדדרה יותר גדולה והרבה יותר מאובזרת..

הנב קצת נתונים לפי CARFOLIO:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=9427

דדרה 1.6, משקל עצמי 1057ק"ג

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=35750

אלפא 145 עם מנוע 1.6 שוקלת 1140ק"ג.

אויזרים, הם לא אלה שמשפעים מאוד על המשקל. אני מניח, שאלפא 145 שוקלת יותר בגלל חיזוקים בגוף ובשאסי בעיקבות נורמות בטיחות יותר מחמירות כניראה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בגירסאות המוקדמות היו מנועי בוקסר, במאוחרות T SPARK.

בוקסר 1.6 מפיק כ-102כ"ס ויש לו 8 שסתומים, 1.7 עם 16V זה כבר סיפור של כ-130כ"ס - הדגם האופטימלי לפי דעתי.

יש גם דגם TI עם מנוע 2 ליטר TS ו-150 סוסים.

מנוע TS בגירסאות המאוחרות יותר בנפח 1.6 זה 120 סוסים.

למעשה אלפא 145 ו-146 אותה מכוניות מבחינה טכנית, הן מבוססות על פיאט טיפו. לפי טעמי האישי, 146 בעלת צורה הרבה יותר אטרקטיבית. ה-145 היא הצ'בק 3 דלתות, כאשר ה-146 יש לה 5 דלתות.

הרכבים הנ"ל שווקו בארץ (ואני לא הולך להתייחס למנועים שהיו בחו"ל, היות והם לא רלבנטיים לענייננו) עם מנועי 1.6, 1.7 ו-2.0 (גירסת QV ב-145, TI ב-146).

שני המנועים הראשונים הם מנועי בוקסר, ורק האחרון הוא TS. אומנם היו גם מנועי TS בנפחים אחרים, אך הם מעולם לא יובאו ארצה ולפיכך אינם רלבנטיים לשרשור זה!!!

ידוע לי על אקזמפלר בודד של 146 שהגיע ארצה ביבוא אישי עם מנוע 1.4, ואתמול אפילו ראיתי ביד 2 שהוא מוצע כרגע למכירה.

דגם ה-1.6 הוא דגם הכניסה, והוא מאובזר מעט ביחס לאחרים. בגירסאות החמות יותר אפשר למצוא ארבעה מעצורי דיסק, ABS, חישוקי סגסוגת מקוריים, ובגירסת ה-2.0 גם ריפודים מיוחדים מבפנים, חלון שמש בגג כסטנדרט, הגה קצר ועצבני (2.1 סיבובים מנעילה לנעילה) ובטח עוד כמה דברים שהמצות מאתמול הבריחו לי מהראש. שים לב שגירסאות ה-QV וה-TI לא הגיעו בהמוניהן ארצה, ואינני יודע כמה מהן שרדו את השנים (רבות הודות לנהג לא מספיק מיומן), כך שאם כבר תמצא אחת כזאת, הכן את עצמך נפשית לקבל את העובדה שכל קשר בינה לבין מחירון הינו מקרי בהחלט, במיוחד כאשר מדובר ברכב שמור ומלוקק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...