Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פעם הרנו =[

בתדירות גבוה יחסית נשרף הפיוז של האור בלוח שעונים. לפעמים זה קורה בהפרש של כמה ימים ולפעמים זה יכול להיות גם שבוע-שבועיים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

והאם זה משנה עם אני שם פיוז של 15 אמפר במקום שצריך להיות 10 אמפר? מדוע?

פורסם

יש משהו, שמקצר.

הפיוז הוא לא רק של תאורת לוח שעונים, הוא משותף לעוד צרכנים.

תבדוק, מה עוד לא עובד ברכב, כשהפיוז שרוף, למשל אחד הפנסים הקידמיים, או אורות בלימה, צופר וכו'.

אם זה דגם 5 דלתות, אני מהמר על צמה, שמובילה לדלת תא מטען.

פורסם

קודם כל - אל תשים פיוז עם אמפראז' יותר גבוה (פיוז אמור להשרף אם ישנה בעיה, ולמנוע קלקול של צרכן חשמל כלשהו, עליו הוא מגן).

בדוק (במידת האפשר) אם ישנו מגע רופף כלשהו מהחווט של הפיוז הסורר. במידה ולא ניתן לאבחן לבד - גש לחשמלאי רכב (אני בטוח שתקבל כאן במידת הצורך גם המלצות על בעלי מקצוע טובים).

alfa 156 2.5.

פורסם

Buki

אני יודע שהפיוז הוא לא רק של הלוח שעונים. (לפעמיים פנס אחורי אחד לא עובד לפעמיים משהו אחר לא עובד) לצורך העניין ציינתי רק את לוח השעונים.

אכן זה רכב 5 דלתות. איך אני מגיע לצמה שאתה מדבר עליה?

פורסם

אם מדובר בקצר של פעם בשלושה ימים, אז כנראה שבדיקה עם רב מודד לא תגלה לך קצר, כי כרגע אין קצר, אלא אם כן יש לך מזל ובטלטול של צמות רלוונטיות תצליח להעיר את הקצר משנתו.

יתכן גם שלא מדובר בקצר אלא בעומס יתר על המעגל עקב התקנה מקומית כלשהי. אם שמת נתיך 15 אמפר וגם הוא נשרף, אז כנראה שלא מדובר בעומס יתר, אבל אם לא עשית את הטעות הפטאלית של הרכבת נתיך גדול מהמומלץ ע"י היצרן, אז שווה לחבר בטור לנתיך מד-זרם מתאים ולבדוק את צריכת הזרם כשכל הצרכנים פועלים.

במקרים קיצוניים של קושי באיתור תקלה, אפשר להגיע אל נקודת הפיצול שבה הזנת הזרם מהנתיך מתפצלת לענפים שונים, לנתק את ההזנה לנקודה ולחבר במקומה הזנה מחוט חיצוני שבו אתה יודע שאין קצר, להרכיב אחרי הפיצול נתיכים נפרדים לענפים השונים, וכך למקד את איתור התקלה.

נסה גם לעשות בדיקה חזותית של הצמות הרלוונטיות. לפעמים אפשר פשוט לראות את גורם הקצר, חיכוך של צמת חשמל בחלק מתכתי וכדומה.

• תוכן חדש...