Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

לפי כמה ימים קבלתי את הגולף TSI החדשה כפי שספרתי לכם כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=200582

הנסיעה בה באמת מעולה, הרכב מרגיש חזק מאוד, ומהיר בכל שלב.

בכל פעם שאני לוחץ על דוושת הגז, כאשר הרכב במצב של עמידה או על מהירות כמעט אפסית, אני שומע צליל נהדר של שריקה שמתמשכת ככל שעולה הסל"ד עד להחלפת ההילוך (בעיקר במהירויות הנמוכות ובהאצות הביניים).

השאלה שלי היא האם הצליל הייחודי הזה שייך לפעולת הטורבו או לסופרצ'ארג'ר, אשמח לדעת מה בדיוק גורם לצליל הזה ואילו דברים מתרחשים באותם רגעים. האם לכל רכב עם מנוע טורבו יש את השריקה הזאתי?

תודה, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

ברכב שלך יש גם מגדש טורבו וגם מגדש מכני. כאשר המגדש המכני פועל בעיקר במהירויות נמוכות והטורבו במהירויות גבוהות יותר.

נקווה שחברי פורום מנוסים יותר יענו לך בקשר לצליל.

אגב אני סובל כרגע ממקרה של קנאת מוות :twisted:

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

צליל שריקה שמתחיל מסל"ד נמוך ונמשך לכל אורך ההאצה הוא של מגדש העל, שפועל החל מטורים מאוד נמוכים. את מגדש הטורבו כנראה תשמע רק בסל"ד גבוה יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה לכם.

נ.ב - הסופרצ'ארג'ר אם ככה נכנס רק בתחום של 1500 סל"ד ומעלה? פשוט הבנתי שהמגדש על עושה את עבודתו עד 1500 סל"ד, ז"א פעולתם לא מקבילה או חופפת אלא הראשון (מגדש העל) מתחיל ומסיים ואז השני (סופרצ'ארג'ר) נכנס לפעולה?

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הי, התבלבלת.

סופרצ'ארג'ר=מגדש על (מגדש מכני).

הוא מופעל על ידי המנוע ולכן פועל כל הזמן.

מה שנכנס לפעולה מאוחר יותר הוא מגדש הטורבו, המופעל על ידי גזי הפליטה.

בברכה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...