Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע"פ חוקי הפיזיקה גם אם ההנעה היא קדמית יש את הכח הצנטרופוגלי שמושך את האוטו לכוון ההפוך אליו אתה רוצה לפנות (מבוסס על כח ההתמדה) ולכן יש סיכוי יפה מאוד שהבגז שלך יפגוש את המדרכה.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
לחיצה על דוושת הבלם בסיבוב (או גם בקו ישר לא משנה איפה ומתי) גורמת להעברת משקל קדימה - כתוצאה מכך החלק האחורי מתרומם למעלה ואז נוצר מצב של זנב שיוצא לטייל. התגובה של העברת משקל ע"י בלימה הייתה ברורה לי, אך ההסבר שלך עזר לי להבין את הטעות שלי בהגדרה למצב הזה. תודה על התיקון.

 

דבר נוסף - אני ממש לא מסכים איתך במשפט : "כמה שתתחזק את הרכב שלך בקפידה כדי למנוע כשלים במהלך נסיעה, שום דבר לא נותן לך הגנה של 100% והבטחה שמקרים כאלה לא יחולו עליך."

 

אם אתה יודע לשלוט ברכב כמו שצריך, שיוגע לנהוג נכון וטוב אין שום סיכוי שבעולם שיקרה מה שקרה לך.

מיוחד במצב של היגוי יתר, שזה מצב שאם מתרגלים אותו במקומות הנכונים אפשר ללמוד לשלוט בו ממש מצויין ולהימנע ממה שקרה לך. אני ממש לא מסכים איתך. גם לנהגים הכי מיומנים ומוצלחים יש את הסיכוי לפאשלה בזמן נהיגה. אני לא מאמין שיש אדם בעולם שחסין מטעויות, ולא משנה כמה הוא מיומן. המיומנות רק תפחית את הסיכויים, אבל לא תעלים אותם.

 

אם היה לך תת היגוי כי באת ממש מהר לסיבוב במהירות ממש לא הגיונית - הרכב המשיך קדימה והקטין את זווית הגלגול ונתת פול ברקס לשם העברת משקל קדימה מה שנישאר לך זה להתפלל שתצא מזה, כי לא תמיד זה אפשרי, לפעמים המהירות גבוהה מידי (פעם יצאתי ממצב כזה (באימון במסלול מבוקר) על ידי הרמת בלם יד, הרכב זרק תחת ואז עוד יוצאים מזה, בכל אופן זה דורש מיומנות.

 

 

אל תעלב, אבל אתה לא באמת שולט טוב ברכב, אחרת התאונה הזאת לא היתה מתרחשת. לא יצאתי בהצהרות לגבי השליטה שלי ברכב, למרות שאני דיי בטוח שאני שולט ברכב ברמה שהיא מעל הממוצע, או בכל אופן, מעל רמת השליטה שאני רואה בקרב הסובבים אותי (בני גילי - 18 - וגם חברים הגדולים בכמה וכמה שנים). בכל אופן, התאונה הייתה תוצאה של נהיגה עם רגל כבדה מידיי שנבעה ממספר דברים שקרו קודם לכן והשפיעו עלי נפשית. ולא, במשפט הזה אני לא מנסה להצדיק את מעשי ואני מודע לחומרתם ואת הלקח מהם למדתי.

אין נהגים אחרים בתמונה, תנאי הדרך היו צפויים, ואם באמת היית שולט ברכב, לא היית נכנס במהירות כ"כ גבוהה לכיכר.

ואגב, בלימה מעבירה משקל קדימה. אתה צודק בחלק מהמשפט. באמת שלא היו נהגים אחרים בתמונה, תנאי הדרך היו צפויים וכו', ואני האשם היחיד במקרה הזה ואני מודע לכך. בקשר לשליטה ברכב וכו', קרא את מה שכתבתי קודם, כתבתי שם את הגורמים לעניין, אבל בכל אופן, האשם הוא עדיין אני.

 

למזלך השיעור הזה עלה לך בקצת כסף ובאגו פגוע. יצאת בזול :-)- יותר זול ממה שתארתי לעצמי, היום למעשה כל היום ביליתי עם הרכב, השגתי משולש מפירוק (נראה חדש שקשה להאמין שפורק מרכב שנסע!) בכ-100 ש"ח. המשולש התברר כנזק הכמעט יחיד שנגרם לרכב. איתו רק נוספו לצרות ג'אנט עקום ומוט שהתעקם ונסדק ואמור להתחבר למשולש. את המוט שנסדק ריתכנו, השחזנו וצבענו כמו שצריך והוא הורכב כמו חדש. את הג'אנט החלפתי לספייר ומחר אזמין צמיגים חדשים ובימים הקרובים גם אקבל במתנה רבעיית ג'אטנים לרכב שלי. על הדרך גם החלפתי את רפידות הבלמים שלא ממש היו חדשות, לא מזיק ולא יקר מידיי (כ-80 ש"ח אם אני זוכר נכון). בכל אופן, יצאתי בזול הרבה יותר ממה שחשבתי וממה שהוערך.

קורס נהיגה מתקדמת יכול לעזור. תנסה.

 

הבעיה היא לא המהירות,הבעיה היא רק הבלימה המיותרת והמפגרת הזאת.

לא בריא לצאת בהצהרות לגבי מצבים שלא היית נוכח בהם...

 

אם לא היית בולם בכלל,סביר להניח שהיית עובר את זה בשלום,קצת משתין במכנסים תוך כדי אבל לפחות על הכביש ולא על המדרכה.

אם לא הייתי בולם, אז באמת לא הייתי גומר את זה בהתנגשות צידית במדרכה בה נכנסתי, אלא בהתנגשות במדרכה הבאה משום שהסיבוב היה רחב הרבה יותר מידיי בגלל המהירות.

לא אומר שהיה בלתי אפשרי לצאת מהמצב הזה, ויתכן מאוד שנהג מיומן יותר ממני היה מצליח לצאת מזה בשלום, ואני מאמין שגם אני הייתי יוצא מזה אם הראש שלי רק היה קצת נקי יותר באותם הרגעים... אבל זה לא פשוט כמו שזה אולי נשמע, וזה ממש לא נכון לצאת כאן בהצהרות כאלו כשאתה ביכלל לא יודע פרטים מדוייקים על המקרה (מהירות, רמת האחיזה של הרכב וכו'.)

תלמד לא להיכנס לפניקה והכל יהיה טוב.... במצבים כאלה אני אחד האנשים הכי קרי רוח שיש, לא ממש הועיל במקרה הזה...

 

12345

פורסם
הזנב יצא לטייל והרכב החל בדריפט לכיוון המדרכה...

 

אין דריפט בהנעה קדמית, צא מזה.

 

פעם הבאה - התאם את מהירות כניסתך לסיבוב והורד ממה שנראה לך 10% לפחות.

 

אם אתה באמת יודע לנהוג - גם אחרי ההורדה של אותם 10%, אתה עדיין תהיה מהיר יותר מ 90% מהנהגים,

 

ותמיד תישאר ON THE SAFE SIDE.

 

בברכה, מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא זוכר מי אבל אמרו פה שאם לא ההית בולם היית עובר את בשלום .

אז זהו שלא בטוח .

אחד הדברים שצריך לדעת בנהיגה הוא על מה אתה נוהג ומה מגבלות הרכב שלך לדוגמה לא משנה על כמה נסעת אם ההית נוסע על אימפרזה חדשה או מזדה 3 חדשה לא ההית מחליק/ההית מספיק לעצור בזמן.

תכיר את המגבלות של הרכב שלך ואל תסע מהר עם גאסטי (אני אפילו לא זוכר איזה שנה)

נמאס כבר כל איזה ילד שמקבל רשיון ועגלה נוסע כמו מטורף ומסכן את כולנו על הכביש

וחושב שהוא יודע לנהוג עם 0 נסיון !

יצאתי עמבה

פורסם

זה נכון שכולנו עושים טעויות. למזלנו זה נגמר בנזק עצמי בלבד ולא בנזק לסביבה. למדת נהיגה מתקדמת? עפ"י מה שכתבת כאן, אני מאמינה שלא.

אני גם לא למדתי נהיגה מתקדמת (אלא אם כן מחשיבים נהיגה מתקדמת יד שניה:)) ואני בטח לא מתיימרת לדעת הכל ולהגיד שאני נהגת טובה מהממוצע. אני בטוחה שכל נהג בארץ חושב שהוא טוב מהממוצע- עד שלא תלמד ותקבל אסמכתא לזה, אל תסתמך על התחושה הזו בנהיגה שלך.

חוץ מזה, אני במקומך לא הייתי רצה לכתוב על זה הודעה בפורום. מספיק שתלמד מהטעויות שלך, זה בטח לא סיבה לגאווה גדולה (גם לא להמון בושה- זה אנושי לטעות, החוכמה היא ללמוד). אני לא מבינה מה הטעם בלכתוב על הטעויות שלך כאן.

כמו שאמרתי, כולנו טועים- אם כולנו היינו מפרסמים את הטעויות המטופשות שלנו, הפורום היה מוצף בשרשורים מיותרים לחלוטין (בוא נגיד שעכשיו הוא כביכול לא..:wink:)

ולאלה שמכריזים "לא עשיתי תאונה אף פעם ואני נוהג ככה וככה שנים"- אבא שלי פעם היה אומר "אני כבר נוהג 30 שנה ולא עשיתי תאונה" וזו כדי להוכיח שהוא נהג מעולה ושצורת הישיבה שלו (סליחה השכיבה שלו), ההחזקה שלו של ההגה (עם אצבעות של יד אחת בחלק התחתון של ההגה), הבלימה שלו (סליחה הבלימות- הפמפום הזוועתי של הברקס), ההתעסקות עם הפלאפון בזמן הנהיגה ובכלל ההתנהלות שלו בעת הנהיגה- היא הנכונה ביותר (עד שהוא נכנס בקיר באיטליה כי הוא רק הסתכל על הפלאפון במחשבה להתקשר למישהו). על חטא ההיבריס שמעתם?

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

×
×
  • תוכן חדש...