Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה נכנסתי לכיכר כניראה קצת מהר מידיי, לא בשביל לעשות פוזות או רושם על מישהו, הייתי לבד ומסביבי הרחוב היה ריק.

בכיכר כוונתי הייתה לפנות שמאלה, עוד מהכניסה לכיכר התחלתי לבלום וכשהרכב החל לפנות שמתי לב שהמהירות גבוהה מידיי ולחצתי חזק יותר על דוושת הבלמים. כתוצאה מכך נגרמה העברת משקל לחלק האחורי של הרכב, הזנב יצא לטייל והרכב החל ב"דריפט" לכיוון המדרכה... זו לא הפעם הראשונה שאני נקלע למצב כזה, אך הפעם כניראה שהמהירות הייתה גבוהה מידיי ולא הצלחתי לשלוט ברכב. לאחר מספר שניות כמובן שנשמע ה"בום" ששני הגלגלים הימניים של הרכב נפגשו במדרכה.

ככה זה קרה בערך:

http://img134.imageshack.us/img134/2776/11wh7.gif

דחפתי את האוטו קצת קדימה עד שחברים באו לעזור, הרחקתי אותו מהמדרכה והרמתי אותו על ג'ק בשביל לראות את הנזק.. מבחוץ היה אפשר לראות שהחלק התחתון של הגלגל הקידמי ימני פשוט "נכנס פנימה" מהמכה.. כשהסתכלתי מתחת לאוטו מה קרה, ראיתי שיש נזק לא קטן למשולש, ציריה ועוד...

הצלחתי לקחת משם את האוטו עד לחניה של דודים בסביבה.. מחר נפרק את הרכב ונראה מה באמת הנזק שגרמתי שם...

נ.ב. הרכב הוא סובארו ג'אסטי 93 1.2L

פורסם

לא, זה לא קורה לכולם.

יש לי רישיון כבר 8.5 שנים (ורק בשנה וחצי האחרונות נהגתי 30,000 ק"מ). ולא היו לי תאונות יותר חמורות משריטה / בקלית שבורה בחניה במשך כל התקופה הזו, ולמיטב זכרוני - גם אלו לא היו באשמתי.

ולא - המטרה של ההודעה הזו היא לא להגיד 'איזה גבר אני' - אלא לגרום לך להבין שתאונה, ועוד כזו שנובעת ממהירות גבוהה מדי לתנאי הדרך, אינה כורח המציאות, ו'לכולם זה קורה'. קח את עצמך בידיים - תגיד תודה שזה נגמר בנזק כזה, ותמשיך לנהוג יותר בזהירות.

פורסם

ממה שאני מבין, לחיצה על דוושת הבלם אמורה להעביר את משקל הרכב קדימה ולא אחורה.

מה שמחזק בי את ההרגשה שאתה לא באמת יודע מה אתה עושה מאחורי ההגה. אבל זה בסדר, רוב הנהגים בארץ לא יודעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכוונה ב"זה קורה לכולם בסוף אה?!" הייתה לא בקטע של להקל מחומרת המקרה שלי, אלא להראות לעוד אנשים שצורת החשיבה שלהם הייתה כמו ששלי הייתה עד אתמול, שאסור לחשוב ש"לי זה לא יקרה", כי לא משנה כמה טוב תשלוט ברכב, כמה שתתחזק את הרכב שלך בקפידה כדי למנוע כשלים במהלך נסיעה, שום דבר לא נותן לך הגנה של 100% והבטחה שמקרים כאלה לא יחולו עליך.

אני את הלקח שלי מהלילה הזה למדתי... אני מקווה...

פורסם
ממה שאני מבין, לחיצה על דוושת הבלם אמורה להעביר את משקל הרכב קדימה ולא אחורה.

מה שמחזק בי את ההרגשה שאתה לא באמת יודע מה אתה עושה מאחורי ההגה. אבל זה בסדר, רוב הנהגים בארץ לא יודעים.

דיברתי על לחיצה על דוושת הבלם בזמן הסיבוב. דבר שאכן למיטב ידיעתי מעביר משקל אחורה וגורם לזנב "לצאת".

אשמח לקבל תיקון אם אני טועה.

פורסם

לחיצה על דוושת הבלם בסיבוב (או גם בקו ישר לא משנה איפה ומתי) גורמת להעברת משקל קדימה - כתוצאה מכך החלק האחורי מתרומם למעלה ואז נוצר מצב של זנב שיוצא לטייל.

דבר נוסף - אני ממש לא מסכים איתך במשפט : "כמה שתתחזק את הרכב שלך בקפידה כדי למנוע כשלים במהלך נסיעה, שום דבר לא נותן לך הגנה של 100% והבטחה שמקרים כאלה לא יחולו עליך."

אם אתה יודע לשלוט ברכב כמו שצריך, שיוגע לנהוג נכון וטוב אין שום סיכוי שבעולם שיקרה מה שקרה לך.

מיוחד במצב של היגוי יתר, שזה מצב שאם מתרגלים אותו במקומות הנכונים אפשר ללמוד לשלוט בו ממש מצויין ולהימנע ממה שקרה לך.

אם היה לך תת היגוי כי באת ממש מהר לסיבוב במהירות ממש לא הגיונית - הרכב המשיך קדימה והקטין את זווית הגלגול ונתת פול ברקס לשם העברת משקל קדימה מה שנישאר לך זה להתפלל שתצא מזה, כי לא תמיד זה אפשרי, לפעמים המהירות גבוהה מידי (פעם יצאתי ממצב כזה (באימון במסלול מבוקר) על ידי הרמת בלם יד, הרכב זרק תחת ואז עוד יוצאים מזה, בכל אופן זה דורש מיומנות.

פורסם
כי לא משנה כמה טוב תשלוט ברכב,

דיברתי על לחיצה על דוושת הבלם בזמן הסיבוב. דבר שאכן למיטב ידיעתי מעביר משקל אחורה וגורם לזנב "לצאת".

אל תעלב, אבל אתה לא באמת שולט טוב ברכב, אחרת התאונה הזאת לא היתה מתרחשת.

אין נהגים אחרים בתמונה, תנאי הדרך היו צפויים, ואם באמת היית שולט ברכב, לא היית נכנס במהירות כ"כ גבוהה לכיכר.

ואגב, בלימה מעבירה משקל קדימה.

למזלך השיעור הזה עלה לך בקצת כסף ובאגו פגוע. יצאת בזול :-)

קורס נהיגה מתקדמת יכול לעזור. תנסה.

פורסם

אתה בהחלט טועה, לחיצה על הברקס מעבירה את משקל הרכב קדימה מה שאומר שעל הגלגלים מאחורה אין הרבה משקל תוסיף לזה הפניית הגה חדה לצד מסויים (נגיד שמאלה כמו בקרה זה) אז הגלגלים האחורים יחליקו בדיוק לכיוון הנגדי ימינה כמו שקרה לך.

אין כל קשר אם אתה בולם בסיבוב או לא בסיבוב בבלימה משקל הרכב יעבור קדימה.

פורסם

הבעיה היא לא המהירות,הבעיה היא רק הבלימה המיותרת והמפגרת הזאת.

אם לא היית בולם בכלל,סביר להניח שהיית עובר את זה בשלום,קצת משתין במכנסים תוך כדי אבל לפחות על הכביש ולא על המדרכה.

תלמד לא להיכנס לפניקה והכל יהיה טוב....

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
אל תעלב, אבל אתה לא באמת שולט טוב ברכב...אין נהגים אחרים בתמונה, תנאי הדרך היו צפויים, ואם באמת היית שולט ברכב, לא היית נכנס במהירות כ"כ גבוהה לכיכר..

אל תעלב , אבל אתה לא מפגין רמת לוגיקה מי יודע מה , אדם שנכנס במהירות גבוהה לכיכר לא מפגין בכך רמת שליטה נמוכה ברכב , אלא פזיזות , ואתה יכול לשלוט מצוין ברכב ועדין להיות פזיז.

לעומת זאת הנתון ממנו כן אפשר להסיק שרמת השליטה שלו ברכב אינה מי יודע כמה , היא שבזמן סיבוב (כנראה חד) הוא לחץ חזק על הבלמים , מה שזורק את הזנב החוצה.

פורסם
אל תעלב , אבל אתה לא מפגין רמת לוגיקה מי יודע מה , אדם שנכנס במהירות גבוהה לכיכר לא מפגין בכך רמת שליטה נמוכה ברכב , אלא פזיזות , ואתה יכול לשלוט מצוין ברכב ועדין להיות פזיז.

לעומת זאת הנתון ממנו כן אפשר להסיק שרמת השליטה שלו ברכב אינה מי יודע כמה , היא שבזמן סיבוב (כנראה חד) הוא לחץ חזק על הבלמים , מה שזורק את הזנב החוצה.

נסיעה מהירה בכיכר לא מפגינה פזיזות, לא יודע מאיפה הבאת את זה.

Xbox12341

פורסם
אם אתה יודע לשלוט ברכב כמו שצריך, שיוגע לנהוג נכון וטוב אין שום סיכוי שבעולם שיקרה מה שקרה לך. מיוחד במצב של היגוי יתר, שזה מצב שאם מתרגלים אותו במקומות הנכונים אפשר ללמוד לשלוט בו ממש מצויין ולהימנע ממה שקרה לך.

אני מכיר כמה נהגים מעולים, כולל מדריכי נהיגה מתקדמת מהדרג הראשון, שעשו תאונות. אני לא אנקוב בשמות ולא אציין מקרים אבל אם הם לא מפגינים שליטה אבסולוטית שאף אחד כאן לא יחשוב שאם הוא עשה קורס (אחד או שניים או שבע עשרה) הוא ישתלט על היגוי יתר תמיד ובכל מצב.

אני עוד זוכר את נייג'ל מנסל נמרח על הקיר (איבד זנב) באינדי (נגמר באשפוז) ושנים אחרי כן דופק תתיגוי אכזרי ב-BTCC, טס את כל שטח המילוט ונדפק עם הפרונט בצמיגים. שתי דקות אחורי זה הוא עוד לא היה מסוגל לאמר איך קוראים לו מעוצמת הפגיעה.

והוא היה די מיומן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יכול מאוד להיות שעשו תאונות, לא אמרתי שזה לא אפשרי.

אבל לפי ההסבר שציין כותב ההודעה עם מעט ידע ומיומנות היה יכול להימנע ממה שקרה לו, לי נראה בכל אופן שאם לא היה נותן ברקס היה יכול לסיים את זה בשלום, זה לא שהוא היה פה באיזה תחרות ראלי.

• תוכן חדש...