Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי עדכון מאוד מוזר

בזמן ששלחתי את ההודעה הקודמת אחותי נסעה ברכב למרחק של 110 קמ בין עירוני,ביקשתי ממנה לתדלק מלא ולאפס את המונה.

יצא לה לכל ה110 קמ רק 7 ליטר שזה אומר 1 ל 16

כלומר ההבדל בין עירוני לבין עירוני הוא חצי מכמות תצרוכת הדלק שזה נראה לי הזוי ביותר.

זה מאוד מתקשר טוב עם הטרמוסטת כי בנסיעה ארוכה הרכב כבר חם,ובנסיעות קרות עירוניות הרכב קר.

בכל מקרה רציתי לדעת מה דעתכם?

ושוב אני מציין שיש ריח מהאגזוז כולל פיח

תודה רבה ! :)

פורסם

גוליה שלום רב!

שום דבר לא הזוי, אם כי תוצאות הנסיעה הבעין עירונית, אכן מפתיעות לטובה.

ואכן יש השפעה ניכרת בנסיעה במנוע ללא תרמוסטט תקין, ובנסיעה עירונית מפוקקת.

אין תגובתי זאת פוסלת את אבחנתי ןקביעתי,ששיפוץ הקרבורטור, חפתור את בעיית הפיח, ריח הגזים הבלתי שרופים, וישפר

במקצת גם את הצריכה העירונית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקי דבר ראשון אני באמת אבדוק את התרמוסטת במוסך,בקשר לשיפוץ הקרבורטור האם שווה לשפץ אותו בשביל שיפור צריכת הדלק בקצת? כי עלות השיפוץ נעה בין 300 ל500 שח לפי מיטב הבנתי.

כמה עולה החלפת תרמוסטט במקרה וצריך?

תודה רבה על התגובות צביקה :)

פורסם

עשיתי בדיקה עצמאית לתרמוסטט התנעתי מנוע קר ונתתי לו 2 דקות להתחמם כולל גז וצוק לסירוגין

יצא לי שהצינור העליון מתחמם בעוד שהצינור התחתון קר

האם זה אומר שדווקא התרמוסטט כן תקין?

פורסם
עשיתי בדיקה עצמאית לתרמוסטט התנעתי מנוע קר ונתתי לו 2 דקות להתחמם כולל גז וצוק לסירוגין

יצא לי שהצינור העליון מתחמם בעוד שהצינור התחתון קר

האם זה אומר שדווקא התרמוסטט כן תקין?

כן!

מה שאומר שאת תצרוכת הדלק הגבוהה בעיר, ניתן לייחס לקרבורטור בלבד, כמעט בוודאות.

בברכה

צביקה

פורסם

סתם מתוך התעניינות איך הריח והפיח קשורים לקרבורטור?

הרי הקרבורטור היא מערכת יניקה בעוד שהפיח והריח מהאגזוז זה פליטה

עד כמה שיפוץ הקרבורטור יוכל להועיל לתצרוכת הדלק? ולמה דווקא בנסיעה בין עירונית הוא עושה את עבודתו כראוי?

האם יכול להיות שהזמן הרב שלוקח לרכב להתחמם גם קשור לקרבורטור??

אשמח לדעת עוד פרטים שיכולים לעזור לי להבין על תפקודו של הקרבורטור ועל ההקשר לבעיות שנוצרות אצלי ברכב כתוצאה מתפקוד לקוי שלו

תודה רבה :)

אתם ממש ממש אחלה!

פורסם

שלום רב!

לקרבורטור יש קשר רב לפיח וריחות לא נעימים, ורעילים לנשימה, גזי CO.

הקרבורטור יונק אוויר ודלק ביחס אופטימלי של 1:14:7, כשהיחס הנקוב לא נכון ,ועשיר יותר , שריפת הדלק , לא נכונה ועשירה יותר, (חלק מן הדלק , אשר אמור להשרף, ואמור להיות מוצת על ידי הפלג, ובכך לגרום לפיצוץ בתא השריפה, וללחץ שיגרום לירידת הבוכנות, ועליית שני הבוכנות ננגדיות עודף הדלק אינו נשרף, ונפלט כתוצר לוואי, בצורת פיח שחור, וגזים C0 רעיל ,

הפוגע בנשימה, ואף יכול לגרום למחנק, ולהרדמות בנהיגה.

חלק מסויים מהפיח, נסחף לשמן ומשחיר אותו, ואף מפייח את הפלגים.

השימוש הממושך בצוק בעת התנעת מנוע קר לשם זירוז התחממות המנוע, משפיע ישירות על תצרוכת הדלק.

טיפול נכון בקרבורטור, ימנע את הצורך, הממושך בשימוש בצוק, לשם התחממות המנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה על כל התגובות !! באמת אחלה אנשים יש בפורם הזה!

אני אעשה את השיקולים הכספיים שלי ואחליט על הצעד הבא

בנתיים אני אמשיך לבדוק את תצרוכות הדלק עד שאני אהיה סגור על התצרוכה הכי מדוייקת.

שוב המון תודות!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
כרמל דוכס שלום רב!

אין צורך שתיהיה סקפטי, ובאם רכבך מסוג אפךאוז 93 אוטומט, צורך דלק 1:7.5, זה לא אומר שזאת הנורמה המקובלת.

מצד שני אתה מייעץ לפותח השרשור, לשפץ את הקרבורטור, ומצד שני אתה שולל את הכדאיות, וטוען שלא בטוח שהדבר

יעזור בצורה משמעותי.

לאכן אפנה אותך ברשותך לקישור הבא, שם תקרא בבקשה את תגובה מספר 20 אולי אז תשנה את דעתך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=187316

מצפה לתגובתך בעינין.

צביקה

טוב , אז נסעתי מחיפה עד לנתניה כדי לבקר אצל מר צביקה קרבורטור לטיפול מעמיק בקרבורטור(פירוק לגורמים ,ניקוי והרכבה)באפלאוז 93 אוטומט ....לפי המלצת החברים בפורום זה .

היה שווה. צריכת הדלק היתה אכזרית מאוד ועמדה על 7.5-8 קילומטר לכל ליטר בעיר ...8.7 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת (אבל גם בעיקר עירונית) .....היום לאחר שלושה שבועות מהטיפול ברור שיש שיפור רציני מאוד והרכב עושה 9.5 קילומטר לליטר בעיר , 10.8 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת .... גם הטורים בשיפור ניכר וירדו מ-2000 סל"ד ל-1100 סל"ד במצב P במנוע קר . במנוע חם הסל"ד 900 במצב חניה , 770 סל"ד במצב D....פעולת המנוע חלקה ושקטה הרבה יותר והרכב מגיב יותר טוב ללחיצה על הדוושה...

בקיצור , עם מחירי הדלק העולים כל יום , שיפוץ כזה בקרבורטור שווה כל גרוש .

פורסם
טוב , אז נסעתי מחיפה עד לנתניה כדי לבקר אצל מר צביקה קרבורטור לטיפול מעמיק בקרבורטור(פירוק לגורמים ,ניקוי והרכבה)באפלאוז 93 אוטומט ....לפי המלצת החברים בפורום זה .

היה שווה. צריכת הדלק היתה אכזרית מאוד ועמדה על 7.5-8 קילומטר לכל ליטר בעיר ...8.7 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת (אבל גם בעיקר עירונית) .....היום לאחר שלושה שבועות מהטיפול ברור שיש שיפור רציני מאוד והרכב עושה 9.5 קילומטר לליטר בעיר , 10.8 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת .... גם הטורים בשיפור ניכר וירדו מ-2000 סל"ד ל-1100 סל"ד במצב P במנוע קר . במנוע חם הסל"ד 900 במצב חניה , 770 סל"ד במצב D....פעולת המנוע חלקה ושקטה הרבה יותר והרכב מגיב יותר טוב ללחיצה על הדוושה...

בקיצור , עם מחירי הדלק העולים כל יום , שיפוץ כזה בקרבורטור שווה כל גרוש .

g

כל הכבוד לצביקה,המון חברי פורום שנתקלו בבעיות של צריכת דלק מוגברת ברכבים עים קרבורטורים פנו לצביקה בבקשה לטיפול בבעיה ותמיד תמיד אני קורא על תוצאות מצוינות לאחר הטיפול,גם אני בעבר הגעתי אליו לאחר טיפול כושל ביותר אצל בעל מקצוע שביצע לי ניקוי קרבורטור ואת האמת עשה יותר גרוע במיוחד ברכב כמו שלי סובארו לגאסי ששותה המון דלק לטענת המון אנשים אבל ביקור קצר אצל צביקה שינה את כל הסתיגמה,לכן ישר כוח צביקה ותמשיך לעזור לאנשים.:wink:עוד משהו על תיתעצלו אפילו שאתם רחוקים סעו עד נתניה ותרוויחו המון....:-D

imprza new age

• תוכן חדש...