Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיתי את המוצר הזה שהיה אטום באריזה ,ולא הבנתי כיצד הוא נדבק (דו צדדי או מגנט) . כמו כן לא ראיתי מפסק .האם זה דולק קבוע מרגע התקנת הסוללות ?

בברכה

מוטי.

הוא נדבק כאשר מושכים את הנייר מעליו (תמונה מצד שמאל), אז הוא הופך לדביק בזכות הדבק שיש עליו.

לוקחים מדבקת פרסומת (מגנט) כמו אלה שממגנטים על מקררים, וגוזרים ריבוע שנדבק על הדבק.

הפנס נדלק או נכבה כאשר לוחצים קלות על החזית שלו.

דוד.

פנס.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

המעגל שאתה צריך זהו מעגל חד יציב,

מתי שהוא יקבל פולס מתח קצר אז הוא יתן במוצא שלו פולס מתח ( חיובי \ שלילי), ואת הפולס הזה תחבר לטרנזיסטור ולפנס,

תחבר גם דיודה בממתח הפול על מנת להפריד בין המצב שהמפסק של האורות מפעיל את הפנסים לבין המצב הזה שאתה רוצה שהפנסים יעבדו,(הרי הפנסים יקבלו זרם גם מהמסלול שאתה תתכנן)

את הפולס אתה יכול לייצר בכך שייכבה הרכב ואז לא יזרום זרם לצרכן כלשהו (תחבר בטור לזרם שזורם מהסוויץ כשהוא דלוק כדי שמתי שיכבה יווצר לך הפולס) ואז יש "ירידת שעון" מין פולס שלילי , שיפעיל את החד יציב, ועל הדרך תחבר איזה חישן רגיש לאור שמתי שאין אור אז ההתנגדות שלו גדלה והוא ייצור איזשהו מפל מתח ,ובעצם יהווה קשר שיגרום "לפתיחת מסלול זרם " עבור הפולס, ואז המעגל עם הנגד הזה יגרום לפתיחת מסלול הזרם עבור הפולס,, כדי שיעביר את הפולס רק כשיש חושך (הנגד יזהה את החושך וזה יתבטא בשינוי בהתנגדותו) ובנוסף צריך נגד פוטיציומטר כדי ליצור מחלק מתח בין הנגדים הללו ולקבוע את "רגישות המעגל לאור" הכוונה שבאיזה עוצמת אור ידלק המעגל, ואת המתח הזה אפשר לדגום ע"י מגב"ש בחיבור חוצץ.

הבאתי כאן תיאורתית איך אפשר לתכנן , הסוף אולי קצת לא ברור אבל אני מקווה שתצליח לרדת לסוף דעתי,

רכיבים:

טרנזיסטור בי פולארי על מנת למתג NPN

נגדים

מגברי שרת

נגד רגיש לאור+פוטנציומטר (על מנת לכוון את רגישות הנגד לאור ע"י מפל מתח.)

7805 בשביל השער\ים הלוגי\ים של החד יציב

חוטים על מנת לחווט,

ורצוי לבנות את כל המעגל על מטריצה ולעשות הדמייה בתנאי מעבדה,

אני בטוח שיש עוד 1001 שיטות ודרכים מי מהן טובות יותר ומי פחות אבל זה בגדול הכיוון , ושיטה אחת שחשבתי עליה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אלי כרגע בדקתי ברכב שלי מגאן 2 2006 והאופצייה נדלקת בכך שאתה מושך אלייך את ידית האורות כשהמנוע כבוי והמצב אורות על 0 כלומר לא אור חנייה ולא מעבר. ואז נדלקים לשנייה אורות דרך ואחריהם מיד אורות מעבר נדלקים ל30 שניות, אפשר להאריך את הזמן במשיכה נוספת , כל משיכה 30 שניות, מוגבל עד ל 2 דקות.

כנ"ל לגבי סניק.

בהצלחה.

:-) just smile
פורסם

תודה רבה.

עכשיו עשיתי את הדבר שאמרת.

זה עובד. אבל זה חד פעמי! וזה ליציאה מהרכב. מה קורה כאשר אתה חוזר לרכב?

אני עדיין מברר לגבי הטיימר חלונות. + רי ליי גדול

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...