Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגדול - מאותה סיבה שחושבים שבינבה קופה - סליחה, אופל טיגרה - היא רכב ספורטיבי. שזו אגב אותה הסיבה שחושבים שאלפא מבלה במוסך, שרכב גדול הוא בטיחותי, שיפני לא מתקלקל ושרמטכ"ל (כולל אך לא מוגבל ל-לשעבר) אמור להיות חכם.

אופל טיגרה באמת נחשבת ספורטיבית בגלל תדמית שגויה לחלוטין.

אבל..

אלפות אכן לא נהנות מאמינות יחסית.

רכב גדול הוא, בהכללה, בטיחותי יותר פאסיבית.

רכבים יפנים מתקלקלים, אבל פחות.

הכללות כמו הכללות נכונות "בגדול" והכללות הללו יש להן אחיזה מסויימת במציאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז בעצם מה שאנשים אוהבים בהונדה זה המבנה שלה ואיך שהיא מנצלת את הכוחות סוס הללו?

שתיהן מכוניות משפחתיות/קומפקטיות ותו לא . ישנם הבדלים של התנהגות מנוע , שלדה , משקל וכו' - תערבב את כל זה ותקבל את התחושה של לנהוג במכונית ספציפית , במכונית אחרת זה ירגיש קצת אחרת .

אני מקווה שלא ניכנס לדיון של "למה אני מקבל X כ"ס בגלגל והיצרן הצהיר אחרת..." :|

פורסם

הייתי פשוט חייב להגיב, משמיצים פה את הקולט ולדעתי זה סתם

ובתור אחד שיש לו אחת כזו (94') אני חייב לענות, אז לזה ששאל אני יגיד לך:

משנת 93 עד 96 שזו הצורה הראשונה והישנה ביותר , המנוע (סופר-לאנסר) 1600 נותן 113 כ"ס, האוטו כמו שאמרו במשקל 960~ ק"ג ככה שהגיון בריא יכול להגיד לך שהאוטו דיי מהיר (בקו ישר) ביחס ל1600יות רגילות בכביש מאותם השנים.

מ97 עד 99 אם אני לא טועה ההספק ירד ל90 כ"ס למניעת זיהום (עדיין המנוע 1600 אבל זה כבר המנוע של כריזמה) ולהתאמות האירופאיות או משהו בסגנון.

מ99 עד לא יודע מתי ההספק עלה אם אני לא טועה לסביבות ה98-100 כ"ס, עדיין 1.6 אבל כבר לא מנועים של הכריזמה, באמת שאני לא יודע איזה.

אני גם יכול להבין את המחיר היחסית גבוה, האוטו מאובזר מאד בשביל אותם שנים , ושיפני זה כפי שכולם יודעים, אמין קצת יותר משאר המכוניות באותם שנים.

בקיצור בשביל שנות ה90 זה ממש אחלה אוטו, אני אישית לא הייתי קונה שנת 99+ כי הצורה החדשה לדעתי פשוט מכוערת, וגם היעדר הספק כ"ס יחסית לשנות ה90.

**רציתי לציין שהאוטו הוא לא אוטו ספורט, גם לא ההונדה ובטח שלא הסיאט, הקולט זה רכב עם מראה ספורטיבי כמו גם ההונדה(הא'צבק) והסיאט.

בקו ישר הקולט הוא אחלה, בסיבובים והתנהגות קצת קשה.

אוהד.

פורסם
אז בעצם מה שאנשים אוהבים בהונדה זה המבנה שלה ואיך שהיא מנצלת את הכוחות סוס הללו?

להונדה מנועים די חזקים ו"חרוצים". הייתי ממליץ על מנוע 1.6 שבגירסת VTEC נותן 125כ"ס. עם גיר ידני היא לוקחת הרבה מכוניות, גם אלו שיש להן יותר סוסים. גם מנוע 120 כ"ס הוא בסגנון, אבל עד 3000סל"ד הוא עצלן לפי טעמי - במיוחד עם אוטומט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

משנת 93 עד 96 שזו הצורה הראשונה והישנה ביותר , המנוע (סופר-לאנסר) 1600 נותן 113 כ"ס, האוטו כמו שאמרו במשקל 960~ ק"ג ככה שהגיון בריא יכול להגיד לך שהאוטו דיי מהיר (בקו ישר) ביחס ל1600יות רגילות בכביש מאותם השנים.

מ97 עד 99 אם אני לא טועה ההספק ירד ל90 כ"ס למניעת זיהום (עדיין המנוע 1600 אבל זה כבר המנוע של כריזמה) ולהתאמות האירופאיות או משהו בסגנון.

מ99 עד לא יודע מתי ההספק עלה אם אני לא טועה לסביבות ה98-100 כ"ס, עדיין 1.6 אבל כבר לא מנועים של הכריזמה, באמת שאני לא יודע איזה.

אני גם יכול להבין את המחיר היחסית גבוה, האוטו מאובזר מאד בשביל אותם שנים , ושיפני זה כפי שכולם יודעים, אמין קצת יותר משאר המכוניות באותם שנים.

בקיצור בשביל שנות ה90 זה ממש אחלה אוטו, אני אישית לא הייתי קונה שנת 99+ כי הצורה החדשה לדעתי פשוט מכוערת, וגם היעדר הספק כ"ס יחסית לשנות ה90.

**רציתי לציין שהאוטו הוא לא אוטו ספורט, גם לא ההונדה ובטח שלא הסיאט, הקולט זה רכב עם מראה ספורטיבי כמו גם ההונדה(הא'צבק) והסיאט.

בקו ישר הקולט הוא אחלה, בסיבובים והתנהגות קצת קשה.

אוהד.

סיכמת את הכל בצורה הכי טובה

פורסם

מדוע אנשים מתעקשים שקולט היא מהירה למרות הכ"ס המועט שיש לה? כל משפחתומטית גם היא מהירה ואפשר לנסוע 180קמ"ש. אין כבישים בארץ שמותר לנסוע במהירות כזאת, לכן נסיעה במהירויות כאלה מסכנת את שאר הנהגים כי גם איכות הכבישים די ירודה.

לכן פרמטר חשוב הוא לא מהירות מירבית, אלא כמו שאמרו קודמי תחושת מהירות ובנוסף פתיחה (0 ל-100).

קולט, במיוחדת בגירסת 113 כוחות סוס מכונית חמודה ולפי טעמי כוללת את רוב אם לא כל מה שמחפש צעיר ממוצע.

לא יודע מה הסיפור של דגם עם 90 כוחות סוס, בחו"ל לא מצאתי מידע על מנוע הזה, כניראה שיווקו אותה לשווקים מוגבלים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ohanaohad, תקרא טוב, אף אחד לא השמיץ את הקולט.

הקולט אכן זריזה, אבל אם מדובר בתיבה ידנית. משקל נמוך ו-113 כ"ס על קולט אוטומטית משאירים אותה עגלתית למדי.

פורסם

בוא ונעשה מעט סדר:

הייתה לי סופר - לנסר, ידנית, חדשה, GLXI - תסכים איתי שאין הבדל גדול בינה לבין הקולט - לכן נדמה לי שאני די בר סמכה לעניין המיצובישי, בנוסף היה ברשותי רכב חדש לפני שחלק מהסוסים ברחו לו מהאורווה בשל בלאי.

הרכב לא עגלה, מאיץ לא רע (9.8 ש' למאה) אבל הוא ממש לא מטוס, בסיבובים הוא שט, הקפיצים עשוים מבטון מזוין, השילדה לא הכי קשיחה שבעולם (מרגישים את המאמצים שעוברים עליה) והרכב נותן הרגשה שהוא טס בשעה שהוא נוסע במהירות נורמטיבית למדי.

אני יודע היטב במה מדובר - 4 שנים נסעתי ברכב הזה.

פורסם

הענין לטעמי דווקא טיפה עם טוויסט.

רוב האנשים לא נהגו במנוע 1.6 נורמאלים ידניים.

במיוחד כשמשווים את הקולט לאירופאיות 1.6 הידניות מאותה תקופה (306 1.6 עם 90 כ"ס לדוגמא , על משקל גבוהה יותר ב100 קילו) אז היא זריזה. וכן , לנהג הממוצע שאחרי מאזדה לאנטיס , 205 ופיאט אונו נוהג על קולט - זה נראה כאילו הרכב מהיר.

לעומת זאת מי שיצא לו לנהוג על מנוע טיפה יותר גדול , כבר לא ממש יחשוב כך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

113 כוחות סוס שמשודכים לתיבה ידנית שמניעה רכב ששוקל מעט מעל 900 קילו.

תהייה מהירה יותר מכל 1.6 מודרנית שמשווקת כיום.

פורסם

שוכחים פה כמה דברים חשובים (כך לפחות נדמה לי) כמו כמה מומנט מיצר המנוע ובאיזה תווך סל"ד. כמו כן מתי מתקבלים אותם 113 כ"ס האם זה כאשר מחוג הטורים מגיעה ל קו האדום למשל. במהירות הסופית הרכב לא יהיה מהיר מכל 1.6 ממוצעת ידנית (אם הגירים שלהם דומים למשל) אבל בהאצה לשם יש גורמים חשובים כמו הגיר והמומנט שהמנוע מסוגל ליצר בתחומי סל"ד שונים.

לרכב יש נתונים יבשים לא רעים השאלה היא איך זה בא לידי ביטוי במציאות.

פורסם
בגדול - מאותה סיבה שחושבים שבינבה קופה - סליחה, אופל טיגרה - היא רכב ספורטיבי. שזו אגב אותה הסיבה שחושבים שאלפא מבלה במוסך, שרכב גדול הוא בטיחותי, שיפני לא מתקלקל ושרמטכ"ל (כולל אך לא מוגבל ל-לשעבר) אמור להיות חכם.

כן, אלפא היא שיא האמינות. אתה כל כך סובייקטיבי שזה מעוור אותך.

פורסם

שזו אגב אותה הסיבה שחושבים שאלפא מבלה במוסך,

אלפא לא מבלה במוסך, אלפא סובלת במוסך (בעיקר בעל האלפא).

וכן, מניסיון.

פורסם

אגב, הדור השני של הקולט שהגיע לארץ היה מצוייד במנוע חלש יותר מהדור הראשון, אבל תיבת ההילוכים היתה מיוחדת לאותה תקופה.

אני לא מצליח להזכר אבל או הידנית או האוטומטית היתה מצויידת בהילוך אחד יותר מהמקובל באותה תקופה (כלומר, אוטומטית עם 5 הילוכים במקום 4 או ידנית עם 6 במקום 5). נראה לי שזאת היתה האוטומטית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אלפא לא מבלה במוסך, אלפא סובלת במוסך (בעיקר בעל האלפא).

וכן, מניסיון.

ההגדרה שלך לא מדויקת צ"ל: אלפא לפעמים נמצאת על הכביש ולא במוסך...

גם אני כותב מניסיון, אלפא היא אחת המכוניות הלא אמינות ביותר שהיו ברשותי (השיאנית - פולקסווגן פולו 1600 ידנית ששימשה את אישתי).

• תוכן חדש...