Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הייתי רוצה להבין את ה"מהומה" (שאני אומר מהומה אני מתכוון לעצם העובדה שמחשיבים את המכונית לספורטיבית) שחברה עושים ממיצובישי קולט (שנות התשעים עד 2005).

המראה אולי ספורטיבי,כוחות הסוס בדגמים של ה 1600 נעים בין 8x ל10x.

היא יקרה הרבה יותר מרכבים מהירים ממנה באותו שנתון.

הצגתי עובדות אלו למישהו (שאני לא יודע אם מבין אולא מבין במכוניות)וזה אמר לי "לא הכוחות סוס הללו מתנהגים אחרת" כביכול בצורה מהירה יותר(זה נכון?).

אז מה דעתכם?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המיצובישי קולט היא סה"כ לאנסר קומפקטית עם 90 כ"ס.

בגירסה הידנית יש לה ביצועים לא רעים,ואילו הגירסה האוטומטית מציבעה ביצועים של מישפתית 1.6 ממוצעת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברור.

הכוחות סוס של המיצובישי הם מיוחדים. אלו סוסים יפנים חזקים במיוחד..

לעומת זאת, נגיד ביונדאי, אלו סוסים קוראנים, אז הם קצת עצלנים.. :screwy:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
המיצובישי קולט היא סה"כ לאנסר קומפקטית עם 90 כ"ס.

בגירסה הידנית יש לה ביצועים לא רעים,ואילו הגירסה האוטומטית מציבעה ביצועים של מישפתית 1.6 ממוצעת.[/quote

בשנתונים 93'-96' היא חולקת את אותו מנוע של הס.לאנסר 113 כ"ס על 920 ק"ג שזה לא רע, במיוחד בגיר ידני.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

ברור.

אתה מדבר על שני דגמים שונים לחלוטין.

לקולט שיוצרה בין 93' ל 96' היו ביצועים טובים למדי,בייחוד בגירסה הידנית,רק שספורטיבית היא ממש לא היתה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

התשובה נמצאת בפרמטר בלתי מדיד שנקרא "תחושת המהירות".

ישנן מכוניות שהנסיעה עליהן עושה רושם ש"שורפים את הכביש" בעוד שפועל המהירות היא ממוצעת למדי, למה? תחושות המרכב, רעידות, רעש רוח, רעש מנוע, רעש צמיגים.

אצל מכוניות אחרות "שריפת הכביש" דווקא נעשית בשלווה מוחלטת והתחושה היא של שיוט מהיר.

המיצובישי קולט שייכת לסוג הראשון, היא הרבה פחות מהירה ממה שנדמה לטייס שבקוקפיט.

אגב לפני זמן, קיבלתי B4 - 3000 ידנית לנסיעת מבחן, להתרשמותי הראשונית הרכב נסע באופן מוטרף. ההתרשמות השנייה שלי הייתה שהרכב מהיר מאוד, אבל פחות ממה שחשבתי.

לפי התחושה הייתי בטוח שאני על 140 קמ"ש, בפועל מד המהירות עמד על 120. :shock:

פורסם

בגדול - מאותה סיבה שחושבים שבינבה קופה - סליחה, אופל טיגרה - היא רכב ספורטיבי. שזו אגב אותה הסיבה שחושבים שאלפא מבלה במוסך, שרכב גדול הוא בטיחותי, שיפני לא מתקלקל ושרמטכ"ל (כולל אך לא מוגבל ל-לשעבר) אמור להיות חכם.

בגלל תדמית.

ואגב - אם אני מפתח את התאוריה של DORKI מתגלה פרדוקס: אם נניח שרכב האמור לעמוד במהירויות גבוהות יותר (קרי - מהיר יותר) יהיה יותר יציב ושקט במהירות נתונה (קרי - ייתן תחושה איטית יותר) מאשר רכב הבנוי למהירויות נמוכות יותר באותה מהירות נתונה, הרי ש: ככל שרכב מהיר יותר בפועל, כך הוא ירגיש איטי יותר!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ואגב - אם אני מפתח את התאוריה של DORKI מתגלה פרדוקס: אם נניח שרכב האמור לעמוד במהירויות גבוהות יותר (קרי - מהיר יותר) יהיה יותר יציב ושקט במהירות נתונה (קרי - ייתן תחושה איטית יותר) מאשר רכב הבנוי למהירויות נמוכות יותר באותה מהירות נתונה, הרי ש: ככל שרכב מהיר יותר בפועל, כך הוא ירגיש איטי יותר!

ממש לא פרדוקס, אלה הם החיים.

ברכב כזה אתה לא מרגיש שאתה נוסע מהר במיוחד, פשוט המכוניות האחרות שנוסעות לידך תקועות ברוורס...

אגב אם אתה הייתה נוהג באחת מהמכוניות שתקועות ברוורס, אז היית בטוח שאתה טס וזה שעוקף אותך הוא מתאבד שיעי.

תורת היחסות של אינשטיין (לא אריק) על רגל אחת...

פורסם
התשובה נמצאת בפרמטר בלתי מדיד שנקרא "תחושת המהירות".

ישנן מכוניות שהנסיעה עליהן עושה רושם ש"שורפים את הכביש" בעוד שפועל המהירות היא ממוצעת למדי, למה? תחושות המרכב, רעידות, רעש רוח, רעש מנוע, רעש צמיגים.

אצל מכוניות אחרות "שריפת הכביש" דווקא נעשית בשלווה מוחלטת והתחושה היא של שיוט מהיר.

המיצובישי קולט שייכת לסוג הראשון, היא הרבה פחות מהירה ממה שנדמה לטייס שבקוקפיט.

אגב לפני זמן, קיבלתי B4 - 3000 ידנית לנסיעת מבחן, להתרשמותי הראשונית הרכב נסע באופן מוטרף. ההתרשמות השנייה שלי הייתה שהרכב מהיר מאוד, אבל פחות ממה שחשבתי.

לפי התחושה הייתי בטוח שאני על 140 קמ"ש, בפועל מד המהירות עמד על 120. :shock:

וזה הסיבה למה אני אוהב את האונו , היא די זריזה אך לא הרכב הכי מהיר שאפשר למצוא , אבל בכל זאת בנסיעה בה אתה מרגיש את הכביש כמו שאומרים.

עוד דוגמא לכך היא שנגיד משהו שלא רכב על אופנוע בחיים שלו ירכב בפעם הראשונה על 70 וירגיש כאילו הוא על 140 . וזה מנסיון , טוב נו לא חשבתי בדיוק שאני על 140 כי זה היה בתוך העיר עם 50 סמ"ק אבל בכל אופן יש בזה איזה תחושה של ריחוף :roll:

פורסם
ברור.

הכוחות סוס של המיצובישי הם מיוחדים. אלו סוסים יפנים חזקים במיוחד..

לעומת זאת, נגיד ביונדאי, אלו סוסים קוראנים, אז הם קצת עצלנים.. :screwy:

לא חזקים, אינטליגנטים :). הם מתנהגים אחרת.

להאצ'בק יש 90 כ"ס (מנוע 1.4)

פורסם

הי,

זה שהמחירון של האיביזה 43,לא אומר שמשהו ימכור לך אקזמפלר ראוי במחיר כזה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...