Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני צריך את עזרתכם -

אני זקוק לפנס ימני קידמי למרצדס ושמתי לב שהפנס הקידמי באוטובוס מרצדס עירוני 0303(הישנים) הוא בדיוק אותו אחד!

האם זה נכון?

האם אני יכול להגיע לפירוקיה של אגד בחולון ולקנות אחד? האוטובוסים האלה עובדים על 12V ולא 24V נכון?

האם ימכרו לי ? כמה יעלה בערך ?

תודה!!

0303%20green.jpgMERCEDES_405_X470_2.JPG

בוא נעמיד כמה דברים על דיוקם:

O-303 זה אוטובוס בינעירוני. הדגם העירוני הוא O-405 (או G-405, אם מדובר במפרקי).

אני בספק גדול מאוד אם זה יתאים למרצדס שלך - למרות שמבחינה מבנית הם זהים, אני יותר ממאמין שהמידות שלהם שונות לגמרי.

אם למרות זאת אתה עדיין מעוניין לרכוש כזה פנס, כדאי לך לבדוק באגף המשק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כמו שהבטחתי להלן המידע המלא על 3 האוטובוסים שזוהו בצילומים שהועלו כאן

כל הפרטים ניתנו ע"י ד"ר אבייתר רייטר

איזה מידע מרתק!

מי הוא אותו ד"ר אבייתר רייטר??

ואלעד, התמונות מרתקות באותה המידה... :shock: פשוט כיף להביט בהן ולדעת על התחבורה הציבורית של אותן זמנים.

וגם אני רואה את הטייגרים והפיאטים והמרצדסים וכל האוטובוסים כמכונות יפות.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למי שמעוניין במאגר.

במגזין בלייזר של חודש יוני, יש כתבה על בר בתחנה המרכזית הישנה בת"א.

שמה בין התמונות יש תמונה של מאגר משנת 81.

מי שרוצה אני מוכן לסרוק לו את התמונה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
איזה מידע מרתק!

/quote]

אם אני לא טועה אביתר היה מנהל הפורום "תחבורה ציבורית" בתפוז.

פורסם
איזה מידע מרתק!

/quote]

אם אני לא טועה אביתר היה מנהל הפורום "תחבורה ציבורית" בתפוז.

טעות

ד"ר אביתר רייטר הוא מנהל קומונת אוטובוסים ורכבות באתר תפוז.

http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?CommunaId=1862

הוא מחזיק בארכיון הגדול בארץ לרכבות ואוטובוסים , ארכיון שכולל יותר מ 8 מיליון עמודי מידע הכוללים מסמכים, תמונות, צילומים, תרשימים, שרטוטים והמאגר מידע שלו הוא ה 3 בגודלו בעולם.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היות וחלק מהמגיבים פה כלל לא מסתובבים באוף טופיק, אני מבקש להפנות את תשומת לבכם להודעה שפרסמתי שם, אשר עשויה להיות רלבנטית גם לפה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=269800

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בבני-ברק, יותר נכון- פרדס כץ, נצפה היום אוטובוס וולוו שנת 82 קטן ומגניב, שנראה כאילו עמד כמה שנים בחצר בתור בית (אפילו יש עליו צלחת לווין!:shock: ), והוצא משום-מה החוצה (אולי לצורך שיפוצים בחצר?:roll: ). העניין הוא שהוא שלם לגמרי ובמצב טוב, כולל כל החלונות, מלבד הטונות של האבק שיש עליו! והוא שנת 82- לא כזה רחוק מאספנות כבר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אמבולנס 303 .....

bw_kom_gr_krkw-001.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אני חייב לנסות את זה פעם

ContratapadeCatalogoMercedesBenzO303.jpg

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
אני חייב לנסות את זה פעם

מבחינה פיזיקלית זה לא ייתכן האוטובוס היה מתהפך מיד.

לי זה נראה כמו פוטושופ.

אין סיכוי בעולם שבזווית הזאת האוטובוס לא מתהפך.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
אני חייב לנסות את זה פעם

ממש לא סיפור.....להדפיס כתוביות על הצד....:wink::lol::lol::lol::lol:

ContratapadeCatalogoMercedesBenzO303.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
מבחינה פיזיקלית זה לא ייתכן האוטובוס היה מתהפך מיד.

לי זה נראה כמו פוטושופ.

אין סיכוי בעולם שבזווית הזאת האוטובוס לא מתהפך.

התמונה הזאת נלקחה מהקטלוג של ה 303 שהוציאה בזמנו חברת מרצדס אי שם בשנות השיבעים.

אני לא יודע אם אז היתה אפשרות לעשות פוטושופ בכזאת רמה ואם כן אז אני לא מאמין שחברה בסדר גודל כזה היתה עושה פוטושופ.

הכל פונקציה של מהירות.

אל תשכח שאז האוטובוסים לא היו מוגבלי מחשב כמו היום וה 303 היה יכול להגיע במישור בקלות ל 130 קמ"ש ויותר (מניסיון :-))

פורסם

303 הגיע ל-130? אולי בירידה.

בדגמים שהגיעו עד 88', בקו האדום של הסל"ד (2500) האוטובוס נע במהירות של כ-105 קמ"ש. בדגמים המחוזקים שהגיעו החל מ-88', יחס ההעברה בגיר היה ארוך יותר בהילוך האחרון, ולכן באותה מהירות המנוע הסתובב על כ-2000 סל"ד, מה שהוסיף למהירות הסופית עוד כעשרה קמ"ש.

הדגמים שהגיעו החל מ-92' (גיר ZF) כבר היו מצויידים במגביל מהירות אלקטרוני, ולכן שאלת המהירות הסופית כלל אינה רלבנטית, למרות שסביר להניח שהיא היתה יכולה להיות גבוהה יותר, עקב ההילוך השישי שלא היה קיים בתיבה של מרצדס.

אגב, האמבולנס מגניב!

• תוכן חדש...