Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

כמו שחלקכם בטח יודעם מדובר בפיאט דובלו

הנורה של סליסי ההצתה מתריעה על תקלה.

כמה שאלות:

מהם סלילי הצתה? זה חלק בתוך המנוע? ניתן לראות אותם?

עם לא אטפל בזה בזמן הקרוב זה יגרום לנזק? או כל דבר אחר?

והאם זה עניין יקר? כמה זה צריך לעלות בערך?

פורסם

מנוע דיזל נכון? אז לא סלילי הצתה אלא מצתי להט. התקלה יכולה להיות מצת תקול, יח' בקרה של מצתי להט לא, החווט שלה או החיישנים.

דרוש מוסך בעל סורק תקלות כדי לאבחן את התקלה בצורה נכונה.

פורסם
מנוע דיזל נכון? אז לא סלילי הצתה אלא מצתי להט. התקלה יכולה להיות מצת תקול, יח' בקרה של מצתי להט לא, החווט שלה או החיישנים.

דרוש מוסך בעל סורק תקלות כדי לאבחן את התקלה בצורה נכונה.

אכן מנוע דיזל.

צודק לא סלילי הצתה אלא מצתי להט כמו שרשום בספר רכב.

אז אני צריך ללכת למוסך בעל סורק תקלות בכדי לאבחן את התקלה בצורה נכונה.

במידה והתקלה היא אכן מצת תקול. כמה זה צריך לעלות?

זה חשוב לי לדעת את טווח המחירים, פשוט בזמן האחרון היו לנו המון הוצאות יקרות על הרכב.

עכשיו אשמח לקבל הסבר מזה המצתי להט? איפה הם נמצאים במנוע?

פורסם

בטמפ' שבארצנו, עדיין מנוע מכוניתך יניע כראוי למרות שאחד או יותר ממצתי החימום פגום/ים.

עלות החלפת 4 מצתי חימום עם העבודה הנה בערך כ 800 ש"ח + מע"מ.

במקרה של קרה יתכן ויהיו בעיות בהנעת המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבנתי. תודה!

עם מחליפים מצתי חימום אז צריך כבר להחליף הכל יחד? או שניתן להחליף רק את הפגום?

עוד שאלה ששכחתי לשאול. ממה זה נובע? מה מקצר את אורך החיים של המצתים? אני יודע שכשרוצים להניע את הרכב צריך לעשות חצי סוייץ ולחכות עד שהנורית של המצתי חימום תכבה ורק אז להניע. במידה ומניעים בלי לחכות עד שהנורית תכבה זה פוגע במצתים?

פורסם

ניתן אולי ע"י בדיקת התנגדות חשמלית של כל מצת לחוד לגלות אם יש רק מצת אחד פגום ולהחליפו אבל קח בחשבון שיש גם מצב שבו מצת שעדיין תקין חשמלית גוף החימום שלו כבר נאכל. לכן מקובל להחליף את כל מצתי החמום ביחד.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
ניתן אולי ע"י בדיקת התנגדות חשמלית של כל מצת לחוד לגלות אם יש רק מצת אחד פגום ולהחליפו אבל קח בחשבון שיש גם מצב שבו מצת שעדיין תקין חשמלית גוף החימום שלו כבר נאכל. לכן מקובל להחליף את כל מצתי החמום ביחד.

רפי שלום רב

ברשותי יונדאי H100 טראק, שנת 1998.

הסבר על התופעה:

בבוקר שאני מניע את הרכב לראשונה (אפילו אם זה אחרי 3 או 4 ימים אני צריך לחמם את הסליל פעמיים, אחרת הרכב לא יניע.

אוסיף ואומר שהרכב מניע אחרי שנייה וחצי ללא שום בעיה או גמגום.

שאלתי היא מדוע צריך לחמם פעמיים ומה הסיבה שחימום של פעם אחת לא מאפשר את הנעת הרכב? (הרכב פשוט משמיע כאילו הוא רוצה להניע אבל לא יכול).

החלפתי מצתים והבעייה נשארה אותו דבר.

כיצד ניתן לבדוק אם בקר מצתי להט תקין או לא תקין? והיכן מיקומו ברכב שלי?

תודה מראש

דותן.

פורסם

דותן,

אני לא מבין את ה"פעמיים".

אתה אמור לסובב סוויצ', להמתין עד שנורת הסליל תיכבה, ורק אחר כך לנסות להניע את הרכב.

אתה חייב לעשות את זה פעמיים?

זאת אומרת, לסובב בחזרה את המפתח, לסובב שוב את הסוויץ' ולהמתין עד שנורת הסליל תכבה שוב?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כנראה שבדיוק כך הוא עושה ואז פעמיים מתחממים מצתי הלהט וזמן החימום ארוך יותר והנעת המנוע מתאפשרת.

אולי יש חשיבות שסוג המצתי חימום יהיה נכון או מקורי כדי שכמות החום שהם מייצרים, בזמן פעולתם, תהיה מספקת.

בברכה - רפי לין

פורסם

מנסיוני בארץ עם דובלו JTD אין צורך בהחלפת מצתי הלהט, לא קרה לי מקרה מעולם שבו הרכב התקשה להניע באיזושהי צורה (כולל לא בטמפרטורות מתחת לאפס בינואר בתפן)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בדובלו לא צריך, אבל ביונדאי H100 זה עדיין מנוע עם הזרקה עקיפה, והוא כן צריך את הסיוע של המצתים.

לבחור עם היונדאי - אם אתה ממתין עוד מספר שניות אחרי שהנורה כבתה, ואז מנסה להניע - האם הרכב מניע ?

מצתי להט אמורים לקבל מתח למשך מספר שניות נוספות לאחר כיבוי הנורה.

• תוכן חדש...