Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם מחמישי אתה יכול להעביר לניוטרל ולבלום בהדרגתיות אם באמת יש רמזור אדום. אבל מעבירים מחמישי, לרביעי, לשלישי...כדי להמשיך נסיעה. הרמזור גם אמור להתחלף לירוק מתישהו ;)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נסכם את זה ככה אלעדיקו- לא. אתה לא צודק. התשובות והנימוקים ללמה אתה לא צודק תמצא בתשובה הנכונה והמדוייקת של RK.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

צודק אבל לא נראה לי שזאת הכוונה בזה שמורידים הילוכים... לפי מה שאני יודע עושים זאת כדי להוריד את המהירות בהדרגתיות ולמנוע שחיקה של הבלמים מפני שהגיר נשחק הרבה פחות מהבלמים... לא ככה? הרי ככל שהמהירות גבוהה יותר ואתה לוחץ על הבלם זה יוצר יותר חיכוך ובכך שוחק את הבלמים...

פורסם

אלעדיקו:

לא, למרבה הצער לא נראה שאתה צודק. חוץ מזה שאומרים "אני ארשום" ולא "אני ירשום", לא ביקשתי שתרשום הרבה, ביקשתי שתרשום למה. את זה לא עשית עד עכשיו. העובדה שיש שיורידו בשביל הרעש - hell, גם עם פיקוד ידני על תיבה אוטומטית שאינה טיפטרוניק הם יכולים לעשות את זה, וגם עם קיקדאון. אז איפה פה ההגיון שלך?

Barakm22:

ההבדל הוא שבידנית יש מצמד (וגם ברובוטית) ובטיפטרוניק, שהיא אוטומטית, יש ממיר מומנט ולעתים סידור אחר של גלגלי השיניים. זה ההבדל בין המערכות. אין כל סיבה, פרט לאגדה אורבית שפותחה על ידי, ככל הנראה, מוסכניקים סוג ז', ששימוש בטיפטרוניק יזיק לבריאותו של הרכב.

הנטייה הרווחת היא לומר, שהגיר יקר יותר מהבלמים ולפיכך עדיף לשחוק אותם ולא את הגיר. זה, לכשעצמו נכון, אבל מתעלם ממה שאמרתי קודם - שימוש בטיפטרוניק לכשעצמו לא גורם לבלאי יותר גבוה של הגיר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אלעדיקו:

לא, למרבה הצער לא נראה שאתה צודק. חוץ מזה שאומרים "אני ארשום" ולא "אני ירשום", לא ביקשתי שתרשום הרבה, ביקשתי שתרשום למה. את זה לא עשית עד עכשיו. העובדה שיש שיורידו בשביל הרעש - hell, גם עם פיקוד ידני על תיבה אוטומטית שאינה טיפטרוניק הם יכולים לעשות את זה, וגם עם קיקדאון. אז איפה פה ההגיון שלך?

Barakm22:

ההבדל הוא שבידנית יש מצמד (וגם ברובוטית) ובטיפטרוניק, שהיא אוטומטית, יש ממיר מומנט ולעתים סידור אחר של גלגלי השיניים. זה ההבדל בין המערכות. אין כל סיבה, פרט לאגדה אורבית שפותחה על ידי, ככל הנראה, מוסכניקים סוג ז', ששימוש בטיפטרוניק יזיק לבריאותו של הרכב.

הנטייה הרווחת היא לומר, שהגיר יקר יותר מהבלמים ולפיכך עדיף לשחוק אותם ולא את הגיר. זה, לכשעצמו נכון, אבל מתעלם ממה שאמרתי קודם - שימוש בטיפטרוניק לכשעצמו לא גורם לבלאי יותר גבוה של הגיר.

תודה רבה! זו התשובה שחפשתי, אז רק ליתר בטחון לראות אם הבנתי אותך נכון, אם בנסיעות רגילות בתוך העיר או מחוצה לה, אם זה בירידות או מישור או בעליות אני משתמש בטיטפרוניק אני יכול להסיר כל דאגה מליבי בקשר לכל הקטע הזה שזה לא בריא לאוטו או לגיר וכל מיני חרטא כזה?

פורסם

כן. מן הסתם, אם אתה תעביר הילוכים for the sake of it כל שניה, הסיכוי שמשהו רע יקרה יגדל. אבל אם תשתמש בגיר כמו שצריך, גם אם מתחילת הנסיעה ועד סופה תעביר הילוכים במוד הידני, לא צפוי שיקרה שום דבר חריג.

מה שכן, זה באמת ישעמם אותך בשלב כלשהו, כי זה עדיין לא ידני ובכ"ז מאין dry humping :-). ברובוטי התחושה יותר טובה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בבקשה!

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לדעתי - אגדה אורבנית. לא חסרות כאלה בתחום הרכב בישראל. לגבי הרעה בביצועים - יכולות להיות לזה אלף ואחת סיבות אחרות.

העניין הוא שמאז שהפסקתי זה השתפר לאט לאט, היום זה כבר בסדר.

מצד שני, כמו שאמרת, יכולות להיות אלף ואחת סיבות, החל מתקופה יבשה במיוחד, וכלה בזה שפשוט חיפשתי בעיות כששמעתי שזה לא בריא לתיבה :oops:.

"ai motoare capul doare"

פורסם

שימוש בידית ההילוכים לשם העברה ידנית אכן מגדיל את הבלאי בתיבה אוטומטית, בעיקר בעת הורדת הילוכים. ומדוע?

מבלי להיכנס להסבר סבוך מדי, תיבת הילוכים אוטומטית סטנדרטית מבוססת על מבנה שנקרא "מערכת גלגלי שיניים פלנטרית", ונראה כך (בגרסה פשוטה מאוד לשם המחשה) :

Planetary.jpeg

כל גלגלי השיניים משולבים זה בזה באופן תמידי, כאשר החלפת ההילוכים מבוצעת ע"י בלימה ושחרור של קומבינציות גלגלים.

לכל גלגל שיניים יש בלם המופעל ע"י לחץ הידראולי.

כאשר כופים על תיבת ההילוכים הורדת הילוך, הבלם המשויך לגלגל השיניים שיש לבלום מתחכך בו עד לעצירתו. בלימתו משנה את יחס ההעברה בין המנוע לצמיגים, וגורמת למה שידוע כ"בלימת מנוע" - עלייה בסל"ד וירידה במהירות התנועה של המכונית.

תהליך בלימת סיבוב הגלגל גורם (וזה הגיוני) לבלאי בדיסקת\סרט הבלימה שאחראי עליו.

הבלאי הזה גדל ככל שגלגל השיניים המסתובב מנסה להתנגד לבלימתו.

זו (אחת הסיבות) לכך שבהחלפת הילוכים יזומה ע"י מחשב התיבה, מומנט המנוע נחלש עד לסיום התהליך, כדי להקטין את הבלאי על המצמדים.

קל להבין את הבלאי הזה. תארו לכם נהג ברכב ידני, הבולם תמיד בעזרת ההילוכים, ומזניק את מד הסל"ד לאיזור האדום בעת שחרור דוושת המצמד. המצמד סובל מאוד בהחלפה שכזו.

החלפת מצמד בתיבה ידנית היא פעולה די שגרתית.

לעומתה, כשסרט\דיסקת בלימה בתיבת הילוכים אוטומטית מגיעים לסוף חייהם, מדובר בשיפוץ מלא.

במאמר מוסגר, אפשר להבין מכך מדוע קביעות נחרצות מסוג "תיבה אוטומטית X צריכה תמיד שיפוץ אחרי 100,000 ק"מ" הן שטויות חסרות בסיס.

הבלאי העיקרי הוא פונקציה של אופי הנהיגה, ושל מספר העברות ההילוכים. כל עוד התיבה נמצאת באותו הילוך (בנסיעה בין-עירונית, למשל) הבלאי נמוך.

פורסם

אם כך, בהנחה שאתה מדבר גם על תיבות טיפטרוניות או בסגנון, מדוע יש אופציה להחלפת ההילוכים בשימוש מתגים לצד גלגל ההגה? הרי זה בפירוש מעודד שימוש.

פורסם

הבלאי קיים גם בהחלפת הילוך היזומה על ידי התיבה, לא רק אלה היזומות על ידי הנהג.

לרוב התיבות יש מנגנוני הגנה כנגד התופעות שצויינו. חלקם אף אינם מאשרים ביצוע החלפה וחלקם משתהים אתה, מכל מקום, ההחלפה הייתה מבוצעת בין כה. האופציה קיימת בשביל להשתמש בה והיצרנים בהחלט התחשבו בכל השיקולים שהועלו, לרבות בלאי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כן. מן הסתם, אם אתה תעביר הילוכים for the sake of it כל שניה, הסיכוי שמשהו רע יקרה יגדל. אבל אם תשתמש בגיר כמו שצריך, גם אם מתחילת הנסיעה ועד סופה תעביר הילוכים במוד הידני, לא צפוי שיקרה שום דבר חריג.

מה שכן, זה באמת ישעמם אותך בשלב כלשהו, כי זה עדיין לא ידני ובכ"ז מאין dry humping :-). ברובוטי התחושה יותר טובה.

יפה RK. אז עכשיו, תקרא את התגובות שלי מההתחלה ותבין שזה מה שאמרתי. ואתה? ניסית להוציא אותי טועה ובכוח. אז לבריאות שיהיה לך, כל הכבוד לך שיצאת "צדיק" ואפילו "חכם" . אלעדיקו.

נ.ב. את שיעורי הלשון שלי כבר סיימתי. ובכל זאת לא שמתי לב שאפילו רשמתי "ירשום". טעות שלי, תודה על התיקון חביבי.

פורסם
הבלאי קיים גם בהחלפת הילוך היזומה על ידי התיבה, לא רק אלה היזומות על ידי הנהג.

נכון, אבל הוא נמוך הרבה יותר.

אם תיזכר בשיעורי פיסיקה מביה"ס, כשגוף X מפעיל כח על גוף Y, גוף Y מפעיל את אותו הכח בחזרה על גוף X - ובמילים אחרות, ככל שנדרש כח רב יותר מצידו של הבלם, כך גדל הכח שפועל עליו ושוחק אותו.

זה נכון ברפידות הבלימה, בצמיגים, וגם בתיבת ההילוכים.

כאשר התיבה פועלת במצב אוטומטי, ברוב המקרים מחשב ניהול המנוע יתזמן את ההחלפה כך שיופעל עומס מינימלי על רכיביה - לכל היותר הבלם יצטרך להתמודד עם מומנט האינרציה של רכיבי התיבה הפנימיים.

כשאתה יוזם הורדת הילוך לשם בלימת הרכב, כזו ש"מטיסה" את מד הסל"ד מעלה, כל הכוחות שפועלים באותו הרגע - אלה שמאיצים את המנוע ואלה שמאיטים את הרכב, כולם מיתרגמים לחיכוך גבוה מאוד באותה יחידה בלימה פנימית.

אין אפשרות אחרת. זו פיזיקה נטו.

ברגע שגלגל השיניים כבר נעול במקומו תחת חיכוך גבוה, הבלאי נמוך יחסית.

הבעיה העיקרית, כאמור, היא במהלך אותו פרק זמן קצר שבו התיבה מנסה לבלום את הגלגל הרלוונטי.

אם הנהג יכפה עליה לבצע זאת באופן תמידי בסיטואציות "קשות", הבלאי שיצבר בה יהיה רב.

פורסם

והבלאי הזה הוא כל כך רב שהוא משמעותי כל כך? או שהוא מצטבר במשך שנים רבות? הכוונה שלי היא למשל הבלמים, גם הם נשחקים וגם להם יש בלאי גדול במהלך אינספור עצירות של הרכב במהלך השנים ובכל זאת עד שהבלמים "נשרפים" ונשחקים עוברות לפעמים 4-5 שנים טובות עד שמחליפים אותם בכלל ואפילו יותר... כלומר זה בלאי גדול לבלמים אבל זניח כי פעם ב5 שנים אפשר לעמוד בהחלפתם, השאלה נגיד אם אני משתמש בטיטרוניק די הרבה, אני לא מדבר על סתם משחקים של נהגים מפגרים, אלא אני משתמש כשצריך למשל בלימת הרכב בירידות, האם הבלאי הזה הוא משמעותי בסדר גודל של כל שנה להחליף את הגיר, סתם דוגמא, או כל 10 שנים להחליף את הגיר?

• תוכן חדש...