Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה מקוממת ביותר של נציג 'דלק מוטורס':

בחדשות הרגע צוטט נציג מטעם דלק מוטורס שהאשים את התקשורת בניפוח הקריאה לתיקון (recall) של מאזדה 3, בכך שלא מדובר בבעיה בטיחותית ומקסימום המנוע עלול לכבות באמצע נסיעה.

אין צורך להרחיב על המשמעות הבטיחותית החמורה של מנוע הנכבה באמצע נסיעה. אני במו עיניי ראיתי מכונית נכנסת בקיר לאחר שהמנוע כבה לפתע והנהג לא הצליח לשלוט בהגה ובבלמים שהפכו פתאום קשים מאד מבלי שהתכונן לכך.

דוגמה נוספת: תארו לעצמכם מצב שאתם מנסים להשתלב בתנועה בחלון קטן בין שתי מכוניות והמנוע נכבה פתאום.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה רעש על השטות הזו.

זה לא נעים שמנוע כבה בנסיעה, אבל תתפלאו, מכוניות מתקלקלות, כאילו דא... גם כשהן לא מזדה, ויש להן תקלות במנוע ובבלמים ובגיר ובגלגלים ובמה לא, ואם הן מצוידות באמצעי מיגון שהותקן בישראל, שזה 99 אחוז מרכבי ישראל, אז הסיכוי שלהן לדומם מנוע כתוצאה מהמיגון הזה גבוה אפילו יותר מהסיכוי שתידלק נורת תקלת גיר ברנו מגאן אוטומטי.

אז למה בכל זאת נוצר כאן רעש מוגזם כזה? רעש שלא נוצר בתגובה למשל לכמות התקלות שיש כתוצאה ממיגונים למיניהם? כי כאן מדובר בחברה גדולה, עם שם טוב, ולא מדובר בשמועות סטטיסטיות (גם אם מבוססות מאוד) אלא בהזמנה מסודרת וישירה של היצרן, אז הרבה יותר קל לברבר על עובדות מובהקות. נראה את שדרן הרדיו מראיין נציג חברת מיגון על כמות התקלות המוטרפת במערכות שלה, כשאין לו קריאה ברורה לתיקון ביד. הוא לא יכול לעשות את זה, אז הוא עושה את מה שקל לו:

לקשקש על התקלה במזדה.

ולא, אני לא שייך לדלק מוטורס. אם כבר, אז אני מהמתחרים שלה.

פורסם

היה מאוד מצחיק לקורא את התגובות שלכם, תמשיכו בבקשה :lol: , במיוחד התגובות של הילדים האלה שלא מבינים בכלל על מה מדובר.

michael carmy

ב BX שלי משנת 92 המצב יותר טוב.

יש עוד כאלה על הכבישים? :shock:

sd1985

למה רק ה 1600 אוטומט? בגלל שמיהרו לדחוף לארץ כ"כ מהר מאזדה 3 שלא נתחרט? אז חסכו באיזלירבנד?

ומה? במנוע 2000 זה בלוטות'?

סתם,אבל למה רק ב1.6? ברצינות.

מדובר על צמה העוברת מתחת לבית המסנן אויר, במנוע 2.0 המבנה הוא כמובן שונה.

דניסאן

כנראה, רשויות הלאומיות לחקר תאונות דרכים ביפן ובארה"ב עלו על הבעייה בעקבות תאונות שקרו והם הגיעו למסקנה

שקצר במחשב ניהול גרם לתאונות אלה.

עוד תגובה אומללה של מי שלא מבין על מה בכלל מדובר.

ביפן ובארה''ב בכלל הרכב לא שווק. בארה''ב מנוע 2.0 ומעלה, ביפן מנוע 1.5

אם אתה כבר ממציא, תמציא משהו לענין.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
העניין הוא שפה בארץ לא מספרים לך את האמת.

לא סתם הוציאה מאזדה ריקול כזה ענק , לא רק בארץ אלא בכל מקום בעולם בו נמכרה 3 1.6 אוטומט.

כנראה, רשויות הלאומיות לחקר תאונות דרכים ביפן ובארה"ב עלו על הבעייה בעקבות תאונות שקרו והם הגיעו למסקנה

שקצר במחשב ניהול גרם לתאונות אלה.

זוכרים את צמיגי פיירסטון המתפוצצים? אותה גברת בשינוי אדרת.

זכית בפרס התגובה המוגזמת של השרשור, והיה קשה לבחור!

50,000 המאזדה 3 בישראל הן חלק לא מבוטל מהמלאי העולמי של השילוב בין מנוע 1600 סמ"ק לתיבת הילוכים אוטומטית.

התגובות כאן קצת מוגזמות, סה"כ יבואן מזדה פעל כפי שמצופה ממנו ולקח אחריות על כמות גדולה מאוד של מכוניות תוך כדי שהוא לקוח בחשבון שהתדמית שלו תיפגע מכך.

זכורים לי סיפורים שממש קרו בארץ עם כל מיני תיבות אוטומטיות ששבקו חיים באמצע נסיעה (רמז קטן- שם התיבה מסתיים ב-4) ולא היה כזה "עליהום" תקשורתי.

אני מציע לכולם לקחת הכל בפרופורציות הנכונות, מאזדה 3 היא מכוניות טובה ואמינה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כמה רעש ובלאגן עשו מזה בתקשורת.. אם לא הייתי חי במדינה הייתי בטוח שמאזדה 3 היא הרכב הלאומי של ישראל.

אז מה היה לנו? כתבה פותחת בחדשות ערוץ 10, לפני החייל הפצוע מעזה או הקאסמים. כתבה בעמוד הראשון של ידיעות אחרונות היום בבוקר ורבע שעה בתוכנית הבוקר של רשת ב'. ראבק, כולה תיקון של 10 דקות במוסך מורשה מאזדה. קחו דברים בפרופורציה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שני הצדדים גולשים לקיצוניות. המותג, לפחות בארץ, הרויח את ההסטריה ביושר שכן הדעה האוילית לפיה "יפני זה טוב ובכלל לא מתקלקל" יצרה רמת ציפיות שכל חריגה ממנה יוצרת רעידת אדמה קטנה. מצד שני מדובר כנראה בתקלה לא רצינית, אבל בעלת משמעות בטיחותית שאי טיפול בה עלול לגרום ליצרן נזק רב בעתיד. המסקנה היחידה מכל הסיפור הזה צריכה להיות נטישה מהירה של הדעות הקדומות, המשייכות תכונות מוטוריות לארצות מוצא או אף למותגים שונים.

פורסם

נחמד להיות תמימים ולעפעף בעינים, ולא להבין על מה המהומה..

הרי על בעיות מצחיקות של חלונות נופלים אשר היו ב VW, הפורומים זעקו במלוא הגרון על האמינות המחפירה של יצרן כמו VW, הפכו את הנושא לדגל אמינות הלקוי של האירופאיות , לעומת האמינות הבלתי מסויגת של היפניות.

העבר מראה שיצרנים יפנים טרחו שנים להסתיר בעיות איכות ובטיחות חמורות מאוד ברכביהם, ובכירים במיצובישי אף בחרו להתאבד ולא להגיע לחקירה בשלהי שנות ה 90 , כאשר בעיות קשות התגלו ברכבי החברה אך הוסתרו על ידי בעלי עניין.

הבעיות המתגלות בקורולה על שלל המנועים המוחלפים בה רק מראה את רמת הצביעות אשר נהוגה פה בארץ, הרי אם רחמנא ליצלן הדבר היה קורה בפיגו , סיטרואן או רנו, הרי כל חכמי הפורום הזה ואחרים היו יוצאים במסעות צלב על רמת רכבים נמוכה, אמינות לוקה בחסר, ועוד סיפורי אימה ופחד.

מסכים עם דבר אחד, צריך לקחת כול דבר בפרופורציה, גם כשהדבר קשור לרכבים מתוצרת אירופה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מה שיותר מצחיק זה למה נגרמה הבעיה - ומה הפיתרון.

הבעיה היא חוסר במיגון על צמות החוטים (כמו שראיתם בתמונות ) והרבה איזולירבנד.

ומה הפיתרון הישראלי?

נכון

עוד איזולירבנד.

מעניין מה היה קורה אם זאת היתה פיז'ו למשל.

פורסם
מה יהיה להיט הליסינג הבא?

ניסן טיידה - מכונית עם עיצוב מכוער להפליא (אפילו יותר מכוער מהאלמרה) ושם בלתי ניתן לביטוי. בכלל, מה זה הטרנד הזה לעשות מכוניות צרות וגבוהות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבעיה היא חוסר במיגון על צמות החוטים

אתה מומחה? הבעיה היא לא חוסר במיגון, אלא תקלה קטנה בהנדסת הרכב. אין רכב מושלם, לא קיים דבר כזה. יש כאלה שמקדימים תרופה למחלה אפילו לרכבים שאחריותם כבר פגה, ויש כאלה שלא מודים בתקלות כאלה גם כאשר הרכב בתקופת האחריות ומעבירים את החשבון ללקוח.

ומה הפיתרון הישראלי?

נכון

עוד איזולירבנד.

שוב פעם קשקוש סתמי, תגיד לא נמאס לך לקשקש ולהמציא דברים?

הפתרון הוא הוספת שכבת בידוד נוספת ע''י החדרת מגן גומי (לא פלסטיק ולא איזולירבנד) ע''י הוראות היצרן כמו שמצורף בתמונה.

magen.JPG

magen1.JPG

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הבעיה היא חוסר במיגון על צמות החוטים (כמו שראיתם בתמונות ) והרבה איזולירבנד.

ומה הפיתרון הישראלי?

נכון

עוד איזולירבנד.

מעניין מה היה קורה אם זאת היתה פיז'ו למשל.

אני משוכנע שהפידבק מגיע מהיבואנים השונים בארץ ובעולם ליפן, אלה מהנדסים את התקלה, ושולחים את הפתרון.

אני בטוח שיבואן מזדה לא מחליט על דעת עצמו איך לתקן תקלה כזו מסחרית, הם לא "מוסך מדרכה".

אני עבדתי לדוגמא אצל יבואן אופנועי ימהה, כשהיה כשל בשילדה של קטנוע Xמקס ימהה יפן הביאה את ההוראה לצורך התיקון, בישראל לא ידעו על קיום הבעיה ולא היו יודעים גם אם לא היפנים.

בארה"ב אופנוע ספורט ליטר של ימהה גילה כשל במערכות הזרקת הדלק בקליפורניה בלבד עקב תקנות הזיהום המחמירות של קליפורניה, היפנים שוב נתנו את הדעה לגבי המקרה הזה וביצעו את השינוי באופן יזום.

אין חיה כזו "פתרון ישראלי - איזולירבנד", עד שלא יוכיחו לי אחרת, זו דעתי.

פרט לכך שמזדה משעממת ומחליאה אותי בטירוף, אני משוכנע שהיא מכונית טובה וש-50000 ישראלים לא טועים וקנו את מה שהיה להם נכון לאותו הרגע-גובה הכיס-וצורכי השימוש.

אופנוען

פורסם

מצ"ב.....

אפילו מקרה אחד לא קרה בארץ!

אז בחר היבואן / יצרן בדרך של:

Better safe then sorry

מה הבעיה עם זה?

עשו טעות, מצאו ומתקנים

Recall זה הליך רגיל בתעשיה - לא רק בעולם הרכבים...

מאזדה 3 .pdf

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
הרי על בעיות מצחיקות של חלונות נופלים אשר היו ב VW, הפורומים זעקו במלוא הגרון על האמינות המחפירה של יצרן כמו VW, הפכו את הנושא לדגל אמינות הלקוי של האירופאיות , לעומת האמינות הבלתי מסויגת של היפניות.

הבעיות המתגלות בקורולה על שלל המנועים המוחלפים בה רק מראה את רמת הצביעות אשר נהוגה פה בארץ, הרי אם רחמנא ליצלן הדבר היה קורה בפיגו , סיטרואן או רנו, הרי כל חכמי הפורום הזה ואחרים היו יוצאים במסעות צלב על רמת רכבים נמוכה, אמינות לוקה בחסר, ועוד סיפורי אימה ופחד.

ישנו הבדל מהותי בין המקרים:

- במקרה של פולקסווגן, החלונות נפלו, לקוחות הגיעו למוסך ונדרשו לשלם בעבור התיקון. אני מכיר גם כאלה שזה קרה להם יותר מפעם אחת.

במקרה הזה של מאזדה, מדברים על אפשרות תיאורטית לתקלה, אני בעוונותי עדיין לא שמעתי על מישהו שהתסריט התיאורטי התממש אצלו.

- לעניין מנועי הקורולות, נכון שהרכב איננו חף מבעיות, אבל היבואן נותן לו הגנה של חומה בצורה. הלך מנוע ? הוא יוחלף בחדש. לא כ"כ משנה מה גילו של המנוע או אם הרכב בכלל באחריות. טיפלת ברכב במוסך מורשה ותקבל את כל הגיבוי שבעולם.

כך בונים שם. איש לא מצפה לאפס תקלות, אבל מופע תקלות נמוך יחסית בשילוב עם הגב שהיבואן מעניק לרכב, נותן ללקוח כיסוי מושלם.

חבל שה"מומחים" של צ'מפיון ולובינסקי עדיין לא הבינו את זה.

פורסם

שוב פעם קשקוש סתמי, תגיד לא נמאס לך לקשקש ולהמציא דברים?

ציטטתי מילה במילה את הבחור - נציג דלק מוטורס - שהתראיין אתמול בתקשורת.

איזולירבנד זו היתה המילה שלו.

אם הוא מקשקש סתם (כמו הפלסטיקים של ה 5) - יש כאן בעיה.

הבנו שיש לך 3 אבל אין מה לעשות

אל תיכנס למגננה. זה מה יש.

ותגיד

ישימו את המיגון הזה גם ב מזדה 5?

במקומות האלו?

החתיכה הקטנה הזאת תספיק?

או שגם שם יחכו לאיזה ריקול ואז יגידו שבעצם יש בעיה ובסה"כ המנוע נכבה באמצע נסיעה. ביג דיל

עריכה:

עכשיו שמעתי עוד אחד מדלק מוטורס שטוען שהריקול הוא לארץ בלבד - וזה בגלל שהחום בארץ מרכך את המיגון וגורם לקצר.

:roflmao::roflmao:

ממתי 30 מעלות חום משפיעות יותר מהחום שפולט המנוע שנמצא סנטימטרים ספורים מהאיזולירבנד?

ויפן לא חמה?

1.jpg

5.jpg

6.jpg

9.jpg

• תוכן חדש...