Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישנו הבדל מהותי בין המקרים:

- במקרה של פולקסווגן, החלונות נפלו, לקוחות הגיעו למוסך ונדרשו לשלם בעבור התיקון. אני מכיר גם כאלה שזה קרה להם יותר מפעם אחת.

במקרה הזה של מאזדה, מדברים על אפשרות תיאורטית לתקלה, אני בעוונותי עדיין לא שמעתי על מישהו שהתסריט התיאורטי התממש אצלו.

- לעניין מנועי הקורולות, נכון שהרכב איננו חף מבעיות, אבל היבואן נותן לו הגנה של חומה בצורה. הלך מנוע ? הוא יוחלף בחדש. לא כ"כ משנה מה גילו של המנוע או אם הרכב בכלל באחריות. טיפלת ברכב במוסך מורשה ותקבל את כל הגיבוי שבעולם.

כך בונים שם. איש לא מצפה לאפס תקלות, אבל מופע תקלות נמוך יחסית בשילוב עם הגב שהיבואן מעניק לרכב, נותן ללקוח כיסוי מושלם.

חבל שה"מומחים" של צ'מפיון ולובינסקי עדיין לא הבינו את זה.

לא שמעת כי לא פורסם, גם בועת הקורולה התפוצצה בפנים לאחר שהחלו הפירסומים, ופתאום אנשים הבינו שלא מדובר בבעיה נקודתית.

מעבר לכך, רק כאשר הלקוח צורח טויוטה מחליפה חלקים ואו מנועים ללא חיוב, מתרבים המקרים שהחברה שוללת מהלקוח החלפת מנוע עקב טיפול חסר , ואו תירוצים עיגלים אחרים.

מעבר לזאת, הרי בשלב כלשהו נדיבות ליבו של היבואן \ יצרן יפסקו, ומי ישלם על הכשל המובנה במנועי טויוטה ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ציטטתי מילה במילה את הבחור - נציג דלק מוטורס - שהתראיין אתמול בתקשורת.

איזולירבנד זו היתה המילה שלו.

אם הוא מקשקש סתם (כמו הפלסטיקים של ה 5) - יש כאן בעיה.

הבנו שיש לך 3 אבל אין מה לעשות

אל תיכנס למגננה. זה מה יש.

לא יודע מה אם הבחור שהתראיין, לא מכיר, לא הסתכלתי ולא רוצה לדעת.

זה בדיוק מה שנדרש לעשות בנוגע לריקול הספציפי שהכניס את כל המדינה לפאניקה:

זה המקום הבעיתי

75207541.jpg

זאת הצמה המדוברת

75207542.jpg

יש לפרק את בית מסנן האויר ולחשוף את מכסה השסתומים

75207543.jpg

זה המקום בו יש נגיעה של הצמה עם מכסה השסתומים:

75207545.jpg

פה רואים היטב את מקום הנגיעה

75207546.jpg

כמו שרואים יש נגיע, אך אין שיכוך. במקרים הקיצוניים הטיאוריה היא שהשיכוך יכול לגרום לקריעה של הצמה ושיכוך נוסף יכול לגרום לחשיפה של חוט גלוי (שגם עטוף כמובן). במקרה וזה קורה החוט יכול לקצר על המכסה ולשרוף את הקונטרולר. תיאוריה מענינת :-)

75207547.jpg

כמו שרואים בבירור, אין שום קרע וכדי שיהיה שיכוך חזק עד לחשיפה של חוטים גלוים אני לא יודע מה צריך לקרות.

היצרן סיפק בידוד חדש יחד עם לוח גומי קטן

75207549.jpg

75208054.jpg

חותכים את הבידוד הקיים, מחדירים לוח גומי ואז עוטפים עם שרוול בידוד חדש. לאחר מכן אפשר לחזק את הצמה ע''י עזיקון, ליתר בטחון (למרות שאין ממש צורך). בסופו של התהליך זה אמור להראות כך (חותכים את העזיקון, כמובן):

75207551.jpg

פרוצדורה של מניעה רגילה לחלוטין, לא משהו יוצא דופן. סוף הסיפור.... אבל טוב שדיברו על זה בכל אמצעי התשקורת.

ותגיד

ישימו את המיגון הזה גם ב מזדה 5?

במקומות האלו?

החתיכה הקטנה הזאת תספיק?

לא אכפת לי, לא אכנס לזה, זה לא מסמכותי, אני לא מהנדס רכב ולא מומחה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם ככה - המצב ב5 הרבה הרבה הרבה יותר גרוע.

והסתכלתי בכל ה 4 שיש לנו בחברה

בכולם זה נראה כמו התמונות ששמתי.

אם הפניקה שלהם היא רק על תיאוריה - אני חושב שב 5 המבחן המעשי יגיע די מהר.

פורסם

רק כאשר הלקוח צורח טויוטה מחליפה חלקים ואו מנועים ללא חיוב, מתרבים המקרים שהחברה שוללת מהלקוח החלפת מנוע עקב טיפול חסר , ואו תירוצים עיגלים אחרים.

מעבר לזאת, הרי בשלב כלשהו נדיבות ליבו של היבואן \ יצרן יפסקו, ומי ישלם על הכשל המובנה במנועי טויוטה ?

לפי הדיווחים בפורום, חברת טויוטה מחליפה מנועים ללא כל וויכוח, בצורה שבעל הרכב מופתע מהשירות הטוב שהוא מקבל.

אישתי נוסעת ב- RUNX, באחד הטיפולים השוטפים אמרתי לפקידת הקבלה "ששמעתי שהבלמים האחוריים נשחקים ברכב במהירות".

התוצאה הייתה שהבלמים האחוריים הוחלפו ללא תשלום "כמחווה ללקוח". לא צעקתי, לא ביקשתי, לא דרשתי, רק אמרתי את שכתוב לעיל ובכלל הבלמים הם פריט שאיננו באחריות . אני בוגר צ'מפיון מוטורס (שתי מכוניות) ואני יכול להגיד לך שאני לא מאמין ששם ההערה שלי הייתה מעניינת מישהו (בטח שלא את "יועץ השירות" שנפוח מחשיבות עצמית).

לעניין נדיבות הלב של היבואן, תראה הנבואה נתנה לשוטים לכן לא אני ולא אתה יכולים להתנבא על העתיד לקרות. אבל תסכים איתי שהנדיבות הזו שישנו חשש (אצלך לא אצלי) שתפסק, בכלל לא קיימת אצל יבואנים אחרים.

תחשוב על זה.

פורסם

לפי הדיווחים בפורום, חברת טויוטה מחליפה מנועים ללא כל וויכוח, בצורה שבעל הרכב מופתע מהשירות הטוב שהוא מקבל.

אישתי נוסעת ב- RUNX, באחד הטיפולים השוטפים אמרתי לפקידת הקבלה "ששמעתי שהבלמים האחוריים נשחקים ברכב במהירות".

התוצאה הייתה שהבלמים האחוריים הוחלפו ללא תשלום "כמחווה ללקוח". לא צעקתי, לא ביקשתי, לא דרשתי, רק אמרתי את שכתוב לעיל ובכלל הבלמים הם פריט שאיננו באחריות . אני בוגר צ'מפיון מוטורס (שתי מכוניות) ואני יכול להגיד לך שאני לא מאמין ששם ההערה שלי הייתה מעניינת מישהו (בטח שלא את "יועץ השירות" שנפוח מחשיבות עצמית).

:lol: אם היית אומר דבר כזה בצ'מפיון, היו מחליפים לך את כל הבלמים (גם הקדמיים כמחווה ללקוח..) וגובים על זה מחיר כפול.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

BURZUM,

בלי קשר להאם אתה מקושר לדלק מוטורס או סתם מעריץ מזדה נלהב,כמה דברים לי אלייך:

1.הנזק שיוצרת קריאת RECALL יכול להיות כל כך משמעותי,שאף חברה בעולם לא תעשה אותו עבור משהו שהוא כדברייך "תאוריה מעניינת".

2.RECALL מבוצע לרוב בעקבות תקלה סדרתית שעלו עליה (וזה לא משנה אם הציבור עלה עליה או מהנדסי החברה) ושגורמת לאיזשהו נזק בפועל,לא בתאוריה,כי כמו שסיכמנו בסעיף 1,על "תאוריה" לא מוציאים RECALL כל כך מהר...

3.אני די בטוח שיש סיבה יותר מהותית לקריאת ה-RECALL של מזדה מאשר "תאוריה" כלשהי,כנראה שההתחממות הגלובלית של כדור הארץ עושה לצמת חוטים ההיא ולרכב בכלל,יותר נזק מאשר סתם להתחמם,ויכול באמת להיות שהתחממות והתכה של הגומי עלול להביא לסתם קצר,או יכול להביא ליצירת ניצוץ שידליק לך את האוטו במקרה הפחות טוב,ולא רק לכיבוי המנוע.

שלא תבין לא נכון,אני לא מצטרף לעדר "הו,סוף סוף מזדה נפלו בתקלה",אני עדיין חושב שמאזדה זה רכב מעולה ואמין,אבל מצד שני,אל תיהיה נאיבי,אני סמוך ובטוח שעל כל קלף שיבואנית מזדה חושפת אודות התקלה היא מסתירה שניים אחרים,ולא בגלל שיבואנית מזדה "רעה",אלא מהסיבה שזו טבעה של מערכת שיווקית,להודות בטעויות,אבל גם לדאוג לייפות אותן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפחות תדייק. יש מספיק שרשורים כאן שמספרים סיפור אחר (איזו מלחמה צריך לנהל על מנת לקבל החלפת חלקים בחינם).

למרות שאינני מחסידי מזדה, ההד התקשורתי מוגזם. אבל הוא נובע בגלל כמויות הדגם שנמכרו בשנים האחרונות כאן ככה שאין מה להתפלא.

Veni Vidi Vici

פורסם

wiking, אינני מתכוון להכנס איתך לוויכוח על סגולותיו הטרומיות של "יוניון מוטורס" יבואן טויוטה.

אסתפק באמירה, שהיום שכשואלים את אישתי מה ההבדל בין הפולקסווגן שהייתה לה, לטויוטה שיש לה, היא עונה ש"היא הפסיקה לפחד מכך שתתקע על הכביש".

זו התורה כולה על רגל אחת וכן, גם הפולקסווגן הייתה חדשה ורכשנו אותה כיד ראשונה. הפחד שלה לא צמח סתם, תקלות בלתי פוסקות ושירות מחורבן לימדו אותנו שכל יום שהזוועה הזו נוסעת - זה נס.

פורסם

.הנזק שיוצרת קריאת RECALL יכול להיות כל כך משמעותי,שאף חברה בעולם לא תעשה אותו עבור משהו שהוא כדברייך "תאוריה מעניינת".

2.RECALL מבוצע לרוב בעקבות תקלה סדרתית שעלו עליה (וזה לא משנה אם הציבור עלה עליה או מהנדסי החברה) ושגורמת לאיזשהו נזק בפועל,לא בתאוריה,כי כמו שסיכמנו בסעיף 1,על "תאוריה" לא מוציאים RECALL כל כך מהר...

בוא נסתפק בכך שהתקלה הנ''ל גרמה נזק למספר רכבים ולכן הוחלט לבודד את הצמה יותר טוב.

.אני די בטוח שיש סיבה יותר מהותית לקריאת ה-RECALL של מזדה מאשר "תאוריה" כלשהי,כנראה שההתחממות הגלובלית של כדור הארץ עושה לצמת חוטים ההיא ולרכב בכלל,יותר נזק מאשר סתם להתחמם,ויכול באמת להיות שהתחממות והתכה של הגומי עלול להביא לסתם קצר,או יכול להביא ליצירת ניצוץ שידליק לך את האוטו במקרה הפחות טוב,ולא רק לכיבוי המנוע.

1) לשם דיוק: לא מדובר על התכה של גומי, מדובר על שפשוף שיכול לחשוף מוליך גלוי.

2) הריקול הזה הוא איננו כלל עולמי. לא ידוע לי למה דווקה פה החליטו לעשות את זה. בכל מקרה, זה לא קשור לאקלים יותר חם, כפי שניתן לראות בתמונות שצירפתי שאין שום תהליך של "התכה" או "התחממות יתר".

3) הרכבים המדוברים 2004-2006 רובם כבר לא באחריות וחלקם עברו יותר מ 100-150 אלף ק''מ (ליסינג). זאת לא תקלה סדרתית ולא תקלה בטיחותית. אפילו מבחינת האחריות על הרכב אפשר להגיד שהיא כבר פגה, אך יפה שהם לא מתנערים ומבצעים את ההגנה הנוספת הזאת כהליך של תחזוקה שוטפת. לא רוצה ללכלך על אחרים וגם לא ממש רוצה לשבח את מאזדה, אבל באופן תיאורטי כאשר האחריות מסתיימת את היצרן כבר לא מענין שום דבר. התקלקל/נשרף/נזוק - שלם. יפה שפה זה לא הענין, הם מעדיפים להוסיף הגנה ב-10 ש''ח כדי למנוע תיקון אפשרי של מספר אלפי שקלים כאשר ואם בכלל יקרה.

שלא תבין לא נכון,אני לא מצטרף לעדר "הו,סוף סוף מזדה נפלו בתקלה",אני עדיין חושב שמאזדה זה רכב מעולה ואמין,אבל מצד שני,אל תיהיה נאיבי,אני סמוך ובטוח שעל כל קלף שיבואנית מזדה חושפת אודות התקלה היא מסתירה שניים אחרים,ולא בגלל שיבואנית מזדה "רעה",אלא מהסיבה שזו טבעה של מערכת שיווקית,להודות בטעויות,אבל גם לדאוג לייפות אותן.

אני לא בא להגן על עף יצרן או ללכלך על אחרים, לא אכפת לי, שאנשי השיווק שלהם ישברו את הראש. אבל רעש בתקשורת ממש מקומם.

לפני חודש היה בארץ ריקול של רכבי פורד מסחריים 2004-2005, הוסיפו להם הגנה נוספת למיכל הדלק על חשבון היצרן. לא משהו יוצא דופן, ריקולים יוצאים כל הזמן. מענין למה לא עשו מזה כותרות בחדשות משהו בסגנון של:

"כל בעלי פורד מסחרי בארץ מתבקשים להגיע בדחיפות למרכזי שירות על מנת להוסיף הגנה למיכל הדלק. המיכל עלול להשתחרר והדלק ישפך על הכביש. קשה לתאר כמה אנשים ישרפו למוות על כבישנו"

פורסם

ברור שיהיה כזה הד תקשורתי אחרי הכל זה הרכב הנפוץ בישראל זאת לא פעם ראשונה שמאזדה עושה ריקול בארץ זכור לי גם ריקול למאזדה 6 בזמנו , הם לא שמו מספיק שכבת בידוד בין האגזוז למיכל דלק או משהו בסגנון הזה עשו מזה פחות רעש אז למרות שזה נשמע מסוכן יותר מהצמת חשמל החשופה.

BURZUM , אולי לבנתיים זה לא השתפשף אצלך ולא קרה כלום אבל כניראה שלאורך שנים עם החום בתא המנוע הייה יכול להיווצר מצב שהבידודים שם היום מתקלפים ויוצרים קצר.

פורסם

היום בהפסקת הקפה נושא זה נדון אצלנו בחברה לגבי כל מי שברשותו מזדה ליסינג מהשנים הנ'ל.

לא אכפת לאף אחד והראשון העלה את הנושא אמר:

גם אם יהיה יום גשום והרכב יכבה. הוא יתקשר לאשתו/חבר שיבא לאסוף אותו, אבל לא לפני שהוא יוודא שכל החלונות פתוחים.

ורק מהדרך הוא יתקשר לחברה כדי לקבל רכב חלופי והוא יגיד להם שהרכב נכבה והחלונות משום מה נפתחו :lol:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תשטוף את המנוע :roll:

בשביל מה?

המנוע לא מלוכלך, ללא הזעות או נזילות, רק אבק יבש. כמה שלא אלקק אותו האבק יכסה בדיוק באותה הצורה תוך מספר אלפי ק''מ. פעמיים-שלוש בשנה אני מבצע ניקוי כללי מתחת למכסה, ללא קיטור או צינור.

PorSche-911

מסכים איתך.

• תוכן חדש...