Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן סיפור והייתי מבקש לשמוע דעתכם!!

יש לי רכב טיוטה קרולה 2003 שמטופל במוסך! הם הזמינו עבור מחשב המנוע צ'יפ בגלל שטיוטה הוציאו הוראה להחליפם!

כאשר הגיע החלק לאחר כ7 חודשים הכנסנו את הרכב לטיפול, המוסך התקשר ואמר שהרכב מוכן ואספנו את הרכב ונסענו לא יותר מכמה ימים במהלך נסיעה הרכב עצר וללא אפשרות להתניע כלל! היינו צריכים לגרור את הרכב שוב למוסך ולמחרת אומרים לנו שהמנוע הלך! וצריך להחליף חלק גדול במנוע בשווי 10,000 שקלים! והם טוענים שזה לא בגללם!!

ועכשיו שהוצאנו את הרכב מהמוסך לאחר לא יותר מכמה שעות אנחנו שומעים רעשים כאשר נוסעים והחזרנו את הרכב ומספרים לנו שתושבת הרצועה לא טובה וצריך להחליף! ועכשיו עוד 1000 ש"ח!!

ראשית כל מה אתם אומרים על זה! שנית האם יש דרך לתבוע את המוסך על הנזק שהם גרמו לרכב ולאחריו גם חייובו אותי.???

דעתכם חשבוה!

Mazda Spirit 2.0 2006

Chrystler Grand Caravan 1996

פורסם

ברוך הבא לפורום.

אנא קרא בהודעות "הדביקות" ,את "איך רושמים כותרת".

כותרת נערכה.

בחרתי שלא לנעול את התרד' כמקובל, אבקש להבא ,אנא הקפד על הכללים.

לגבי שאלתך, הרי שאם ברצונך לבדוק אפשרות זו, עליך לשכור מומחה שיבדוק את המנוע שיצא מהרכב, ויקבע מה קרה.

הדבר יעלה כסף, אם יקבע שיש קשר בין הפעולה שביצעו לבין הכשל במנוע, אז ורק אז תהיה לך עילת תביעה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לא צינת את הפרט הכי חשוב, זה מוסך מורשה יבואן טויוטה?

ברור שזה מוסך מורשה יבואן, איזה מוסך לא מורשה יזמין לקוח להחליף צ'יפ לפי הנחיית היצרן?

לפותח השירשור - הבעייה מוכרת, במספר קורולות מהדגם שלך הלכו מנועים ללא שום התראה מוקדמת.

במקרים רבים, אם הרכב היה מטופל כל חייו במוסכי היבואן, היבואן מימן את עלות התיקון או ההחלפה , גם במכוניות, שמזמן יצאו מתקופת האחריות.

מספר מקרים כאלו מתועדים בפורום, חפש את הערך "קורולה + הלך מנוע"

פורסם

למה לפנות מייד לערכאות?

מהמעט שאני יודע על טויוטה קורולה, היו מספר בעלי טויוטה קורולה שנת 2003 שהיו להם בעיות במנוע.

הם פנו למוסך מורשה היבואן, לעיתים גם לאחר שלוש שנות האחראיות, והמוסך הראה רצון טוב והחליף להם על חשבונו במנוע חדש.

מכאן, שהייתי מנסה גם לפנות ישירות ליבואן, לתאר את השתלשלות המיקרה, ואולי בעזרת רצון טוב יפתר המיקרה הזה.

פורסם

אז ככה המוסך הוא מוסך שפילמן בפ"ת אני מאמין שהם יבואנים כי יש להם שם גם מכירות של טיוטה!

ואין לי את החלק שהחליפו היות שזה נשאר אצלם!!

חיובו אותי 8500 ש"ח עבור מנוע משומש! ובנוסף רוצים שאני אגש למשרד הרישוי על מנת להעביר דברים בעניין המנוע!!

משהו פה פשוט מסריח על הטיפול שלהם ועצם העובדה שאני הרבה במוסך ומרגיש שהם מנצלים ולא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך!! והם סיפרו לנו לסיבה שהמנוע מת כי לא החלפנו את השמן במהלך השנה האחרונה אך אנחנו הוספנו שמן לפני שהכנסנו אותו למוסך! ובנוסף הרכב היה בטיפול אצלם במהלך השנה האחרונה ויש לנו את כל הקבלות להוכיח את זה!

Mazda Spirit 2.0 2006

Chrystler Grand Caravan 1996

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172301&highlight=%D7%94%D7%9C%D7%9A+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=142016&highlight=%D7%94%D7%9C%D7%9A+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178844&highlight=%D7%94%D7%9C%D7%9A+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94

קח נשימה עמוקה, תירגע קצת, ותקרא את השירשורים האלו.

הם רק כמה דוגמאות, היו עוד מקרים לא מעטים נוספים.

לדעתי, אין כאן שום אשמת מוסך, וגם לא אשמתך, פשוט קיימת בעייה במנועים האלו.

אם הרכב טופל רק במוסכים מורשים מיום עליה לכביש, פנה ליבואן טויוטה בכתב, ובקש השתתפות בעלות החלפת המנוע. מקסימום הם יסרבו, אבל כדאי לנסות, הדגש, שאתה מכיר מקרים רבים, בהם כן הייתה השתתפות שלהם.

לגבי משרד הרישוי - אין מה לעשות, אתה צריך לעדכן שם שינוי מספר מנוע ברכב, ורק בעל הרכב הרשום (כלומר אתה) יכול לעשות את זה.

פורסם

אם כבר מעלים את הנושא :

זה יועיל אם מישהו יטרח וימסור כמה מבין טויוטה קורולה 2003 היו ,אכן, בעלות תקלה במנוע.

אולי היתה קריאה לrecall בכל העולם ?

לי אישית אין טויוטה :-) אבל עד כה הסתמכתי עליה כעל הרכב הכי הכי אמין ...

פורסם

" וצריך להחליף חלק גדול במנוע בשווי 10,000 שקלים! והם טוענים שזה לא בגללם!!"

מוזר כמדומני כל המנוע עולה פחות מ 10.

פורסם

בעלי טויוטה לא מתחבאים.. בעלי טויוטה לא צריכים פורום לתקלות :wink:

לעיניינו,

לאמא שלי יש קורולה 2003 יד ראשונה מהיבואן,

הרכב אצלנו ממאי 2002 - כלומר אוטוטו 6 שנים..

מד אוצ' נכון להיום עומד על 101,000 ק"מ.

(זה מחולק ככה: אמא 20,000 אני 80,000 ק"מ.. :evil: )

לפני כמה כשנה בערך שהיה לרכב 5 שנים נדלקה כמו שאמרו מנורת ביקורת של שמן מנוע או מנוע אני לא זוכר.

בהתחלה המוסך רק ניתק את המנורה ו"אישר" למחשב מנוע שהכל בסדר.. (שהיה בדיוק 90,000 ק"מ)

לאחר כשבועיים חזרה התקלה, אני הייתי בכלל בצפון בדרך חזרה הבייתה, וכתוב בספר שאסור לנסוע מהר כשנדלקת המנורה.

הלכתי מיד למוסך מורשה זני ברחובות ואמרו לי שהממיר קטליטי והמחשב מנוע עושים צרות

(משהו עם זיהום אוויר או אטימות בחיישנים של הממיר/המחשב מנוע.. לא זוכר כלכך)

הזמינו לנו ממיר ומחשב מנוע חדש מהחברה כעבור חודש והתקינו ללא עלות למרות שהרכב כבר שנתיים לא היה באחריות.

שאלתי גם את מנהל המוסך - שלא יבואו לי בהפתעות עם חשבון ענק !

טיפלנו במוסך מורשה זני - רחובות, בכל שלושת השנים הראשונות שהרכב היה אצלנו!

מאח"כ היינו מטפלים אצל מישהו אחר שאנחנו מכירים שנים, פשוט קיים מיתוס שרכב חדש מטפלים במוסך מורשה, גם אנחנו זרמנו.

למרות זאת, לא עשו לנו בעיות שפתאום צצנו להם אחרי שנתיים והחליפו ללא בעיות או טענות "שלא טיפלתם אצלנו"

לגבי הרעשים שאתה שומע, כמדומני דבר שנקרא "קדם מותחן" (אולי יש פה אנשים שיותר מבינים לגבי הרכיב הנ"ל)

אני כבר החלפתי פעמיים את הקדם מותחן. אני לא מבין גדול אבל הבנתי שזו מן בוכנה קטנה בצד שמאל-למעלה של המנוע שאמורה למתוח את אחת הרצועות.

וכל פעם שאתה נותן גז אתה שומע את הרעש.

המוסך לא היה שש להחליף, ואמר לי "סע, סתם רעש. חבל על ה700 שקל" אבל בכל זאת החלפתי.

לגבי השמן, אני מכיר תופעה של מחזיר שמן אחורי שנוזל (לצערי כמו שיבר פתוח) את זה הייתי צריך לשלם, כ1500 שקל.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...