Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני מבין מזה שבתדר 430 הרמקול נכנס למצב רזוננס

נראה לי אל תסתמך עלי תחכה לעוד תגובות

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

ניראה לי שזה התדר שכשאתה שורק בו החלונות נישברים,

ניראה לי אבל אל תסמוך עלי תחכה לעוד תגובות

האם ראוי לתת תשובה של ניראה לי ואל תסמוך עלי ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רשמתי לפי מה שהצלחתי להבין ממה שהוא נתן ואני לא בטוח בעצמי לכן אמרתי שלא יסתמך על מה שאמרתי ושיחכה למישהו שמבין יותר טוב

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם
בתדר הזה הרמקול מתחיל לרעוד .

לא כל כך מסובך ...

וואלה ?! באמת ??! נו תהיה רציני..

מזאת התשובה הילדותית הזאת ? אם אתה לא יודע מה זה resonance (תהודה), אז עדיף שתחכה לתשובה ממישהו שיודע

ולא לזרוק תשובה שלא קשורה לכלום.

אני לא מנסה להתנגח איתך ולא מנסה להעליב אותך, אבל תהיה בוגר..

סלמאן.

פורסם

לכל דבר יש תדר מסויים של תהודה.

FS= תדר התהודה של הרמקול, בתדר זה הוא בעצם יהדהד/ירטוט באופן טבעי במצב של OPEN AIR.

שמביאים אלמנט לנגן בתדר התהודה של עצמו הוא יגיע למצב של קריסה.

לפי הנתון שהבאת(430HZ) מדובר על רמקול שמיועד לנגן תדרי מיד בעיקר כמו CDM54 של מורל לדוגמא.

הנה הסבר מפי אתר HOME THEATER TALK:

Resonance - The tendency for a mechanical or electrical system to vibrate at specific frequencies. The most common problems with resonances in modern audio hardware involve loudspeaker systems and microphones. Resonance Frequency - The frequency at which any system vibrates naturally when excited by a stimulus. A tuning fork, for example, resonates at a specific frequency when struck.

under construction..

פורסם

אם אתה מתעקש לקרוא לזה תהודה , אחרי הכל זה רעש , רעד , רטט . אותו דבר .

התכונה של משהו "להתנודד" ( Oscillate ) באמפליטודה מקסימאלית בתדר מסויים .

או בקיצור , נטייה של משהו לרעוד .

כל כך מסובך .. איזה אנשים יש פה ... מנסים לעזור אבל לא צריך לסבך את כל הפאקינג עולם .

מבינים את הדברים הפשוטים ביותר הכי טוב .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

ניר, תדר תהודה זה לא רק לרמקולים, יש תדר תהודה גם למעגלים חשמליים (מגברים בין היתר) אז בגלל זה שאלתי אותו איפה הוא ניתקל במושג.

diforce זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב, ומה שאתה אומר זה לא נכון כי הרמקול רועד, רוטט, מרעיש בכל התדרים

אבל לתדר תהודה יש משהו מיוחד ובגלל זה מייחסים לו חשיבות.

1. אם מדובר ברמקולים אז תדר תהודה יגרום להספק מכסימלי ליפול עליו, וכתוצאה מכך רמקול שלא עומד בהצהרות שלו יגרם לו נזק.

2. בתדר תהודה הרמקול יגיע ל XMAX שלו וישאף ליותר וזה מסוכן לרמקול מבחינה פיזית.

3. בתדר כזה אתה תקבל גלים עומדים, מה שזה אומר שתדרים מסויימים יוגברו באופן משמעותי ותדרים אחרים יבלעו, והאסון שבכל נקודה תשמע משהו אחר. זה מצב שממש לא רצוי בכללי ובמיוחד במערכות SQ.

זה על קצה המזלג בקשר לתהודה ברמקולים, והנושא הרבה יותר עמוק.

סלמאן.

פורסם
ניר, תדר תהודה זה לא רק לרמקולים, יש תדר תהודה גם למעגלים חשמליים (מגברים בין היתר) אז בגלל זה שאלתי אותו איפה הוא ניתקל במושג.

.

סלמאן, קראת את מה שכתבתי?

מן הראוי שעניתי רק לחלק הלוונטי לתחום שלנו.

ובנוסף, גם העלתי ציטוט מאתר שמסביר שmechanical or electrical system בעלי תדר תהודה.

ובגלל זה גם תשובתי בהתאם.

under construction..

פורסם

ניר ברור שקראתי את מה שכתבת.

אבל הבחור שפתח את האשכול לא חזר להגיד איפה הוא ניתקל במושג,

ומאחר שהתחלתם לענות במה שנוגע לרמקולים הוספתי את מה שיש לי להגיד זה הכל.

סלמאן.

פורסם

נאמר שזה תדר רגיל שממנו הרמקול רוטט וחבל מאוד שאנשים מגיבים סתם בצורה שמסכנת רכיבים של אחר

בקיצור של מה שאמר ניר, הפעלת רמקול בתדר הרזוננס שלו גורמת לו נזק

למשל לתחימה תחתונה של סאב קוראים סאב סוניק פילטר שמונע מהסאב להגיע לתדר בו הוא קורס, נהרס וכו'

ישנה בעייה בהגדרת הענות תדרים- שהנתון לא תמיד אמיתי בכדיי לא להביא את הרכיב למצב עבודה קיצוני (אפילו שהוא יכול לעבוד כך) הנתון הזה לעיתים מפוברק , שגם מהם ניתן לרדת, ככה שהFS משמש כגבול מוחלט, למכוון הרגיל (לא תמיד מוחלט ברכיבים שאתה יודע שתוחמים את הרמקול כמו פחדנים- אהמ אהמ חברה כלשהי מישראל...)

מצורף למטה גרף הענות תדרים של MT23 כדוגמא - ראה מה קורה לרמקול בתדר של 950, ומה היכולות שלו בתחומים נמוכים מזה, שוב לפי הגרף זה לא תמיד אומר שזה באמת הגבול אבל למישהו שלא יודע בדיוק איך להקשיב לסימני אזהרה עדיף לא להגיע לבדיקות כאלו

כאשר מגיעים לגבולות הרמקול עדיף להנחית (סלופים וכו, אבל זה חורג מהשאלה)

נ.ב

לנתונים מסוג אלו ברכיבים ובמיוחד יקרים יש חשיבות גדולה, אז למי שסתם אומר, זה סתם תדר וכו', זה לא בושה לסתום את הפה אם אתה לא מבין מה אתה אומר וזה יכול לגרום נזק, בטח אם אתה לא תשלם עליו

הענות תדרים.JPG

• תוכן חדש...