Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

L300 אז מה אפשר להגיד עליו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת מבולבל מהכמויות של רכב מסחרי שהכל או יקר או על הפנים (ואז יוצא לך להשלים...)

הבנתי שמקטגוריית "הזולים" הL300 הוא אחד המועדפים- אבל איזה בעיות יש לו? איך הוא יחסית למחירון? בעיות נוספות...??!

הבנתי גם שהL300 בנזין אוכל כמויות של דלק - משהו כמו 1:4

אולי כדאי כזה במצב טוב ולסדר לו הנעה בגז? וזה יהיה חסכוני....- אשמח לחוות דעת בנושא

פורסם

תנסה למצוא פורד טרנזיט או פולקסווגן טרנספורטר, עם מנוע בנזין, מתחילת שנות ה 90. זו משימה לא קלה, אבל הם מודרניים, ונוחים יותר מהמסחריות היפניות/קוראיניות כמו ואנט/L300/בסטה/פארג'ו/H100.

לאיזה מטרה נקנה הרכב, ומה התקציב המדוייק ?

פורסם

טוב, גם L300 היה לי, אז ככה: סעפת מתפוצצת מחלה ידועה ומרגיזה שאין מה לעשות איתה בגלל מחיר החלק כחדש מהחברה.

דלק ? 1:6 אחרי שיפוץ מאוד מקיף לקרב', לא חשוב אם בעיר או מחוץ לעיר, ללא מזגן.

זה רכב לעבודה נטו, למרות שפעם נסעתי איתו לטבריה, לא הכי כיף.

הכל שאלה של תקציב וצרכים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הרכב אמור לשמש לצרכי עבודה, הכוללים הסעת נוסעים ונסיעת מטען (לא כבד מידיי-גלשנים על הגג וניגרר קל)

יעשה בו בערך 2000ק"מ לחודש .

אופי הנסיעות: מתון בהחלט - להגיע לנקודת היעד עם הציוד והכל ושם שיעמוד...

פורסם
תנסה למצוא פורד טרנזיט או פולקסווגן טרנספורטר, עם מנוע בנזין, מתחילת שנות ה 90. זו משימה לא קלה, אבל הם מודרניים, ונוחים יותר מהמסחריות היפניות/קוראיניות כמו ואנט/L300/בסטה/פארג'ו/H100.

לאיזה מטרה נקנה הרכב, ומה התקציב המדוייק ?

בוקי תרשה לי לחלוק עליך, מדובר על רכב עבודה נטו ולא על תחליף למאזדה 3.

בחברה של אבי היו שלל מסחריות והמיצובישי כרכב עבודה ענתה בצורה הכי אופטמאלית על דרישותיו.

כרכב מסחרי הדרישות שונות לחלוטין ומנסיון רב גם על טרנספורטרים מתחילת שנות התשעים או הטרנזיטים. אני יכול להגיד לך שהמיצובישי מתוכנן ביותר מחשבה מבחינת עבודה נטו.

יש לו 2 דלתות הזזה (מאוד חשוב ואני לא מצליח להבין למה האירופאים ממשיכים להתקמצן בנושא הזה), הוא צר מאוד ומאפשר גישה לכל מקום בעיר (ולמרות זאת עדין אפשר לשבת בו שלושה אנשים, מיצובישי אימצו את הרעיון להעביר את מיקום הגיר למעלה-בדומה לטרנספורטר החדשה), למיצובישי יש גם משקל העמסה עדיף משמעותי וחלל פנימי ארוך יותר (אין ביזבוז באורך של הרכב על מיקום מנוע כי אתה יושב עליו), הוא מאפשר רדיוס סיבוב מדהים ועדיף על החלופות שהצעת, יש לו שדה ראייה עדיף (אין מנוע מקדימה), האמת שהחיסרון היחיד הוא שלא ניתן להזמין דלת אחורית שנפתחת לצד ולא למעלה (מקשה על הכנסת ציוד עם מלגזה)

אגב אם הצעת את הטרנספורטרים שהיו מצוידים במנוע אחורי, הרי שמדובר על הרכבים הכי אידיוטים לעבודה, שיצא לי להכיר. הרעיון "הגאוני" של חלל אחורי לא ישר (מעיין אמבטיה) ופתח העמסה אחורי מגוחך, הוא אחד שמראה על חוסר חשיבה.

בנושא אמינות, אני יכול להגיד לך מנסיון שרמת האמינות של הL300 לא מתקרבת לטרנזיט ובוודאי שלא לדבר על הטרנספורטר.

לגבי חלקים, אני לא יודע כמה יצא לך לחפש אבל מנסיון רוב החלקים של הרכב דומים עד זהים ליונדאי H100 שהוא אחד הרכבים הכי נפוצים בארץ.

בקיצור, מיצובישי השקיעו מחשבה ומיקדו את הרכב הזה לעבודה נטו. נכון שהוא לא נוח (בעיקר שהוא ללא מטען מאחור), הוא לא ממש יציב אבל מבחינת עבודה הוא כלי מצוין.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מבחינת מקום: אכן הרבה מאוד מקום יש.

לי היה דגם GLX עם ספסלים שהורדו ביחד עם רדיאטור חימום אידיוטי לחלוטין שיושב מתחת לשורה הראשונה של הספספלים.

נסענו עם הרכב לטבריה עמוס ציוד כולל שולחן פלסטיק גדול מהמרפסת, 3 אוהלים ועוד הרבה מאוד דברים, הגענו לטבריה והיה מאוד מצחיק לראות את כולם עם השולחן מזוודה המעפן הזה שאין בו מקום לכלום, רק אנחנו היינו עם שולחן פלסטיק טוב וכסאות נורמליים :)

לגבי הנדסת אנוש, אני בספק, כיום אני נוהג לפעמים בפולקסווגן טרנספורטר T4 עם 300 אלף ק"מ ואני חושב שהיא עדיפה משמעותית.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...