Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניב שלום,

אכן מדברייך ברור שהידע שלך לא משהו :evil: על-מנת לשפר את השגיך אני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום בנושא נוזל קירור.

טיפ קטן.

לכול חברה שמייצרת נוזלי קירור יש מספר סוגי נוזלי קירור בעלי הרכב כימי שונה ועל-מנת להבדיל בין סוג אחד למשנהו הייצרן מעניק צבע מסויים לנוזל כחול,וורוד,ירוק,אדום....עכשיו איפה הבלאגן ?

למספר יצרניים יש צבע דומה או גוון דומה אבל נוזל קירור של רנו בצבע אדום לא שווה בתכונות שלו לנוזל קירור בצבע אדום של VW או פורד לדוגמא.

לכן יש להקפיד למלא נוזל קירור ייעודי שלי היצרן או תחליפי שווה ערך.

מה שעושים בתחנות דלק גובל בפשע במיוחד בנושא שמנים. לצערי רוב המתדלקים לא מבינים מאומה הנושא.

תקרא ותשכיל מהמכונאים והמהנדסים ועוד מספר רב של אנשים המאכלסים את הפורום שיודעים קצת יותר ממך.

איזה כייף לי :)

פורסם
ניב שלום,

אכן מדברייך ברור שהידע שלך לא משהו :evil: על-מנת לשפר את השגיך אני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום בנושא נוזל קירור.

טיפ קטן.

לכול חברה שמייצרת נוזלי קירור יש מספר סוגי נוזלי קירור בעלי הרכב כימי שונה ועל-מנת להבדיל בין סוג אחד למשנהו הייצרן מעניק צבע מסויים לנוזל כחול,וורוד,ירוק,אדום....עכשיו איפה הבלאגן ?

למספר יצרניים יש צבע דומה או גוון דומה אבל נוזל קירור של רנו בצבע אדום לא שווה בתכונות שלו לנוזל קירור בצבע אדום של VW או פורד לדוגמא.

לכן יש להקפיד למלא נוזל קירור ייעודי שלי היצרן או תחליפי שווה ערך.

מה שעושים בתחנות דלק גובל בפשע במיוחד בנושא שמנים. לצערי רוב המתדלקים לא מבינים מאומה הנושא.

תקרא ותשכיל מהמכונאים והמהנדסים ועוד מספר רב של אנשים המאכלסים את הפורום שיודעים קצת יותר ממך.

( ניב - זו תשובתו של התותח מרק10 )

והוספה שלי - גם נוזל הממסרה האוטומטית, מגיע בצבעים שונים, לרוב אדום .

אבל - לכל יצרן יש את סוג הנוזל היעודי, ואסור למלא נוזל ממסרה אדום ברכב, כי יש ברכב נוזל אדום .

צריך לבדוק, אם הנוזל אשר ממלאים, מתאים להוראות היצרן .

אז ניב - מכול מלמדי, השכלתי . למד את הנושא בכייף, זה מעניין.

צהריים טובים - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ניב

אם היית אומר שאתה מכונאי או אולי אפילו מנקה רכבים - הכל היה נסלח, אבל לא אוהבים פה מתדלקים :)

ואם ברצינות - אז הבעיה שבתחנות דלק המתדלקים הם מכווני מכירה ולא מקצועיות - מוכרים שמן ומים לכל רכב - את אותו סוג לכולם..

זה לא תופס - וזה לרוב מקלקל, כי ממלאים יותר מדי שמן או ששמים שמן או מים שלא מותאמים לסוג הרכב - בקיצור בחור יקר, תבין למה מתדלקים הם לא הסוג האהוב ביותר פה - ותבין חבר יקר שכל כמה שאתה רוצה לעזור ולפשט - זה לא חכם לפעמים ברכבים לעשות מה שפשוט

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

דיברתי אתמול עם אבא שלי על הנוזל קירור, ובלי לחשוב פעמיים יום למחרת (היום) הוא ישר קנה אחד.

אני לא יודע אם הנוזל הזה טוב, הוא עלה לו 20 שקל, ואין לי מושג מה החברה של הנוזל. בכל מקרה, צרפתי תמונה.

אבא שלי מכיר את בעל החנות והוא אמר לו שמדובר בנוזל קירור שמתאים לסיאט איביזה.

כדאי להחזיר אותו, ולקנות את הנוזל קירור שהצעתם? אני מעדיף לקנות את הנוזל קירור הכי טוב.

תודה.

DSCN0130.JPG

פורסם
למרק10: הנוזל קירור הזה יהיה טוב גם לרכב יפני נגיד מאזדה לאנטיס?

ערב-טוב,

הקדמה

יצרני הרכב היפנים כמו טויוטה/סובארו/הונדה/מזדה לא פרסמו תקן או מפרט ברור של נוזל הקירור שמתאים לרכבים שלהם.

מה שמופיע בדרך כלל בספרות אחזקה שלהם היא להשתמש בנוזל קירור מבוסס אתילן גליקול עם תוספים מונעי קורוזיה,אבנית, וכול שאר הירקות או שיש להשתמש בנוזל קירור מקורי.

על-פי מידע טכני ובדיקת המפרט של נוזל הקירור G12 PLUS=Glysantin G 30 הנוזל מתאים בול לשימוש ברכבי הייצרן מזדה.

כמובן יש לרוקן את הנוזל הקירור הישן בכדי למנוע ערבוב של 2 סוגים שונים של נוזלי קירור.

פורסם

לפותח השרשור

עלה מן האוב (בערך) שרשור ישן יותר שעוסק כולו בנוזל קירור ולמה הנוזל ב-20 שקל הוא לא ממש אותו נוזל מקורי, שחסר בו שמן לשימון המשאבה וחומר נגד הקצפה - ועוד - אז אתה יכול לקרוא ומעבר לעובדה שתסכים עם ההמלצה שנתנו לך פה, תבין טוב יותר מה המשמעות של נוזל הקירור ומה הסיבה שיש כאלו שנמכרים בתחנות דלק ו "טובים" לכל הרכבים - ולמה יש כאלו שמתאימים או מותאמים או מומלצים לסוגים שונים

בברכה

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

אם כל הכבוד לכל ה"מבינים" פה בת'רד המסויים הזה.

הבנאדם שאל לנוזל קירור

אנחנו מוכרים נוזל קירור

לא להתחשב בעובדה שזה הגיון פשוט, זה הרי מובן מאליו.

נוזל קירור = מים לרידאטור = נוזל קירור בתחנות דלק = הכל אותו הדבר.

ג'ימיניב!

פורסם
דיברתי אתמול עם אבא שלי על הנוזל קירור, ובלי לחשוב פעמיים יום למחרת (היום) הוא ישר קנה אחד.

אני לא יודע אם הנוזל הזה טוב, הוא עלה לו 20 שקל, ואין לי מושג מה החברה של הנוזל. בכל מקרה, צרפתי תמונה.

אבא שלי מכיר את בעל החנות והוא אמר לו שמדובר בנוזל קירור שמתאים לסיאט איביזה.

כדאי להחזיר אותו, ולקנות את הנוזל קירור שהצעתם? אני מעדיף לקנות את הנוזל קירור הכי טוב.

תודה.

אם אכפת לך מהרכב שלך אתה לא תשמש בנוזל הזה שהוא לא יותר ממים עם תוספת צבע.

ניתנו לך כאן המלצות מצוינות ע"י ח'ברה שמומחים ל VAG ויודעים בדיוק מה הומלץ ע"י היצרן לרכב שלך.

זה שאתה מתעקש לפעול נגד ההמצול הללו - שיבושם לך.רק קח בחשבון שיהיו לכך השלכות גם אם לא בטווח המיידי.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
אם כל הכבוד לכל ה"מבינים" פה בת'רד המסויים הזה.

הבנאדם שאל לנוזל קירור

אנחנו מוכרים נוזל קירור

לא להתחשב בעובדה שזה הגיון פשוט, זה הרי מובן מאליו.

נוזל קירור = מים לרידאטור = נוזל קירור בתחנות דלק = הכל אותו הדבר.

ידידי , טעות בידך .

בדיוק כמו שיש איכויות שונות בסוגי שמנים , בסוגי רפידות , בסוגי צמיגים , וכו' , יש גם סוגי איכויות בנוזלי קירור .

המשוואה שכתבת למעלה , אינה נכונה .

אל תשווה נוזל קירור של "ציון רדיאטורים" , לזה של פרסטון או טכניק , או G12 .

יחד עם זאת , הויכוח מיותר , טחון עד אפר דק , וסחוט היטב .

אני לא ממליץ לך לתת עצות בסגנון "כול הנוזלים אותו דבר" , אבל , איש הישר בעיניו יעשה .

M-SLR - הנוזל שקנה אביך הוא פשוט , זול , ואינו עומד בתקן הנדרש ע"י יצרן הרכב שלך . אני , לא הייתי משתמש בו .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

עדכון (קצת באיחור, אני יודע):

קניתי היום מצ'מפיון את הנוזל קירור G12, עלה לי 43 שקל, למרות שהמכונאי בהתחלה אמר לי 58, הפקידה אמרה לי 43 P:

כשפניתי למכונאי ושאלתי אותו אם צריך לערבב את הנוזל עם מיים רגילים או מזוקקים, הוא אמר לי שלא מוסיפים לנוזל כלום, מוסיפים אך ורק את הנוזל.

לא שאלתי אותו יותר מדי שאלות, אבל ברור לי שהאינטרס שלו היה שיגמר לי כביכול הנוזל קירור כמה שיותר מהר כדי שאני אקנה אחד חדש.

עכשיו לשאלה שלי:

אני צריך להוסיף כמות מסויימת של נוזל קירור למיכל, כרגע המיים במיכל נמוכים קצת מהמינימום, ורציתי לדעת כמה בדיוק מיים אני צריך להוסיף לנוזל קירור? והאם יש משהו נכון בדברי המכונאי שעדיף למלאות רק את הנוזל קירור מבלי להוסיף מיים?

תודה רבה על כל התשובות, עזרתם לי מאוד!

שנה טובה.

פורסם

זיהית יפה את האינטרס של המוסכניק, גם לי נאמר אותו הדבר כשקניתי מצ'מפיון את הנוזל. לאחר שהם ראו שאני "מבין עניין" הם דיברו איתי בגובה העיניים.

המלצות יצרן תקפות יותר מאשר המלצות מוסכניק.

המהילה היא 50:50 עם מי ברז , כדאי להכין נוזל מהול מראש ולהוסיף תערובת מוכנה כמה שצריך, אם צריך. גובה המים צריך להיות בין ה-MIN ל- MAX במנוע קר. בכל מקרה, במנוע קר אל תעבור את קו ה-MAX (לא סתם הוא נקרה כך).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
זיהית יפה את האינטרס של המוסכניק, גם לי נאמר אותו הדבר כשקניתי מצ'מפיון את הנוזל. לאחר שהם ראו שאני "מבין עניין" הם דיברו איתי בגובה העיניים.

המלצות יצרן תקפות יותר מאשר המלצות מוסכניק.

המהילה היא 50:50 עם מי ברז , כדאי להכין נוזל מהול מראש ולהוסיף תערובת מוכנה כמה שצריך, אם צריך. גובה המים צריך להיות בין ה-MIN ל- MAX במנוע קר. בכל מקרה, במנוע קר אל תעבור את קו ה-MAX (לא סתם הוא נקרה כך).

אלפי תודות :-) לך, ולכולם!

פורסם

ארז ידידי,

למכונאי ולמחסנאי אין שום אינטרס הם פשוט לא יודעים שיש צורך במהילה של הנוזל במי-ברז.

למקפידים ולחולי הרכב...

בכדי לשמור על היחס הנכון של נוזל הקירור יש צורך לבדוק את ריכוז הנוזל במיכל העיבוי בעזרת מכשיר הנקרא רפלקטומטר (בודק את המשקל הסגולי) ואז לתקן את היחס.

במידה ולא הוספו מי ברז או נוזל קירור בלבד בעבר אזי פעל לפי ההנחיות של ארז.

• תוכן חדש...