Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר מופיעה המלצה לעשות את התיבה ככה ואני לא מבין בגרוש מה הם רוצים עם מישהו יוכל לעזור תודה רבה רבה :shock:

Volume 32 liter/1,13 cuft, Port: 4" diameter with length 37 cm/14,5". F3= 49,1 Hz

הסאב זה DLS MW-12

פורסם

תראה אטני רוצה לעשות באוטו זוג פורטים ותיבה צרה ורחב אז איך אני מחלק את הפורט הזה לשניים וגם מקצר אותו

תודה רבה יובל :D

פורסם

אם אתה עושה שני פורטים אני חושב שתצטרך לחתוך את האורך שלהם בחצי כל אחד, כאילו אתה מחלק את האורך לשני הפורטים.

תזכור שרצוי שהפורט יהיה באותה פאה שבה הסאב מותקן.

פורסם

כששמים שני פורטים במקום אחד (לאותו תדר כיוון) ומדובר בפורטים בעלי אותו הרוחב, אורך הפורט יעלה ביותר מפי 2! לא ירד אלא יעלה.

F3 זה הנקודה בטווח הענות שיש ירידה של 3DB בעוצמה, ככלל ככל שהתדר נמוך יותר זה יותר טוב. יש לציין שבתוך הרכב אם למשל צויין אצלך שהF3 הוא באזור 50 הרץ, זה יכול להיות אפילו 30 הרץ ברכב בשל החלל הקטן שלו שעוזר להענות שטוחה יותר.

למה אתה צריך שני פורטים? תשאר עם פורט אחד, זה יותר פשוט ברוב המקרים.

בכל מקרה תן לי את המידות שעליהן חשבת בשביל התיבה ואני אראה מה אפשר לעשות.

פורסם

שים פה את הפרטים של הסאב וניראה אולי אפשר ליבנות תיבה יותר טובה ממה שממליצים החברה שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תראה אני רוצה תיבה צרה ורחבה אז ככה שזה תריך להיות בערך 25 סנטימטר עומק רוחב 55 בערך וגובה 45

הזוג פורטים הם יותר בשביל היופי של הבנייה ...

אגב בחוברת של הסאב אומרים שהתיבה צריכה להיות 39 ליטר ...

מותר לחרוג ליותר ל41 ככה ?

ועוד שאלה איך להוריד את הנפח של הסאב עצמו בחישוב הכלכלי של בניית התיבה ?

תודה מצטער שיש לי הרבה שאלות :)

פורסם

אייל, התיבה המומלצת מהיצרן שלי (פיונייר 305C) אמרו 35 ליטר (או באזור לא זוכר בדיוק) לתיבה סגורה, אני בניתי תיבה סגורה של 91 ליטר, האם יש בעיות עם כזה דבר?

פורסם

יובל, בשביל להישאר עם המלצת היצרן על נפח 32 ליטר אתה צריך לשנות את הפורט מכיוון שמן הסתם עם הפורט שהוא ממליץ לך עליו לא תוכל לעשות תיבה צרה.

אתה יכול לעשות פורט בקוטר 7 ס"מ ובאורך של 16.3 ס"מ. רק אציין שהענות הסאב בתיבה נראית זוועה אבל משום מה לא יוצאות אף פעם תיבות הגיוניות עם הסאבים שלהם ואם זה מה שהם ממליצים אז לך על זה.

אם אתה רוצה ללכת על שני פורטים תעשה שני פורטים בקוטר 5 ס"מ ובאורך 18 ס"מ.

DAVIX, לא מצאתי את נתוני הT/S של הסאב שלך, תמצא לי אותם ואוכל לראות איך הסאב מתנהג בתיבה שלך. רק אציין שלרוב אין רע בתיבה גדולה וזה דווקא יכול לעזור להענות תדרים שטוחה יותר ולכך שהסאב יוכל לרדת נמוך יותר אך זה גם בא על חשבון היכולת שלו להתמודד עם הספק גבוה.

פורסם

תראה זה הפיג'ו סטיישיין אז ככה שצריך להיות מקום אני לא יודע כמה לעשות

כמה לדעתך צריך לעשות כדי שהסאב ישמע טוב אבל עדיין שלא יתפוס מקום גדול בבאג'ז ? ??

תודה יובל

אפשר גם לגובה ולאורך

והיצרן בחוברת ממליץ על 39 ליטר ......

פורסם

אתה רשמת 32 ליטר.

בכל אופן אני מציע שתשלח לDLS מייל, הסאבים שלהם ממש לא נראים טובים מסיבה זו או אחרת בתוכנות לתכנון תיבות ככה שעדיף שהם יתאימו לך תיבה שטובה על פי ניסיונם לסאב ולרצונותך.

• תוכן חדש...